RODICA CULCER despre... Alte pălării, dar aceleaşi Mării
"Benefic pentru PNL, pentru opoziţie şi pentru ţară ar fi ca partidul să se desprindă de filozofia şi practicile actualei clase politice compromise, să promoveze personalităţi credibile şi dedicate valorilor liberale şi europene şi un program amplu de reforme. Deşi a înţeles pe undeva necesitatea desprinderii de PSD, pe care majoritatea românilor îl percep ca un cancer care distruge substanţa societăţii şi a statului, Ludovic Orban nu are autoritatea necesară pentru a le impune o asemenea desprindere liderilor locali din subordine."
Citeste tot articolul
Dosarul "Certej", redeschis de DNA!
"Veste bună de pe frontul luptei ecologiste: noul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorul-şef interimar Călin Nistor, a început să ia la puricat diverse dosare clasate de structurile locale ale direcţiei pe care o conduce, iar concluziile sunt cât se poate de spectaculoase. Cea mai importantă dintre ele vizează redeschiderea dosarului penal privind exploatarea de aur şi argint de la Certej!"
Citeste tot articolul
Puiul de râs, monstrul şi nebunul
"Actualitatea ultimelor săptămâni pune din nou România pe primele pagini ale presei internaţionale. Trăim în ţara în care se moare cel mai mult din Europa pe şosele. Ţara în care dispar mii de copii şi în care fetele, de la vârsta de 6-7 ani în sus, sunt în pericol de a fi răpite şi vândute unor descreieraţi pedofili. Ţara în care bolnavii din spitalele de psihiatrie sunt ucişi de nebunii lăsaţi liberi."
Citeste tot articolul
PRIMARII NOŞTRI - MIRCEA PĂTRÂNJAN Loc. Romos, jud. Hunedoara:"Lumea nu mai pleacă din sat. Trăieşte ca la oraş, dar trăieşte în natură"
"Mircea Pătrânjan se află în funcţie de 23 de ani. A câştigat şase mandate consecutive! Şi probabil că va mai obţine încă unul, dacă va mai dori. Care este secretul unei atât de îndelungi cariere la vârful administraţiei locale? Fapta bună. Cel puţin asta spun sătenii care l-au tot ales. La fel crede şi primarul: "Eu nu sunt de-al locului, m-am născut la Teiuş, iar romoşenii sunt mândri şi nu-i consideră de-ai lor pe venetici, decât după ce trăiesc măcar 50 de ani printre ei. "
Citeste tot articolul
"Băieţelul meu are probleme respiratorii"
"Băieţelul meu, în vârstă de 6 ani, are nasul înfundat întruna, amigdalele i se inflamează la cea mai mică răceală şi face otită cel puţin de două ori pe an. Medicii i-au pus fel de fel de diagnostice: astm, alergie, infecţie la nivelul sinusurilor... I se prescriu antibiotice destul de puternice, inhalatoare şi siropuri, dar nu se vede nicio ameliorare."
Citeste tot articolul
"Mama are anus contra naturii. Ce regim de viaţă îi recomandaţi?"
"Am fost şi eu operat de colon în anul 1999 şi mi s-a făcut anus contra naturii (am avut diagnosticul de adenocarcinom slab diferenţiat). După operaţie, vreme de opt zile, am avut dureri groaznice, care au continuat, mai slab, chiar şi după externare, de aceea am apelat la un tratament naturist cu băi de plante medicinale din mărul-lupului şi scumpie."
Citeste tot articolul
Tratamente cu MUGURI şi MLĂDIŢE de arbori, tufe şi flori
"Plantele fac prunci, ca şi oamenii. Şi la fel ca la oameni, toată vlaga şi energia lor se mută în vlăstare, în mugurii şi mlădiţele hrănite cu seve şi soare, care explodează de forţă şi au o putere vindecătoare inegalabilă. Se apropie toamna, şi înainte să daţi piept cu bolile ei, ar fi bine să vă procuraţi de pe acum minunatele preparate din muguri şi mlădiţe de plante, străjeri de nădejde ai organismului."
Citeste tot articolul
Cum ne păstrăm inima puternică
"Nu cancerul, ci bolile cardiovasculare constituie principala cauză de mortalitate la nivel mondial, ca şi la noi în ţară. Potrivit raportului European Heart Network dat publicităţii în 2017, se înregistrau la acea dată în România 150.000 de decese provocate de afecţiuni ale inimii şi sistemului circulator, comparativ cu "numai" 50.000 survenite în urma unei boli maligne."
Citeste tot articolul
Remedii naturale împotriva colesterolului
"Deşi colesterolul are renume prost, adevărul este că fără ajutorul lui nu ne-am putea duce zilele. Prezenţa colesterolului este vitală pentru buna funcţionare a organismului, el fiind indispensabil în menţinerea integrităţii celulare..."
Citeste tot articolul
Cum să ne îngrijim pielea corpului?
"Pielea corpului rămâne proaspătă şi întinsă dacă veţi recurge zilnic la peeling. Ce e bun pentru ten e la fel de bun pentru trup. Chiar dacă pielea dvs. nu ajunge să facă puncte negre sau coşuri, uneori devine mată şi flască. Atunci e vremea să recurgeţi la peeling. El înlătură celulele moarte de la suprafaţa epidermei, ajutându-le pe cele de dedesubt să se maturizeze. Pielea îşi recapătă rapid prospeţimea."
Citeste tot articolul
"Împachetări" cu fructe de sezon
"Sunt rude bune cu măştile, doar că nu se usucă pe faţă, fiind mai grase şi mai cremoase. Rolul lor este de a hrăni pe lungă durată pielea de pe faţă, gât şi decolteu. Aplicate o dată pe săptămână, împachetările au un efect durabil, de calmare şi întinerire. Se lasă pe faţă vreme de 15 minute, după care se spală. Iată câteva reţete cu fructe de sezon."
Citeste tot articolul
Reţeta cu ceai fierbinte şi lapte
"Dieta pe care v-o propun se încadrează în rândul celor care vă ajută să pierdeţi în greutate, dar şi să vă menţineţi aportul de vitamine şi calciu."
Citeste tot articolul
HACHI
"Pe tante Poldi (austriacă de origine) am cunoscut-o la serbarea de sfârşit de an a fiicei mele, care termina clasa întâi, la Liceul "Honterus" din Braşov, secţia germană. N-am ştiut atunci că începea o prietenie de lungă durată, cu un om deosebit, din toate punctele de vedere. Mă bucur că viaţa mi-a dat şansa să o cunosc."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Kitty este o pisicuţă de trei luni, frumoasă, pe care am găsit-o în faţa blocului, urlând de foame. O ţin provizoriu până când îi voi găsi nişte stăpâni care s-o adopte şi s-o iubească."
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Stimată doamnă directoare Sânziana Pop, Mă numesc Pârlogea Mihai, sunt din Zimnicea şi vreau să vă mulţumesc pentru ajutorul pe care l-am primit în urma publicării scrisorii fiicei mele, Andreea Pârlogea, elevă la Liceul teoretic Zimnicea. Aţi adus o mare bucurie în sufletele noastre, o familie disperată, greu încercată în ultimii ani."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Distribuţia ajutoarelor pe luna IULIE 2019
Distribuţia ajutoarelor pe luna IULIE
Citeste tot articolul
Comoara din Dolheştii Mari - Biserica hatmanului Şendrea
"În Bucovina, pe Valea Şoimuzului, se află un sat la fel de vechi ca Ţara Moldovei. El adăposteşte o adevărată comoară: o biserică din vremea lui Ştefan, înălţată de unul dintre hatmanii săi."
Citeste tot articolul
În Parâng, la stâna Ştefanu
"Unii vorbesc astăzi despre aşa-numitul "lanţ alimentar scurt", adică despre şansa agricultorului de a-şi vinde produsele gospodăriei sale direct cumpărătorului, fără ca acestea să mai treacă prin alte mâini. Alţii încurajează la ţară iniţiativa privată, încercând să trezească în agricultorul român spiritul antreprenorial. În fine, alţii vin şi spun că degeaba produce fermierul român hrană de calitate, dacă nu o promovează cum se cuvine."
Citeste tot articolul
Turist în Transilvania
"Biserica evanghelică fortificată din Axente Sever nu e nici cea mai mare, nici cea mai spectaculoasă dintre cele care împânzesc Ardealul şi, mai cu seamă, judeţul Sibiu. În schimb, cine ajunge acolo are prilejul să întoarcă cu cheia ceasul cel bătrân, o dată la 30 de ore. Iar dacă te-a prins seara pe drum şi n-ai unde înnopta, o poţi face într-una din camerele amenajate în chiar zidul cetăţii."
Citeste tot articolul
Amintiri din ograda bunicilor
""Care e mâncarea ta preferată?", m-a întrebat de curând băieţelul meu. M-aş fi putut gândi la o mulţime de feluri sofisticate, dar am răspuns imediat: scrumbiile pe care mi le făcea Taiu la grătar şi salata de roşii culese de Nona, din grădină. Precum "madlena" lui Proust, simpla evocare a fost de-ajuns să mă trimită înapoi, în vacanţele de vară din copilărie."
Citeste tot articolul
Amintiri de la Castelul Electric
""Ne întâlnim la Castel!". Am tot zărit acest îndemn încă din plină iarnă gri, scris în culori vii, în metrouri, pe străzi, pe afişe-gigant, ce acopereau clădiri de şapte etaje, ca o promisiune a verii îndepărtate, ca o chemare codată şi misterioasă. Anul trecut, la această chemare, s-au strâns 200.000 de oameni, pe domeniul castelului Bánffy, din satul clujean Bonţida. Am vrut să aflu ce-i strânge laolaltă acolo, ce farmec are acel loc, cum a devenit Electric Castle, printre sutele de festivaluri, un fenomen."
Citeste tot articolul
MARKY RAMONE - "Inima-mi spune să merg mai departe, să bat la tobe. Încă îmi place viaţa asta"
"Eu am mai cântat şi altfel de muzici, de la heavy metal la blues, am imprimat chiar un disc cu un bluesman autentic din Mississippi. Mi-a făcut mare plăcere să cânt aşa ceva, dar când punk-ul a apărut, am ştiut că asta-i muzica mea. "Spune ce vrei, exprimă ceea ce simţi, pune pe tine o pereche de jeanşi, nişte tenişi şi cântă cât poţi de rapid!"."
Citeste tot articolul
BIANCA BRAD - "Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot"
"Consider că 51 de ani, cât am exact, este doar o cifră de pe actul de naştere. Spiritul meu este mult mai tânăr de-atât. În afară de sănătate şi forma fizică, cred că mintea are rolul cel mai important în lumina de care vorbeai. Felul în care priveşti lucrurile, obstacolele, încercările, viaţa în general. Apoi, degeaba ai un aspect fizic plăcut, dacă înlăuntrul tău este urât."
Citeste tot articolul
Formula AS pe Argeş în sus: Părintele pictor Ilie şi nemaivăzutele lui zugrăveli
"Cred că la un moment dat, fiecare om îşi pune nişte întrebări despre rostul lui în lume, despre rostul vieţii în sine şi dacă e atent cu viaţa lui, probabil că va lua şi nişte decizii bune şi Dumnezeu îl va ajuta. Eu am căutat mereu adevărul, şi întrebările astea au devenit şi mai acute pe la 19-20 de ani. Punându-mi întrebări despre viaţă, moarte şi sensul meu pe pământ, într-o zi, mi-am dat seama că nu mai pot picta altceva decât icoane şi sfinţi. Altceva nu am mai putut să pictez."
Citeste tot articolul
SOS urşii din România!
"Schimbările de climă, tăierile de păduri şi gunoaiele menajere le-au schimbat viaţa şi soarta urşilor din pădurile româneşti. Dacă adăugăm şi faptul că hrănitorile şi adăposturile pentru animale sălbatice au dispărut odată cu pădurarii, înţelegem de ce urşii au început să coboare din munţi, apropiindu-se de oraşe, unde hrana le este la îndemână tot timpul, variată şi abundentă. Urşii par să se domesticească, asemenea câinilor şi nu se mai sperie de om."
Citeste tot articolul
Alertă: urşi!
"Urşii. Urşii coboară seară de seară în sat. Îi vezi pe uliţe, în livezi, în grădini. Atacă porci, găini, atacă şi câini. Oamenii se strâng cu mic, cu mare, şi îi alungă cu pietre. E singura soluţie. Urşii din Arefu sunt obişnuiţi cu zgomotul, nu se mai tem de el. Nici chiuiturile, nici petardele, nici măcar uruitul drujbei nu mai au vreun efect asupra lor. S-au obişnuit cu zgomotul, cu oamenii, cu claxoanele şi maşinile, de sus, de pe Transfăgărăşan."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII SEPTEMBRIE
"Odată cu începerea toamnei, se mai liniştesc şi aspectele astrologice. Cu excepţia opoziţiei dintre marele malefic Saturn, aflat în retrogradaţie în Capricorn, şi Nodul Nord (sensul vieţii) în Rac...
Citeste tot articolul
RONAN KEATING la "Cerbul de Aur"
"La jumătatea anilor `90, Ronan Keating a scris istorie cu trupa Boyzone, apoi a cucerit mapamondul şi de unul singur, cu melodia "When You Say Nothing at All", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Notting Hill" (1999), ce i-a avut ca protagonişti pe Julia Roberts şi Hugh Grant. La finele lunii august, cântăreţul irlandez va urca pe scena "Cerbului de Aur", unde va susţine un recital chiar în seara decernării premiilor pentru interpretare."
Citeste tot articolul