"Lupta anti-corupţie, o amintire?"
"În esenţă, decizia Congresului SUA este o palmă dată actualei coaliţii de guvernare de la Bucureşti, pentru devierea de la valorile şi practicile democraţiei. Creat în plin război rece pentru a asigura corecta informare a cetăţenilor din statele comuniste asupra situaţiei reale din Occident şi din propriile ţări, Radio Europa Liberă şi-a închis birourile din România şi Bulgaria, după ce aceste ţări au aderat la NATO şi la UE."
Citeste tot articolul
Guvernul, autostrăzile şi ardelenii
"7 luni de zile i-a luat Guvernului să recepţioneze lucrările la loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii A10, pe segmentul Turda - Aiud. Nu vorbim de 2-3 kilometri, acolo, ci de un segment de aproape 30 de kilometri, străbătut zilnic de zeci de mii de autovehicule pe varianta "criminală", plină de accidente, a drumului clasic, cu o singură bandă pe sens, dintre Alba şi Cluj-Napoca."
Citeste tot articolul
"Limba română, în veci stăpână!"
"Peste 1000 de tineri, veniţi din mai multe oraşe ale ţării, au organizat duminică, 28 iulie, în faţa Palatului Parlamentului din Bucureşti şi a Palatului Cotroceni, un miting dedicat apărării limbii române. Iniţiată sub chemarea "Limba română, în veci stăpână", manifestarea a fost organizată de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş şi Asociaţia Calea Neamului."
Citeste tot articolul
Tia Şerbănescu - "Nici o speranţă pe frontul politicii româneşti"
"Mai întâi, să spunem că acest al treilea guvern Dragnea a împlinit şase luni de existenţă, că de funcţionare nu poate fi vorba. Este cel mai rezistent dintre Cabinetele făcute de Dragnea, căci precedenţii lui viziri, Grindeanu şi Tudose, erau puşi pe făraş deja la această vârstă de guvernare. Viorica Dăncilă a rezistat. Femeile sunt mai longevive, în general. Pe de altă parte, prostia este durabilă."
Citeste tot articolul
"Solicit leacuri naturiste pentru multele boli ale mamei"
"Vă rog să mă ajutaţi cu o problemă de care suferă mama mea în vârstă de 81 de ani, diabetică - insulinodependentă, hipertensivă - sub tratament, operată de cancer de colon de două ori la intervale de 8 ani. Acum o lună a făcut endoscopie şi colonoscopie, deoarece acuza balonări, stări proaste la stomac, o respiraţie îngreunată."
Citeste tot articolul
"Sora mea are degenerescenţă cortico-cerebrală"
"Sora dvs., fiind diagnosticată şi cu osteoporoză severă, va trebui să evite factorii nutriţionali care creează pierderi excesive de calciu în urină şi care sunt: zahărul, cafeina, alcoolul, sarea, alimentele procesate. Calciul provenit din fructe verzi şi din legume verzi creşte densitatea minerală a oaselor, reducând riscul de osteoporoză."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CAMELIA V. - Galaţi, F. AS nr. 1322 - "Mama are hepatită cronică tip C, activă"
"Hepatita C este cea mai frecventă formă de hepatită virală, care produce semne şi simptome similare celor întâlnite în hepatitele A şi B, exceptând faptul că ultimele sunt mai puţin severe şi nu includ icterul. De altfel, majoritatea persoanelor cu hepatita C nu prezintă simptome, ci numai o oboseală uşoară, singurele indicii care pot conduce spre diagnosticarea hepatitei cu virus C fiind rezultatele anormale ale unor teste hepatice de rutină."
Citeste tot articolul
Terapia cu flori de fân
"Florile de fân sunt folosite în medicina populară din cele mai vechi timpuri, în toate zonele Europei. Multe dintre tradiţiile legate de folosirea florilor de fân s-au pierdut. Primul fân era folosit mai ales pentru mărirea rezistenţei la boli...
Citeste tot articolul
"Eu cred că minunile nu trebuie explicate. E de ajuns să le trăieşti, mai ales atunci când doctorii nu-ţi mai dau nici o şansă!"
"Multe se întâmplă în viaţa unui om, dar nicio încercare nu-i aşa teribilă ca aceea în care îţi priveşti moartea în faţă. Am fost o fire bolnăvicioasă, încă de prin clasa a zecea: răceam destul de des, mai mereu mă durea capul, mă simţeam slăbită şi aveam fel de fel de simptome ciudate, însă nu-mi închipuiam că aş putea suferi de vreo boală gravă."
Citeste tot articolul
Pâinea noastră cea de toate zilele
"Am stat mult să mă gândesc dacă merită să investesc timp pentru a trata un subiect care nu interesează pe nimeni, şi anume: alimentaţia fără gluten. Ceea ce m-a făcut să nu renunţ la a vă informa despre efectele consumului de cereale ce conţin gluten (grâu, orz, ovăz şi secară) şi derivate din acestea, a fost faptul că am găsit ieri, în două inimi de pui, câte un vierme lung de aproape 20 cm."
Citeste tot articolul
O piedică în calea fericirii - Mirosul gurii
"Uneori este atât de ucigător, încât cei care-l simt cad ca muştele moarte, spre mirarea "poluatorului", care nu-şi simte cumplitul miros al gurii. Când nu este vindecată, halena, după numele ei ştiinţific, blochează cariere şi ţine iubirile la distanţă. În cazul ei, discreţia celor apropiaţi este o crimă. Cel în cauză trebuie avertizat."
Citeste tot articolul
AMEŢELILE
"Ameţeala nu e doar neplăcută, ci chiar produce teamă. Ne pierdem controlul, nu mai avem echilibru. Circa un adult din patru se confruntă cu ea, la un moment dat, în viaţa lui, iar mulţi au primele simptome între 30 şi 50 de ani."
Citeste tot articolul
Cosmetica naturii
Loţiuni de folosit după plajă. Următoarele loţiuni vă vor face să vă simţiţi mai bine după o zi de plajă. Calmează arsurile (în caz că v-a furat somnul pe şezlong) şi vă fac pielea moale şi catifelată. Se aplică atât pe faţă, cât şi pe corp.
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu cartofi!
"Cu un conţinut mare de minerale, vitamine şi fibre, dar săraci în calorii, cartofii consumaţi în cantităţi controlate şi în combinaţii potrivite sunt excelenţi pentru slăbit. Amidonul rezistent care se formează la prelucrarea lor termică, după ce s-au răcit, stimulează arderea grăsimilor, prin accelerarea metabolismului, şi dă energie suficientă, dar şi senzaţie de saţietate pentru câteva ore."
Citeste tot articolul
Oscar
"...Iubirea mea de-o viaţă a plecat în România, lăsându-mă singură, în ţara care îşi pierduse dintr-o dată farmecul şi strălucirea. Aveam sufletul greu, eram dezorientată şi mă zbăteam într-o singurătate copleşitoare. De ziua mea de naştere, am fost scoasă cu chiu, cu vai din casă şi am luat masa în oraş cu Elena, prietena mea."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
Caut urgent stăpâni buni pentru un motănel în vârstă de 3 ani, foarte cuminte, blând (îi place să fie mângâiat pe burtică) şi răspunde la numele de Griuţ. Este deparazitat, vaccinat şi educat la litieră.
Citeste tot articolul
CITITORII MULŢUMESC PENTRU AJUTOR
"Mă numesc Sinivolnon Ilinca şi locuiesc în Brăila, str. Cireşului nr. 19-20, judeţul Brăila, cartier Chercea. Sunt femeia de 57 de ani, bolnavă cu rinichii, căreia i-aţi publicat scrisoarea intitulată "Vreau să mai trăiesc". Vă mulţumesc din tot sufletul pentru ce aţi făcut pentru mine. Mulţumesc oamenilor cu suflet mare care m-au ajutat. Am reuşit să-mi plătesc asigurarea pentru a merge din nou la consult."
Citeste tot articolul
CAZURI DE EXTREMĂ URGENŢĂ
"Stimată d-nă Sanziana Pop, stimată redacţie şi dragi cititori, Mă numesc Dumitrovici Cristina, sunt din Drobeta Turnu Severin, am 37 ani şi sunt mama unui băieţel de 10 ani, pe nume Denis. Anul acesta, a fost diagnosticat cu psoriazis vulgar. Noi o locuinţă proprie nu avem, în 2011 am făcut dosar pentru locuinţă la primărie, au trecut 7 ani şi d-l primar ne-a dat la un cămin de elevi."
Citeste tot articolul
BURSA LOCURILOR DE MUNCĂ
"Bună ziua, Mă numesc Tania Durlă şi sunt parte din echipa SOS Satele Copiilor România, care încearcă, zi de zi, să construiască un viitor mai sigur pentru copiii pe care îi creştem la noi (la acest moment, 180 în casele noastre familiale). Totodată, suntem alături şi de familiile care se află în situaţii de risc şi care fac parte din diferite comunităţi defavorizate, totul pentru a le asigura copiilor lor o dezvoltare adecvată."
Citeste tot articolul
Formula AS în Munţii Ciucaş: Poveste despre un sat fericit - VAMA BUZĂULUI
"Se trezesc la 5, dau de mâncare la animale şi abia apoi "se pun la rând" ca să meargă la serviciu. Când scapă după-amiaza de la muncă, se îmbracă iară-n ţărani şi o iau de la capăt: întorc fânul, sapă în grădină, fac brânză şi caş, se ocupă de albine..."
Citeste tot articolul
FORMULA AS ÎN MUNŢII CIUCAŞ: TIBERIU CHIRILAŞ, Vama Buzăului - "De la noi nu pleacă nimeni!"
"E adevărat că la prima candidatură ca primar, în 2004, aveam doar douăzeci şi ceva de ani... acum sunt la al patrulea mandat. Am luat-o din timp, ca să zic aşa, dar sincer, nu mi-am propus "să intru în politică", ci să fac ceva concret pentru satul meu. Sunt persoane care sesizează corect ceea ce se întâmplă şi mereu fac observaţii bune, dar din păcate, prea puţini se implică. Dacă vrei să dai o mână de ajutor, să te implici, fă-o! "
Citeste tot articolul
Cântecul vântului
"Poate că nicio altă lună a verii nu e atât de tihnită şi liniştită ca luna august. Scăpată de furtunile capricioase din iunie şi de cele dezlănţuite, aduse de Sfântul Ilie, lumea se pregăteşte în august de spectacolul de gală în care splendoarea verii se întâlneşte cu primele semne, încă timide, ale toamnei. E un regal pe care an de an îl aştept cu nerăbdare, dar şi cu un fel de melancolie, ce mă ajută să mă întorc în timp, la vremuri de altădată şi la oameni care au fost."
Citeste tot articolul
Visul unei nopţi de vară...
"Ce-ar fi să profitaţi de o noapte frumoasă de vacanţă, pentru a vă "scufunda" capul în stele? Luna august este cel mai propice moment pentru a le observa. Culcat sub întunericul scânteietor, să-l priveşti, cu ochii larg deschişi, să alungi gândurile şi să laşi spiritul s-o pornească hai-hui. Când v-aţi propus, ultima oară, să visaţi "dinadins"?"
Citeste tot articolul
MIHAI BARBU - fotoreporter - "Am fost foarte bucuros să descopăr că mai bine de jumătate dintre cumpărătorii kilometrilor mei au fost necunoscuţi"
"Dacă înainte să plec mi-ar fi spus cineva cât de simplu e, de fapt, cu siguranţă n-aş fi crezut. Curajul de care e nevoie încape într-o ureche de ac. E mai periculos să treci strada după ţigări. Nu m-am considerat niciodată un mare motociclist. Eu sunt ăla de cade ca musca-n curbă, fără să ştie ce l-a lovit. Mi-e frică de viteză, nu ştiu să pun genunchiul jos sau să polizez scăriţele, aş face cu plăcere un ocol de o sută de kilometri ca să evit cinci kilometri de nisip."
Citeste tot articolul
ANA ULARU - "Îmi e dor să lucrez în România. Să fiu cerută şi-aici în film"
"Nu îmi place să ierarhizez proiectele. Pur şi simplu, pornesc cu emoţii uriaşe şi un simţ al responsabilităţii acut, la fiecare nouă "luptă" pe care o dau cu rolurile. Evident că de data asta am avut emoţia de a lucra cu un nume uriaş în cinematografie, dar imediat ce am început repetiţiile, m-am simţit ca în cel mai productiv şi profund mediu creativ, unde faima era neimportantă şi era vorba doar de profesionalism şi de artă."
Citeste tot articolul
ANA DUMITRESCU - "Îmi place să pun în imagini poveştile oamenilor"
"Sunt născută în România, dar limba mea natală e, de fapt, franceza, pentru că trăiesc în Franţa de când aveam un an şi jumătate. Ani în şir, pentru mine, acasă a fost doar Franţa. Despre România ştiam puţine, deşi familia mea urmărea îndeaproape ceea ce se întâmpla în ţară, din punct de vedere politic. Ascultau Europa Liberă, o cunoşteau pe Doina Cornea şi au trăit intens bucuria revoluţiei, de la distanţă."
Citeste tot articolul
Formula AS în Munţii Ciucaş: Părintele CLAUDIU LIHOR - "Casa preotului are pereţi de sticlă"
"Preoţia este o chemare. Eu aşa am ajuns în faţa altarului. Credincios am fost de mic - mergeam cu mama la biserică în fiecare duminică...
Citeste tot articolul
Săptămâna 10-16 august
Ultima eclipsă a acestui an ne întâmpină sâmbătă, în zodia Leului. Deşi este doar o eclipsă parţială, are totuşi o forţă deosebită, din două motive. Mai întâi, pentru că se petrece în Leu, zodia pe care Soarele eclipsat o guvernează, pe urmă pentru că atinge astrograma României cu şi mai multă forţă decât cea precedentă. După cum se ştie din vechime, eclipsa de Soare afectează conducătorii ţărilor vizate. Deoarece eclipsa se întâmplă în opoziţie cu Soarele României, putem spune că şi în opoziţia politică apar probleme cu privire la capacitatea de a contesta autoritatea existentă. Luni, Marte intră în Capricorn, fiind în mişcare retrogradă. E bine că o face, pentru că în această zodie, energica planetă roşie ştie să ia cele mai bune decizii (în termeni astrologici, spunem că este în exaltare). Iar pentru că e în retrogradaţie, poate interveni asupra unor decizii imperfecte luate cu circa doi ani în urmă, cel mai probabil în perioada aprilie-iunie 2016.
Citeste tot articolul
Dezlegare la festivaluri
"În ciuda invaziei de solişti şi formaţii străine care concertează vara asta în România, muzicienii autohtoni se bucură, şi ei, de atenţie. Iubiţi de un public pregătit să-şi urmeze idolii pe plajă sau în vârf de munte, ei nu vor lipsi de pe scenele aflate în majoritate în aer liber. Dintre evenimentele care-i au în centrul atenţiei pe artiştii români, am selectat două festivaluri ce se desfăşoară în zone geografice diferite: unul la mare - Folk Fest Remember Costineşti şi unul la Avrig, în jud. Sibiu - Brukenthal Fest."
Citeste tot articolul