Mascarada electorală
Nu cred că sprijinul declarat de Emil Boc pentru Elena Udrea se datorează unei admiraţii sincere faţă de liderul PMP, ci mai degrabă este dictat de interesele politice ale lui Traian Băsescu, preşedintele căruia domnul Boc i-a fost întotdeauna loial şi la a cărui strategie se aliniază şi acum, chiar dacă aceasta înseamnă despărţirea de propriul partid, PDL.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 17-23 OCTOMBRIE
Accentul cade pe zodia Balanţei, unde marţi se vor găsi adunate nu mai puţin de patru planete (Soarele, Luna, Mercur retrograd şi micul benefic Venus) plus Nodul Nord, semn că a venit vremea să ne punem ordine în relaţii. Întâlnirile predestinate ne pot aduce în faţă partenerul de viaţă sau asociatul de care nu ne vom despărţi multă vreme de acum încolo. Viitorul se desfăşoară însă lin, doar dacă trecutul este pus în ordine.
Citeste tot articolul
Slovacia interzice cianura în minerit!
Sfârşitul lunii august şi luna septembrie au adus importante noutăţi de pe frontul internaţional al luptei pentru salvarea Roşiei Montane. În ordine cronologică, amintim că, pe 27 august, guvernul slovac a aprobat un amendament la Legea Minelor, prin care exploatarea pe bază de cianuri a aurului a fost interzisă.
Citeste tot articolul
De să nu avem şi noi faliţii noştri?
Anul acesta, Tribunalul Galaţi a dat câştig de cauză unei românce care a dat în judecată banca, cerând ca tot creditul pe care-l luase în franci elveţieni să poată fi convertit în lei, la cursul la care fusese contractat. Procesul nu e singular. Milioane de români au luat credite în valută atunci când cursul francului elveţian sau al monedei euro era mult mai mic.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Această campanie electorală este una dintre cele mai deprimante pe care le-am avut"
Surpriza este că n-a apărut nicio surpriză. Multă lume se aştepta, din disperare, să apară pe ultima sută de metri un candidat care să capteze toată bunăvoinţa populaţiei, să întruchipeze o speranţă... Şi s-a iţit d-l Teodor Meleşcanu, până mai ieri şeful Serviciului de Informaţii Externe (SIE).
Citeste tot articolul
Răspuns pentru EUGEN - Cluj-Napoca, F. AS nr. 1124 - "Caut urgent tratament pentru carcinom de vezică urinară"
Carcinomul de vezică urinară este o afecţiune care trebuie tratată cu multă seriozitate, mai ales la vârsta dvs., de 62 de ani, când organismul se reface mai greu decât la o persoană tânără.
În primul rând, trebuie să ţineţi o dietă adecvată, fără proteină animală, fără dulciuri, fără E-uri, fără substanţe chimice.
Citeste tot articolul
"Cu tratamentele d-lui dr. Li Luoxi am scăpat de o durere atroce la umăr"
Bună ziua. Mă numesc Mihaela Stanciu, am 52 de ani şi sunt din Bucureşti. Doresc să mulţumesc în primul rând revistei "Formula AS" şi tuturor oamenilor minunaţi care contribuie la conceperea fiecărui număr al acestei extraordinare publicaţii. De asemenea, doresc să mulţumesc doctorului Li Luoxi, care practică medicina tradiţională chineză.
Citeste tot articolul
Sport printre picături
Vorbim mereu despre mişcare şi sport, deşi nu avem niciodată timp destul pentru ele. Când să le faci? În metrou, la birou, acasă, în faţa oalelor de pe aragaz? Da!, răspund specialiştii în condiţie fizică, care ne asigură că fiecare clipă a vieţii noastre cotidiene poate fi transformată în sport. Exemplele care urmează o dovedesc.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru:USTUROIUL (Allium sativum)
Nu cred că există cineva care să nu recunoască usturoiul. La noi, se cunosc două soiuri: usturoiul de toamnă, care după cum arată şi numele, se plantează toamna, şi usturoiul de primăvară, care se plantează primăvara, devreme. Usturoiul de toamnă are căpăţâna mai mare, dar se păstrează mai greu, încolţeşte în cămară, începând chiar din timpul iernii.
Citeste tot articolul
Remedii din Tirol
Medicina cu plante a explodat. În ţările vestice, reţetele tradiţionale sunt reluate şi îmbogăţite în institute de cercetări. În frunte se află Germania, Austria şi Elveţia, care au dezvoltat în zonele lor alpine, veritabile şcoli de plante medicinale, crescute pe piscurile Tirolului. Cum şi ţara noastră este o "grădină de sănătate", remediile care urmează vă pot fi de mare folos.
Citeste tot articolul
Corigenţă la chimie: ACID sau BAZIC?
Lecţia de chimie despre acizi şi baze se aplică şi corpului omenesc. Ca să fim sănătoşi, ele trebuie să se afle în echilibru. Din păcate, alimentaţia nesănătoasă - fast-food-ul, carnea, hidrocarburile, făina albă, zahărul şi alcoolul - produce aciditate în exces, un teren ideal pentru bolile cronice.
Citeste tot articolul
Inimile femeilor bat altfel
Evaluările instituţiilor europene de sănătate indică o creştere accentuată a ratei afecţiunilor cardio-vasculare şi a mortalităţii la femeile între 40 şi 45 de ani. Cu toate acestea, conform unui sondaj efectuat recent, trei sferturi din femeile chestionate sunt convinse că bărbaţii prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire, în timp ce riscul lor s-ar situa undeva la doar 31%. O eroare fatală.
Citeste tot articolul
Reţete cu ulei de măsline
Amestecaţi o lingură de ulei de măsline cu un ou şi aplicaţi pasta pe faţă şi gât. Lăsaţi să acţioneze până când compoziţia se usucă. Între timp, dizolvaţi o lingură de bicarbonat de sodiu în puţină apă fierbinte. Înmuiaţi o bucată de vată în această soluţie şi îndepărtaţi cu ea compoziţia de pe faţă.
Citeste tot articolul
Sfaturi pentru binele părului
Chiar dacă e moale şi blând, un şampon prost ales fragilizează părul. Ca să fiţi sigure că alegerea este bună, cereţi avizul vânzătoarelor de raion (unele sunt foarte şcolite) sau folosiţi doar o linguriţă de şampon la spălare. Nu vă pierdeţi răbdarea şi clătiţi-vă părul de o mie de ori, până ce se aude un "scârţâit". Atunci e curat.
Citeste tot articolul
Reţeta cu iaurt şi ton
Citesc "Formula AS" încă de la înfiinţare. Vă felicit, ca mulţi alţii, pentru calitatea umană şi plină de suflet a revistei, care nu s-a pierdut pe drum. Vă doresc inspiraţie şi putere de muncă încă foarte mulţi ani înainte. Citind mereu reţetele de slăbit, m-am gândit că poate am şansa să intru şi eu în Clubul femeilor care au reuşit să slăbească, oferind o reţetă simplă, dar cu efect garantat.
Citeste tot articolul
Salut voios de pionier!
Îmi amintesc limpede chiotul de bucurie icnit din piepturile micuţe ale sutelor de copii. Un icnet care străpungea cartierul, atunci când se lua curentul. În noaptea cea neagră, cu feţele luminate doar de lună, noi, ţâncii de toate vârstele alergam ca nebunii pe străzi, bucuroşi că, de acum, cu becurile stinse, cu ferestrele pâlpâind doar de la flacăra lămpilor şi a lumânărilor, suntem cu desăvârşire liberi, de neoprit.
Citeste tot articolul
VALENTIN AJDER - "Cartea trebuie să devină Regina Balului"
În ultimii 7-8 ani, în pofida şi împotriva crizei care a generat nevroză socială şi însingurare, aparent paradoxal, apetenţa oamenilor pentru întâlniri culturale în locuri publice a crescut. Editorii de carte nu puteau ignora un asemenea semnal, mai ales că difuzarea prin librării este extrem de greoaie. Prin urmare, s-au înmulţit şi evenimentele literare.
Citeste tot articolul
Un polonez pe urmele vlahilor: TOMASZ FRYZLEWICZ
L-am întâlnit într-un sat de la poalele Pietrei Craiului, într-una din ultimele zile de septembrie. Tocmai îşi încheiase traseul de toamnă prin Carpaţi şi se pregătea să se întoarcă acasă, în Polonia, în orăşelul său natal, Wadowice. Tomasz este specialist IT, lucrează doar câteva luni pe an, câte douăsprezece, paisprezece ore pe zi, uneori chiar mai mult, pentru ca apoi să-şi poată lua vacanţă şi să pornească în expediţii prin munţi.
Citeste tot articolul
Potcovarii din Ceraşu
Uşile fierăriei. Largi, masive, din stejar încrustat, ca nişte uşi de conac, pe peretele unei căscioare de chirpici. Au aproape două veacuri şi-au fost păstrate de un neam întreg de fierari, ca pe un semn al nobleţii de meşteşug: uşi boiereşti cu ornament, ca să le vadă lumea din uliţă şi să ştie.
Citeste tot articolul
Puntea mincinoşilor
Pe dealul din partea stângă a iazului vechi, într-o casă vopsită în albastru, trăia Ion Luhei cu nevasta şi pruncii, mulţi la număr. Pe celălalt deal, pe partea dreaptă a drumului şi a râului plin de peşti, avea casă şogorul lui, cumnatul mai tânăr decât el, Văsălie al Râpului. Râpu şi Luhei erau cumnaţi, căci se însuraseră cu două surori gemene.
Citeste tot articolul
VALENTIN PLĂTĂREANU - "În Germania am simţit bucuria enormă că sunt un om liber"
Berlin, Bundesplatz, Charlottenburg. Plăcuţa aurie de la intrarea-n clădire mă avertizează că am ajuns. Aici îşi are sediul Schauspielschule Valentin Plătăreanu, şcoala de actorie pe care îndrăgitul actor român, plecat din ţară în timpul regimului comunist, o conduce de 22 de ani. Aici, printre hârtii administrative, cărţi vechi şi filme bune, se scurge noua sa viaţă, cea de-a doua, de când nemţii l-au acceptat ca pe unul de-al lor.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu Alexandra Maria Lara
S-a născut la Bucureşti, dar destinul a vrut ca ea să părăsească ţara la vârsta de 4 ani şi să se stabilească împreună cu părinţii în Berlinul de Vest. Azi, nemţii o consideră nu doar cea mai bună, ci şi cea mai frumoasă actriţă a Germaniei. În 2008, n-au ezitat să o recompenseze cu Oscarul nemţesc (OSGAR), pe care l-a primit chiar din mâinile lui Anthony Hopkins, în prezenţa Angelei Merkel.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
În anul 2011, an în care urma să mă pensionez, m-am programat la o ecografie abdominală, deoarece mă simţeam mai tot timpul obosită, mi se părea că ceva este în neregulă cu corpul meu. Ecografia a ieşit bine, dar mi se recomanda o colonoscopie de control. În urma colonoscopiei s-a descoperit o formaţiune de 3-4 cm pe colon.
Citeste tot articolul
Secretele mâzgălelilor
Se întâmplă când vorbim la telefon. Inconştient, tragem un carnet sau o hârtie în faţă şi începem să desenăm, la întâmplare, cruci sau cercuri, pătrate, x-uri sau rotocoale. Manie? Nici vorbă, spun psihologii, aceste configuraţii sunt, de fapt, simboluri ieşite din profunzimile subconştientului, pe care dacă învăţăm să le descifrăm, vom afla adevăruri ascunse despre noi. Totul are un sens.
Citeste tot articolul
Ultimii vikingi
Războinici, jefuitori, dar şi poeţi cu o mitologie bogată, mari exploratori şi cei mai buni marinari din epoca lor, vikingii nu încetează să fascineze. În fiecare vară, în Danemarca şi în Norvegia, familii întregi adoptă pentru câteva zile modul de viaţă al înaintaşilor.
Citeste tot articolul
Comoara de aur
Descoperit în aprilie 2011, în apropiere de oraşul Syke, din Saxonia Inferioară, în timpul unor săpături pentru instalarea unei conducte de ţiţei, comoara din Gessel cuprinde 117 obiecte de aur: spirale, coliere, brăţări şi agrafe - care au stat îngropate în pământ vreme de peste 3.000 de ani.
Citeste tot articolul
Învierea din morţi - o realitate posibilă?
În toate culturile şi religiile lumii există credinţa conform căreia, după moartea fizică a trupului, sufletul porneşte într-o călătorie eternă. Din cele mai vechi timpuri, oamenii s-au străduit să descifreze taina vieţii de după moarte, ce se petrece dincolo de această graniţă?
Citeste tot articolul
Împreună, la Bucureşti: AL BANO şi ROMINA POWER
Pe 5 noiembrie sunteţi invitaţi la Sala Palatului din Capitală, la un eveniment absolut extraordinar - cel mai iubit duo italian al anilor '80, Al Bano şi Romina Power, reapare pe scenă, după o prea îndelungată absenţă. Iar dacă pe Al Bano aţi mai avut ocazia să-l ascultaţi "pe viu" (ultimul concert l-a susţinut tot la Sala Palatului, chiar în primăvara acestui an), apariţia Rominei, alături de fostul ei soţ este, cu adevărat, un eveniment!
Citeste tot articolul