Hepatita C este cea mai frecventă formă de hepatită virală, care produce semne şi simptome similare celor întâlnite în hepatitele A şi B, exceptând faptul că ultimele sunt mai puţin severe şi nu includ icterul. De altfel, majoritatea persoanelor cu hepatita C nu prezintă simptome, ci numai o oboseală uşoară, singurele indicii care pot conduce spre diagnosticarea hepatitei cu virus C fiind rezultatele anormale ale unor teste hepatice de rutină. Cu toate acestea, frecvent, hepatita C poate duce la instalarea unor procese patologice la nivel hepatic, cum sunt ciroza (cicatrizarea parenchimului hepatic), insuficienţa hepatică şi cancerul hepatic.
Scopul principal al tratamentului oricărei forme de hepatită (inclusiv hepatita C) este ameliorarea simptomatologiei şi prevenirea cicatrizării parenchimului hepatic (ciroza). Pentru formele virale de hepatită, un alt deziderat este reducerea cantităţii de virus (nivelurile virale) din fluidele organismului.
În general, hepatitele virale B şi C pot fi tratate cu interferon (proteină naturală care inhibă replicarea virală) şi, câteodată, interferon în asociere cu ribavirină, agent antiviral administrat pe cale orală. Deşi interferonul poate reduce nivelurile virale (viremie), rareori poate să elimine complet virusul hepatitic, astfel că în aproape toate cazurile virusul persistă şi necesită tratament adiţional. Mai mult, efectele secundare induse de interferon (oboseala, depresia, scăderea numărului celulelor sanguine) fac tratamentul foarte dificil, mai ales la persoanele cu istoric de depresie importantă, hipertiroidism, număr scăzut al celulelor sanguine sau patologii autoimune. În unele cazuri, atunci când ficatul este afectat pe suprafeţe mari, şi medicamentele nu mai sunt de ajutor, se poate lua în discuţie şi alternativa unui transplant hepatic, mai ales că hepatita C reprezintă motivul a peste 30% din cazurile de transplant hepatic.
Tratamentul naturist al hepatitei C şi al altor forme de hepatită virală este unul complex şi trebuie să includă principii active cu proprietăţi hepatoprotectoare, antihepatotoxice, regenerante, imunostimulante şi antifibrozante.
Cele mai folosite remedii în tratarea acestei afecţiuni sunt: Armurariul, Astragalus, Schisandra, Ganoderma, Rostopasca, Anghinarea, care se regăsesc în compoziţia produsului Interferonat.
Totodată, extractul de Lemn-dulce, Curcumina, L-arginina, coenzima Q10, complexul vitaminic B, Clorofila şi Resveratrolul sunt agenţi terapeutici esenţiali în tratamentul hepatopatiilor de etiologie virală, care completează şi optimizează acţiunea terapeutică.
Ţin să menţionez că produsul Interferonat nu este totuna cu interferonul de sinteză (care poate avea efecte secundare importante), ci este un remediu care conţine plante şi ciuperci terapeutice, ce stimulează sinteza endogenă (internă) de interferon, la nivelul monocitelor, fibroblaştilor şi limfocitelor T.
Să auzim numai de bine!
Dr. IOAN GH. MĂRGINEAN - medic primar ORL - C.M.I. "SANOMED" Sibiu, Bd. Victoriei nr. 6, tel. 0722/73.52.72, e-mail: sanmedsb@gmail.com
"Nu reuşesc să mă vindec de amigdalită"
(Răspuns pentru ANDREEA, F. AS nr. 1326)
![Răspuns pentru CAMELIA V. - Galaţi, F. AS nr. 1322 -](/fas_default.png)
O problemă importantă în diagnostic o reprezintă etichetarea amigdalelor bolnave drept focar de infecţie (pe baza unor criterii clinice şi paraclinice), responsabile de unele complicaţii la distanţă: reumatism articular acut, glomerulonefrită, determinări cardiace etc. În acest caz, indicaţia operatorie (amigdalectomia), ca mijloc de tratament, se va pune cu mult discernământ, de către medicul specialist ORL.
În cazul dvs., vă recomand corectarea limfantismului, a carenţelor de vitamine şi imunitate, după următoarea schemă de tratament:
* Dezobstrucţie nazo-faringiană cu instilaţii nazale (reţetă proprie, individualizată) şi ulei de cătină: 3x2 picături/zi , în nas.
* Hidratare corespunzătoare şi gargară cu ceai călduţ din muşeţel, salvie, gălbenele şi tătăneasă.
* Badijonaj local cu glicerină boraxată cu propolis sau glicerină iodurată (atenţie la alergia la propolis sau iod!).
* Apiterapie (miere de albine cristalizată, fagure de miere căpăcit sau Proposept: 3x1 tabletă/zi).
* Susţinerea terenului imunologic cu Imunorezistan Forte sau Sirop Imunitate Fares (un extract din Echinacea purpurea).
* Tonsilotren (homeopat) - 3x1 tabletă/zi.
* Administrarea a 10-15 şedinţe de aerosoli salini în staţiunea Ocna Sibiului şi pulverizaţii/inhalaţii la domiciliu cu "Ocnasept-spray" (aerosol salin natural cu extract din plante medicinale aromatice).
Ing. OVIDIU MIRCEA POCANSCHI - Cluj-Napoca, tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93, e-mail: mirceapocanschi@yahoo.com
"Nu mă simt bine după operaţia de deviaţie de sept"
(Răspuns pentru LAURA, F. AS nr. 1319)
Stimată doamnă, eu am avut un caz asemănător cu al dumneavoastră. Am fost operat de polipi, situaţi în apropierea septului. După un timp, mi-am pierdut simţul mirosului şi aveam tot timpul nasul înfundat. M-am vindecat complet cu ajutorul unguentului POCO, pe care vi-l recomand şi dumneavoastră.
POCO este un medicament cu utilizări universale, brevetat ca invenţie care a dat rezultate spectaculoase în numeroase cazuri, în care alte tratamente au dat greş sau cărora nu li s-a găsit încă un tratament.
POCO poate fi procurat la tel. 0264/58.11.36, 0744/91.02.93 sau prin e-mail: mirceapocanschi@ yahoo.com
Multă sănătate!
Ing. chim. MIRCEA BOCAN - Alba Iulia, tel. 0258/86.56.77
(pt. comenzi), 0788/23.38.73
"Caut tratament pentru colită ulcerativă"
(Răspuns pentru DIONISIE - Tulcea, F. AS nr. 1284)
![Răspuns pentru CAMELIA V. - Galaţi, F. AS nr. 1322 -](/fas_default.png)
Farm. Liliana Samson - Expert Good Days Therapy, tel: 0752/269.237
"Mă deranjează cumplit o mâncărime inghinală"
(Răspuns pentru Eugen C. - Rădăuţi, F. AS nr. 1321)
![Răspuns pentru CAMELIA V. - Galaţi, F. AS nr. 1322 -](/fas_default.png)
Multă sănătate!