Rodica Culcer despre... "Mai sunt românii capabili de românism? Asta e întrebarea"
"Cei care protestează împotriva jihadului declarat de PSD, ALDE şi UDMR justiţiei şi anticorupţiei, adică electoratul lui Klaus Iohannis, sunt perfect îndreptăţiţi să-i ceară preşedintelui o implicare mai fermă în această bătălie, pentru că de aceea l-au votat în 2014. În loc să livreze "România lucrului bine făcut", preşedintele s-a lăsat însă sedus de un calcul politic stupid, potrivit căruia ar fi în avantajul său să lase PSD şi ALDE să se compromită definitiv, înainte de alegerile din 2019, pentru că astfel ar câştiga al doilea mandat prezidenţial fără efort."
Citeste tot articolul
Săptămâna 9-15 martie
Micul benefic Venus şi planeta comunicării, Mercur, au intrat în tandem în Berbec, ceea ne face sociabili, amabili şi ne stimulează şi simţul umorului. Nu-i de mirare că ne facem ascultaţi şi înţeleşi, atât în privinţa sentimentelor, cât şi a câştigurilor, căci putem face o afacere ca-n joacă, pe parcursul acestui interval.
Citeste tot articolul
Fantoma cu drujba
"Că atacul PSD la procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, are propria lui miză, nu se îndoieşte nimeni. La fel de limpede e că atacurile vor continua şi după ce preşedintele Klaus Iohannis îşi va spune punctul de vedere, conform Constituţiei: a promis asta chiar ministrul Toader!"
Citeste tot articolul
O temă extenuată: CENTENARUL
"Au trecut două luni de când ne aflăm în Anul 100 de la Marea Unire din 1918. O sărbătoare regală, monumentală, pe care ar trebui să o cinstim cu genunchiul pus pe pământ. De fapt, avem a cinsti trei centenare: 27 Martie, unirea Basarabiei cu Ţara; 28 Noiembrie, unirea fostului Ducat al Bucovinei cu Ţara; 1 Decembrie, Marea Unire a Transilvaniei cu Ţara - extaz naţional, care cuprindea crearea României Mari, în hotarele căreia intrau şi Dobrogea, şi Insula Şerpilor, încă de la 14 Noiembrie 1878."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Dacă Justiţie nu e, nimic nu e!"
"Era limpede că misiunea lui Toader în guvernele Dragnea asta va fi: s-o scoată pe Kovesi din joc şi să anihileze DNA. Este visul de aur al PSD, încă de pe vremea lui Victor Ponta şi a protocoalelor semnate cu militarii rezervişti ai lui Mircea Dogaru, în 2012. Deşi îndelungile amânări dădeau impresia că PSD nu îndrăzneşte încă să sfideze Comisia Europeană, Departamentul de Stat al SUA, ambasadele occidentale la Bucureşti şi opinia publică, luând o astfel de măsură, iată că la apropierea funiei de par, n-a mai contat ce crede lumea şi ce sancţiuni îi aşteaptă."
Citeste tot articolul
Tonice de primăvară: URZICA şi SPANACUL
Se pun în vasul mixerului 200 ml (un pahar) de apă, apoi se adaugă gradat, în timp ce se face mărunţirea, două mâini de frunze de urzică. După ce urzica formează cu apa o pastă
Citeste tot articolul
Prof. univ. dr. CONSTANTIN MILICĂ: "Helicobacter pylori este inamicul numărul 1 al stomacului"
"Helicobacter pylori este o bacterie foarte puternică identificată încă din anul 1875, de către savanţii germani, care nu au reuşit însă să o cultive în condiţii de laborator. De-abia în 1979, medicii Robin Warren şi Barry Marshall de la spitalul din Perth (Australia) anunţau descoperirea şi cultivarea în condiţii de laborator a unei bacterii în biopsiile prelevate de la bolnavii cu gastrită. Numele derivă de la forma ei de spirală."
Citeste tot articolul
Bolile cronice şi tratamentul lor naturist
Doctorul Andreas Michalsen este un fenomen al medicinei germane actuale. Adept convins al terapiilor alternative, vindecările obţinute de el au fost atât de spectaculoase, încât a fost numit profesor de medicina naturii la Universitatea Humboldt din Berlin şi medic şef al secţiei de "Medicină naturistă" a spitalului Immanuel, din Berlin. Primul specialist în terapii neconvenţionale, recunoscut oficial, care a reabilitat în clinica pe care o conduce tratamentul cu lipitori, ventuze, lăsări de sânge, plante ş.a.
Citeste tot articolul
Curăţenia de primăvară
Vreţi ca primăvara să vă găsească uşori şi zburdalnici ca mieii de pe câmpii? Transformaţi luna Martie într-o lună a curăţeniei mari. Aşa cum ne aerisim şi ne spălăm locuinţele, să ne spălăm şi organismul, împovărat de urmele nesănătoase ale iernii. Natura ne stă la îndemână cu cei mai eficienţi "detergenţi": cereale, argilă, tincturi de plante şi verdeţuri de primăvară.
Citeste tot articolul
"Violete pentru fete..."
Celebrul tangou interbelic le-a făcut gingaşelor flori ale primăverii reclamă pentru eternitate. Într-adevăr, chiar şi azi, când spui "violete", te gândeşti la bucheţelul de flori parfumate, prinse la decolteul doamnelor de-altădată. Doamne frumoase, dorite flori... Vândute odată cu ghioceii, astăzi, când florăresele de la colţul străzii au dispărut, violetele trebuie culese în pădure, pe care o îmbracă de primăvară, cu petalele lor de un mov catifelat şi adânc şi cu parfumul lor, de care regina Maria a României nu s-a despărţit niciodată.
Citeste tot articolul
Dieta fără pâine şi zahăr
Atunci când doreau să poarte o rochie cu un număr sau două mai mică, bunicile noastre apelau la o metodă pe cât de simplă, pe atât de eficientă: tăiau complet, timp de 3 săptămâni, pâinea şi dulciurile din alimentaţie. Încât - dacă visaţi şi dvs. să dobândiţi o siluetă "pe loc" - eliminaţi pâinea, făinoasele, zahărul şi toate preparatele care îl conţin.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii IANUARIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Satul cu academicieni - SĂLIŞTE
"Capitală" a Mărginimii Sibiului, satul de oieri aşezat la poale de munţi a dat României şase academicieni! Academicieni cu părinţi ciobani! Lupta săliştenilor pentru şcoală şi pentru cartea românească e un caz nemaipomenit în istoria României.
Citeste tot articolul
Agricultura din ograda bunicilor
Aderarea României la Uniunea Europeană, în 2007, le-a deschis românilor apetitul pentru hrana ecologică, iar numeroşi fermieri au răspuns prin certificarea ecologică a culturilor agricole, ajutaţi de Bruxelles cu subvenţii care ajung la câteva sute de euro pentru fiecare hectar cultivat. În câţiva ani, România a înregistrat o creştere spectaculoasă a suprafeţelor agricole unde sunt interzise pesticidele. Dacă în 2010, suprafaţa cultivată în sistem ecologic era de 182.706 ha, în 2013 a ajuns la 301.148 ha.
Citeste tot articolul
Funda albastră
Nu ştiu cum a fost la alţii, dar la mine prima dragoste s-a transformat într-o mare iubire. Prea mare, ca să scriu despre ea. Mi-aduc aminte de vorbele unui prieten care spunea că rugăciunea şi dragostea trebuie să rămână nişte lucruri de taină ale fiecăruia, că despre ele... nu se vorbeşte. Vorbele nu fac decât să risipească mirajul acela unic, ţesut din iubire.
Citeste tot articolul
Cărarea copilăriei
Ingenuitatea copilăriei face ca lumea să semene cu un paradis. Tot ce ne înconjoară este miraculos, începând cu gândăcelul care se caţără pe un fir de iarbă ori fluturele care se leagănă pe o floare. Tot ce se petrece în jurul tău te încarcă de lumină şi bucurie, un tezaur care îţi dă putere şi te ajută să depăşeşti greutăţile. Copilăria este primul cerc al vieţii, temelia pe care ne sprijinim, fondul de amintiri care ne vor da totdeauna putere în anii grei de mai târziu.
Citeste tot articolul
Treptele fericirii: Reţete de dăruit şi de primit dragoste
Fericirea este suma mai multor întâmplări şi trăiri mărunte. Ea se compune din amănunte aparent nesemnificative, din gesturi mici, de tandreţe, din amabilităţi şi asigurări de afecţiune. Din gesturi neînsemnate de simpatie. Şi nu numai vizavi de partenerul de viaţă, ci şi de prieteni, de oamenii de pe stradă, de vecini şi de colegii de la locul de muncă. Amănuntele au o importanţă uriaşă. Dragostea este singurul bun care sporeşte atunci când îl dăruieşti - spun bătrânii.
Citeste tot articolul
JULIE MAYAYA - "Tot ce e în jurul nostru e muzică"
"Iubesc şi sunt iubită. Da, am slăbit peste treizeci de kilograme, sunt iar la silueta din liceu, dar nu vreau să vorbesc mai multe despre asta. Ştiu că nu e nicidecum cazul "Formulei AS", dar în alt fel de presă, când vreo vedetă slăbeşte, acest fapt devine subiectul numărul unu. Nimic nu mai interesează decât "cum ai slăbit?", ceea ce e deranjant. Recunosc că este un aspect important pentru mine, dar mai important în ecuaţia acestei stări de bine este faptul că sunt îndrăgostită lulea."
Citeste tot articolul
ISTVAN TEGLAS - "Mi-e greu să mă maturizez"
"Mereu când vine vorba despre cum am ajuns actor tind să răspund scurt: întâmplător sau de nevoie. Mi-am dat seama după terminarea liceului că pe lângă faptul că nu mă interesează aparent nimic, nici nu mă pricep la ceva anume, şi atunci, singura soluţie care a rămas a fost să dau la teatru. Arta, în general, m-a interesat mereu, ca mod de exprimare, şi încă de mic copil, cu cât eram mai frustrat, cu atât eram mai creativ."
Citeste tot articolul
Nicolae de România - "Pentru mine, acasă e România"
La şapte ani a călcat pentru prima oară în România, ţara pe care o cunoştea doar din poveştile bunicului. Două decenii mai târziu, primirea titlului de Alteţă Regală i-a schimbat viaţa pentru totdeauna.
Citeste tot articolul
Părintele HRISTOFOR BUCUR - Schitul Ioan Botezătorul, din Poiana Braşov - "Alesul meu, încă de la început, a fost părintele Ghelasie de la Frăsinei"
"Cărarea mea spre biserică a fost lungă. A început după ce am împlinit 20 de ani, ca o căutare de umplere a unui gol. Crescut în plin comunism, simţeam, totuşi, că ceva nu e în regulă, că nu sunt împlinit, că nu mă mulţumeşte starea de inginer angajat în fabrică, cu mersul acesta de acasă la serviciu şi înapoi, şi oarecare distracţie, din când în când. Ştiam că ce mi se întâmplă nu e ceea ce trebuie, nu e suficient pentru mine, ca să mă simt împlinit, să simt că sunt un om întreg."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
"De şapte ani citesc această revistă minunată, aproape de inima mea, aproape de cei care au mari necazuri sau mici bucurii. După ce am citit sute de reportaje despre durere şi deznădejde, despre oameni care au luptat pentru existenţă într-un fel sau altul, m-am decis să vă scriu despre marea mea încercare de a trăi, când nu mai erau speranţe. În toamna aceasta se împlinesc 33 de ani de la cea mai cumplită încercare a vieţii mele."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII MARTIE
Iacătă, trecem într-o energie mai armonioasă, chinezo-română. Anul chinezesc, care a început pe 16 februarie, a adus cu sine energia echilibrată a câinelui de pământ
Citeste tot articolul
Mărţişor franţuzesc: RICHARD CLAYDERMAN - "Cred că mi-au zâmbit zeii"
La finele anilor '70, Clayderman a adus un suflu nou pe scena pianistică internaţională, cochetând deopotrivă cu muzica new age şi cea clasică, reuşind să readucă popularitatea de altădată acestui instrument atât de iubit. De mai bine de 40 de ani, pianistul francez îi bucură pe melomanii din lumea întreagă cu interpretările sale. A înregistrat sute de discuri, a vândut peste 150 de milioane de albume şi a câştigat 267 de discuri de aur şi 70 de platină.
Citeste tot articolul