RODICA CULCER despre... Stigmatul eşecului
"Faptul că principalii candidaţi la conducerea PNL sunt Cristian Buşoi şi Ludovic Orban este o dovadă că acest partid nici nu poate, nici nu merită să fie relansat. De altfel, el ar trebui reformat din temelii, înainte de a se relansa, dar acest lucru nu-l poate face nici unul din cei doi, pentru că ambii au acceptat, pe vremea USL, sacrificarea valorilor liberale pe altarul cârdăşiei cu PSD, de dragul accesului la funcţii şi la resursele financiare ale statului."
Citeste tot articolul
Săptămâna 26 mai - 1 iunie
Luna nouă în Gemeni tocmai s-a petrecut, iar pe luna în creştere putem începe o sumedenie de lucruri noi, cu succes. Putem cunoaşte oameni noi printre vecini sau rude, ne putem schimba în bine comunicarea cu persoanele din anturaj cu care nu ne-am înţeles prea bine până acum, putem să găsim copiilor noştri un meditator bun sau ne putem apuca noi înşine să învăţăm ceva nou.
Citeste tot articolul
Chinuri basarabene
Zilele trecute, la Chişinău, a avut loc un protest în faţa Parlamentului. Mii de tineri au cerut renunţarea la proiectele de lege depuse de Partidul Democrat şi Partidul Socialiştilor, prin care ar putea fi introduse voturile uninominal şi mixt. Plahotniuc (PD) şi Dodon (PS) au semnat o convenţie "frăţească", capabilă să aducă majoritatea parlamentară de partea preşedintelui rusofil.
Citeste tot articolul
Revanşa lui Hagi
La un moment dat, în timpul meciului din ultima etapă de campionat, când mai erau vreo 20 de minute până la cucerirea titlului cu Viitorul, Gică Hagi era cât pe ce să intre pe teren, să închidă un spaţiu la mijloc, să bage o alunecare, să facă un fault, pentru ca ai săi să mai respire un minut...
Citeste tot articolul
Dacian Cioloş şi Platforma România 100
Fostul premier Dacian Cioloş a lansat, zilele trecute, Platforma 100. Deja sunt zeci de mii de aderenţi. Ce propune nou şi bun pentru ţară acest program? Ce şanse are să se impună, pe atât de agitata scenă politică românească, un nou partid, fie el condus şi de un fost prim-ministru?
Citeste tot articolul
Răspuns pentru - ANONIM, F. AS nr. 1234 - "Mă balonez, indiferent ce-aş mânca"
Balonarea este o indispoziţie abdominală produsă de unele afecţiuni precum indigestie, anemie, cancer, diferite tumori, gastrită, hepatită cronică, afecţiuni ale bilei, hernie hiatală, colon iritabil, constipaţie. O altă cauză ce nu poate fi văzută la analize este cea a sângelui toxic, ceea ce înseamnă trigliceride, colesterol mare, ficat gras, stres, sedentarism, obezitate.
Citeste tot articolul
"Din cauza plăgilor de pe tălpi, nu mai puteam să stau în picioare"
Stimată redacţie, pentru că urmăresc de ceva vreme revista şi am citit de curând articolul despre tratarea psoriazisului cu ajutorul imunoglobulinelor extrase din ouăle hiperimune, doresc să vă povestesc şi experienţa mea, cu tratamentul revoluţionar inventat de specialiştii Companiei ROMVAC.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Vă propun un leac din bătrâni, cu putere miraculoasă, pentru care nu există explicaţie. De multe ori, pe tălpile picioarelor sau în pliul degetelor, uneori la toate, alteori doar la degetul mic, apar în piele nişte crăpături foarte dureroase, în adâncimea cărora se vede sângele. Pe când eram copilă, mama mi-a spus să mă leg la degetul respectiv cu un fir de lână roşie, şi-mi va trece.
Citeste tot articolul
Un pericol ignorat: Inflamaţiile ascunse
După cum arată unele studii recente efectuate în Franţa şi Germania, demenţa, boala Alzheimer şi depresiile sunt adeseori provocate de inflamaţii ascunse în interiorul organismului. Oamenii de ştiinţă presupun că reacţiile inflamaţiilor pot ajunge - prin sânge - la creier şi îl pot afecta.
Citeste tot articolul
Mâncarea, între ură şi adoraţie - ANOREXIA şi BULIMIA
Dacă boala sau stresul pot fi la originea unei pierderi de greutate, anumite obiceiuri alimentare proaste, moştenite din adolescenţă, sunt de multe ori la originea acestei veritabile obsesii de a slăbi numită ştiinţific anorexie. ...
Citeste tot articolul
Medicamente din pădurea siberiană
Dăruită cu păduri uriaşe şi neumblate, ferite de tăieri şi respectate ca nişte temple ale naturii, Siberia este un tezaur de plante rare, cu puteri vindecătoare uriaşe, cunoscute de mii de ani. Mai mult decât în alte părţi ale lumii, cercetătorii ruşi le studiază şi le reconfirmă puterile, transformându-le în preparate care umplu farmaciile lumii...
Citeste tot articolul
Florile lunii MAI: Cicoarea, păducelul şi trandafirii
Luna mai, luna florilor, a dragostei, a naturii exuberante este un adevărat elixir pentru sufletul omenesc. Lumina tot mai strălucitoare a soarelui, reflectată în luciul apelor ori în verdele ierbii, cerul vioriu şi profund, cântecul păsărilor, beţia de miresme şi de culori răspândită de exploziile florale îndeamnă sufletul să treacă peste zăgazuri, să-şi regăsească inocenţa şi bucuria. De asta ne place aşa de mult primăvara!
Citeste tot articolul
CELULITA
Tot mai multe scrisori sosite pe adresa rubricii noastre de frumuseţe au ca autoare domnişoare şi doamne care se plâng de faptul că pe zona coapselor şi-a popoului au făcut celulită: un strat de piele groasă, urâtă, plină de vergeturi şi denivelări. Dacă asta le consolează, le spunem că 80% dintre femei suferă, astăzi, de celulită.
Citeste tot articolul
Vremea căpşunilor
Pentru pleoape umflate. Tăiaţi o căpşună mare în două şi aplicaţi pe fiecare pleoapă o jumătate. Lăsaţi-le să-şi facă efectul circa 10 minute (în vremea asta staţi întinsă pe spate şi relaxaţi-vă), apoi clătiţi-vă cu apă călduţă. Veţi vedea lumea-n roz.
Citeste tot articolul
Reţetă cu miere şi usturoi
Cura pe care v-o recomand am avut norocul să o primesc de la o fostă profesoară de engleză, din anul I de facultate. Când am auzit despre ce este vorba, n-am avut niciun fel de încredere. Dar, mai târziu, mi-am zis că încercarea moarte n-are şi culmea este că a dat rezultate.
Citeste tot articolul
"Pentru flori şi lumină..."
Zi de mai, către prânz. Încă nu s-a încălzit aerul aşa de tare, e respirabil afară, plăcut. Am o stare de bine, de siguranţă, parcă toată lumea e a mea. Aşa e primăvara! Pornesc prin oraş, cu o primă oprire la oficiul poştal. E bună ora, sigur nu e aglomeraţie. Uşa e dată de perete, sprijinită cu o muşcată înflorită, semn că şi doamna de dincolo de tejghea doreşte ca aerul primenitor să ajungă la ea.
Citeste tot articolul
Morţii vii ai Olteniei: MOROII
Puţine alte zone din România îşi cultivă cu atâta osârdie "morţii vii", duşii pe "ceia lume", care se întorc să-şi bântuie satul şi oamenii printre care au trăit. Poveştile pe care le veţi citi sunt reale. Le-am aflat în Bulzeşti, locul de care poetul Marin Sorescu a fost legat prin naştere şi prin scris.
Citeste tot articolul
În Piaţa Romană, la nr. 1
Piaţa Romană... Un loc traversat zilnic de puzderie de maşini şi de mii de pietoni. O răscruce mare a Bucureştiului, unde îşi ating capetele bulevarde celebre. Un loc unde-şi dau întâlnire îndrăgostiţii, ca să bea o limonadă şi să stea de vorbă vara, la una dintre terasele cu umbreluţe. O piaţă largă, înconjurată de clădiri din epoci diferite, închizând în lumea lor de cărămidă şi var mesaje amuţite.
Citeste tot articolul
VALENTIN SCĂRLĂTESCU - Restaurator şi pictor româno-francez - "Nu mă simt acasă nici aici, nici în Franţa. Adevărata mea casă este în pădure"
"La mine totul se întrepătrunde şi se influenţează, într-un plan subtil, pe care nu ştiu să-l definesc. Eu nu-mi câştig existenţa din pictură, şi atunci fac restaurare. Trebuie să fii tare când faci artă. Restaurarea este o profesie a echilibrului, pictura, în schimb, te doboară. Prefer să fac restaurare, pentru că sunt mai liniştit. Mă duc la prânz să mănânc, la fel şi seara, dar când pictezi, nu mai mănânci şi nu mai dormi."
Citeste tot articolul
ALEXANDRA MARIA HOJDA - "Am cântat, am dansat, m-am bucurat"
"Eu îmi descopăr viaţa zilnic. Asta am şi făcut în acest răstimp, mi-am îndreptat atenţia către mine, către sufletul meu, către căutările şi năzuinţele mele. Am cântat, am dansat, m-am bucurat, am râs, am plâns, am iubit..."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Se pare că Bistriţa-Năsăud are puteri speciale în a naşte scriitori. N-am să înşir aici nume de referinţă originare de acolo. Sunt multe. Vreau doar să spun că e un proces continuu, observabil şi azi. Dacă unii scriitori contemporani bistriţeni au părăsit locurile natale pentru Capitală sau alte oraşe mari, alţii, deşi apreciaţi pe plan naţional, au rămas la Bistriţa, transformând-o într-un centru cultural ce găzduieşte evenimente literare de răsunet.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
După debutul remarcabil de acum doi ani cu "Dincolo de portocali" în care întreţesea cu un fir enigmatic istorii din timpuri şi ţări diferite, Ioana Bâldea Constantinescu revine cu un alt roman, combinând şi de data asta teme livreşti cu imaginaţie şi rafinament. Structura e acum declarat circulară, cu o axă în jurul căreia se rotesc poveşti cosmopolite, în principal din secolele XIV şi XXI.
Citeste tot articolul
Călătorie într-o fotografie - TEODOR BACONSCHI: "Luciditatea e marele meu viciu"
"E o fotografie în nuanţele cenuşii din ultimii ani ai comunismului, când a fost făcută. Mă aflam la Târgu-Secuiesc, alături de un prieten din liceu, care ajunsese profesor de română în comuna Breţcu, unde se termina calea ferată. ..."
Citeste tot articolul
Părintele COSTICĂ POPA, preotul mult iubit al românilor din Venezuela, Argentina şi Mexic - "Departe de casă, m-am simţit ca un apostol"
"Cel mai greu mi-a fost să îndur dezbinarea românilor. Erau învrăjbiţi unii faţă de alţii, pentru că, fugiţi din ţară din faţa ciumei roşii, îşi luaseră cu ei în diaspora şi duşmăniile politice. Formaseră o mică Românie interbelică, plină de virtuţile şi defectele marii Românii pe care o lăsaseră în urmă."
Citeste tot articolul
Să-i ajutăm pe copiii volohi din Poroşcovo - Ucraina!
Copleşit de cele ce am citit în paginile "Formulei AS", relativ la românii volohi din Ucraina (Transcarpatia), în primăvara anului 2016, am demarat, împreună cu câţiva colegi, un prim proiect pentru ajutorarea copiilor din localitatea Poroşcovo.
Citeste tot articolul
Noul Ţar şi vechea Rusie
Cine poate să ştie cu precizie când exact s-a născut o naţiune? E greu de spus. Un prim răspuns îl primim din partea astrologiei esoterice. Potrivit acesteia, fiecare ţară poartă o pecete energetică distinctă, cea a unei zodii ale cărei trăsături le va manifesta, indiferent de perioadele pe care le traversează. În cazul Rusiei, matricea energetică ar corespunde zodiei Vărsătorului, ba mai mult, şi capitala ţării, Moscova, se situează sub influenţa aceluiaşi semn zodiacal. Dar care sunt trăsăturile care decurg de aici?
Citeste tot articolul
Sărbătoarea rock-ului românesc - IRIS, VUNK et Co.
Afluxul de artişti străini de pe scenele noastre nu îi descurajează pe muzicienii autohtoni. Dimpotrivă, ambiţia creşte în ei precum cotele apelor Dunării, făcându-şi fanii să plutească de fericire. Şi cum concertele anunţate sunt susţinute de trupele IRIS şi VUNK, delirul va semăna cu o revărsare de bucurie şi de entuziasm, imposibil de măsurat. Inundaţie muzicală, la capăt de Mai.
Citeste tot articolul