Mască de faţă cu roşii
- Roşiile conţin acizi care fac să dispară punctele negre, luminează şi tonifică pielea, printr-un simplu gomaj. Nu se poate imagina ceva mai simplu şi mai eficient... -
Ingrediente: 1 roşie mare şi bine coaptă.
Mod de preparare şi folosire: tăiaţi roşia în feliuţe subţiri, unele mai mari, bune pentru obraz, altele tăiate pe jumătate, ca să acopere nasul şi arcadele. Întindeţi-vă pe pat şi aplicaţi roşiile pe întreg obrazul. Lăsaţi să acţioneze 15 minute. Clătiţi-vă apoi cu apă călduţă şi uscaţi-vă faţa cu un prosop absorbant, fără să o frecaţi. Nu aplicaţi niciun fel de cremă, vreme de cel puţin două ore.
Tonifiant cu zmeură
- Zmeura hrăneşte faţa cu vitamine, în timp ce iaurtul (acidul lactic) iluminează tenul -
Ingrediente: 2 linguri de iaurt natural, 100 g zmeură bine coaptă, 3 picături de ulei esenţial de portocale.
Mod de preparare şi folosire: pasaţi zmeura în mixer, apoi vărsaţi-o într-o mică strecurătoare aşezată pe gura unui pahar. Apăsaţi-o, ca să iasă sucul, pe care îl beţi. Pulpa şi seminţele rămase se amestecă cu iaurt. Se adaugă picăturile de ulei esenţial de portocale şi se amestecă din nou. Aplicaţi preparatul pe pielea bine curăţată înainte, evitând contururile ochilor şi gura. Lăsaţi să acţioneze 15 minute, apoi ştergeţi-vă faţa cu un prosopel înmuiat în apă călduţă. Clătiţi-vă, dar nu vă ştergeţi obrazul.
Demachiant blând, cu gălbenele
- Florile de gălbenele (calendula) posedă virtuţi incredibile, cicatrizante şi calmante. Sunt ideale pentru pielea delicată şi sensibilă. Folosiţi acest demachiant în fiecare seară, pentru a vă curăţa faţa -
Ingrediente: 6 flori de gălbenele proaspete sau o linguriţă de flori uscate, 10 g unt de cacao, 20 g ceară de albine rasă, 100 ml ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare şi utilizare: smulgeţi petalele gălbenelelor şi puneţi-le într-un vas pe baie de aburi, împreună cu toate celelalte ingrediente. Amestecaţi uşor şi lăsaţi-le să se topească total. Ţineţi-le pe foc 5 minute, apoi vărsaţi compoziţia într-un alt recipient, filtrându-l printr-o strecurătoare. Amestecaţi, până ce compoziţia se răceşte. (Trebuie să rămână lichidă.) Vărsaţi-o într-un borcănel sterilizat şi aşteptaţi ca preparatul să se răcească total, înainte de a pune capacul. Se poate folosi vreme de 6 luni.
Mască de faţă cu drojdie de bere şi castraveţi
- Orice tip de piele se bucură de ajutorul castraveţilor proaspeţi. Preparatul care urmează se poate păstra două zile la frigider -
Ingrediente: 10 g drojdie de bere proaspătă, 10 g fulgi de ovăz măcinaţi, o bucată de castravete proaspăt, 2 linguri de iaurt natural, 1 linguriţă miere, 1 picătură de ulei esenţial de trandafiri (facultativ).
Mod de preparare şi folosire: amestecaţi drojdia proaspătă cu pulberea de ovăz într-un recipient mic şi puneţi-le deoparte. Curăţaţi castravetele şi pasaţi-l prin robotul de bucătărie sau daţi-l pe răzătoare, fără să i se piardă sucul. Adăugaţi iaurtul şi mierea, apoi mixaţi-le din nou, câteva secunde. Adăugaţi drojdia şi ovăzul, apoi uleiul esenţial de trandafiri şi mixaţi din nou, până ce obţineţi o pastă fină. Aplicaţi masca pe faţa bine curăţată înainte şi lăsaţi-o să acţioneze 20 de minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă. Pulverizaţi-vă faţa cu apă minerală rece (facultativ), apoi aplicaţi o cremă hidratantă.
Tonic de faţă cu salată verde
Salata are un efect excepţional de calmare a obrazului. Se aplică după curăţarea feţei sau pe o piele iritată.
Ingrediente: 300 ml apă plată, de izvor sau de ploaie, 1 căpăţână de salată verde tocată.
Mod de preparare şi folosire: înfierbântaţi lichidul până aproape de punctul de fierbere. Vărsaţi-l peste salata tocată şi lăsaţi compoziţia la macerat câteva ore. Strecuraţi lichidul şi turnaţi-l într-o sticluţă sterilizată, închisă cu dop. Se şterge faţa, dimineaţa şi seara, cu un tampon de vată.