Capcanele PSD-iste
Sfârşitul USL-ului era previzibil din start. Două partide cu ideologii opuse şi programe clar diferite nu puteau continua mult timp împreună. Apa cu focul nu pot fi combinate. Asemenea alianţă se realizează doar în împrejurări deosebite, de cumpănă pentru destinul comunităţii pe care vor să o reprezinte. PSD şi PNL şi-au făurit "uniunea" pe opoziţia (transformată în ură înverşunată) împotriva preşedintelui Traian Băsescu.
Citeste tot articolul
România, după USL
La capătul câtorva săptămâni de negocieri şi tergiversări, plus schimburi de replici, din ce în ce mai tăioase, între co-preşedinţii Victor Ponta şi Crin Antonescu, pe tema unei noi structuri guvernamentale, Uniunea Social-Liberală (USL) a devenit istorie marţi, 25 februarie, la ceva mai mult de un an de când câştigase alegerile cu o majoritate impresionantă.
Citeste tot articolul
Deocamdată, eu nu sunt Ucraina!
Am urmărit cu sufletul la gură demonstraţiile maraton şi recentele lupte de stradă din Kiev, unde trupele speciale ale regimului Ianukovici au ucis 88 de tineri nevinovaţi, luptători pentru libertatea şi europenizarea Ucrainei. Şuieratul gloanţelor şi ţipetele răniţilor mi-au amintit de zilele fierbinţi din decembrie 1989. Nu insist asupra acestor scene, toată lumea le-a văzut.
Citeste tot articolul
Dr. CĂLIN GEORGESCU - "25 de ani de promovare malignă a incompetenţei"
Anul 2014 marchează împlinirea unui sfert de veac de la victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989. 25 de ani de libertate şi democraţie, dar şi de mari deziluzii. O perioadă aproape egală cu o generaţie, în care românii au redevenit europeni cu acte în regulă, încercând să pună în paranteze comunismul, dar ajungând în multe cazuri să-l regrete.
Citeste tot articolul
Primăvara, când blocurile înfloresc
Imaginaţi-vă că în loc să vă plimbaţi şi să locuiţi în blocurile gri, muncitoreşti şi monotone, ele s-ar transforma în nişte grădini verticale uriaşe. Cu nesfârşite nuanţe de verde, vara, cu infinite nuanţe de aur şi aramă toamna, cu flori colorate vesel şi chiar cu fructe, ce ar transforma o simplă plimbare într-o explorare a miresmelor.
Citeste tot articolul
LEONARD IORDACHE - "Mă simt onorat să duc mai departe tradiţia tatălui meu, Toni Iordache"
Toate mesele de sub arcadele din cărămidă sunt pline cu oaspeţi asiatici, care vorbesc, glumesc, mănâncă. Îmbrăcaţi impecabil, lăutarii de la "Crama Domnească" din centrul Bucureştiului îşi iau în primire instrumentele şi încep să cânte. Nu le dădeam prea multe şanse să acapareze atenţia mesenilor, dar iată că, în câteva minute, aceştia sunt cu urechile ciulite, atenţi, îi complimentează pe muzicanţi şi chiar încep să cânte, pe limba lor, acompaniaţi de aceştia.
Citeste tot articolul
Cu un matematician, despre extratereştri
Este doctor în matematici şi unul din promotorii informaticii româneşti, ale cărui scrieri au fost distinse de Academia Română. Gustul pentru cunoaştere, curiozitatea şi convingerea că ştiinţa are propriile ei limite l-au determinat să-şi dedice întreaga viaţă studiului unor fenomene stranii, care i-au adus faima şi aprecierea ca ufolog. Mărturie stau cele peste 20 de cărţi şi cele aproape 1000 de articole publicate, în încercarea de a elucida tainele fenomenului OZN.
Citeste tot articolul
DAN BORDEIANU - "Uneori, e bine să o iei de la zero"
La mine nu a fost vorba de jenă. Imediat după ce am renunţat la telenovele, am vrut să fac o afirmaţie, dar, cum atunci nu am găsit contextul potrivit, aş vrea să o fac acum, chiar dacă au trecut nişte ani de atunci. La vremea debutului meu în actoria de seriale tv târgul Bucureştilor nu încăpea de atâta indignare: "Vai de mine, dar cum să te cobori să joci în aşa ceva?".
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MARTIE
Luna începutului de primăvară debutează prietenos, cu Mercur în mişcare directă, (să nu se întâmple încurcături cu mărţişoarele) şi cu o Lună nouă, sensibilă, în zodia Peştilor. Micul malefic Marte, în schimb, începe să creeze discordie, din 2, când intră în mişcare retrogradă. Optimismul se datorează marelui benefic Jupiter, care se pregăteşte să-şi reia traiectoria directă, din 7.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru R. M. - Hunedoara, F. AS nr. 1104 - "Mă pot vindeca de diverticuloză colonică?"
Este cunoscut faptul că riscul de boală diverticulară creşte cu vârsta, cel mai probabil deoarece peretele muscular extern al colonului se îngroaşă în timp, îngustând lumenul colonic şi crescând astfel presiunea intracolonică. Totodată, presiunea asupra peretelui colonic poate creşte datorită efortului efectuat în timpul expulziei fecaloamelor (materii fecale dure), care pot fi consecinţa unui aport redus de fibre...
Citeste tot articolul
"Mulţumim d-lui BOGDAN VICTOR pentru vindecarea soţului meu"
Familia Bogdan şi Corina Dumitrescu doreşte ca prin intermediul dvs. să transmită mulţumiri domnului ing. BOGDAN VICTOR şi colectivului medical al Spitalului Floreasca, secţia Ortopedie II. Produsul Apisan Forte, pe care soţul meu l-a luat pe toată perioada când a avut antebraţul rupt...
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Dragă "Formula AS", Deşi nu sunt o cititoare foarte fidelă a dvs. vă scriu câteva rânduri şi vă trimit câteva reţete pe care eu le-am învăţat de la o bătrână, mai demult, pe când locuiam în Iaşi. Nu sunt o cititoare fidelă, deoarece locuiesc foarte departe de oraş şi sunt şi paralizată şi mă deplasez extrem de greu.
Citeste tot articolul
Ciuperca tibetană - inamicul nr. 1 al cancerului
Când l-au descoperit pe înaltele platouri din Podişul Tibetului, savanţii nu ştiau cum să clasifice acest organism, venit parcă de pe altă planetă. Localnicii spuneau despre el că iarna este animal, pentru ca vara să se transforme în iarbă, dar şi faptul că vindecă toate bolile. Au trebuit ani de studii de laborator până să se determine faptul că este vorba de o ciupercă, pe cât de ciudată, pe atât de evoluată, ca adaptări pentru supravieţuire.
Citeste tot articolul
Leacuri siberiene cu CENUŞĂ şi LEMN
În medicina populară a Evului Mediu, cenuşa din cuptor a fost folosită ca leac împotriva multor boli. Amirdovlat Amasiaţi, renumit om de ştiinţă armean, medicul personal al sultanului Mehmed al II-lea Cuceritorul, scria, în secolul al XV-lea, despre cenuşa din lemn: "Puterea sa este egală cu puterea substanţelor din care s-a format. Cenuşa din lemn de stejar izgoneşte durerile de stomac. Loţiunea preparată din cenuşă din viţă-de-vie îndepărtează durerile de cap, iar aplicată pe păr, îl colorează în roşu.
Citeste tot articolul
ABECEDARUL CORPULUI: Ce se întâmplă în organismul nostru când dormim? (I)
Când conştientul încetează temporar să funcţioneze, creierul prelucrează evenimentele de peste zi. Printre altele, el transferă o serie de date din memoria de scurtă durată în cea de lungă durată, stabileşte conexiuni între informaţiile noi şi cele deja stocate şi chiar execută mental anumite succesiuni de mişcări. Nu numai că învăţăm în somn, dar ne şi eliberăm de "gunoaiele din sinapse".
Citeste tot articolul
Oţetul de mere
Din vremuri străvechi, licoarea acrişoară şi aromată a fost nelipsită din gospodăriile ţărăneşti, pentru calităţile ei vindecătoare, de menţinere a sănătăţii, precum şi pentru a fi adăugată la diverse mâncăruri. Din ingredientele folosite la prepararea lui, mere şi drojdie alimentară, cărora ulterior li se adaugă şi miere, oţetul reţine toate mineralele, vitaminele şi alte substanţe binefăcătoare.
Citeste tot articolul
Reţete cu oţet de mere
Cu efecte dovedite de-a lungul timpului, oţetul de mere este un ajutor nepreţuit în lupta cu kilogramele în plus. Bogat în aminoacizi, vitamine - C, A, B-uri, PP, minerale - potasiu, fosfor, clor, magneziu şi multe alte substanţele active valoroase, stimulează digestia prin creşterea salivaţiei şi a sucurilor gastrice, accelerează metabolismul, arderea grăsimilor şi stimulează procesele de eliminare.
Citeste tot articolul
Doctorii din Arca lui Noe
Efectele terapiei cu animale în vindecarea a numeroase afecţiuni - mai cu seamă la copii - sunt absolut uimitoare. Cea mai spectaculoasă dintre ele, folosită în cazul copiilor handicapaţi, este fără doar şi poate cea care apelează la "ajutorul" delfinilor, aceste animale inteligente şi jucăuşe, a căror atingere uşoară şi blândă este inegalabilă. Dar şi câinii, pisicile, caii, păsările de curte sau cele exotice, purceluşii, lamele etc. fac adevărate minuni.
Citeste tot articolul
DORINA CHIRIAC - actriţă la Teatrul de Comedie - "Ştiu cât sunt de bună, dar ştiu şi cât mai am de învăţat"
Fac o prăjitură cu fetiţa mea, Sonia. Îi place foarte mult să facem prăjituri. Luăm făină din aceea bio, ouă cu gălbenuşul galben intens, coajă de portocală şi lămâie confiată, mirodenii de tot felul. E una dintre activităţile noastre preferate. Dacă mi-aş aminti unde am pus zahărul pudră, ar fi ceva... Aaaa, ce noroc avem, tocmai a intrat şi Florin, aşa că se vor ocupa ei de ornat prăjitura şi de spălat vasele.
Citeste tot articolul
Selecţia Formula As
Romancierii originari din Catalunia sunt buni povestitori. Ei cred şi azi în literatura care spune poveşti cu intrigi complicate, cu personaje multe şi bine individualizate, cu elemente de senzaţional menite să ţină permanent cititorul "în priză". Pentru verosimilitate, folosesc evenimente politice şi sociale reale, decoruri cunoscute, amestecă printre personajele fictive şi figuri cu existenţa documentată, din epoci istorice diferite.
Citeste tot articolul
Bisericile din spitale
Tot timpul m-au impresionat bisericile ridicate în preajma spitalelor. Tot timpul mi-au atras atenţia şi, oricât de grăbit aş fi fost, am simţit nevoia să mă opresc şi să le admir îndelung. Din lemn sau cărămidă, mai scunde sau mai înalte, nu vor să se remarce prin nimic. Stau într-o margine de curte şi tac.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Draga mea prietenă "Formula AS", Am citit în paginile tale despre o distinsă doamnă de 87 de ani (căreia îi doresc multă putere şi sănătate) care a ştiut să "lupte" cu viaţa şi, la această vârstă, trăieşte cu inima, nu cu pesimismul anilor din buletin. (Felicitări, Doamnă!) Vă relatez şi eu povestea mea, care sper să ridice moralul multor cititoare ce doresc să devină mame, dar nu reuşesc.
Citeste tot articolul
Mărţişoare muzicale
Aflat în topul celor mai îndrăgiţi interpreţi de folk de la noi, Nicu Alifantis îşi continuă anul acesta turneul dedicat celui mai recent material discografic al său, "Mozaic". "Este cel mai proaspăt album şi-l iubesc ca pe un nou-născut. Ce părinte nu-i poate dori odraslei sale decât tot ce-i mai bun? Vreau să-i pun lumea la picioare, să-l fac cunoscut, iubit, râvnit, căutat, lăudat, pentru că-i al meu şi sunt mândru de el", declară artistul.
Citeste tot articolul
SĂPTĂMÂNA 7-13 MARTIE
Jupiter revine în mişcare directă vineri, ceea ce ne permite să luăm iniţiative care vor fi protejate de marele benefic, timp de opt luni de acum încolo. Pentru o reuşită cât mai completă ar trebui să pornim cu optimism, dar să ne propunem obiective realiste.
Citeste tot articolul