Unanimitate în demagogie
102 taxe a tăiat, dintr-o lovitură, Parlamentul României, la propunerea şefului PSD, Liviu Dragnea. Amănuntul că ideea îi vine liderului majorităţii parlamentare tocmai cu două luni înainte de alegeri şi nu cu trei ani în urmă, nici nu e, până la urmă, relevantă: aşa le vin parlamentarilor ideile bune, înainte de alegeri.
Citeste tot articolul
Săptămâna 4-10 noiembrie
Planetele din Scorpion ne ascut simţul afacerilor şi e o perioadă potrivită şi pentru semnarea contractelor. Venus şi Saturn în Săgetător favorizează studiile şi călătoriile în străinătate, care în anumite cazuri pot îmbrăca şi un caracter romantic. Marile decizii, în special cele de ordin profesional, sunt de luat până pe 8, căci după aceea, Marte pleacă din Capricorn în Vărsător. Aici e preocupat de relaţiile de prietenie, activităţile de grup şi punerea în circuit a unor idei originale.
Citeste tot articolul
"Platforma Cioloş"
S-a scris şi s-a vorbit mult despre "Platforma Cioloş", un set de bune principii de guvernare şi un portofoliu de proiecte naţionale ce ar trebui realizate într-un timp rezonabil pentru ca România să iasă din zona în care bălteşte. "Platforma" i-a deranjat pe "marii actori" politici pentru că, deşi a anunţat că nu se va înregimenta politic, premierul i-a invitat să ia atitudine, să o comenteze, susţinând-o sau respingând-o, să se centreze pe ceea ce s-ar putea numi "programe partinice concrete" ale viitoarei guvernări.
Citeste tot articolul
Când buturuga mică răstoarnă carul mare
Zilele acestea, mica provincie belgiană Valonia a respins, în mod cât se poate de democratic, propunerea Comisiei Europene de a semna Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător cu Canada (CETA). Fără nici un comentariu, România s-a aliniat trend-ului vest european, ignorând să-şi consulte cetăţenii şi să le asculte îngrijorările cu privire la acordurile comerciale de generaţie nouă.
Citeste tot articolul
VIOREL BĂLĂGEAN - "Ca români, avem mai multe drepturi în Serbia decât în România!"
A fi primar onorific înseamnă că avem doar obligaţii, nu şi drepturi. La Coştei, au fost aleşi cinci consilieri, iar patru dintre ei au decis, ulterior, ca eu să fiu primar. Mandatul este de patru ani, din care au trecut deja trei. Nu suntem constituiţi ca o instituţie de sine stătătoare, nu avem buget propriu. Orice investiţie ce trebuie făcută pentru comunitate este prezentată ca proiect celor de la Vârşeţ, care decid dacă o finanţează sau nu.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru NICOLETA - Cluj, F. AS nr.1237 - "Mi s-a pus diagnosticul de hidrocefalie neevolutivă"
Hidrocefalia este o tulburare ce constă în acumularea de lichid în exces la nivelul creierului. Lichidul acumulat nu este apă, ci este lichid cefalorahidian, un lichid clar, care înconjoară creierul şi măduva spinării. În mod normal, acest lichid este produs la nivelul creierului, circulă prin cei 4 ventriculi cerebrali, se acumulează în nişte spaţii închise (cisterne), ce au rol de rezervoare şi sunt situate la baza creierului, spală suprafaţa creierului şi a măduvei spinării şi este apoi absorbit în circulaţia sanguină.
Citeste tot articolul
"După ce am urmat tratamentul cu untură de bursuc, boala mea e de domeniul trecutului"
Mulţumesc întregului colectiv pentru interesantele şi valoroasele articole de medicină naturistă şi tratamente naturale pe care le publicaţi în paginile revistei! În mod special, ţin să vă mulţumesc pentru informaţiile din articolul despre untura de bursuc Sustamed, care mie mi-a fost de mare ajutor.
Citeste tot articolul
Secretul unei minţi agere: GINKGO BILOBA
Ginkgo biloba este un arbore recunoscut încă din cele mai vechi timpuri pentru efectele benefice multiple pe care le are asupra organismului uman. Considerat de botanişti o adevărată fosilă vie, se pare că acest arbore a supravieţuit miraculos tuturor frământărilor terestre şi schimbărilor climatice, fiind urmaşul unei plante care a existat pe pământ acum 270 milioane de ani!
Citeste tot articolul
Sănătate cu alimente: Sindromul de colon iritabil
Sindromul de colon iritabil (SCI) este o afecţiune greu de definit, cu cauze încă neelucidate, dar suficient de răspândită - ea se întâlneşte la o persoană din trei. Se manifestă prin dureri intestinale intermitente, însoţite de modificarea tranzitului şi alte neplăceri. La intervale neregulate, revin mereu constipaţia, diareea, crampele abdominale şi balonările. Reactivarea simptomelor se află în strânsă legătură cu ingerarea anumitor alimente, totuşi factorii declanşatori sunt diferiţi de la un pacient la altul.
Citeste tot articolul
LEACURI DE PE VREMEA BUNICII
Unul dintre cele mai vechi ingrediente, nelipsite din compoziţia leacurilor populare, este sarea. Studiată şi utilizată intens pentru efectele ei uimitoare, multe clinici de prestigiu din lume încorporează în produsele şi tratamentele lor sarea. Cu o condiţie: să fie nerafinată, cât mai aproape de starea ei naturală, astfel încât să îşi păstreze intacte compoziţia şi proprietăţile.
Citeste tot articolul
Descifraţi mesajele corpului: Ţinuta, forma, greutatea, articulaţiile
În filozofia orientală, corpul omenesc e descris drept "templul sufletului". Ca să ai un suflet frumos, e nevoie, deci, să ai şi un trup pe măsură. Sănătos şi armonios. Obişnuiţi cu "carapacea" în care trăim, nu prea îi băgăm în seamă defectele. Iar ele sunt numeroase şi-adesea semnalizează şi prezenţa unor boli.
Citeste tot articolul
Bag de seamă că am genunchi!
Uneori, durerea se insinuează pe nesimţite, alteori apare brusc, din cauza unei mişcări imprudente: problemele cu genunchii sunt larg răspândite şi destul de sâcâitoare. Presupunem că aţi vrea să aflaţi cum se tratează şi ce puteţi face dvs. personal, pentru a vă ajuta încheieturile.
Citeste tot articolul
Cu obrazul la doctor
Pielea este oglinda sufletului şi a sănătăţii noastre. Ea ne avertizează că ceva nu este în ordine şi că trebuie să luăm măsuri. "Pielea nu se îmbolnăveşte de la sine. Ea nu face decât să reflecte starea psihică şi organică a unei persoane", spun medicii dermatologi.
Citeste tot articolul
Oţet de urzici contra mătreţii
Frunzele de urzică reprezintă un aliat excelent atât în lupta contra mătreţii, cât şi a altor probleme legate de păr. Puneţi la macerat într-un litru de oţet de mere un pumn de frunze proaspete de urzică, culese din grădină sau de pe margini de drum. Lăsaţi preparatul să stea două săptămâni într-un loc răcoros, apoi strecuraţi-l şi păstraţi-l în sticle bine astupate.
Citeste tot articolul
Reţete de slăbit cu ceaiuri
Ceaiul de rozmarin. Puteţi slăbi între 3-4 kg pe lună dacă după fiecare masă beţi o cană fierbinte de ceai de rozmarin. Peste 50 g de flori se toarnă un litru de apă fierbinte şi se lasă vasul acoperit 5 minute.
Citeste tot articolul
Ultima "cucerire" - SUEDIA
Aventura suedeză a început, de fapt, în Polonia. Ajunsesem cu căutările noastre în podişul Caşubiei, într-un sat al cărui nume mă mobilizase pe loc: Bukowina! Ce să caute Bucovina noastră în Polonia, la mii de kilometri distanţă?
Citeste tot articolul
ANDERS KALIFF - "Între vechiul teritoriu al României şi vechiul teritoriu al Suediei au existat legături clare"
Între vechiul teritoriu al Suediei şi vechiul teritoriu al României au existat legături clare. Ca arheolog, am studiat contactele timpurii dintre Scandinavia şi zona Mării Negre. Timp de mulţi ani, am fost doar câţiva cercetători interesaţi de aceste subiecte, în contrast cu secolul XX sau chiar mai demult, când ele erau considerate foarte importante. Dar lucrurile se schimbă astăzi din nou.
Citeste tot articolul
Lelea Constantina şi cei 100 de ani - "De dragul lor aş fugi şi din rai"
L-a iubit mult pe Constantin. Se luaseră din dragoste şi l-a aşteptat nouă ani încheiaţi. Jumătate din ei cu nădejde, jumătate cu frica în sân. Liniştea i s-a risipit ca luată de vânt, în ziua când a primit de pe front o hârtie pe care scria - "dispărut". Cum va să fie aia "dispărut" nu se dumirise. Omul ei, pe care-l iubea şi a cărui pruncuţă o purta acuma în pântec, bărbatul acela vrednic şi iubitor, cu care mai avea un băiat şi alături de care trăise ca-n rai, se făcuse nevăzut în stepele Rusiei.
Citeste tot articolul
SCRISORI CARE AŞTEAPTĂ RĂSPUNS
Dragă Tania, Şi eu iubesc acum două femei. Una îmi este soţie. În inima mea cu multe cicatrici sunt încă prezente toate femeile pe care le-am iubit vreodată. Doar cine iubeşte e viu şi poate greşi. Cine încetează să iubească e deja mort, un zombi fără responsabilităţi şi fără greşeli. Iubirea are diferite nivele de cuprindere, de bucurie şi de înţelesuri. Cu cât iubeşti mai mult, cu atât cuprinzi mai mult, înţelegi mai mult, unifici mai mult.
Citeste tot articolul
HANNO HÖFER - "Pot să mă aşez pe marginea drumului pe o piatră şi să mă uit în gol"
La modul ideal, o zi reuşită e una în care am treabă. Sunt destul de activ şi îmi place mai mult să am ceva de făcut decât să nu am. Şi nu mă plâng. Ambele lucruri pe care le fac, adică să cânt şi să realizez filme şi documentare pentru televiziuni sau pentru diverse organizaţii, implică multe călătorii. Ceea ce îmi place. Asta e partea mişto, că mă mişc mult prin ţară şi pe afară şi m-am obişnuit cu asta
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... ALINA AZARIO
Am visat dintotdeauna să creez în România un spaţiu de libertate pentru mine, pentru artişti şi pentru public, un spaţiu în care să adun tot ce am văzut mai bun prin toate festivalurile din lume, la care am participat. E adevărat, Festivalul Enescu a devenit foarte mare, un adevărat branding de ţară, dar eram tristă că nu există şi festivaluri mai mici. Şi mai ales că nu există un festival de muzică de cameră.
Citeste tot articolul
OLGA MORĂRESCU MĂRGINEAN - "Culorile toamnei mă biruie"
Cel mai mult îmi plac zilele de toamnă însorite. Mai ales când cerul este foarte albastru, şi se vede foarte bine contrastul dintre frunzele colorate şi cer. În alte anotimpuri, adâncul văzduhului bate spre gri. Albastrul de toamnă este ca albastrul de Voroneţ. Acestea sunt cele mai frumoase zile. Cât despre zilele mohorâte de toamnă, pentru mine sunt zile pentru citit. Atunci citesc şi mă mai gândesc la evenimentele trecute ale vieţii.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Dacă mi s-ar cere părerea (nu mi se cere), premiul pentru debut 2016 s-ar cuveni lui Vlad Roman pentru cartea pe care vi-o recomand acum. Despre autor nu ştiu nimic mai mult decât scrie în prezentare: s-a născut în 1981 în Sebeş Alba, a studiat Litere la Cluj, a lucrat ca profesor, jurnalist cultural, editor, traducător şi din 2009 trăieşte în satul natal din apicultură.
Citeste tot articolul
Dimitrie, sfântul care aduce toamna
Comportamentul ciudat al părinţilor săi i-a marcat toată copilăria. Mai ales seara se închideau într-o cameră din care, la scurtă vreme, răzbătea mireasma subţire de smirnă topită, se auzeau murmure şi, uneori, cântări. Dacă îşi lipea urechea de uşă, prindea şi crâmpeie de rugăciuni. Deşi nu le înţelegea pe deplin, în cuvintele acelea era o lume misterioasă care îl atrăgea puternic spre ea. Mai ales un nume ce revenea adesea pe buzele părinţilor săi îl fermeca, deşi nu ştia ce înseamnă: Iisus.
Citeste tot articolul
Energii nepoluante - PRINCIPIUL KESHE
Stimaţi cititori ai "Formulei AS", M-am hotărât să trimit acest material către cea mai citită publicaţie din România, pentru a vă prezenta o şansă cosmică pe care o are populaţia planetei noastre, de a deveni din sclavi ai materiei, stăpâni ai acesteia şi a face saltul spre o dimensiune superioară.
Citeste tot articolul
Când viitorul e scris în stele
Textele sacre spun că zeii le vorbesc oamenilor prin intermediul viselor. Exprimat prin simboluri, mesajul lor era descifrat de nişte iniţiaţi. Dar nu toate visele necesită interpreţi. Unele dintre ele se derulează asemenea unui film şi nu fac decât să anticipeze evenimente care se vor petrece cândva, în viitor.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII NOIEMBRIE
Semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător şi Peşti) trec la începutul lunii printr-o ultimă fază de indecizie în ceea ce priveşte cariera. Dar şi celelate zodii pot reveni asupra unor decizii. E cazul să profităm de prezenţa lui Marte în Capricorn, până pe 8, ca să ne stabilim obiectivele pe termen lung. Pluton, prezent în aceeaşi zodie, ne menţine motivaţia. Pe 9, Marte intră în Vărsător, unde ne predispune nu doar către idei originale, dar ne dă şi impulsul necesar să le punem în practică.
Citeste tot articolul
Romanţe de toamnă la Bucureşti: GAROU şi HINDI ZAHRA
- Au mai fost la noi, şi succesul înregistrat i-a determinat să se-ntoarcă. Şi poate şi melancoliile toamnei, care se potrivesc de minune cu melodiile lor -
Citeste tot articolul