RODICA CULCER despre... "Va accepta UE să poarte chipul Vioricăi Dăncilă?"
"Austriecii au reacţionat mai dur pentru că un jurnalist al televiziunii publice austriece a fost bătut cu bastoane de forţele de (dez)ordine de la Bucureşti. Comisia Europeană a condamnat agresiunea la adresa jurnaliştilor, dar a refuzat să comenteze asupra strategiei guvernului de la Bucureşti, probabil pentru a nu fi nevoită să răspundă şi la întrebarea incomodă legată de capacitatea României de a gestiona preşedinţia rotativă a UE."
Citeste tot articolul
PSD şi liniştea
"De când a apărut pe scena politică românească, PSD şi-a dorit, mai mult ca orice, liniştea. "Pacea socială", după sloganul decupat din cărţile vechi de partid, de tovarăşul devenit domn peste noapte, Ion Iliescu. Când au ieşit oamenii în Piaţa Universităţii, la începutul anilor '90, Ion Iliescu îşi dorea să fie pace. Până la urmă, a impus pacea cu bâtele minerilor."
Citeste tot articolul
RADU DEMIAN - "Gigantul Carpaţilor" a plecat...
"Cele mai măreţe petreceri colegiale din ultimii 20 de ani le-am făcut acasă la Radu şi Rodica Demian, iubita noastră colegă, la Suslăneşti, lângă Câmpulung Muscel. Intram cu emoţie în uriaşa sufragerie, pardosită cu cărămidă şi decorată cu bârne, renovată după batjocura comunistă, ce deschisese aici crâşma satului."
Citeste tot articolul
PREMIERĂ ISTORICĂ - Diaspora românească se întoarce să-i facă ţării dreptate
"Li se zice, în continuare, cu dispreţ, "căpşunari", deşi mulţi dintre ei lucrează în companii de top din străinătate, iar majoritatea celor care au pornit de jos, atunci, demult, "când era moda cu Spania", au ajuns, după ani de speteală, să aibă un statut de invidiat, chiar şi pentru standardele Occidentului. Niciunul dintre ei n-a plecat de prea mult bine din România."
Citeste tot articolul
"Băieţelul meu face febră în mod repetat"
"Am un băieţel în vârstă de 3 ani, care de aproximativ o jumătate de an face febră 38-39 de grade, fără nicio explicaţie şi fără a avea alte simptome. Starea lui generală este bună, mănâncă, se joacă, este vesel, doar că la un interval de două săptămâni face febră mare. De fiecare dată am fost cu el la pediatru, dar nu i-a găsit nimic."
Citeste tot articolul
"Nepoţica mea are boala oaselor de sticlă"
"Vă recomand un tratament naturist care a fost experimentat de mai multe persoane care s-au aflat în aceeaşi situaţie cu a dvs. Şi sora mea a alergat din spital în spital, dar în această boală, calciul sintetic nu se asimilează, el trebuie preluat pe cale naturală. Iată reţeta..."
Citeste tot articolul
O boală populară şi tratamentele ei naturale - Grăsimea abdominală
"Adevărată pacoste, grăsimea abdominală se acumulează pe neobservate, cu trecerea anilor, fiind deopotrivă inestetică şi periculoasă pentru sănătate. Ea favorizează bolile de inimă, diabetul de tip 2 şi alte afecţiuni. Deşi înlăturarea grăsimii depuse pe burtă este considerată dificilă, există mai multe soluţii la care puteţi apela pentru a câştiga bătălia."
Citeste tot articolul
De la cap, despre diabet - Prof. dr. NICOLAE HÂNCU: "Cea mai importantă măsură este scăderea în greutate"
"Diabetul de tip 1 şi de tip 2 (asociat aproape întotdeauna cu obezitatea) au o frecvenţă enormă în populaţia planetei şi se consideră că reprezintă cea mai mare epidemie de boli cronice din istoria umanităţii. Diabetul zaharat, când nu e tratat corect, e însoţit de foarte multe complicaţii. Costul diabetului în lume este de peste 1 trilion de dolari, iar pronosticul este şi mai îngrijorător."
Citeste tot articolul
Obezitatea - cum o puteţi combate
Puneţi 8 cepe mari curăţate într-o oală cu 2,5 litri de apă. Adăugaţi o jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilogram de măsline fără sâmburi şi un pic de Vegeta. Totul se fierbe o jumătate de oră la foc mic...
Citeste tot articolul
Terapia din cadă - Băile vindecătoare
"Procuraţi-vă de la un magazin naturist o sare de baie cu săruri de sulf şi puneţi în apa din cadă exact cantitatea indicată pe ambalaj. Respectaţi cu stricteţe şi durata recomandată pentru îmbăiere. Este necesar să procedaţi astfel căci, atâta vreme cât sunteţi prudenţi, utilizarea sulfului în curele de băi la domiciliu nu creează probleme. Însă băile cu o durată prea mare sunt nesănătoase pentru pacienţi. Temperatura optimă a apei este una cuprinsă între 36 şi 39° C."
Citeste tot articolul
Reţete de vară
"Acum, în august, cămările noastre sunt pline de fructe şi de legume date în pârg. Ar fi o mare greşeală să nu le folosim energia vitală şi pentru frumuseţea obrazului..."
Citeste tot articolul
Lecţia de iubire
"A apărut în preajma blocului nostru înainte de Crăciun. Era pe la zece seara, când eu şi Briana, căţeluşa mea, ne facem plimbarea obişnuită. S-a îndreptat către mine alergând, încrezătoare şi bucuroasă, dând din coadă de parcă mă cunoştea de când lumea. "Ce faci tu pe aici, fetiţă?", am întrebat-o şi i-am mângâiat căpşorul şi spatele."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Numele meu este Codiţă. Sunt negru cu burtica albă şi am şase luni. Mama mea este o căţeluşă simpatică, am crescut alături de ea. Acum sunt însă suficient de mare să-mi fac un rost în viaţă. Îmi caut o locuinţă nouă, cu stăpâni iubitori de câini. Îmi place mult să mă joc, sunt prietenos şi inteligent."
Citeste tot articolul
ANUNŢ
"Redacţia revistei "Formula AS" este alături de mult iubita doamnă Rodica Demian, în amarnica suferinţă pricinuită de moartea soţului ei, ing. RADU DEMIAN, sportiv de frunte al României, rugbist de nivel internaţional, component al echipei naţionale."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă director Sânziana Pop, Mă numesc Staicu Ramona, domiciliată în oraşul Strehaia, judeţul Mehedinţi. Am mai apelat la redacţia "Formulei AS" şi vă mulţumesc din suflet că am fost ajutată, dar anii au trecut fără ca starea mea să se îmbunătăţească. Sunt grav bolnavă, trăiesc cu un singur plămân, iar de anul trecut, plămânul stâng, care mi-a mai rămas, mai funcţionează doar pe un sfert."
Citeste tot articolul
"Gospodăria lui Nea Ion"
"O simplă pensiune dintr-un simplu sat din Ţara Buzaielor. Dar ce călătorie înapoi, în timp, la vechile rosturi româneşti, la tradiţii şi la istorie! "Gospodăria lui Nea Ion" este un exemplu că viaţa la ţară poate să te împlinească şi că turismul te poate face fericit."
Citeste tot articolul
Minunile Sofiei
"S-a născut cu un har şi două cusururi. Deosebea între ele cele mai fine, aproape imperceptibile parfumuri şi gusturi, cu o precizie care ne lăsa muţi de uimire, în timp ce ei i se părea de neînţeles că noi, ceilalţi, nu trăiam într-o lume aromată şi plină de savoare, aşa ca ea. Altfel, Sofia era cea mai timidă şi urâţică fată din clasă, tocmai de aceea copiii evitau să se împrietenească cu ea."
Citeste tot articolul
"M-am îndrăgostit la 70 de ani"
"Când eram copilă, în satul din judeţul Gorj în care am crescut, ori de câte ori se stingea câte cineva care nu împlinise 50 de ani, bunica îşi făcea cruce şi zicea: "Ptiu, dar tinăr l-a mai luat Dumnezeu! Avea toată viaţa-nainte!". Iar eu eram uluită s-aud una ca asta, pentru că nouă, celor mici, toţi oamenii trecuţi de patru decenii ni se păreau în vârstă."
Citeste tot articolul
Masivul Ciucas
"Munţii Ciucaş fac parte din ramura sudică a Carpaţilor Orientali şi ies în evidenţă prin înălţimile de peste 1900 de metri şi vârfurile pietroase ascuţite ca nişte pumnale îndreptate spre cer. Semeţ şi misterios, ascuns privirilor sub perdele de ceţuri, cu poalele scăldate în ape curgătoare, brăzdat de pasuri şi culoare montane, Masivul Ciucaş nu seamănă cu munţii din jur - mai scunzi, rotunjiţi de eroziuni, cum ar fi Masivul Siriu şi Munţii Tătaru la est, Munţii Grohotişu la sud sau Vârful Tesla, la vest."
Citeste tot articolul
VASILE SOPORAN - "Oamenii şi-or pierdut existenţa. Ei nu mai îs"
"Ochii albaştri îi scapără, iar mâinile arse de soare şi bătătorite gesticulează întruna, în timp ce bărbatul îşi povesteşte viaţa "şodomană" şi, din când în când, mai zice una din doinele sale. Titlul oficial de "tezaur uman viu" primit de curând, i se potriveşte prea bine. Horitor, dansator neîntrecut, staroste de nunţi, Vasile Soporan este iubit şi apreciat în Ardeal pentru vitalitatea şi naturaleţea cu care păstrează tradiţiile muzicale româneşti din zonă."
Citeste tot articolul
Pr. VISARION ALEXA - Biserica "Sfântul Nicolae", Bucureşti - "Maica Domnului e maica noastră"
Cred că evlavia românilor faţă de Maica Domnului vine, în primul rând, din suferinţă. Istoria noastră este plină de necaz, durere, jertfă... Nu există o perioadă de măcar 50 de ani în care să nu fi fost asupriţi...
Citeste tot articolul
NOMOFOBIA
"Dependenţa de telefoanele mobile de ultimă generaţie, conectate permanent la Internet, a ajuns atât de mare în ultima vreme, încât poartă numele unei noi fobii: "Nomofobia" - frica de a nu rămâne fără telefonul mobil. Explozia din ultimii ani a reţelelor de socializare a agravat şi mai mult dependenţa de telefonul mobil, iar efectele sunt din ce în ce mai grave, atât din punct de vedere psihologic, cât şi din punct de vedere fizic."
Citeste tot articolul
FECIOARA şi sănătatea
"Zodia Fecioarei a fost dintotdeauna legată sub o formă sau alta de sănătate. Fecioara reprezintă tânărul adult, în deplinătatea forţelor sale fizice şi mentale. E, deci, de înţeles, de ce doreşte să le păstreze şi de ce nu neglijează nicio tulburare a corpului său, de care se ocupă fără întârziere, cu minuţiozitate. Aceeaşi atitudine explică şi de ce Fecioara are uneori tendinţe către ipohondrie (dă importanţă şi celor mai neînsemnate simptome), dar şi de ce atâtea Fecioare excelează în medicină. Putem spune că Fecioara însăşi este cel mai adesea un model al sănătăţii."
Citeste tot articolul
Braşovul în festival
""Cerbul de Aur", primul şi cel mai mare festival internaţional de interpretare din România, se întoarce pe scena muzicală din Piaţa Sfatului din Braşov, după o pauză de aproape 10 ani. TVR marchează prin organizarea celei de-a 18-a ediţii a festivalului de sub Tâmpa, o dublă aniversare: Centenarul României şi Semicentenarul Cerbului de Aur. Două evenimente majore, pentru care au fost pregătite o serie de evenimente speciale, culminând cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, Gala Festivalului şi o Gală Centenară."
Citeste tot articolul