Creată de nutriţionista britanică Angela Dowden, dieta le propune celor ce doresc să slăbească 5 mese reduse cantitativ, pe zi, care să conţină obligatoriu 5 porţii de legume şi fructe. Regimul duce la pierderea a 5 kilograme, în 2 săptămâni, ne asigură nutriţionista. În afară de fructe şi legume, mesele sunt compuse din ingrediente sănătoase, bogate în proteine, cum ar fi peşte, carne slabă, fiartă sau la grătar, ouă, lactate sau brânzeturi cu puţină grăsime, nuci, alune neprăjite. O zi de dietă ar putea arăta astfel: * dimineaţa: un iaurt mic, o mână de fructe de pădure (coacăze, afine, zmeură, mure); * prânz: 100 g file de peşte la grătar sau la cuptor, o salată mică; * seara: 100 g carne de vită sau pui, fiartă sau la cuptor, cu legume fierte. Între masa de dimineaţă şi cea de seară se consumă câte o porţie mică de fructe alături de 2-3 nuci sau alune neprăjite. Regula de bază: porţiile mici.
Pe timpul dietei, aveţi "interzis" la: pâine, paste, produse de patiserie, cartofi prăjiţi sau fierţi, fasole, linte, năut, zahăr şi produse cu zahăr, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri, unt, margarină, ulei (oricare tip), băuturi acidulate. E necesar să beţi apă plată, cel puţin 2 litri pe zi. Sunt permise şi ceaiul, cafeaua fără zahăr.