RODICA CULCER despre... "Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic"
"Dorinţa de schimbare manifestată majoritar de electorat pe 26 mai este sever îngrădită de situaţia efectivă din Parlament, generată de votul din 2016. În consecinţă, guvernul Dăncilă va rezista atâta vreme cât va avea o majoritate în Parlament. Doamna Dăncilă a declarat deja că nu va demisiona, ceea ce era şi firesc, deoarece doar controlul asupra banilor publici îi asigură putere şi influenţă şi mai poate ţine laolaltă actuala majoritate parlamentară."
Citeste tot articolul
Săptămâna 7-13 iunie
"Mercur se apropie de Marte în zodia Racului şi ne îmboldeşte să ne ocupăm cu râvnă de casă şi familie. Unde sunt de întreprins nişte amenajări, de făcut schimb de locuinţă sau negociată cumpărarea alteia. Această combinaţie energetică ne e de folos. Relaţiile de familie pot fi însă destul de furtunoase, mai ales către sfârşitul acestui interval, cu atât mai mult dacă în joc sunt decizii importante, căci tot în Rac este şi Nodul Nord (sensul vieţii), care determină apariţia unor scenarii familiale karmice."
Citeste tot articolul
Corespondenţă din Franţa - "Pomul se cunoaşte după roade, iar omul după fapte"
"Mă gândesc ca tot românul să merg la vot, dar mai bine las pe după masă, după ce ies de la biserică. Numai că socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg. Mai ales dacă nu eşti ACASĂ, ci în străinătate, la muncă. Aşa se face că după ce am făcut aproape 100 de km până la Toulouse, şi după ce am participat la Sfânta Liturghie, prietenii ne-au anunţat că la secţia de votare se stă la coadă cam 4 ore. "
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Faptul că PSD a pierdut alegerile atât de categoric arată că partidul nu mai are nici nivelul de mobilizare internă de altădată, nici capacitatea de convingere a electora
"E util să precizăm că prezenţa mare la vot a schimbat procentajele partidelor şi le-a readus la adevărata lor măsură. Acum cinci ani, când prezenţa la urne a fost de vreo 30%, PSD a luat 41% din voturi. Dar scăderea de azi nu se datorează numai prezenţei la vot, ci şi percepţiei publice a partidului. Fapt este că nici un lider de partid nu a reuşit să piardă 20 de procente în numai doi ani de putere absolută. Iar Dragnea poartă responsabilitatea asta faţă de PSD."
Citeste tot articolul
"De ani de zile nu pot scăpa de nisipul la rinichi"
"Mă confrunt cu o problemă de ani de zile: am nisip la rinichi şi nu îl pot elimina. Am luat foarte multe antibiotice, deoarece nisipul îmi produce întruna infecţii urinare. Mă dor rinichii, am frisoane, obosesc şi am arsuri în zona rinichilor. Vă rog să mă ajutaţi cu remedii naturiste care să mă scape de acest coşmar care pare să nu se mai sfârşească. Vă mulţumesc."
Citeste tot articolul
"Caut o reţetă de slăbit potrivită pentru un diabetic"
"Reţeta: 2 litri de vin alb de ţară, 1 kg praz (numai partea albă). Se toacă prazul, se aşează într-un vas de sticlă de 5 litri, se toarnă vinul peste praz. Se lasă la macerat 10 zile, în loc întunecos. Din când în când se agită vasul. După ce s-a macerat prazul, se strecoară, se pune în recipiente de sticlă. Se iau în fiecare zi câte 50 ml înainte de masă (de 3 ori pe zi)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ANDREEA G., F. AS nr. 1366 - "Caut tratament naturist pentru endometrioză"
"Vorbim despre endometrioză atunci când mici bucăţi din ţesutul care căptuşeşte uterul se implantează la nivelul organelor pelvine. Se pare că implantarea este rezultatul fluxului menstrual care se întoarce în trompele uterine şi se răspândeşte în cavitatea pelvină. Mai des, implanturile apar în afara ovarelor, trompelor uterine, a uterului sau a ligamentelor care îl susţin."
Citeste tot articolul
"Mulţumită d-lui dr. LI LUOXI, mi-am recăpătat sănătatea"
"Mă numesc Georgeta Maria şi am 50 de ani. Pe această cale doresc să transmit mulţumirile mele d-lui dr. LI LUOXI. L-am cunoscut prin intermediul revistei "Formula AS". Mă confruntam de mulţi ani cu "bilă leneşă", cu senzaţia de greaţă, reflux esofagian, vărsături şi gust amar. Simţeam ameţeală şi durere sub coaste în partea dreaptă. "
Citeste tot articolul
Sănătate cu apă, pământ, pădure şi aer din peşteri
"Fie că e vorba de Ayurveda sau de medicina practicată în mânăstirile din Occident, ideea că natura ne influenţează echilibrul trupesc şi sufletesc este la fel de veche precum omenirea însăşi. Şi ancorată, practic, în toate culturile. O demonstrează scrierile din toată lumea, în care vindecătorii tuturor epocilor - de la Paracelsus la Hildegard van Bingen -, recomandau terapii cu apă, lumină, aer sau plante, şi cunoşteau efectul uriaş al lumii înconjurătoare asupra vieţii noastre interioare."
Citeste tot articolul
Când ne dor încheieturile
"Potrivit Ligii Europene împotriva Reumatismului, pe continentul nostru actualmente suferă de boli reumatice aproximativ 120 milioane de persoane, ceea ce înseamnă circa 30% din populaţia Europei. Reumatismul se manifestă printr-o mare diversitate de simptome, ce definesc peste 200 de afecţiuni înrudite. Dacă aţi primit un astfel de diagnostic, iată ce terapii vă vin în ajutor şi, de asemenea, ce puteţi întreprinde dvs. personal."
Citeste tot articolul
Micile secrete ale unui somn de vis!
"Somnul este ca un cuţit cu două tăişuri. Atunci când este suficient de lung şi de odihnitor, ne ajută să trecem mai uşor peste greutăţile de zi cu zi. Când Moş Ene refuză în schimb să vină pe la gene sau somnul este unul chinuit, viaţa ne e dată peste cap. Devenim ursuzi şi dăm mai puţin randament decât în mod normal. În plus, tindem să mâncăm mai mult (fapt dovedit ştiinţific). Dar ce putem face pentru a ne asigura un somn de calitate? Şi, în fond, ce presupune el?"
Citeste tot articolul
Vremea CĂPŞUNILOR a venit!
"Unul dintre măreţele daruri ale începutului verii sunt căpşunile. De ce măreţe? Pentru că ne desfată în măsură egală stomacul, dar şi obrazul. Un sfat: mâncaţi cât mai multe căpşuni, dar "salvaţi" câteva pentru a le transforma în elixire de frumuseţe."
Citeste tot articolul
Căpşuni în plus, kilograme în minus
"Iată câteva modalităţi de a profita de căpşuni, pentru a dobândi silueta dorită. Regula generală: căpşunile se spală bine şi se consumă doar proaspete, fără zahăr sau alte adaosuri. Consumaţi, una-două zile pe săptămână, doar căpşuni, timp de o lună."
Citeste tot articolul
Nuntă în fâneaţă
"Se apropia miezul nopţii şi trebuia să continui tratamentul unui pacient care locuia în afara localităţii. Ca să ajung la locuinţa bătrânului, am scurtat drumul, trecând printr-o fâneaţă. Era o noapte de vis, cu lună plină, iar greierii cântau în delir. Deodată, într-o vâlcică pe lângă care am trecut, am auzit nişte sunete care se asemănau cu un fel de chiot."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Mitzica este o pisică adultă, cu blăniţa tigrată cu mult alb, deparazitată, sterilizată şi educată la litieră. Se înţelege bine cu alte pisici şi este în căutarea unei familii bune care s-o adopte şi s-o iubească."
Citeste tot articolul
Formula AS în Ţara de Sus a Moldovei - Copiii reporteri din Botoşani
"Am aflat cu bucurie şi uimire că în România, la Botoşani, există un ziar făcut integral de copii! Acum, în epoca de glorie a internetului, ei se încăpăţânează să scrie pentru cei cărora le place foşnetul hârtiei de ziar. Am mers în redacţia ziarului "Buzz" ca să le aflăm povestea şi să ne cunoaştem colegii mai mici, care încă mai cred în presa scrisă."
Citeste tot articolul
"Combinaţia de aer curat, belşug de lumină şi nuanţe de verde reprezintă pachetul perfect pentru starea noastră de bine"
"Fiindcă avem mare nevoie să compensăm deficitul de lumină, căldură şi aer proaspăt din lunile trecute. Iarna ne place mai curând să stăm comod pe canapeaua de acasă. Nu e vorba de tentaţia de a trândăvi, ci mai degrabă de un instinct ancestral, care ne îndeamnă să reducem consumul de energie al organismului. Odată cu venirea primăverii, corpul nostru îşi mobilizează spontan forţele."
Citeste tot articolul
Pe stradă cu Formula AS: Dacă Eminescu ar trăi astăzi, cum credeţi că ar arăta?
"Dacă Eminescu ar trăi astăzi, s-ar putea să trec pe lângă el, pe strada 1 decembrie, de exemplu, şi să nici nu ştiu cine este. Pentru că, de multe ori, nu ne uităm cu atenţie la oamenii care trec pe lângă noi. Iar eu mi-l imaginez pe Mihai Eminescu ca pe un om tăcut, îmbrăcat obişnuit, care nu-şi doreşte să iasă în evidenţă prin haine, cum se întâmplă astăzi. De asta spun că e înşelător să judeci un om doar după imagine. Dar dacă m-aş uita atent, mi-aş da sigur seama că este el."
Citeste tot articolul
"Formula As" în ţara de sus a Moldovei: Un oraş între agonie şi extaz - BOTOŞANI
"Presa locală aproape a dispărut în multe judeţe din ţară, iar consecinţa este faptul că oamenii sunt mai puţin informaţi. Ziarele locale, câte mai există, publică doar comunicate de presă, accidente, evenimente sportive şi mici ştiri din judeţ... E doar iluzia că eşti informat! De fapt, cititorii nu ştiu mai nimic din ce se întâmplă în propriul oraş, ceea ce e foarte rău!"
Citeste tot articolul
Galeriile CAROL din Bucureşti - Recital de pictură şi sculptură
"Dacă te plimbi prin Bucureşti într-una din zonele istorice ale oraşului, pe bulevardul Carol, de pildă, la nr. 59, dai de un bloc vechi, uşor marcat de trecerea vremii, dar care ascunde în interior apartamente splendide. La etajul unu, există un apartament uriaş, de 400 de metri pătraţi. Camerele au o eleganţă imperială, la fel ca stucaturile şi sobele gigantice, comandate în secolul trecut la Viena."
Citeste tot articolul
CLAUDIA IEREMIA - "Aş prefera să mi se spună regină"
"Am locuit în multe locuri prin ţară. Am amintiri speciale. Nepreţuite. Material foarte bun pentru un actor. Toate locurile ce mi-au fost "acasă " la un moment dat şi-au făcut loc în "acasă " de acum. Am un "acasă " în amintirile mele. Am un "acasă" alături de familia mea."
Citeste tot articolul
ELI LOTAR, "Vagabondul de rasă" se întoarce la Bucureşti
"Despre zbuciumata şi bizara viaţă a primului fiu al lui Tudor Arghezi, devenit, la Paris, mare artist fotograf şi autor de filme documentare nu se ştie aproape nimic. După 50 de ani de la dispariţia sa, opera lui Eli Lotar este pentru prima oară prezentată la Bucureşti, oraşul copilăriei şi al adolescenţei sale. Ampla expoziţie organizată de Muzeul Literaturii Române, împreună cu Centrul Pompidou din Paris, ce poate fi vizitată până în 14 iulie, la Muzeul Colecţiilor de Artă, ne dezvăluie un pionier al fotografiei şi al filmului documentar, un artist pătimaş, cu o traictorie a vieţii plină de dramatism."
Citeste tot articolul
Preasfinţitul FLORENTIN CRIHĂLMEANU - Episcop greco-catolic de Cluj-Gherla - "Eu cred că există o sensibilitate a Suveranului Pontif faţă de România"
"Biserica catolică, în general, nu a fost privită cu ochi buni de regimul comunist, în toate ţările est-europene, nu numai la noi, pentru că, fiind în ascultare faţă de Sfântul Părinte Papa, era deschisă spre Europa occidentală. Ar trebui să subliniez că persecuţia nu a fost îndreptată împotriva anumitor episcopi uniţi, ci împotriva instituţiei Bisericii Greco-Catolice în general, cu dorinţa de a o suprima, de aceea, ei sunt beatificaţi acum împreună într-o singură cauză."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IUNIE
"Multe conflicte pe cer la început de vară! Noroc că măcar începutul de lună ne este îndulcit de prezenţa lui Venus în semnul Taurului, pe care îl stăpâneşte. Pe perioada prezenţei sale e indicat să ne bucurăm de micile plăceri ale vieţii. Jupiter i se opune Soarelui pe 11, ceea ne poate face să credem că totul ni se cuvine, chiar şi în pofida autorităţilor. E mai bine să ne gândim la ce ne-ar face cu adevărat bine să obţinem, decât la ceea ce ne dorim. Pornind de la această premiză, putem avea succes dacă planurile noastre sunt realiste."
Citeste tot articolul
Petrecere pe cinste la Blaj
"În primul weekend al lunii iunie, la Blaj, chiar pe Câmpia Libertăţii, unde a "răsărit soarele românilor", se desfăşoară cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Blaj aLive. Un prilej de distracţie oferit amatorilor de muzică bună şi de dansuri prin roua înserării. Anul trecut au participat la eveniment peste 10 mii de oameni şi organizatorii încearcă să ţină pasul şi anul ăsta cu numărul mare de spectatori aşteptaţi."
Citeste tot articolul