Ce e bun pentru ten e la fel de bun pentru trup. Chiar dacă pielea dvs. nu ajunge să facă puncte negre sau coşuri, uneori devine mată şi flască. Atunci e vremea să recurgeţi la peeling. El înlătură celulele moarte de la suprafaţa epidermei, ajutându-le pe cele de dedesubt să se maturizeze. Pielea îşi recapătă rapid prospeţimea.
Diferite tipuri de peeling
* Produse din comerţ - procuraţi-vă din magazinele de cosmetice o cremă sau un gel care conţine particule mici de nisip. Se masează pe pielea umedă, apoi se clăteşte tot corpul.
* Mănuşa de sfoară sau de lufar (bostan) - se foloseşte când faceţi baie sau duş, pentru frecarea intensivă a pielii de pe întregul corp. După fiecare întrebuinţare, mănuşa se spală şi se usucă.
* Peria moale - cumpăraţi o perie cu păr natural, care nu zgârie pielea. Se înmoaie în apă şi se freacă bine, mai ales picioarele, mâinile şi pântecul, unse în prealabil cu un gel de duş. Pielea trebuie să se înroşească uşor. Apoi clătiţi-vă abundent.
* Sarea de mare - este un mijloc ideal de îngrijire a pielii corpului. Puneţi un vas cu sare de mare pe marginea băii sau lângă duş. Înainte de a vă spăla, îmbibaţi peria umezită sau palma în sarea de mare şi frecaţi-vă peste tot. Clătiţi-vă apoi din abundenţă.
* Sare şi untdelemn - faceţi un amestec de sare de mare şi untdelemn de măsline, ungeţi-vă pe corp, frecaţi-vă cu mănuşa sau cu o perie moale, lăsaţi compoziţia să acţioneze câteva minute pe piele, apoi clătiţi-vă.
Un sfat: pielea dvs. va deveni mătăsoasă în scurtă vreme, dacă înainte de baie sau duş vă masaţi corpul cu ulei de măsline, recurgând abia apoi la un peeling.