Să nu fie prea târziu...
Deşi campania electorală pentru prezidenţiale nu a început oficial, candidaţii şi grupările care-i susţin iau atitudine faţă de orice eveniment de interes mediatic, care le poate spori vizibilitatea. Asumarea unei poziţii este foarte importantă, chiar dacă ea nu este întotdeauna corectă şi oportună.
Citeste tot articolul
Atenţie, vaporul economiei ia apă!
O veste neaşteptată şi brutală a luat prin surprindere mediul de afaceri şi oamenii politici din România: Suntem în recesiune! Tehnică, ce-i drept! Asta înseamnă, în limbajul cifrat al economiştilor, că economia a scăzut încet, de la un trimestru la celălalt, dar, deocamdată, e în creştere faţă de anul trecut. Deocamdată...
Citeste tot articolul
"Rara Neagră" de Basarabia cucereşte America
Un grupaj de ştiri despre producţia de struguri şi vin din Basarabia, realizat de agenţia "Unimedia.md", relatează despre un veritabil eveniment: după embargoul impus de Rusia fructelor şi legumelor moldoveneşti, comercianţii de peste Prut şi-au sporit exporturile spre Europa, cu sprijinul direct al CE.
Citeste tot articolul
KLAUS JOHANNIS - "Preşedintele trebuie să-i aducă mereu împreună pe cei responsabili, putere şi opoziţie, în vederea unui consens asupra marilor probleme ale ţării"
Am văzut pe un post de televiziune un cetăţean "de bine", revoltat că "unul, Johannis, a venit din Germania, şi-a luat cetăţenia română şi acum, io-te, nene, candidează la preşedinţie". Un minut mai târziu, însuşi candidatul stângii, d-l Victor Ponta, se împăuna retoric: "Să nu-mi spună mie cineva că e un defect să fii ortodox şi român în ţara ta".
Citeste tot articolul
Răspuns pentru SILVIU V. - Vaslui, F. AS 1128 - "Există vreun leac pentru hepatita D?"
De la bun început trebuie să înţelegeţi că hepatita D este o infecţie acută sau cronică a ficatului, cauzată de un virus foarte mic, de fapt un parazit care nu poate prolifera decât în asociere cu virusul hepatitic B. Cu alte cuvinte, virusul hepatitic D nu are capacitatea de a cauza o infecţie de unul singur şi, de aceea, pentru a se dezvolta, are nevoie de protecţia virusului B.
Citeste tot articolul
"Cu tratamentul d-lui Liciu, m-am vindecat de infecţie urinară"
Mă numesc Ludmila Vanghelie şi sunt o cititoare fidelă a revistei "Formula AS", În ultima perioadă, aproape în fiecare număr al revistei, apar întrebări despre cum ne putem vindeca de infecţii urinare, cistite cu E. Coli (colibaciloze). Şi eu m-am confruntat cu această boală şi în ultimul an mi-a fost chiar foarte rău.
Citeste tot articolul
Leacuri alsaciene - Tratamente cu plante, pentru femei
La graniţa dintre Franţa şi Germania, medicina populară are încă "putere", deşi zona este "ultra-ştiinţifică", şi leacurile tradiţionale nu sunt luate în serios. Ceea ce nu împiedică terapiile naturale să se dezvolte, mai ales că, în ultima vreme, apar tot mai mulţi amatori. Dovadă - comerţul înfloritor de preparate din plante, precum şi broşurile de popularizare care le însoţesc.
Citeste tot articolul
Adevărul amar despre energizantele dulci
Este ceva la modă şi foarte... şic: "energizarea" cu tot felul de lichide-minune, de la clasicele, de acum, băuturi de tip cola, până la mult mai noile amestecuri de cofeină, taurină şi tot felul de stimulente. Au fost supranumite băuturile care "îţi dau aripi", fiind folosite de sportivii de ocazie, pentru a-şi creşte forţa de pe o zi pe alta...
Citeste tot articolul
Împământarea
Încă din anii '70, academicianul rus Alexandr Mikulin, creatorul "motorului secolului" pentru avionul IL-2, numit şi "tancul zburător", a scris o carte care a devenit rapid un best-seller şi care s-a bucurat de mai multe ediţii. Titlul cărţii este "Longevitate activă" şi are ca temă lupta împotriva îmbătrânirii.
Citeste tot articolul
De ce ne dăruiesc fericire atingerile?
Suntem cuprinşi de emotie, profund mişcaţi, ni se face "pielea de găină"... Până şi cuvintele folosite în limbajul nostru uzual reflectă importanţa pe care o acordăm atingerilor! Sintagmele citate mai sus arată că nu există vreo altă experienţă senzorială pe care s-o percepem cu o asemenea intensitate.
Citeste tot articolul
Cura cu pepeni - un miracol!
Denumirea ştiinţifică a pepenelui este Citrullus lanatus, iar originile acestui fruct le găsim în Africa de Sud, în zonele semideşertice, unde şi acum cresc anumite varietăţi sălbatice ale sale. Pentru oamenii deşerturilor, miezul roşu al pepenelui, care conţine foarte multă apă, la care se adaugă zaharuri şi nutrienţi, a fost de nenumărate ori salvarea la vreme de secetă şi foamete.
Citeste tot articolul
Cosmetică la domiciliu - Trucuri simple, cu rezultate mari
Pentru corp - eu folosesc următoarea reţetă: pun în apa de baie 1 l de lapte, 1 lingură de miere, 2 linguriţe de ulei (de nucă sau de măsline) şi - uneori - 1 lingură de sare de mare grunjoasă. Culoarea apei devine albă, liniştitoare, iar pielea, suplă şi netedă.
Citeste tot articolul
DIETA CU IAURT
Delicios, dar şi sănătos, iaurtul poate fi un ajutor important pentru slăbit. Studii recente au arătat şi au confirmat că iaurtul contribuie la obţinerea şi păstrarea unei talii subţiri. Potrivit "International Journal of Obesity", consumul regulat de iaurt poate ajuta la arderea depozitelor corporale de grăsime şi la creşterea masei musculare, şi prin aceasta, la pierderea în greutate.
Citeste tot articolul
Copiii nimănui
La sfârşitul acestui an şcolar, un profesor de limba şi literatura română de la un liceu bucureştean le-a cerut elevilor de clasa a noua să scrie o compunere, pornind de la o temă confesivă şi extrem de sensibilă: "O experienţă care v-a schimbat viaţa sau v-a maturizat." Pentru tânărul dascăl a fost un prilej unic de a descoperi printre elevii săi drame şi frământări greu de imaginat până atunci.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS"
Stefan Zweig aparţine unei elite universale a spiritului şi e în acelaşi timp un scriitor popular. La fel de citite acum, la 72 de ani după moarte, cum au fost şi în timpul vieţii, cărţile lui mereu reeditate şi traduse în toată lumea plac noilor generaţii nu doar pentru farmecul lor muzeistic, ci şi pentru modul empatic de a povesti, cu detalii de fineţe, ambiguităţile psihicului.
Citeste tot articolul
ALINA AZARIO - "România are mulţi artişti mari în ţară şi peste hotare. E o carte de vizită pe care am putea miza!"
Aproape necunoscută în România, a fost unul din copiii superdotaţi cu talent muzical care au părăsit ţara, la sfârşitul anilor '90, pentru o şcoală mai bună. De mai multe ori câştigătoare a premiului întâi la concursurile internaţionale de pian, Alina Azario a reuşit şi performanţa de a obţine cele mai înalte distincţii, la trei mari conservatoare din Paris. Astăzi locuieşte la Hamburg şi concertează pe marile scene ale Europei.
Citeste tot articolul
Iubirea cea de toate zilele - Ce facem când flacăra începe să pâlpâie?
Declaraţiile de dragoste rostite de Andre Agassi şi Steffi Graf, în ziua când marea jucătoare de tenis germană a fost primită în "Tennis Hall of Fame", i-au impresionat pe cei prezenţi la eveniment şi pe milioanele de fani ai celor doi celebri sportivi. "Nu-mi vine să cred cât de uşor ai pus racheta în cui, ca să devii mama copiilor mei", a spus Agassi, cu vocea gâtuită de emoţie.
Citeste tot articolul
Floarea de cimbrişor
Demult, demult, mi se pare că a trecut o veşnicie de atunci, citeam amândoi, în acelaşi timp, aceeaşi carte. Eram atât de îndrăgostiţi, încât mi se părea că numai dacă petreceam tot timpul împreună puteam supravieţui iubirii imense care, parcă, ne seca de puteri şi ne făcea să umblăm buimaci. Citeam întinşi în patul camerei noastre studenţeşti.
Citeste tot articolul
Frunza de pe noptieră
Stau întinsă pe un pat de spital, după câteva săptămâni de chin, din cauza unei pneumonii urâte, care nu-mi mai dă pace. Alături, cu capul sprijinit de marginea patului, stă Andrei, soţul meu, care nu s-a dezlipit de mine în niciuna din nopţile petrecute aici, deşi l-am rugat să meargă acasă.
Citeste tot articolul
MIRIAM RĂDUCANU - "Niciodată n-am uitat să stau eu cu mine"
Viaţa mea nu a curs pe traseul tipic al unui dansator, nu s-a încadrat în "standard". Pentru mine a decis istoria. Istoria care a venit, în primul rând, cu războiul - care a oprit totul, a pus punct şi ne-a risipit traiul senin de până atunci. În al doilea rând, au fost persecuţiile rasiale. Eu sunt evreică. Iar în astfel de momente, cu pasiunea - pentru dans, în cazul meu - nu mai ai ce face.
Citeste tot articolul
Moaştele Brâncovenilor
Pentru mine, jertfa Brâncovenilor se conjugă mereu doar la timpul prezent. Ea nu "a fost odată", acum trei sute de ani, ci este acum, chiar aici, la kilometrul zero al Bucureştiului, unde se află moaştele hăcuite de iatagan şi de suliţă ale domnitorului Constantin Brâncoveanu. Din inima oraşului, voievodul răspândeşte valurile unei iubiri de Dumnezeu care te cotropeşte, chiar dacă ai fi de piatră.
Citeste tot articolul
Pericolul undelor electromagnetice
Liniile de înaltă tensiune, telefoanele mobile sau cuptoarele cu microunde ne învăluie cu câmpuri electromagnetice. Nu le vedem, dar sunt aici, pretutindeni, alături de noi. Oamenii de ştiinţă ştiu că unele dintre ele sunt periculoase, în vreme ce altele, din contră, pot să ne aline durerile sau să ne vindece.
Citeste tot articolul
Microbii care salvează lumea
E un lichid maroniu, cu o aromă dulceagă, de melasă şi malţ, şi se spune că este substanţa de bază pentru salvarea planetei: o zeamă tulbure, numită "micro-organisme active", EM. Aceasta este denumirea comercială dată de firma japoneză "EM Research Organisation Inc." misteriosului preparat fluid, pe care creatorii săi îl prezintă drept o combinaţie de optzeci de tipuri diferite de bacterii şi fungi.
Citeste tot articolul
"Cherchez le vin!"
În 1957, România se afla de 13 ani sub ocupaţia trupelor sovietice. Pe lângă faptul că soldaţii trebuiau hrăniţi, că rechiziţionau imobile şi maşini, mai aveau obiceiul să jefuiască magazinele, să violeze femeile şi să confişte obiectele personale ale oamenilor pe care îi întâlneau pe stradă, după bunul lor plac.
Citeste tot articolul
Misterul palmelor
Din timpuri străvechi, oamenii au socotit că liniile din palmă şi amprentele digitale sunt semne prevestitoare ale destinului, indicii clare, în care stau codificate informaţii importante cu privire la caracterul, personalitatea şi aptitudinile unui om.
Citeste tot articolul
Nordul în festival
Mai greuţ decât în zonele sudice ale ţării, unde sângele şi distracţia se aprind repede, nordul României a prins şi el gust de petreceri cu muzici şi bere şi organizează festivaluri măreţe, cu câteva zile înainte ca vara să-şi ia rămas bun. La Cârţişoara, sub poalele Făgăraşilor, în Sătmar şi în Ţara Lăpuşului, amatorii de cântece şi de dansuri sunt aşteptaţi cu zâmbetul pe obraz.
Citeste tot articolul