"Scandalul ambasadei"
"Scandalul provocat de iniţiativa guvernului Dăncilă de mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, capitala contestată de arabi a statului Israel, nu e decât un nou episod al bătăliei duse de liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru confiscarea totală a puterii."
Citeste tot articolul
Săptămâna 11-17 mai
Soarele se găseşte în Taur, unde Mercur ajunge luni, tot aici se petrece, marţi, Luna nouă, iar miercuri vine Uranus. Din acest moment, încep să se schimbe în profunzime multe dintre reperele lumii materiale, iar primele semne definitorii pot fi observate deja. E vorba nu doar depre schimbarea felului de a câştiga bani, dar şi despre un nou sistem de valori, care se vor baza în parte pe valori mai conservatoare, aplicate însă într-o manieră modernă, originală.
Citeste tot articolul
"Căpitanul" Iohannis
""Captain Obvious" e apelativul adresat, în lumea vorbitorilor de engleză, celor care spun în gura mare lucruri pe care le vede şi le ştie toată lumea. Eticheta aceasta, de "Căpitan al Evidenţei" i s-a pus şi preşedintelui Klaus Iohannis, în momentul în care a ieşit şi a cerut public demisia Vioricăi Dăncilă din funcţia de premier, pe motiv că "nu face faţă poziţiei de prim-ministru şi transformă Guvernul într-o vulnerabilitate"."
Citeste tot articolul
Măcelul ursului carpatin
"Cu toate că ursul este o specie protejată prin lege, atât la nivel naţional, cât şi european, guvernul PSD pregăteşte un adevărat masacru al acestor animale. Partid exersat în tot felul de inginerii politico-economice, PSD va lansa o serie de "dezbateri" privind uciderea a 600 de urşi bruni pe an, în următorul deceniu!"
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Dragnea vrea să ocupe România şi să rămână stăpân pentru totdeauna"
"Se pare că primăvara a trezit la viaţă conflictele mocnite dintre Preşedinţie şi guvernarea PSD-ALDE. A fost o acumulare şi o acutizare a nemulţumirilor preşedintelui Klaus Iohannis faţă de guvern. Şi era inevitabil să se întâmple aşa, întrucât guvernarea lui Dragnea - guvernare prin interpuşi, cum procedează şi în afaceri - urmăreşte numai interesul acestuia."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DORIN - Oradea, F. AS nr. 1310 - "Există vreun leac pentru extrasistole ventriculare?"
"Pentru persoanele care au o inimă sănătoasă, aşa cum este şi cazul dvs., aritmiile cardiace ocazionale sunt rareori motiv de îngrijorare şi nu necesită tratament medical. Totuşi, dacă aceste aritmii devin deranjante, rezolvarea problemei se poate realiza prin limitarea sau evitarea cauzei care a determinat apariţia lor."
Citeste tot articolul
"Un produs cu adevărat eficient pentru imunitate: TELOM-R"
"Vreau să mulţumesc "Formulei AS", pentru că din această revistă am aflat despre un produs cu adevărat eficient pentru imunitate. L-am testat toamna trecută, când am avut o bronşită foarte puternică, apărută după o oboseală îndelungată. Când am văzut că răcesc, greşeala mea a fost că nu m-am tratat deloc."
Citeste tot articolul
Articulaţii sănătoase
Soc (în amestec) - Pentru diminuarea durerilor de spate se prepară ceai dintr-un amestec din părţi egale de flori sau frunze de soc, osul-iepurelui, inflorescenţe de vetrice. O lingură plină de amestec se infuzează în 500 ml de apă fierbinte, 15 minute. Se strecoară. Se bea cald, câte 200 ml de 3 ori pe zi.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamentul BRONŞITEI ACUTE
"Cauza principală a bronşitei acute poate fi o răceală banală sau o altă infecţie virală a nasului sau a gâtului. Deşi pentru mulţi oameni pare o boală uşoară, ea poate fi gravă pentru bolnavii debilitaţi şi cei cu afecţiuni cronice pulmonare sau cardiace. Bronşita acută este precedată cel mai adesea de simptome ale infecţiilor căilor respiratorii superioare: coriza (scurgeri de mucozităţi apoase din nas), stare de rău, frisoane, febră uşoară, dureri musculare şi angină (dureri în gât)."
Citeste tot articolul
Alte remedii contra bronşitei
Usturoi cu lapte. Puneţi 2 căţei de usturoi într-un ibric cu o cană de lapte rece. Puneţi vasul pe foc mic şi lăsaţi să fiarbă zece minute. Beţi lichidul fierbinte.
Citeste tot articolul
Mâncarea ne poate întineri?
"În anumite condiţii, da", spune cercetătorul american Ernesto Riva. Cine îi urmează sfaturile poate fi sigur că practică o metodă anti-aging extrem de eficientă. Însă va avea nevoie de o disciplină de fier.
Citeste tot articolul
Douăsprezece reguli pentru alimentaţia dvs.
"Prima şi cea mai importantă dintre reguli sună astfel: alegeţi, pe cât posibil, alimente neprelucrate. Adică pe acelea care nu vi se prezintă însoţite de o listă de ingrediente. De exemplu, leguminoasele, toate felurile de legume şi fructe, nucile, seminţele şi verdeţurile - prin urmare, ceea ce se poate numi mâncare adevărată. "
Citeste tot articolul
Din secretele bunicilor noastre
"Deşi pe vremea lor nu se descoperiseră colagenul şi botoxul, bunicile, mătuşile şi străbunicile noastre erau frumoase ca nişte zâne, aşa cum se poate vedea şi din fotografiile îngălbenite din albumele de familie. Rămâi interzis, văzându-le pielea ca spuma laptelui!"
Citeste tot articolul
Reţetă cu ceai de dud, de urzici şi de soc
"Apreciez foarte mult strădania dvs. de a-i ajuta pe cei cu probleme. În această categorie se încadrează şi femeile mai plinuţe, pe care vreau să le sprijin cu ajutorul unui program care pe mine m-a ajutat să slăbesc 7 kilograme în patru săptămâni. Succesul lui depinde doar de voinţă şi de puţin timp, pe care trebuie să vi-l acordaţi zilnic."
Citeste tot articolul
Nemaiauzita poveste a lui HARALD MEDBOE, norvegianul cu inimă de român
"Sunteţi bucureştean? Cu siguranţă că l-aţi zărit cândva. Un străin excentric, bântuind pe străzile din centrul oraşului, c-o pălărie cu boruri largi şi un veşnic costum în dungi, uitându-se fascinat la clădirile vechi sau la fiece om expresiv care-i iese în cale."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Truman Capote (1924-1984) e prezent în secolul 21 nu doar fiindcă cel puţin trei dintre cărţile lui au fost din anii 1950-60 şi până azi fenomene editoriale în lume: Alte glasuri, alte încăperi (1948), Mic dejun la Tiffany (1958) şi Cu sânge rece (1966)."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"În revista noastră aţi putut citi pagini întregi despre depresie, tulburarea mentală pe cât de răspândită în societatea contemporană, pe atât de periculoasă, fiindcă e corelată cu impulsuri autodistructive: cam 20% dintre bolnavi se sinucid. Această maladie universală, cunoscută în trecut sub diverse nume - taedium vitae, melancolie, spleen, neurastenie - roade nu doar spiritul, ci favorizează şi boli grave ale trupului."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Cred că e nedrept ca numele unor campioni în diferite sporturi sau ale unor staruri de cinema cu origine românească să intre în cultura generală a conaţionalilor ca "prilej de mândrie" iar cele ale marilor interpreţi de muzică clasică să fie ignorate în afara cercului restrâns al melomanilor."
Citeste tot articolul
Ţara Moţilor - Biserica din Valea Verde nu vrea să moară!
"Se luminează de ziuă. Soarele stă pitit undeva, deasupra ceţii ce-mbracă dealurile şi munţii încă netreziţi cu totul din somnul de peste iarnă. E dimineaţa de Paşti. Câte unul, doi, sătenii din Valea Verde se-ndreaptă tăcuţi spre biserică. La ora 7 fix urmează să înceapă slujba de Înviere. Unii se salută, totuşi, cu "Hristos a înviat!", ştiind, cumva, că nepământescul miracol se va fi întâmplat deja, la miez de noapte."
Citeste tot articolul
AMALIA ENACHE (PRO TV) - "O iubire mare, mare de tot!"
"Alma a fost atât de aşteptată, încât sufleteşte mi-a umplut un gol. Am ştiut dintotdeauna că eu sunt întreagă doar dacă sunt mamă. Şi abia acum mă simt rotundă, împlinită. Dragostea aceasta e un alt tip de iubire, care nu se compară cu restul iubirilor, iar asta poate înţelege orice mamă. Într-un fel iubim şi suntem iubite de bărbaţi, de familie, şi altfel, mult mai... nu ştiu, temeinic şi lipsit de orice urmă de egoism, iubeşti ca mamă."
Citeste tot articolul
Roşia Bihorului
Localitatea Roşia se află la doi paşi de oraşul Beiuş, judeţul Bihor. Satul are cele mai multe peşteri la numărul de locuitori şi duce mai departe o istorie atât de veche, încât n-a reuşit nimeni s-o desluşească vreodată. Patru sute de peşteri pe o suprafaţă de şapte mii de hectare au fost găsite până acum şi nu s-a isprăvit cercetarea. În Peştera Ciur Izbuc există aproape 300 de urme de paşi de om, mărimea 45, 41 şi 38, ce datează de 38-40.000 de ani.
Citeste tot articolul
Actriţa ADA LUPU - "Aş vrea să joc roluri care să lase urme adânci în oameni"
"Ţin minte că eram la grădiniţă şi aveam o poezie despre un fulg de zăpadă care se topea în palma copilului ce încerca, naiv, să-l încălzească. Am spus doi ani la rând aceeaşi poezie, deşi aş fi fost capabilă să învăţ una nouă (eram genul de copil care învăţa involuntar şi poeziile colegilor), pentru că doamnei educatoare îi plăcea mult cum o recitam. Doar că, în al doilea an, probabil că relaţia dintre mine şi fulg era deja mult mai strânsă, aşa că am recitat finalul poeziei plângând."
Citeste tot articolul
Arhidiacon Ionuţ Mavrichi - "După zeci de ani de persecuţii religioase, Biserica Ortodoxă a înflorit"
"Renumiţi sociologi ai religiei afirmă că este eronat postulatul după care o societate va fi cu atât mai puţin religioasă, cu cât va fi mai modernă. Sigur că faptul religios suferă şi azi, ca mereu în istorie, anumite schimbări, în modul său de manifestare. De exemplu, în satele noastre nu mai găsim viaţa spirituală de altădată, pentru că sunt tot mai depopulate. În schimb, la oraş este o trăire a credinţei mult mai intensă."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"În anul 2015, în urma unor investigaţii medicale, am primit un diagnostic care a căzut ca un trăsnet pe capul meu: miastenia gravis! Este o boală autoimună, care nu se ştie de ce anume este determinată şi care nu are vindecare. La mine nu era o formă generalizată, ci una care-mi afecta doar vălul palatin, faringele şi laringele."
Citeste tot articolul
Farfuriile zburătoare se întorc (II) - Fenomenul OZN în România
"Primele cazuri din România apar încă din vechime, au fost consemnate în cronici, începând din 1457 şi 1495. Şi letopiseţul lui Grigore Ureche consemnează clar un OZN, pe la 1520: "un sămn mare s-au arătat pe ceriu, c-au strălucit despre miazănoapte ca un chip de om", spune cronicarul. Dar poate cazul cel mai spectaculos i s-a întâmplat lui Mihai Viteazul."
Citeste tot articolul
Superstarul jamaican revine în România - SEAN PAUL
"Câştigător a numeroase premii naţionale şi internaţionale, printre care şi un Grammy, Sean Paul s-a impus pe scena muzicală internaţională prin ritmurile atrăgătoare de rap şi dancehall (o variantă de reggae, foarte populară în sălile de dans din Jamaica), dar şi mulţumită vocii sale deosebite."
Citeste tot articolul