Regele a murit! Trăiască regele!
"Formula prin care se anunţa schimbarea de domnie în Franţa monarhică - "Regele e mort! Trăiască regele!" - este mai actuală ca oricând. În PSD, Dragnea a fost arestat, dar dragnismul continuă. Dragnea însuşi a fost o expresie excrescentă a "spiritului partinic" propriu acestei grupări politice, care a dus mai departe, pe noi culmi de civilizaţie şi cultură, "experienţa comunismului de familie", practicat de Ceauşescu şi ai lui."
Citeste tot articolul
România în ofsaid
"Recentele evenimente din Republica Moldova, în care jocurile de putere s-au făcut, încă o dată, peste capul României (au ajuns să se înţeleagă SUA cu Rusia, iar Guvernul român continua să ţină de cartea necâştigătoare!), au redeschis discuţiile despre incapacitatea statului de a avea grijă, aşa cum se cuvine, de cetăţenii săi şi de comunităţile de români din lume."
Citeste tot articolul
Ziarele României Mari
"A apărut numărul 29 al revistei... ziarelor din România Mare. O idee publicistică admirabilă, născută în zilele frumoase ale Centenarului Marii Uniri, şi cuprinzând ziare de la 1 Decembrie 1918 şi până la sfârşitul lui 1947, ultimul an parţial democratic al ţării. Editorul, Peter McGee, a fost susţinut de consultantul editorial Andrei Pena, de consultantul ştiinţific Mioara Anton, de documentariştii Mihaela Denize, Raul Denize şi Tudor Sprânceană şi de consultantul tehnic Lennart Skjodt."
Citeste tot articolul
MARIUS GRECU Primar (PNL), comuna Axente Sever, jud. Sibiu - "Nu promite mai mult decât poţi"
"Încă de când am fost doar consilier local am observat că fiecare şedinţă se termina cu o ceartă. Am decis să candidez ca primar, pentru că văzusem că sunt lucruri care pot fi făcute, dar nu se prea voia asta. Comuna nu avea reţea de apă, nu era canalizare, primăria funcţiona într-o clădire veche, depăşită, fără grup sanitar... Aceasta a fost una din ambiţiile mele iniţiale, să rezolv problema unui nou sediu pentru această instituţie."
Citeste tot articolul
"Am demineralizare osoasă"
"Am 51 de ani şi de câţiva ani buni mă confrunt cu o boală pe care medicii nu au putut-o diagnostica. Am dureri mari pe coloană, între omoplaţi. Durerea este permanentă, zi şi noapte. Am făcut radiografii şi la toate mi s-a spus că am demineralizare osoasă. Am făcut şi fizioterapie, dar nu mi-a ajutat. Dacă cineva s-a confruntat cu aceeaşi boală, îl rog din suflet să mă ajute."
Citeste tot articolul
"De 5 ani sufăr de impotenţă"
"Domnule Gheorghe, situaţia în care vă aflaţi e neplăcută, de aceea caut să vă ajut cu remedii naturale cu care am ajutat şi alte persoane. Vă dau câteva elemente din schema de tratament, pe care să o faceţi cu severitate. Luaţi zilnic câte 40 picături de tinctură de propolis în ceai călduţ. Pregătiţi un ceai de năpraznic astfel: puneţi o mână de plantă la o cană cu apă rece."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DUMITRA T. - Bacău, F. AS nr. 1369 - "Fiica mea are talasemie minoră"
"În afară de formele de anemie comune, există şi alte forme mai rare (aplastică, sideroblastică, deficitul de glucoză-6-fosfatdehidrogenaza), printre care regăsim şi talasemia. Aceasta din urmă este o anomalie ce are la bază defecte moştenite ale hemoglobinei şi presupune două tipuri de manifestare."
Citeste tot articolul
S.O.S. - CANCERUL DE COL UTERIN
"Nu ştiu dacă există om care să nu fie îngrozit atunci când află că este bolnav, mai ales dacă suferă de o "stare precanceroasă", care oricând poate să se transforme într-un cancer. Eu aveam o secreţie vaginală urâtă, uneori cu striuri de sânge, care se accentua la contactul sexual. Nu mai ştiam când aveam menstruaţie sau când sângerarea era de altă natură. De multe ori aveam şi dureri, arsuri, usturimi şi disconfort local."
Citeste tot articolul
Marea ca medicament
"O vacanţă pe litoral poate însemna cu mult mai mult decât un prilej de a ne relaxa, bucurându-ne de soare, de apă, de sunetul liniştitor al valurilor şi de nisipul fin şi fierbinte, în care ne înfundăm tălpile..."
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Sănătate cu flori (2)
"Lumânărica - (Verbascum phlomoides). Florile de lumânărică se recoltează eşalonat, pe măsura deschiderii lor, din iunie şi până la începutul lui septembrie. Nu se recoltează nici florile nedesfăcute, nici cele căzute. Compoziţie chimică: saponine, flavonozide, steroli, acizi polifenolcarboxilici şi mucilagii."
Citeste tot articolul
Cu ce lichide luăm medicamentele
"Multe boli ne obligă să acceptăm un tratament medicamentos. Citind prospectul, aflăm dacă preparatele trebuie administrate înainte sau după masă. Tot el ne informează, printre altele, asupra efectelor şi eventualelor reacţii adverse produse de substanţele active conţinute în ele. Însă, dacă ne dorim o însănătoşire cât mai grabnică, nici lichidul cu care înghiţim un medicament sau altul nu este lipsit de însemnătate, ci dimpotrivă."
Citeste tot articolul
Secrete turceşti
"Piele netedă, ochi expresivi, păr bogat şi strălucitor... Turcoaicele îşi îngrijesc frumuseţea într-un mod incredibil de simplu şi natural.Unele dintre cele mai bune sfaturi de frumuseţe se bazează pe ingrediente folosite de secole."
Citeste tot articolul
Reţete cu CIREŞE şi VIŞINE
"Consumaţi un kilogram de cireşe sau vişine, în mai multe porţii, două zile pe săptămână. Cei care nu suportă crudităţile pot consuma compot de vişine fără zahăr. În afară de fructe, în aceste zile aveţi voie să consumaţi doar lichide: ceai şi cafea neîndulcite, şi apă, cel puţin 2 litri. În celelalte zile mâncaţi cumpătat, fără excese."
Citeste tot articolul
Pasărea miraculoasă
"Toate animalele mi-s dragi, în afară de şerpi şi crocodili. Animăluţele, mai cu seamă cele de pe lângă casă, mă fascinează. Toate sunt surorile mele de suflet. Ele sunt lăsate de Domnul pe pământ cu bucurii şi dureri, dar mai ales pentru a ne ţine tovărăşie cu gingăşia şi afecţiunea lor."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Sunt elevă şi nu pot să mă ocup de două pisicuţe surioare în vârstă de o săptămână, pe care le-am găsit aruncate într-un parc. Caut de urgenţă mame-surogat sau o persoană care ar avea timp să le hrănească. Sunt foarte drăgălaşe, tigrate pe gri."
Citeste tot articolul
IA ROMÂNEASCĂ
"În fiecare an, pe 24 iunie, odată cu Sânzienele şi cu Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, este celebrată de români cămaşa tradiţională românească. Pentru a arăta cât de mult o preţuiesc, oameni din peste 50 de ţări din lumea întreagă îmbracă ia în această zi de sărbătoare."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Dragă redacţie "Formula AS", Numele meu este Digă Mihaela Lăcrămioara şi locuiesc în sat Hodivoaia, com. Putineiu, jud. Giurgiu. Am citit în revista dumneavoastră atâtea cazuri încât îndrăznesc să vi-l prezint şi pe al meu. Am fost abandonată de mică şi luată de suflet de o familie. Părinţii adoptivi m-au crescut aşa cum au putut, dar când eram încă la o vârstă fragedă, s-au stins unul după altul."
Citeste tot articolul
Cernobîl - Când se va şti adevărul?
"Au trecut 33 de ani de la explozia reactorului 4 de la Centrala Nucleară de la Cernobîl. 33 de ani de controverse, bizarerii şi întrebări fără răspuns. Accidentul a fost o urmare a incompetenţei sau şi-a băgat coada temuta CIA, aşa cum sugerează, acum, Moscova?"
Citeste tot articolul
"Fotograf al Casei Regale" - Ida Guggenberger şi Jolan Mairovits
"Chiar fără a-i cunoaşte vreun amănunt al vieţii, doar privindu-i chipul imortalizat în fotografii, Regina Maria ni se arată a fi fost o femeie frumoasă dar sobră, purtându-şi cu demnitate statutul regal. Există, totuşi, câteva imagini mai puţin cunoscute, pe care dacă le priveşti cu atenţie, vezi mai degrabă omul decât monarhul, femeia, şi nu Regina."
Citeste tot articolul
Buna Tina
"Bunica mea, Iustina, a fost penultima din cele cinci fete ale familiei Ciobotea şi cea mai frumoasă. Era ceva nobil în întreaga ei făptură, o blândeţe fermă, o cuminţenie aşezată egal în ţinută, în gesturi, în vorbe. Rămasă singura nemăritată atunci când, la doar 56 de ani, străbunica Ana a murit, pe Buna o curta un băiat vrednic din satul vecin."
Citeste tot articolul
Pe stradă cu "Formula AS" - Aveţi amintiri legate de un copac?
"Păi, cu ochii închişi pot să răspund la întrebarea asta! Acolo unde am copilărit, am de la străbunicii mei un mic petec de pădure. Pădurea asta, când eram copil, devenise locul meu secret, un fel de tărâm vrăjit, unde mă ascundeam cu orele. Iar acolo aveam un stejar al meu. Îl botezasem, nu ştiu de ce, Titi. Era cel mai bun prieten al meu. Traversam curtea, apoi livada, şi treceam un fel de portal - două coroane de fag, aproape lipite - apoi coboram un pic şi acolo mă aştepta el: copacul ăsta enorm."
Citeste tot articolul
OANA SÂRBU - "Constat cu tristeţe că iubirea sperie tot mai mult"
"Din păcate, de ceva vreme încoace, sunt într-o dispoziţie emoţională foarte fragilă. Din punct de vedere familial, am intrat într-o perioadă a vieţii extrem de sensibilă, poate cea mai sensibilă perioadă din întreaga noastră viaţă. Dacă până în urmă cu vreo doi ani, mi se părea că existenţa noastră împreună, adică viaţa mea alături de fratele meu şi de părinţii noştri, va fi de-a pururi senină, liniştită şi armonioasă, că ne vom bucura unii de alţii la infinit, acum observ că lucrurile se schimbă, că părinţii noştri au avansat în vârstă şi au devenit foarte fragili."
Citeste tot articolul
TUDOR GIURGIU - "N-am ce face, am lipici la oameni. Filmele mele trag cu ochiul la public"
"Când eram mic, mergeam foarte des să văd filme la Cinema Arta, acest mic cinema din centrul Clujului. Acolo am văzut integrala Fellini, de exemplu. Şi la un moment dat, a apărut această întrebare, "Bine, bine, dar cum se fac filmele?". Ţin minte ce impact a avut asupra mea Cuţitul în apă, al lui Roman Polanski, un film în doar trei personaje, lucrat în filigran. E filmul care m-a făcut să mă gândesc serios la meseria asta de regizor, la cum aş putea să spun o poveste."
Citeste tot articolul
Formula AS în Ţara de Sus a Moldovei - Mânăstirea Popăuţi
"Pereţii înalţi şi strâmţi vibrează sub rugăciune. Îi simt de parcă mi-ar fi cuprins inima într-un căuş. Zidurile vechilor biserici sunt vii. Ca acestea între care mă aflu acum. Pentru că ele nu sunt făcute doar din piatră şi din mortar, ci şi din rugăciuni, din suferinţă, dragoste, bucurie şi umbre. Da, umbre! Toate sufletele marilor ctitori care au îngenuncheat dinaintea unui astfel de altar şi-au ţesut umbrele în tencuiala bătrânelor ziduri."
Citeste tot articolul
CORNEL DINU - "Cartea aceasta m-a scos din depresie şi din letargie"
"Aveam experienţa scrisului, dar munca la această carte a fost mai meticuloasă. O muncă pe care am făcut-o cu plăcere şi care, până la urmă, m-a scos din depresia, pe undeva obiectivă, legată, pe de o parte, de societatea în care trăim, pe de altă parte, de dispariţia soţiei mele şi de faptul că eram eu însumi bolnav. Când am terminat cartea, aveam, poate, în cap, 20 de titluri. Până la urmă, am rămas la "Misterele lui Mister"..."
Citeste tot articolul
Telegrame de la TIFF
"Cu filme de colecţie, premiere, concerte, întâlniri cu publicul, dezbateri, masterclass-uri, programul TIFF-ului e din ce în ce mai vast, an de an. Oricât ai fi de organizat, e aproape imposibil să vezi şi să te bucuri de tot. Unde mai pui că prilejul de a sta câteva ore cu cei la fel de pasionaţi de filme ca tine cântăreşte mai greu decât cele două ore petrecute în cinematograf."
Citeste tot articolul
RETRO MUSIC FESTIVAL
"Vara lui 2019 va fi una fierbinte pentru fanii muzicii anilor '80-'90. Sunt programate o mulţime de evenimente care-i au în centrul lor chiar pe unii dintre "titanii" scenei muzicale ale acelor vremuri. Dar cele mai multe "legende muzicale pe metru pătrat" le găsiţi chiar la Retro Music Festival, care se va desfăşura vreme de trei zile, în Capitală."
Citeste tot articolul