Ce aşteptăm de la Klaus Iohannis
Răspunsul este simplu: să-şi onoreze angajamentele din campania electorală. Dar şi complicat, căci nu mă refer la onorarea promisiunilor privind comportamentul echilibrat şi decent şi utilizarea formulelor de politeţe, ci la acele angajamente mult mai importante, asumate cu seriozitate abia între cele două tururi de scrutin...
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 5-12 DECEMBRIE
Vineri, energicul Marte pătrunde în zodia Vărsătorului, ceea ce înseamnă că ne pot veni idei strălucite, mai ales în discuţiile cu prietenii, dar şi că tindem să avem mai puţină răbdare cu cei care gândesc mai puţin repede. Marele Benefic Jupiter intră marţi în direcţie retrogradă, cerându-ne să ne revizuim eventualele planuri legate de studii, relaţiile cu străinătatea sau călătoriile lungi.
Citeste tot articolul
Face Ponta, din nou, jocul corporaţiilor?
La sfârşitul acestui an, expiră capitolul "redevenţe" din contractele de concesiune dintre stat şi corporaţiile miniere şi petroliere. Subiectul a fost ocolit în campania electorală recentă, punând astfel guvernul în criză de timp şi forţând o ordonanţă de urgenţă care, după cum se ştie, ocoleşte dezbaterea publică.
Citeste tot articolul
Douăzecişicinci de ani cu părintele Arsenie Boca
A fost tracasat, umilit, urmărit, anchetat, bătut, închis, apoi marginalizat, oprit să mai slujească. A murit la Sinaia, pe 28 noiembrie 1989, într-o casă transformată în mânăstire şi a fost înmormântat la Prislop, fără ca miile de ucenici pe care-i vindecase sufleteşte şi trupeşte să poată veni pentru a-i da sărutarea de pe urmă.
Citeste tot articolul
BOGDAN AURESCU - "Suntem alături de cei care împărtăşesc valori şi ţeluri comune cu noi"
Prestigiosul ziar britanic "Financial Times", cel mai important cotidian din lume în domeniul financiar şi economic scrie, în ediţia sa online, următoarele: "S-ar putea ca rezultatul alegerilor prezidenţiale din România să fie cel mai pozitiv eveniment politic din Europa, în 2014. Puţine ţări europene, fie ele din Est sau din Vest, pot oferi exemplul României, atunci când l-a votat pe Klaus Johannis.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SOFIA - Buzău, F. AS nr. 1089 - "Am uscăciune oculară şi nu m-a ajutat niciun tratament”
Stimată doamnă, problema pe care o ridicaţi deranjează pe mulţi oameni. Din păcate, nu ne-aţi spus vârsta pe care o aveţi. Ar fi putut fi de ajutor, de aceea îi rugăm pe cititorii care trimit întrebări să includă informaţii mai detaliate. E foarte important să se cunoască sexul, vârsta, ocupaţia, medicamentele luate şi bolile asociate, care pot fi de ajutor în conturarea unui răspuns adecvat.
Citeste tot articolul
"După două luni, tratamentul cu Apisan Forte a dat primele rezultate”
Cu mai mulţi ani în urmă, tatăl meu a suferit un AVC, în urma căruia a rămas cu sechele (semipareză pe partea dreaptă). În timp, s-au adăugat şi altele: coxartroză, gonartroză, hemoroizi, adenom de prostată, oboseală la cel mai mic efort, fibrilaţii cu riscul de a face un nou AVC. Toate acestea i-au creat o stare de anxietate şi deznădejde.
Citeste tot articolul
Leacurile iernii
Pentru ca sistemul imunitar să rămână puternic, prevenirea bolilor se află, logic, pe primul loc. Pentru întărirea imunităţii, contra stării de oboseală, pentru refacerea după o boală şi chiar pentru perioada lăuziei, se recomandă supele de zarzavat, dar şi cu pui, în general. Supa de legume cu plante este foarte eficientă în perioada răcelilor şi a gripelor. Întăreşte şi încălzeşte până-n străfunduri.
Citeste tot articolul
Secretul fertilităţii - Seminţele de ţelină
Nelipsită din oalele de gătit, ţelina este, totuşi, un adevărat mister. În primul rând, nimeni nu poate spune cu exactitate de unde provine ea. Unii cercetători susţin că ţelina a crescut iniţial ca plantă sălbatică pe malurile Mării Negre, în timp ce alţii o consideră originară de pe însoritele ţărmuri ale Mediteranei, existând şi ipoteza că ar proveni din Orientul Mijlociu sau chiar din China.
Citeste tot articolul
Mituri despre slăbit şi îngrăşat
Se întâmplă adesea: dieta pe care o urmăm întârzie să dea rezultate sau ele nu sunt cele pe care le aşteptam. Sau ne îngrăşăm pe zi ce trece, deşi am dori să ne păstrăm silueta. De ce? Pentru că, auzite în jurul nostru şi trecute de la o persoană la alta, multe dintre sfaturile legate de diete s-au transformat în mituri, care nu fac altceva decât ori să ne îngraşe mai mult, ori să ne împiedice să slăbim, atunci când e cazul.
Citeste tot articolul
În toamna asta se poartă... PNEUMONIILE
Pneumonia se diferenţiază clar de o viroză respiratorie! Ea este o boală infecţioasă provocată de bacterii, care "ating” căile respiratorii inferioare. Acestea ajung în plămâni, se multiplică şi declanşează pneumonia, afectând direct structurile finale ale "buretelui” pulmonar (bronhii mici, alveole).
Citeste tot articolul
Doctorul "FAŢĂ” (III)
Zona gurii reflectă starea organelor abdominale. Aici putem descifra cum funcţionează intestinul subţire şi cel gros, ficatul, vezica biliară, pancreasul şi splina. Când observaţi că pielea din jurul gurii a devenit palidă, ori că au apărut mici coşuri sau vezicule herpetice, trebuie să vă gândiţi la faptul că buza superioară este zona corespunzătoare intestinului subţire.
Citeste tot articolul
Tenul la vreme de iarnă
Când mercurul din termometre coboară vertiginos şi vântul rece îţi arde obrajii, e semn că doamna iarnă îşi anunţă sosirea şi trebuie să ne punem frumuseţea la adăpost. Nu mai vreţi buze crăpate, nas roşu şi ten iritat, neplăcerile cu care vă luptaţi an de an, tocmai în pragul Crăciunului?
Citeste tot articolul
Dieta cu cartofi şi suc de roşii
Dacă vreţi să scăpaţi uşor şi rapid de 2-3 kg, iată o dietă ce durează doar trei zile şi este foarte eficientă. Se bazează pe cartofi şi suc de roşii. Cu un conţinut mare de minerale, vitamine şi fibre, cartofii consumaţi în cantităţi controlate şi în combinaţii potrivite sunt excelenţi pentru slăbit, precum şi pentru detoxifiere.
Citeste tot articolul
Inima Reginei Maria
Sala Tezaurului de la subsolul Muzeului Naţional de Istorie a României este unul dintre cele mai fascinante locuri din Bucureşti. La doi paşi de hărmălaia Lipscaniului şi de claxoanele isterice de pe Calea Victoriei, te scufunzi într-o linişte ca de vis, pe care doar uimirea şi entuziasmul o întrerup. Aici, istoria de mii de ani a spaţiului românesc străluceşte în lumini de aur şi de argint, în reflexii de rubine şi de smaralde şi în unduirea rafinată a filigranului.
Citeste tot articolul
Melancolia... O primim sau o punem pe fugă?
Când Hermina a strigat a doua oară, era deja toamnă. Norii vineţi s-au lăsat peste pădure şi ceaţa nu s-a mai ridicat timp de trei săptămâni. Am ştiut atunci, în acel moment, că, în sfârşit, voi putea să mă vindec şi că aşteptarea mea n-a fost în zadar. Multă vreme înainte de asta, după un noiembrie nenorocit (căci numai aşa se poate numi - fără noroc - clipa ruperii unui destin apropiat), m-am îmbrăcat în tăcere, ca-ntr-un palton gros, uitând că pe spate mă zgâria singurătatea.
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste
Eram doi, amândoi, ca într-un joc în care nu mai încăpea nimeni altcineva. Aveam privirile numai pentru ea, iar mâinile, şuviţele şi pistruii ei erau ale mele. ...Aşa a început. Era toamnă, exact ca acum, şi toamna de-afară se aşeza peste noi. "Nu ne vom despărţi niciodată, ai să vezi", îmi spunea câteodată, şi totul devenea atunci de un roşu aprins, ca frunzele din jur.
Citeste tot articolul
"Tot un fel de animale"
Eu nu cred că femeile acceptă să fie înşelate, însă mai devreme sau mai târziu, se întâmplă şi acest lucru. Sunt foarte puţini bărbaţii care nu-şi înşeală soţiile. Se pare că aşa sunt ei construiţi, să aibă relaţii cu mai multe femei, pentru a se naşte copii cu o mai mare diversitate de gene, mai sănătoşi şi mai viguroşi.
Citeste tot articolul
DAN GRIGORE - "Arta e o cruce grea. Dar e o cruce care aduce şi bucurie"
A fost copilul-minune al muzicii în anii de după al doilea război mondial, un talent ieşit din comun, pe care Mihail Jora, profesorul lui Dinu Lipatti, l-a adoptat ca pe-un fiu. Fost bursier la Viena şi Sankt Petersburg şi dublu laureat al Concursului "George Enescu", a suportat cu demnitate marginalizarea la care a fost supus în anii dictaturii ceauşiste, în urma refuzului categoric de a-l sprijini pe Conducător.
Citeste tot articolul
AMALIA ENACHE (PRO TV) - "Mi-ar fi imposibil să trăiesc fără sentimente şi dragoste"
Întâi de toate, am cunoscut-o pe prinţesa Marina Sturza, patroana spirituală a Fundaţiei "Hope and Homes for Children". A fost una dintre acele întâlniri pe care le ai o dată în viaţă, o întâlnire foarte luminoasă, care s-a întărit şi mai mult după ce am întins împreună nişte unt pe felii de pâine, în bucătăria unei prietene, la Londra.
Citeste tot articolul
Gaudeamus - 2014
Gaudeamus-2014 a început cu o aglomeraţie nemaivăzută la standul unei edituri. La doar trei zile de la alegerile prezidenţiale, mii de oameni au ţinut să fie prezenţi la lansarea cărţii autobiografice a lui Klaus Johannis, Pas cu pas, apărută la "Curtea Veche". A fost un record din multe puncte de vedere: cea mai bine vândută carte, cea mai lungă şedinţă de autografe, cel mai mediatizat eveniment editorial din cele 750 desfăşurate între 19-22 noiembrie.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Prin cărţile, tot mai subţiri, publicate în ultima vreme câte două-trei pe an, Lucian Boia demonstrează că e un istoric atipic. Lucrările nu sunt structurate după canoanele clasice, cu succesiuni factologice analizate din perspective prestabilite sau sinteze pentru perioade de evoluţie. În plus, ele răspund unor chestiuni actuale, fierbinţi chiar pentru ansamblul social căruia i se adresează.
Citeste tot articolul
Comoara din cufărul de lemn
Îl ţin în palmă. Îl privesc cu atenţie. Un petic de pânză roşie, cu frunze din fir de aur răsucit peste borangic. O ţesătură de o frumuseţe regală, care a străbătut întinderi de veacuri, până să ajungă aici, în casa asta bătrânească din munţi, în stăpânirea unui om care a păstrat-o ca pe o taină, cu teamă şi veneraţie.
Citeste tot articolul
"Trăia pe pământ, dar era cu sufletul în cer" - ARSENIE BOCA, evocat de părintele NICOLAE BORDAŞIU
Îşi aduce aminte limpede ochii lui, văzuţi printre zăbrelele storurilor de la fereastră. Ochii aceia adânci şi albaştri, în care părea că se reflectă ceva din abisul de lumină al lui Dumnezeu. Stătea de mult timp ascuns într-o casă din Timişoara, cuibărit ca într-o vizuină în ea, tresărind la orice zgomot, cu inima chircită şi înfricoşată. Nu-şi îngăduia să iasă afară nici măcar noaptea.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII DECEMBRIE
Ultima lună a anului începe într-o notă optimistă, dinamică, graţie aspectelor frumoase care se conturează între semnele de foc. Evident, ele sunt primele beneficiare ale acestor energii prietenoase, în primul rând Leii şi Săgetătorii, Berbecii, şi ei, dar ceva mai puţin. Către mijlocul lunii, atmosfera se întunecă, iar pe 15, Pluton în Capricorn şi Uranus în Berbec se confruntă într-o nouă repriză.
Citeste tot articolul
Fervoarea Crăciunului a pornit!
Nici n-a apucat Noiembrie să dispară, înghiţit de ceţuri şi ploi, că s-au şi aprins luminiţele de Crăciun, în mai toate marile oraşe ale lumii. Pe Champs Elysees, la Paris, pe Regent Street, la Londra, sau în Rathausplatz din Viena, Moşul poate ateriza oricând fără grijă, căci gazdele s-au pregătit pentru el.
Citeste tot articolul