Puneţi 8 cepe mari curăţate într-o oală cu 2,5 litri de apă. Adăugaţi o jumătate de kilogram de fasole verde, o jumătate de kilogram de măsline fără sâmburi şi un pic de Vegeta. Totul se fierbe o jumătate de oră la foc mic. Din această supă, puteţi lua în termos la serviciu, iar restul îl puneţi în frigider. În continuare, procedaţi astfel:
Luni: Beţi supa de ceapă pe tot parcursul zilei. Puteţi bea cât de multă doriţi, însă numai cu sorbituri mici. Se poate bea şi ceai.
Marţi: Pe tot parcursul zilei, continuaţi să beţi supă de ceapă. La prânz, mâncaţi o salată şi o pară mare. Se poate bea şi ceai.
Miercuri: Nu mâncaţi nimic toată ziua, nici măcar supa de ceapă. Nu se bea nici ceai. Căutaţi să mergeţi cât mai mult pe jos, chiar 10 km, dacă este posibil.
Joi: Beţi supă de ceapă rece, pe tot parcursul zilei. Nu uitaţi să o beţi cu sorbituri mici. La prânz, puteţi mânca puţină brânză degresată.
Vineri: Alternaţi supa de ceapă cu ceai.
Regimul de mai sus, respectat cu stricteţe, vă ajută să pierdeţi 5 kg în 5 zile.
O reţetă mai blândă
Se iau 3 linguri cu untdelemn, 3 morcovi, 3 rădăcini de pătrunjel, 3 ţeline, 3 conserve (a câte 850 g) de roşii decojite, 3 legături de pătrunjel verde. Se curăţă zarzavaturile, se taie mărunt ca pentru ciorbă. Se încinge untdelemnul în cratiţă, se pun legumele la călit (cu suc cu tot) şi se lasă 15 minute să fiarbă. La sfârşit, se adaugă pătrunjelul tocat.
* În prima zi, puteţi mânca şi fructe, dar fără banane, care au prea multe calorii.
* În a doua zi, puteţi mânca legume şi salate cu iaurt, în loc de ulei.
* În a treia zi, puteţi mânca legume şi fructe la discreţie.
Obligatoriu: 2-3 litri de apă pe zi sau sucuri diluate de legume, ceaiuri de plante.
Câteva reţete cu ceaiuri
Reţeta 1. Se iau 30 g de valeriană, 50 g de iarbă-mare şi 50 g de coada-şoricelului şi se face un amestec. Se iau 10 g din acest amestec şi 200 ml apă rece. Se pune totul la fiert 10-22 minute, se lasă să se răcească o oră. Se bea rece, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale ale zilei.
Reţeta 2. O cantitate de 10 g mătase de porumb se fierbe o jumătate de oră cu 150 ml apă, pe foc mic, într-un vas emailat, cu capac. Se răceşte o oră şi se strecoară. Se beau 3 ceaiuri zilnic.
Reţeta 3. Două linguri de ovăz se fierb într-un litru de apă, până când ovăzul e bun de strivit; se lasă peste noapte, iar dimineaţa se strecoară. Se bea câte o jumătate de cană de 3 ori pe zi. Boabele se pot fierbe încă o dată în jumătate din cantitatea de apă (500 ml), urmând acelaşi procedeu.
Oţetul de mere
În cartea sa, "Mierea şi alte produse naturale", medicul D.C. Jarvis scrie: "Dacă o femeie cu înălţimea între 1,68 m şi 1,81 m, cântărind 95 kg, ia câte două linguriţe de oţet la un pahar de apă la fiecare masă, după 2 ani va cântări 81,5 kg. Un bărbat care are burtă o va pierde după doi ani".
Trebuie menţionat faptul că oţetul de mere arde grăsimile. Se recomandă să se ia trei doze pe zi, câte o doză la fiecare masă (înainte, în timpul sau după masă).