RODICA CULCER despre... Ungaria lucrează asiduu la destabilizarea României
"La drept vorbind, este o ruşine pe care o merităm pe deplin, mai ales după ce guvernul a sfidat Comisia de la Veneţia prin OUG 92 şi prin declanşarea procedurii de revocare a Procurorului general. De altfel, deşi Comisia Europeană ne-a cerut să respectăm recomandările Comisiei de la Veneţia, Florin Iordache a afirmat că Parlamentul va accepta doar câteva din aceste recomandări."
Citeste tot articolul
Săptămâna 9-15 noiembrie
"Iată-l pe marele benefic Jupiter în poziţia de forţă pe care o deţine în calitate de stăpân al zodiei pe care o va traversa timp de un an - Săgetătorul. În Săgetător, Jupiter e preocupat cu spunerea adevărului cu A mare. E o planetă asociată cu Dreptatea la nivel de principiu moral. De aceea, Jupiter guvernează atât instanţele superioare, care sub influenţa lui chiar pot face dreptate, dar şi învăţământul superior, care, în forma sa optimă, cultivă moralitatea, toleranţa şi deschiderea."
Citeste tot articolul
Trei ani şi nici o schimbare
"S-au făcut trei ani, zilele acestea, de la tragedia din clubul Colectiv. S-au schimbat vreo cinci guverne de atunci, dar sentimentul este că, de fapt, asta e tot ce s-a schimbat între timp în România. Cutremurul puternic care a zgâlţâit recent Bucureştiul în noaptea de 27 spre 28 octombrie ne-a pus din nou faţă în faţă cu spaima că nu suntem pregătiţi să facem faţă unor dezastre mari."
Citeste tot articolul
România este Transilvania! Transilvania este România! Atât!
"Cum era de aşteptat, pe măsură ce se apropie data Marii Sărbători Naţionale, o serie de români rătăciţi între paginile bolnave ale propagandei ungureşti îşi pun semnătura pe "declaraţii" pline de necuviinţă. Nu mai puţin de 24 de analişti, psihologi şi jurnalişti, purtători ai unor nume compromise, aproape uitaţi în ultimii doi-trei ani, au scos capul în lumină, de îndată ce PSD şi-a pus UDMR la butonieră."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "E limpede că PSD şi ALDE nu mai sunt în luna de miere, dar ştiu că nu pot guverna unul fără altul"
"Procurorul general nu e chiar ultimul apărător al independenţei Justitiei, dar e penultimul, sau antepenultimul. Să ne amintim că alianţa PSD-ALDE are deja o lungă listă de victime, în drumul ei spre controlul absolut al Justiţiei, pe care nu i l-a putut opri nimeni, nici Opoziţia, nici protestele magistraţilor, nici criticile Comisiei Europene, nici avertismentele şi observaţiile Comisiei de la Veneţia."
Citeste tot articolul
"Ce pot face să nu mai iau atâtea medicamente?"
"Dragi prieteni, numai în sfatul vostru mai am încredere, şi ca mine sunt mulţi cititori care vă iubesc şi preţuiesc pentru ceea ce faceţi. Vă cer un sfat pentru sănătate, căci am torser, ceragem, vitaliser - aparate foarte scumpe, care pe mine nu mă ajută cu nimic şi masa e plină cu medica-mente la fel de inutile."
Citeste tot articolul
"Fiica mea nu mai suportă simptomele bolii Lyme"
"Citiţi în "Formula AS" nr. 1164, aprilie 2015, pag. 10, despre maladia Lyme. Este un articol care elucidează problema. Dacă nu aveţi numărul respectiv în colecţie, sunaţi-mă la tel. 0238/56.71.33 şi o veţi primi prin poştă. Să auzim numai de bine!"
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ALEXANDRA - Bucureşti, F. AS nr. 1336 - "Am virusul papiloma cu risc înalt oncogen"
"Fără îndoială, cea mai severă consecinţă a infecţiei HPV (Human Papiloma Virus) este neoplasmul de col uterin, fiind totodată cea mai întâlnită infecţie a aparatului reproducător, atât la bărbaţi, cât şi la femei. Mai mult, infecţia cu o anumită tulpină virală (ex. 16, 18, 32, 34, 51, 52 etc.) cu risc oncogen crescut (ca în cazul dvs.) reprezintă cauza principală pentru aproape toate tipurile de cancer de col uterin."
Citeste tot articolul
"Îmi exprim gratitudinea faţă de d-l dr. Ion Pătraşcu şi faţă de spitalul din Sebeş - Alba"
"Mă numesc Coralia Velţianu, sunt inginer pensionar, în vârstă de 82 de ani, şi doresc să vă aduc la cunoştinţă următoarele: fiind în vizită la fiul meu, într-o comună de lângă Sebeş-Alba, m-am împiedicat de o piatră şi am căzut. Mi-am fracturat braţul stâng. Am fost dusă la spitalul din Sebeş-Alba, la urgenţă. Spre norocul meu, ortopedul spitalului, dr. Pătraşcu, tocmai fusese de gardă."
Citeste tot articolul
Dr. VICTORIA HĂLMAGI - "Donarea de sânge este donare de viaţă"
"Donarea benevolă de sânge este, în primul rând, un gest umanitar, de salvare a unei vieţi, dar este şi un gest cultural şi educaţional. E foarte simplu: trebuie să ne gândim că nu poate fi donator decât o persoană altruistă, care se gândeşte la semeni, care-şi iubeşte aproapele. E un gest educaţional, pentru că trebuie să fii informat ca să ştii în ce condiţii poţi să donezi sânge şi, de asemenea, care sunt beneficiile pentru propria ta sănătate."
Citeste tot articolul
Reţete chinezeşti contra răcelii
"Când vremea e rece şi ploioasă ori se stârnesc rafale de vânt, n-ar trebui să ieşiţi niciodată afară din casă cu stomacul gol, mai ales dacă v-aţi întors de la muncă obosiţi şi sleiţi de puteri sau vă simţiţi trişti, dezamăgiţi, ori vă apasă un sentiment de singurătate. Luaţi-vă un mic răgaz şi mâncaţi ceva. La nevoie, vă puteţi mulţumi şi cu câţiva biscuiţi, preferabil cu ghimbir."
Citeste tot articolul
O boală populară - ARTROZA
"Să fugi după un autobuz care tocmai pleacă din staţie, să te piepteni sau să desfaci capacul unui borcan - nicio problemă pentru oamenii cu articulaţii sănătoase. O fac, pur şi simplu. Dar pentru pacienţii cu artroză avansată, astfel de "mărunţişuri" zilnice reprezintă o adevărată provocare. Pentru că simt dureri la fiecare mişcare a încheieturii respective. Artroza este o boală populară."
Citeste tot articolul
Toamna e un doctor bun
"Învăţaţi să priviţi natura cu o atenţie specială. Priveliştile comune, peste care privirea noastră alunecă, devin inepuizabile surse de energizare interioară, atunci când ne uităm la ele conştient. Frumuseţile anotimpului se transformă în medicamente."
Citeste tot articolul
Cele mai importante produse de îngrijire a feţei
"Dacă până în urmă cu 30 de ani baza curăţirii obrazului erau săpunul şi apa, astăzi, când marile firme cosmetice ale lumii îşi vând produsele în prăvăliile româneşti, lucrurile s-au complicat. Oferta pieţei este aşa de bogată, încât în lipsa unui ghid competent e destul de greu să alegi. Iar întreţinerea tenului nu poate fi făcută la întâmplare."
Citeste tot articolul
Regimul cu mese dese
"Reuşita unei cure de slăbire depinde foarte mult de pregătirea anterioară a organismului. Nu se poate trece dintr-o dată la un regim sever. Întâi trebuie să eliminăm toxinele, prin diferite moduri: * transpiraţie prin efort * curăţarea tuturor "portiţelor" pe unde se elimină deşeurile (cavitatea bucală, nări, urechi, ochi) * evitarea constipaţiei * reducerea, treptat, a cantităţii de hrană, mai ales grăsimi, dulciuri, pâine."
Citeste tot articolul
Băiatul meu cu codiţă
"Martie 2000. Luni, prima zi de concediu din acel an, a trecut şi a venit marţi. M-a trezit un mieunat care suna ca o rugăminte. L-am întrebat pe soţul meu dacă aude şi el. Mi-a răspuns că da şi că l-a auzit toată noaptea. Am deschis uşa apartamentului şi am descoperit un pisoi ce a venit imediat spre mine. L-am împins uşor peste prag, i-am închis uşa şi m-am dus să-i aduc ceva să mănânce. A refuzat."
Citeste tot articolul
TOAMNA ULTIMILOR ŢĂRANI: Satul plecat în cer - Poieni. Ţara Moţilor. Munţii Apuseni
"Dinspre Alba Iulia spre Câmpeni, drumul urcă şerpuit, când mai aproape, când mai departe de câte-un fir de pârâu. De-atâta secetă, apa curge şoptit, cu un fel de resemnare tăcută. Asemenea moţilor spre care mă îndrept. Nici lor, nici apei, nu-i bine să le mânii sufletul, că numai Dumnezeu drăguţul te-o mai putea atunci feri din calea-nvolburărilor ce le-ai stârnit!"
Citeste tot articolul
Destinul bizar al unui erou - Generalul Vasile Zottu
"O casă masivă, dar bogat ornamentată, formată din două aripi, cu balcon mare la mijloc, ocupă colţul dintre str. C.A. Rosetti şi str. Nicolae Golescu din Bucureşti, atrăgând imediat privirea pietonilor. Este casa unde a locuit odinioară generalul Vasile Zottu, şeful Statului Major General al Armatei, în cei doi ani de neutralitate a României, şi şef al Marelui Cartier General, în timpul ofensivei din Transilvania."
Citeste tot articolul
MIRCEA VINTILĂ - "Atâta timp cât simt că sunt iubit nu mă las. Şi să ajung să mă târâi pe brânci pe scenă, şi tot nu mă las"
"Îmi place foarte mult să cânt cu tinerii, să amestec stilurile, să fiu în pas cu timpul prezent. Alexandra este extrem de talentată, iar piesa "Ceva se întâmplă cu noi", compusă de Bobby Stoica, este cu adevărat foarte frumoasă. Dar dacă aceasta ar fi oarecum în stilul meu, piesa "Dramă de cartier", care a însemnat o colaborare cu rapperul Barac, a fost o mare surpriză pentru public. Aş vrea să spun că una dintre marile calităţi ale muzicii este aceea de a uni oamenii."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Fiindcă poate trăi în scris şi alte vieţi decât a ei, Gabriela Adameşteanu a rămas fidelă cronicii sociale realiste, romanele ei în suită alcătuind un fel de "comedie umană" a societăţii româneşti din cea de a doua jumătate a secolului trecut şi până azi. Creatoare a unei lumi populate verosimil în cadru istoric real, ea are talentul şi forţa de a o alcătui prin traiectoriile intersectate sau doar tangente ale unor personaje din toate categoriile sociale."
Citeste tot articolul
Arta plastică românească - zbor înalt
"În toamna aceasta, arta plastică românească e plină de roade şi de valori sigure. La Bucureşti s-a deschis de curând un mare muzeu al artei româneşti recente. Organizat de criticul de artă Erwin Kessler, Muzeul Artei Recente va deveni repede un punct de atracţie pentru publicul amator de rafinament cultural. Alt pol românesc al artei plastice s-a născut zilele acestea la Ploieşti, în Parcul de Vest."
Citeste tot articolul
MARIANA MUŞA - "Sunt legată de locurile mele pe vecie!"
"Cântecele noastre de pe Chiojduri sunt melodioase, nu sunt foarte ritmate, chiar şi sârba, de pildă, care în alte părţi e foarte săltăreaţă, la noi e mai puţin iute. Cântecele sunt aşa cum este şi viaţa pe la noi: aşezată! Şi cum curge Teleajenul, blând şi domol."
Citeste tot articolul
Preoţii satelor româneşti - Pr. IOAN ONUŢ MIRIŞAN din Burzoneşti-Lazuri (jud. Alba): "Hristos ne pregăteşte ceva!"
"Cândva, în apele barajului de la Mihoieşti-Câmpeni, judeţul Alba, se oglindeau doar munţii din jur, cu pădurile ce-şi schimbau culoarea, odată cu anotimpul. Când mai adânc, când mai sec, după cum dădea Dumnezeu ploaia peste Apuseni, lacul format acolo părea necesara clipă de linişte şi de reculegere, înainte de a urca povârnişurile aspre ale munţilor. Şi ca această linişte să aibă o mai statornică mărturie, lângă baraj, pe o coastă mai lină, s-a ridicat o biserică."
Citeste tot articolul
Misterele Basarabilor
"Trăim, adesea, înconjuraţi de umbre vechi, coborâte din alte vremuri, la întâlnirea dintre istorie şi poveşti. Întâmplările cu regi şi regine au totdeauna o aură de mister, pe care realitatea o respinge, dar imaginaţia populară o confirmă. Marii regi Basarabi, întemeietorii Ţărilor Române, se numără printre ei. Locurile în care au trăit, au luptat şi-au murit, dau naştere, chiar şi în zilele noastre, unor scenarii absolut fabuloase, care te seduc, fără să-ţi ceară să le şi crezi."
Citeste tot articolul
AG WEINBERGER - "Credeţi în voi şi nu vă lăsaţi păcăliţi de nimeni"
"AG Weinberger este, fără îndoială, un mare interpret de blues. Stăpân fără probleme pe tehnica instrumentală, are şi o voce plină de "vino-încoa". Fără "trăire" interioară, bluesul nu face doi bani. Şi, de cum începe să cânte, Weinberger îşi mută ascultătorii în transă. În timp, el şi-a creat grupuri de fani fideli, care îl urmăresc ori de câte ori au ocazia."
Citeste tot articolul