Numele meu este Duică Maria Georgiana şi sunt de profesie inginer chimist, absolventă a Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului din Iaşi. În urmă cu câţiva ani, am citit în revista "Formula AS" un material despre Cervugid-ovule, medicament fabricat de firma IRCON din Iaşi. Deoarece sunt beneficiara fericită a efectelor lui, m-am hotărât să-mi comunic experienţa, sperând ca astfel să le fie de folos şi altor femei.
Nu ştiu dacă există om care să nu fie îngrozit atunci când află că este bolnav, mai ales dacă suferă de o "stare precanceroasă", care oricând poate să se transforme într-un cancer. Eu aveam o secreţie vaginală urâtă, uneori cu striuri de sânge, care se accentua la contactul sexual. Nu mai ştiam când aveam menstruaţie sau când sângerarea era de altă natură. De multe ori aveam şi dureri, arsuri, usturimi şi disconfort local.
Medicul ginecolog pe care l-am consultat mi-a spus că nu sunt bine deloc; aveam o rană urâtă pe colul uterin, care era inflamat şi sângera. Situaţia era aşa de proastă, încât nu mi-a putut recolta citotestul decât după ce am făcut un tratament local. Mi-a recomandat medicamentul Cervugid, cu care am făcut tratament timp de 12 zile, apoi am revenit la control, ocazie cu care mi-a fost recoltat citotestul şi mi s-a făcut colposcopie. Din ţesutul recoltat s-a făcut şi o biopsie, pentru a se certifica diagnosticul. Rezultatele au fost, cum era de aşteptat, sumbre, din punct de vedere al evoluţiei bolii: citotestul a evidenţiat faza LSIL, iar biopsia - "displazie de gradul II cu koilocite prezente". Medicul mi-a desluşit ce semnificaţie are acest diagnostic: o stare precanceroasă a colului uterin. Din spusele lui, am înţeles că modificările produse de virusul HPV pe colul uterin sunt reprezentate în această fază de celule numite "Koilocite". După ce am aflat că sunt purtătoarea unei infecţii masive cu virusul HPV, care evolua spre cancer de col, m-au năpădit frica şi gândurile negre! Aveam doi copii mici de crescut: unul la grădiniţă, celălalt la creşă... Cum să-i las singuri pe lume, cum să crească ei fără mamă? Situaţia era extrem de stresantă, iar eu eram cu nervii la pământ, vă daţi seama... Abia atunci am realizat ce înseamnă să ai cancer, să ştii că viitorul ţi-e pecetluit, să-ţi atârne viaţa de un fir subţire de aţă... L-am întrebat pe doctor ce şanse am... Mi-a explicat că Cervugidul reuşeşte să stopeze evoluţia către cancerul de col uterin. Mi-a spus să am încredere şi să continuu cura cu încă două cutii de Cervugid, cu 7 zile de pauză între ele. Dacă nu reuşea tratamentul, mă aştepta o operaţie mutilantă, chimioterapie, radioterapie şi, cu puţin noroc, alţi câţiva ani de viaţă, pe care nimeni nu-i poate estima... Din fericire, citotestul a ieşit normal după tratament, iar simptomele locale (usturimi, mâncărimi, arsuri, disconfort, secreţie mirositoare) s-au dus una câte una... Toate temerile mi s-au spulberat încetul cu încetul, am început să-mi revin din stresul provocat de angoasele pe care le-am trăit, dar mai ales de gândul că voi spori numărul deceselor din statisticile medicale - o altă femeie ucisă de cancerul de col uterin!...
Efectul Cervugidului, combinat cu cunoştinţele mele în materie de chimie, m-au determinat să fac o documentare temeinică asupra acestui subiect, în speranţa că tot mai multe femei vor lua decizia să apeleze la el. Vreau, de asemenea, să atrag atenţia asupra impactului pe care l-ar putea avea la nivel naţional asupra scăderii mortalităţii cauzate de cancerul de col uterin. Din păcate, oficialităţile (care ar trebui să se ocupe de această problemă şi să o aplice sistematic la nivel naţional) nu dau nicio atenţie unui medicament inventat şi fabricat în România, care poate rezolva o problemă vitală pentru noi, femeile: prevenirea cancerului de col uterin - un adevărat flagel în ţara noastră!
Am încercat în mai multe rânduri să iau legătura cu d-l Prof. dr. Christache Zanoschi, inventatorul şi fabricantul medicamentului, pentru a pune în dezbatere această problemă, dar domnia sa (din modestie sau din motive personale) m-a refuzat politicos - motiv pentru care apelez la bunăvoinţa dvs. pentru a găzdui în paginile revistei scrisoarea mea.
Cu competenţa pe care o am, de inginer chimist, am studiat materialele de pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi pe cele publicate în literatura de specialitate, iar sinteza acestei documentări v-o prezint mai jos, spre a fi cunoscută de femeile din România. Din informaţiile pe care le am, cred că Cervugid ovule este singurul medicament care se vinde doar prin efectele sale benefice, fără să fie promovat în sistemul medical sau în mass-media.
Cât despre acţiunea terapeutică a medicamentului (îmi cer scuze pentru termenii medicali, dar multe dintre informaţiile de mai jos sunt adaptate din literatura de specialitate şi aş vrea ca toţi medicii ginecologi să ştie despre existenţa lui!), Cervugid este indicat în stările inflamatorii cervico-vaginale determinate de germeni microbieni, micoze, paraziţi, agenţi inframicrobieni (Chlamidii, micoplasme, rickettsii) şi viruşi. Compoziţia chimică a Cervugidului acţionează asupra tuturor agenţilor patogeni amintiţi! Tratamentul duce la distrugerea acestora şi rezolvă majoritatea stărilor inflamatorii cervico-vaginale. (Cura se poate repeta după 7 zile de pauză, pentru consolidarea rezultatelor.)
Trebuie să subliniez faptul că infecţiile cervico-vaginale fragilizează rezistenţa ţesuturilor locale la acţiunea agenţilor cancerigeni, printre care şi infecţia cu virusul papillomei umane (HPV). Or, tocmai acest avantaj îl prezintă Cervugidul: tratează infecţiile cervico-vaginale, prin urmare creşte rezistenţa ţesuturilor la acţiunea nocivă a virusului HPV. Iar cum cancerul de col uterin se dezvoltă de obicei pe ţesuturi bolnave, cu rezistenţa scăzută de inflamaţii cronice, vă daţi seama de potenţialul preventiv pe care-l are acest tratament - ceea ce s-a întâmplat concret şi în cazul meu! Majoritatea infecţiilor cu HPV se tratează după o singură cură cu Cervugid. Chiar şi în caz de agresiuni virale masive, cu risc cancerigen mare, analizele specifice se normalizează după trei cure de tratament cu Cervugid, făcute la 2-3 luni distanţă, fiecare cură constând în trei cutii de ovule. Doar dacă nu se obţine rezultatul scontat se poate apela la metode de tratament mai agresive (intervenţii chirurgicale), la recomandarea medicului specialist.
Ovulele Cervugid nu au efecte toxice asupra organismului - un alt aspect important, deoarece explică reacţiile adverse rarisime care pot să apară după tratament; probabil că acesta-i motivul ce explică succesul medicamentului. În plus, preţul Cervugidului este modic (circa 30 de lei), ceea ce înseamnă foarte puţin, dacă ţinem cont de situaţia în care infecţiile cu HPV neexplorate şi netratate corespunzător duc în numeroase cazuri la instalarea cancerului de col uterin, ceea ce presupune teste imagistice, analize de sânge şi alte numeroase teste de laborator, intervenţii chirurgicale, radioterapie, chimioterapie etc. - cu costuri incomensurabil mai mari, ca să nu mai amintesc aici de suferinţele fizice şi de traumele psihice ale pacientelor!...
Şi ar mai fi o problemă, hai să-i spunem delicată, legată de viaţa în doi: infecţia cu HPV se transmite în majoritatea cazurilor prin contact sexual, de aceea fidelitatea în cuplu este foarte importantă! Logic şi necesar ar fi ca în toate situaţiile în care se tratează o infecţie vaginală la femeie, să fie tratat concomitent şi partenerul - aspect adesea trecut cu vederea de medici. Atenţia care se dă factorilor generatori de dezastre şi pierderi de vieţi omeneşti ar trebui să fie tratată cu toată seriozitatea atât de medici, cât şi de fiecare dintre noi. Din mass-media nu lipsesc informaţiile despre sex, dar aproape nimeni nu mai vorbeşte despre consecinţele actului sexual neprotejat. Dar, în ciuda răului constatat, oficialii tot nu iau măsuri de informare în masă! Or, prevenirea cancerului de col uterin ar trebui să fie o politică de stat, dusă nu doar cu materiale declarative, ci cu arme corespunzătoare! Chiar dacă tratamentul cu Cervugid nu va eradica total incidenţa acestui flagel, totuşi, el ar putea scădea frecvenţa cancerului de col uterin până la cifre comparabile cu cele din ţările dezvoltate, ceea ce ar fi salutar.
M-aş adresa prin intermediul revistei "Formula AS" şi organizaţiilor non-guvernamentale din ţara noastră: doamnelor şi domnilor, aveţi un instrument ieftin şi util împotriva cancerului de col uterin: medicamentul Cervugid-ovule. Folosiţi-l, faceţi ceva pentru viaţa femeilor din România! Acţiunile dvs. de promovare a programelor de prevenţie sunt bune şi utile! Dar, din păcate, iluminatul Ateneului Român în roz, concertele, întâlnirile la nivel înalt sau alte manifestări de acest gen, desfăşurate în zilele internaţionale de luptă împotriva cancerului, nu salvează vieţile bolnavelor care suferă de cancer! Sute de suflete care se pierd în van!... Acţionaţi, soluţii există!
MARIA GEORGIANA DUICĂ - com. Miroslava, jud. Iaşi, tel. 0727.811.002