Amidonul rezistent care se formează la prelucrarea lor termică, după ce s-au răcit, stimulează arderea grăsimilor, prin accelerarea metabolismului, şi dă energie suficientă, dar şi senzaţie de saţietate pentru câteva ore. În plus, cartofii sunt uşor digerabili şi bine toleraţi chiar şi de cei cu "stomac sensibil".
Iată trei diete prin care reuşiţi să slăbiţi considerabil cu ajutorul cartofilor. Consumaţi doar alimentele specificate, fără ulei, unt sau alte adaosuri. Se recomandă să consumaţi minimum 2 litri de apă pe zi şi apă cu lămâie, ceaiuri din plante neîndulcite. Este permisă cafeaua fără zahăr.
Dieta cu cartofi şi iaurt
Dacă urmaţi cu precizie instrucţiunile, puteţi pierde până la 2 kilograme în trei zile. La cartofi se poate adăuga un praf de sare.
Plan de dietă pe zile:
Ziua 1:
Micul dejun: Un cartof fiert (de aprox. 150 g) şi un pahar de iaurt.
Prânz: Doi cartofi fierţi şi un pahar de iaurt.
Cina: Două pahare de iaurt.
Ziua 2:
Prânz: Doi cartofi fierţi şi un pahar de iaurt.
Cina: Un cartof fiert si un pahar de iaurt.
Ziua 3:
Micul dejun: Un cartof fiert.
Prânz: Un cartof fiert şi un pahar de iaurt.
Cina: Un pahar de iaurt.
Dieta cu cartofi şi ţelină
Se ţine nu mai mult de trei zile pe săptămână, care pot fi sau nu consecutive. Aveţi nevoie de jumătate de kilogram de cartofi şi aceeaşi cantitate de ţelină. Cartofii şi ţelina se curăţă, se taie bucăţi şi se fierb, apoi se pasează, iar piureul obţinut se amestecă cu apa în care au fiert. Se asezonează cu un praf de sare, mărar şi pătrunjel tocate, după gust. Această supă se consumă repartizată în 3-4 porţii, de-a lungul unei zile. Se pierd până la 3 kilograme, iar dieta se poate ţine de două ori pe lună.
Dieta cu cartofi de 12 zile
În urma acestui regim slăbiţi până la 5 kilograme. Dieta conţine două porţii de cartofi pe zi, cu 200-250 g cartofi fierţi sau copţi. La prânz, cartofii sunt asociaţi cu alimente bogate în proteine, iar seara, cu legume. Dieta se poate repeta după o lună.
Plan zilnic de dietă:
Micul dejun: Cafea sau ceai sau lapte degresat fără zahăr, alături de o felie de pâine, plus 50 g brânză degresată.
Gustare: Un măr, o portocală sau alt fruct.
Prânz: O porţie de cartofi, plus 200 g carne de pui sau curcan sau peşte slab sau ouă fierte sau brânză cu conţinut scăzut de grăsime.
Gustare: Un iaurt mic.
Cina: O porţie de cartofi plus salată de legume crude sau fierte.