Domnule Gheorghe, situaţia în care vă aflaţi e neplăcută, de aceea caut să vă ajut cu remedii naturale cu care am ajutat şi alte persoane. Vă dau câteva elemente din schema de tratament, pe care să o faceţi cu severitate.
* Luaţi zilnic câte 40 picături de tinctură de propolis în ceai călduţ.
* Pregătiţi un ceai de năpraznic astfel: puneţi o mână de plantă la o cană cu apă rece. Lăsaţi la macerat până a doua zi. Strecuraţi lichidul. Peste plantele rămase turnaţi o cană cu apă fiartă. Amestecaţi maceratul (primul) cu infuzia (al doilea) după ce l-aţi strecurat şi s-a răcit puţin.
* Luaţi zilnic câte 6 linguri cu lapte de capră.
* Ceapă de munte, se infuzează din frunzele bulbului, o lingură, la 200 ml apă fiartă. Se bea câte o ceaşcă înaintea fiecărei mese.
* Priboi - infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 1 l de apă fiartă. Se beau câte 3 ceşti pe zi, timp de 40 zile.
* Vin de mărar - se iau 50 ml pe zi, înainte de masă. Seara la culcare se iau 25 ml.
Prepararea vinului: 50 g seminţe de mărar, 20 g seminţe de anason, 1 l vin roşu, 100 g zahăr, 25 ml rachiu. Se pun în vas curat, se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară şi se îmbuteliază.
Trebuie să vă feriţi de alcool. Consumaţi vin roşu, nuci, alune şi pâine neagră făcută în casă. Cred că cele relatate te vor ajuta mult.
GHEORGHE B. - Argeş
"Mama are dureri cumplite, cauzate de arterita obliterantă"
(Răspuns pentru LOREDANA - Timişoara, F. AS nr. 1311)
Doamnă Loredana, în Timişoara există un doctor care practică terapia cu lipitori. Acum 4 ani, eu am avut o pată urâtă, cât o palmă, pe un picior, şi m-a tratat, încât acum este doar o urmă. Încercaţi şi aveţi încredere în tratament. Dânsul are şi un aparat cu biorezonanţă, mi-a depistat o boală care nu apăruse în plan fizic şi mi-a schimbat stilul de viaţă. Îi sunt recunoscătoare. Se numeşte dr. Dorin Spătariu şi are cabinet pe str. Take Ionescu nr. 33, tel. 0740/15.18.31, 0729/81.60.27.
EVA
"Teama de moarte mă macină zi şi noapte"
(Răspuns pentru RALUCA, F. AS nr. 1323)
Când teama de a păţi ceva neplăcut devine aproape permanentă, dă insomnii, dureri de inimă, palpitaţii, atacuri de panică, calitatea vieţii scade atât de mult încât toate acestea produc suferinţă şi o nemulţumire puternică faţă de propria persoană sau faţă de propria viaţă. În asemenea cazuri, anxietatea devine patologică.
Remedii naturale împotriva anxietăţii:
* Ceaiul în amestec de gura-lupului şi valeriană ajută persoanele care suferă de anxietate. Se ia o parte de gura-lupului şi o parte de valeriană, se combină ingredientele. Se toarnă 250 ml apă fierbinte peste o linguriţă de amestec. Se lasă la infuzat 10-15 minute. Infuzia se strecoară şi se va bea o ceaşcă, de trei ori pe zi, atunci când este necesar. Doza se poate mări dacă stările de anxietate sunt intense sau prelungite, până când îşi face efectul. Aceasta este o cale eficientă de înlăturare a anxietăţii, dezavantajul fiind că gustul nu e prea plăcut.
* Ceaiul din amestec de frunze de roiniţă, flori de lavandă, muşeţel şi frunze de kava reduce starea de tensiune şi de stres. Se amestecă bine câte o linguriţă din fiecare plantă enumerată şi se fierb într-un litru de apă. Se ia vasul de pe foc, se acoperă şi se mai lasă la infuzat încă cinci minute. Ceaiul se strecoară şi se bea fierbinte sau rece, de trei ori pe zi sau ori de câte ori este necesar. Ceaiul care nu se consumă imediat se ţine la frigider, până la utilizare.
* Frunze de roiniţă, flori şi frunze de păducel şi mâţişori de salcie sau frunze de rozmarin, în părţi egale, şi se pun în 300 ml de apă fierbinte, timp de 5-10 minute. Are efecte calmante, într-un tratament de minimum trei luni. Foarte relaxantă este şi infuzia de sunătoare şi talpa-gâştii. De asemenea, infuzia din conuri de hamei şi rădăcină de obligeană face minuni în combaterea stărilor anxioase.
* În atacul de panică se recomandă un amestec de plante în proporţii egale din flori de muşeţel şi tei, frunze de roiniţă şi rozmarin, sunătoare. Se prepară o infuzie din 3 linguriţe de amestec la 500 ml apă clocotită. Se lasă timp de zece minute şi se beau câte două ceaiuri călduţe pe zi, ultimul, înainte de culcare.
GETA DIACONU - Galaţi
"Caut tratament naturist pentru endometrioză"
(Răspuns pentru ANDREEA G., F. AS nr. 1366)
În Asul Verde din aprilie 2017, există câteva tratamente eficiente în ameliorarea şi vindecarea acestei afecţiuni ginecologice.
* Creţişoara se foloseşte intern şi extern. Intern, se administrează pulbere de părţi aeriene uscate, din care se ia o lingură rasă, de 3-4 ori pe zi. O cură durează 60 de zile, după care se ţine o pauză de 15 zile, apoi se reia. Extern, se fac spălături vaginale cu infuzie concentrată de creţişoară. 2 linguri cu plantă mărunţită (la o cană de apă, de 1-2 ori pe săptămână).
Alimentele medicament folosite în această afecţiune ajută la o detoxifiere blândă a organismului, reglează în special metabolismul zaharurilor (care este într-o directă legătură cu secreţia de estrogen).
* Sucurile alcaline sunt cele din varză, cartofi, morcovi, sfeclă roşie, castravete, urzică, obţinute cu ajutorul storcătorului electric centrifugal. O cură de 2-3 zile, în care să se consume exclusiv aceste sucuri, care reduc aciditatea generală a organismului şi inflamaţia. Dacă organismul nu se acomodează la acest tratament, puteţi încerca o variantă mai uşoară: se beau câte 50 ml de suc de varză, cu 30 de minute înainte de fiecare masă, iar după masă la o oră, se bea suc de cartofi (50 ml).
* Suc de orz verde se obţine din tulpinile verzi de orz, cu ajutorul storcătorului electric. Se beau 200 ml pe zi, timp de minimum 12 zile.
* Seminţele neprăjite şi uleiurile presate la rece, cu condiţia să fie neprocesate termic, cum ar fi: dovleacul, floarea-soarelui, măslinele, arahidele, nucile, caju-ul, cocosul, sunt un adevărat elixir în afecţiunile ginecologice. Seminţele menţionate şi uleiurile extrase din ele trebuie să fie sursa principală de grăsime din alimentaţia femeii cu endometrioză.
* Nămolurile - în staţiunile Eforie, Techirghiol, Mangalia, Lacul Sărat, Amara, Sărata Monteoru.
* Exerciţiul fizic - Sportul trebuie să devină o parte integrantă zilnică, în viaţa dvs. Mersul pe jos în pas rapid, exerciţii în sălile de forţă, pentru dezvoltarea musculaturii spatelui şi a abdomenului, gimnastica în bazin care se face şi în foarte multe staţiuni balneare cu ape sărate. Toate aceste activităţi ajută la normalizarea activităţii hormonale şi nervoase.
Multă sănătate,
MARIA LIŢĂ - Constanţa
"Caut leacuri pentru gonartroză bilaterală"
(Răspuns pentru LILIANA - Bucureşti, F. AS nr. 1368)
Un remediu excepţional pentru suferinţa dvs. este Boicilul, un produs obţinut din spânz, descoperit de un medic român devenit legendar: doctorul Boici. Metoda constă în injecţii superficiale cu extractul de spânz, cunoscute sub numele de infiltraţii. Aceste infiltraţii se pot face doar sub îndrumarea unui medic calificat şi constau în injecţii subcutanate, făcute în 15-20 de puncte, în jurul articulaţiei genunchiului. Această procedură are efecte calmante şi antiinflamatoare extrem de puternice. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAŞCU - Buzău
"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul din rinichi"
(Răspuns pentru LUMINIŢA - Galaţi, F. AS nr. 1369)
Eu am avut asemenea probleme când aveam 40 de ani, deci, în urmă cu 44 de ani. Sufeream de crize puternice, când eliminam pietre cât bobul de grâu. Am urmat tratamente la Căciulata, consumând apă nu prea plăcută la gust, dar s-au curăţat rinichii. Am mai redus din unele băuturi, cum ar fi coniacul şi palinca, şi am trecut pe ceaiuri.
Consum şi acum, în funcţie de ce am la dispoziţie, următoarele: ceai de urzică vie, cozi de cireşe, flori de păducel, măceşe, coada-şoricelului, flori de soc (bune pentru răceală), muşeţel (un dezinfectant puternic). O parte din plante le culeg din flora spontană, foarte bogată în zona mea (Munţii Poiana Ruscă). Fac un amestec şi pun o lingură la o cană de 500 ml apă. Le fierb 5 minute, le acopăr 15 minute, pentru infuzare, le strecor şi beau ceaiul în loc de apă. Ceaiurile elimină depunerile renale şi acest lucru se vede în urină. Dacă nu aveţi posibilitatea să culegeţi singură plantele, le aflaţi la plafar.
Consumul de fructe şi legume ajută şi el la buna funcţionare a rinichilor, consumate ca atare sau transformate în suc.
Ar fi bună şi seva care curge din viţa de vie, când se taie primăvara, numită de specialişti "Lacrima viţei". E bună pentru eliminarea nisipului. Eu o colectez legând o sticlă de lăstarul viţei pe care o tai, şi în 24 de ore, se umple. Se bea o linguriţă dimineaţa, pe stomacul gol. Indicate sunt şi unele legume transformate în suc, cum ar fi sfecla roşie, morcovul, câteva linguriţe din oră în oră. Printre plantele cu acţiune de curăţire renală se află şi pătrunjelul. O lingură de frunze se opăresc cu o cană de apă fierbinte, se lasă la infuzat 15 minute în vas acoperit şi se beau 2-3 căni pe zi.
Încercaţi ceaiurile indicate şi controlaţi-vă urina, apoi alegeţi-l pe cel ce elimină mai rapid nisipul. Feriţi-vă de curent şi de răceli, şi de apa prea rece. Vă doresc sănătate!
LEONTIN - Hunedoara