Citiţi în "Formula AS" nr. 1164, aprilie 2015, pag. 10, despre maladia Lyme. Este un articol care elucidează problema. Dacă nu aveţi numărul respectiv în colecţie, sunaţi-mă la tel. 0238/56.71.33 şi o veţi primi prin poştă. Să auzim numai de bine!
IONEL DUMITRAŞCU - Buzău
"De un an întreg nu mai pot dormi noaptea"
(Răspuns pentru VALERIA - Constanţa, F. AS nr. 1319)
Vă recomand reţeta pentru insomnie a medicului american D.C. Jarvis. Citez: "Într-o sticlă cu gâtul larg sau într-un borcan, se pun o ceaşcă de miere şi trei linguriţe de oţet de mere. Se păstrează în dormitor. Din acest amestec se iau câte două linguriţe înainte de culcare. După o jumătate de oră se instalează somnul." Dacă, totuşi, peste o oră nu adormeam, mai luam încă două linguriţe. În cazul că starea de veghe se prelungeşte, se pot lua doze mai multe, iar dacă ne trezim peste noapte şi nu putem adormi, repetăm doza.
Eu având probleme cu prostata, beau zilnic ceai din diferite plante pe care le culeg din zonă şi reuşesc să-mi menţin valorile în limite normale. Mierea şi oţetul de mere au efect benefic asupra organismului. Eu produc acest oţet, având materia primă, şi-l întrebuinţez în gospodărie, pentru conservarea legumelor.
Cu stimă şi respect,
CURTEAN LEONTIN - com. Pestişu Mic, jud. Hunedoara
"Sufăr de cistită interstiţială"
(Răspuns pentru ANGELA, F. AS nr. 1327)
Dragă doamnă Angela,
Din păcate foarte multe femei ne confruntăm cu această suferinţă. Am trecut şi eu prin chinurile ei, la o vârstă înaintată şi singura soluţie a fost operaţia. Nu disperaţi şi nu vă chinuiţi, ci apelaţi urgent la serviciile medicale de înaltă ţinută ale Spitalului "Sfântul Ioan", condus cu mare competenţă de prof. dr. Geavlete, respectiv domnul doctor Moldovan, şi dacă sunteţi din provincie, telefonaţi în prealabil la telefonul d-lui doctor Moldovan, care este 0727/32.70.76, pentru a vă programa internarea. Vă asigur că veţi scăpa de suferinţă, în urma operaţiei ce vi se va face cu responsabilitate şi profesionalism. Curaj! Domnul să vă ocrotească şi să scăpaţi de acele dureri teribile. Cu bine,
MARIA BALAJ - Voluntari
"Solicit leacuri naturiste pentru atacuri de panică"
(Răspuns pentru ELENA MARIN, F. AS nr. 1332)
Stimată doamnă Sânziana Pop,
Iubită redacţie a revistei "Formula AS",
Voi încerca (ca şi în alte situaţii - publicate în revista dvs.) să-i redau încrederea în viaţă Elenei Marin. Dânsa solicită plante naturale şi ceaiuri pentru a-şi alunga atacurile de panică. Eu, prin intermediul revistei dvs., aş întreba-o altceva: "Cunoşti, doamnă Elena, viaţa şi credinţa Sfintei Împărătese Elena şi a fiului său, Împăratul Constantin? Ai în casă vreo iconiţă cu chipurile lor? Acestea inspiră linişte, calm şi mai ales, încredere în Dumnezeu. Citeşte, te rog, doamnă Elena, în «Vieţile Sfinţilor» (de exemplu) despre Împărăteasa Elena, cea care a descoperit Crucea pe care a fost răstignit Domnul nostru Iisus Hristos! Iar Împăratului Constantin Dumnezeu i-a trimis (în vis, în ajunul războiului de-a doua zi, cuvinte minunate: «Cu acest semn, vei birui» (cu Crucea)".
Aşa a şi fost. Dar, nu îţi voi povesti întreagă această minune, îţi recomand s-o citeşti singură, s-o iei pe Sfânta Împărăteasă Elena drept ajutor! Îi porţi numele, şi ea te va ocroti. Omul credincios, cel care se roagă lui Hristos, Sfintei Sale Maici, cât şi sfântului al cărui nume îl poartă de la botez, acest om nu se teme de nimic!
Şi plantele ajută, desigur, ele sunt trimise omului spre ajutor, rămân numai un simplu adjuvant, în afara rugăciunii!
Cu duhovnicească bucurie,
"Am multe scaune diareice"
(Răspuns pentru VASILE - jud. Tulcea, F. AS nr. 1333)
Am avut şi eu o stare asemănătoare cu a dvs. şi m-am tratat în felul următor: dimineaţa şi seara, am băut un pahar cu apă în care am pus 1-2 linguriţe cu oţet de mere. În felul acesta mi-am revenit, deşi am consumat multe fructe crude. Sper să reuşiţi şi dvs. în felul acesta.
LIVIA - Cluj-Napoca
"Fetiţa mea are păduchi şi nu reuşesc să o tratez cu produsele din farmacie"
(Răspuns pentru MARIA - Roman, jud. Neamţ, F. AS nr. 1334)
1. Bună ziua! Mă grăbesc să îi răspund d-nei Maria din Roman, judeţul Neamţ, care în ultimul număr din "Formula AS" cere un sfat în legătură cu tratarea de păduchi a fetiţei sale, în vârstă de 9 ani. Cel mai eficient tratament este petrolul lampant (gaz), cu care se unge scalpul. Nu trebuie folosit în cantitate mare, ci se masează uşor cu un tampon de vată îmbibat în petrol. Există inconvenientul mirosului, dar beneficiul este cel care face să merite acest tratament.
ELISABETA
2. Puteţi comanda de la "Thursday Plantation", produsul "Gel pentru păduchi cu ulei din arbore de ceai". Acest gel acţionează şi asupra lindinilor. Nu numai asupra păduchilor (cum fac produsele din farmacie). Este singurul produs care a fost eficient în cazul fiicei mele. Gelul se poate comanda direct pe internet sau puteţi suna la tel. 0751/71.80.71.
Să fie cu noroc!
MIHAELA - Dr. Tr. Severin
"Copilul meu nu mai are păr pe cap de la vârsta de 7 luni"
(Răspuns pentru MARIANA M. - Bacău, F. AS nr. 1334)
Luaţi legătura cu d-l doctor dermatolog Irinel Nedelcu, de la Clinica privată Euroclinic din Bucureşti, tel. 021/430.02.53 sau la spitalul Colentina. Clinica privată Euroclinic este specializată în afecţiunile părului.
Vă doresc sănătate şi succes în activitatea dvs.!
MIHAELA - Dr. Tr. Severin
"Am probleme cu vezica biliară"
(Răspuns pentru VICTOR B., F. AS nr. 1335)
Pentru durerile de cap din copilărie, mama mă trata cu o jumătate de antinevralgic şi îmi treceau. Nu îmi plăcea carnea şi nici mâncărurile grase. Dacă eram obligată să mănânc, vărsam până la apariţia gustului amar, când îmi trecea şi durerea de cap. Mai târziu, când crizele s-au înmulţit, am făcut un consult şi am aflat că am o bilă leneşă şi mărită. O moştenire de la mama, dar bila mea este şi mai leneşă. Nu am calculi şi nu e recomandată operaţia. Am urmat nişte reguli care mă fac să trăiesc normal, adică să mănânc din toate câte un pic, cu excepţia usturoiului proaspăt sau a mujdeiului, adică a acelui usturoi pe care eu îl numesc "viu". Găteam foarte mult cu usturoi, până când am făcut o criză aşa de puternică, încât am leşinat. Aşa am aflat că am o intoleranţă la usturoi. Am eliminat usturoiul din alimentaţie şi carnea, la cină. Carnea este foarte greu de digerat noaptea, când corpul se odihneşte, iar ficatul şi bila vor să se odihnească şi ele şi nu mai eliberează enzimele care transformă carnea în produşi utili pentru corp. Fără digerarea completă, carnea şi afumăturile rămân în stomac şi generează toxinele care dau dureri de cap şi stări de vomă. Singurul medicament pe care îl iau, de aproximativ 10 ani, este un supliment alimentar MAGANGHINAR, de la Hofigal. Conţine extract din frunze de anghinare şi săruri organice de magneziu. Eu îi spun "vezica biliară rezervă"! Îl iau după masa de prânz, dar şi seara, când simt că nu am digerat complet mâncarea de la prânz. Dimineaţa mănânc mai copios, ou, salam, muşchiuleţ afumat, iar prânzul - cu excepţia zilelor de miercuri şi vineri, îl gătesc cu carne proaspătă, nu afumată. Desertul: o prăjitură de casă, clătite sau fructe. Cina e compusă din brânză, iaurt şi fructe - fără carne!
Mai fac câte o criză, cam o dată pe an, când bila mea leneşă trebuie să elimine tot lichidul gros şi verzui acumulat. În stomac simt un bolovan, nu pentru că am mâncat prea mult, ci pentru că am muncit prea mult în stres. Beau atunci un ceai călduţ de muşeţel, o cană, uneori două, care îmi declanşează voma. Muşeţelul are un rol foarte important: elimină contracţiile dureroase ale stomacului. Vărs în mai multe reprize, 2-3, până când apare lichid verzui, când durerea de cap dispare. În timpul crizei, nu iau nici un medicament şi nici maganghinarul. Orice produs procesat chimic poate prelungi starea de criză. Între reprizele de vărsat, dorm. Somnul nu este mai lung de 30 minute, dar contribuie la ieşirea din criză. Când durerea de cap dispare şi reapare senzaţia de foame, îmi fac un ceai de mentă şi mănânc brânză dulce de vaci, cu o felie de pâine prăjită. A doua zi mănânc o supă de legume, foarte puţin sărată, şi cartofi copţi sau piure, cu brânză de vaci. O criză de fiere înseamnă un efort foarte mare pentru organism, cu consum foarte mare de calciu. În brânza de vaci proaspătă, dulce, nu sărată, se găseşte întreaga doză de calciu consumată în timpul crizei, dar nu trebuie mâncată decât atunci când s-a reinstalat senzaţia de foame.
Vă doresc sănătate! Încercaţi să găsiţi alimentul la care sunteţi intolerant: ceapa, usturoiul, castravetele, varza, ardeiul etc. şi eliminaţi-l din alimentaţie.
VICTORIA STOIAN
"Am virusul papiloma cu risc înalt oncogen"
(Răspuns pentru ALEXANDRA - Bucureşti, F. AS nr. 1336)
Bună ziua, încercaţi un tratament pe bază de uleiuri esenţiale combinate. Există produse pe piaţă sub formă de capsule sau picături, există şi studii care atestă eficacitatea uleiurilor de cuişoare, tea tree şi de măslin, asupra anumitor tipuri de virusuri herpes şi papiloma. Alături de acestea se poate folosi un tratament de susţinere metabolic de durată, cu extracte de ciuperci din clasa ganoderma, trametes versicolor şi inonotus oblicus, alături de produse apicole de tip lăptişor de matcă, polen crud şi păstură. Multă sănătate!
DANIEL SZEKELY