Drumul se apropie de sfârşit
Bătălia surdă din războiul liderului PSD, Liviu Dragnea, pentru controlul statului român, pare a fi intrat într-o fază nouă. După demolarea propriului guvern, condus de Sorin Grindeanu, liderul social-democraţilor a fost obligat să constate că nici lângă noul cabinet nu se simte prea bine.
Citeste tot articolul
Steagul lui Iohannis
Până nu demult, orice nouă ieşire la rampă a preşedintelui Klaus Iohannis era subiect de glume şi ironii: "Iar şi-a luat energizantele", spunea lumea. Din iarnă încoace, preşedintele pare însă tot mai motivat în acţiunile sale, chiar dacă activarea sa este explicată de unii comentatori prin apropierea termenului pentru alegerile prezidenţiale.
Citeste tot articolul
Au venit americanii!
De câte ori am întâlnit foşti deţinuţi politici şi am stat de vorbă cu ei, un laitmotiv revenea mereu în dialoguri. Toţi, dar absolut toţi, aveau un regret amar: că nu veniseră americanii să ne salveze ţara de ruşi. Cu gândul la iminenta venire a lor au luptat trupele de partizani din munţi, cu aceeaşi speranţă în suflet i-au aşteptat orăşenii şi bieţii ţărani, peste care avea să se năpustească hidra colectivizării.
Citeste tot articolul
VLAD ALEXANDRESCU - Senator USR, fost ministru al Culturii - "Pădurile noastre sunt o bogăţie pe care vrem s-o păstrăm, să ne bucurăm de ea şi să o transmitem generaţiilor viitoare"
"În România, am ajuns să avem un fel de superstiţie: dacă există o protecţie europeană sau mondială asupra monumentelor sau a siturilor noastre culturale şi naturale, ea trebuie, pe cât se poate, substituită de o protecţie românească, de noi înşine, de fapt. Asta s-a întâmplat şi cu Roşia Montană, de aceea, pe când eram ministru al Culturii, am demarat procedura de înscriere a Roşiei pentru peisajul cultural şi natural la UNESCO, şi asta se întâmplă şi cu pădurile virgine de fag, din mai multe judeţe ale ţării."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ELENA - Bucureşti, F. AS. nr 1269 - "Nu mai suport tulburările date de menopauză"
În viaţa unei femei, menopauza poate constitui o etapă destul de dificilă, însoţită de dezechilibre hormonale ce atrag o serie de simptome, încă din perioada de premenopauză, şi care pot continua chiar şi în cea de post-menopauză. Odată cu înaintarea în vârstă, şi metabolismul nostru este încetinit, astfel că se recomandă, în primul rând, o igienă alimentară, fără mezeluri, grăsimi nesănătoase, prăjeli, mâncare tip fast food, băuturi carbogazoase, dulciuri etc.
Citeste tot articolul
Când canicula îşi face de cap
Muşeţel pentru ochi, şampoane răcoritoare pentru păr, cuburi de gheaţă pentru decolteu, şerveţele absorbante pentru nasul lucios - sfaturile noastre vă scot urgent din încurcătură.
Citeste tot articolul
Boala cu o mie de feţe - DEPRESIA
Nu există un singur tip de depresie. Formele şi gradele de intensitate ale acestei afecţiuni se deosebesc mult între ele. Efectiv, fiecare caz este individual şi necesită o terapie personalizată în mod corespunzător. Depresivii au însă în comun o schimbare de dispoziţie: ei se simt descurajaţi, melancolici, cu un mare gol lăuntric - şi la toate acestea se adaugă adesea şi anumite suferinţe fizice.
Citeste tot articolul
Retenţia de apă: Dr. CRISTINA PAVEL - "Este indicat ca un tratament alternativ să dureze minimum trei luni"
"Aşa cum se ştie, circa 75% din corpul nostru este apă, pe care o găsim atât în celule, cât şi în afara lor, inclusiv în vasele sanguine şi limfatice; apa intră şi în componenţa unor ţesuturi, de exemplu a muşchilor şi a pielii. Într-un organism viu, trebuie să existe un echilibru între ceea ce intră în sistem şi ceea ce iese."
Citeste tot articolul
Leacurile străvezii ale verii - Cura marină
Sfârşitul lui iulie şi începutul lui august sunt perioade optime pentru mersul la mare. Acum, apa are temperatura ideală, riscurile expunerii la soare sunt considerabil reduse, caniculele nu mai au intensitatea din iulie. Din punct de vedere al sănătăţii, marea are acum calităţi ideale ca factor terapeutic.
Citeste tot articolul
Străbunica leacurilor cosmetice - ARGILA
Printre ingredientele cosmetice naturale cu eficienţă rapidă, la loc de frunte se află banala argilă. Pământul roşu, galben sau verde, din care strămoşii noştri îşi făceau vasele din care mâncau. Şi din care femeile, încă din timpuri străvechi, îşi preparau iruri pentru obraz. O lingură de argilă, două de apă şi câteva picături de ulei, şi elixirul tinereţii veşnice era gata.
Citeste tot articolul
Lapte şi ceai rusesc
Reţeta pe care v-o prezint este simplă şi trebuie ţinută o lună. Se pune seara la fiert o jumătate de litru de lapte. Când fierbe, se dă la o parte şi se adaugă în el 3 linguri de ceai rusesc. Se acoperă şi se bea a doua zi dimineaţa, pe stomacul gol.
Citeste tot articolul
Premiul Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii MAI
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Vracii din Poienii de Sus
În satul bihorean Poienii de Sus, încă se mai păstrează ştiinţa dacică a tămăduirii cu plante. Deţinători ai secretelor ancestrale de comunicare cu duhul viu al naturii, urmaşii vracilor daci continuă până în ziua de azi prepararea de leacuri străvechi, care vindecă orice boală cu rugăciuni şi descântece. O tradiţie milenară, păstrată cu sfinţenie în zona vestică a Munţilor Apuseni...
Citeste tot articolul
Cu FIDELITATEA la psiholog
Oare în ziua de azi, chiar toate valorile îşi pierd însemnătatea? Chiar şi cele morale? Devine infidelitatea un obicei? Dacă ar fi să te iei după ce se relatează pe televizor şi internet, răspunsul e "da". Aventurile amoroase au ajuns o modă, chiar şi în rândul celor puternici. Bill Clinton, preşedintele Statelor Unite, şi-a adus ţara în pragul unei crize de stat din cauza adulterului, iar cel mai bogat om din lume, Bill Gates, şi-a înscris în contractul matrimonial dreptul la infidelitate.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns: În inimile celorlaţi se află leacul iubirii tale
Dragă Eliza, Am aproape de două ori vârsta ta, însă n-am trăit niciodată o durere ca aceasta care te torturează pe tine şi care a devenit întreagă fiinţa ta. Am cunoscut însă altele şi, de fiecare dată, am crezut că n-am să mă mai pot ridica şi că n-am să mă mai pot bucura de nimic. Aş fi putut chiar să jur că suferinţa e mult prea mare ca s-o mai pot îndura şi ca să mai pot să respir.
Citeste tot articolul
Scrisori care aşteaptă răspuns: "Tot ce ne ia, Dumnezeu ne dăruieşte altfel"
Draga mea, Şocul prin care-ai trecut este atât de puternic, încât eşti sub stare de anestezie. Suferinţa droghează şi izolează. Ce sfaturi să-i dai unui om "otrăvit" de durerea lui? Doar să taci şi să te rogi pentru el. Dar va veni pacea şi pentru tine.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Aceasta a fost ultima carte la traducerea căreia a lucrat d-na Antoaneta Ralian. Presimţindu-şi sfârşitul, era neîmpăcată cu gândul că îşi lasă munca la jumătate, cu atât mai mult cu cât în roman era vorba despre scriitoarea ei preferată, Virginia Woolf, căreia îi tradusese în româneşte o parte însemnată din operă. Lucrarea i-a fost continuată, la acelaşi nivel, de Irina Horea.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
După ce a publicat, tot la Ed. Meronia, în colaborare cu Rodica Ilinca, "Dicţionarul personalităţilor feminine din România" (2009) şi "Enciclopedia personalităţilor feminine din România" (2012), istoricul George Marcu şi-a continuat unul din proiectele sale, acela de a face cunoscute "femeile de seamă" din spaţiul nostru, cu un dicţionar biografic al personalităţilor feminine contemporane (2013) şi cu "Doamne şi domniţe, prinţese şi regine în istoria românilor" (2016).
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Deşi unii îl consideră un gen minor, subliteratură, citesc şi eu cu plăcere romane poliţiste. Popularitatea acestui tip de ficţiune (una din cinci cărţi vândute azi e un polar) arată că lumea are nevoie de poveşti terapeutice care scot la iveală angoasele secrete, într-un joc de stereotipuri logice şi psihologice în jurul uneia sau mai multor crime.
Citeste tot articolul
JAZZ TM
La fel ca anul trecut, organizatorii JazzTM au pregătit, pe lângă scena cea mare din Piaţa Victoriei, alte două scene, care i-au adunat, pe-nserate, pe cei dornici să stea în iarbă şi să asculte muzică. În plus, aceste scene adiţionale au dat prilejul ca mai mulţi artişti români să concerteze în faţa unui public avizat şi generos. M-am bucurat să văd că artiştii români rămân, şi ei, ca spectatori, la recitalurile soliştilor străini şi îi ascultă cu atenţie. Au ce învăţa de la ei.
Citeste tot articolul
Ciobanul lui Dumnezeu
"Într-o zi, mă duc acolo la el, la chilie. Uşa era crăpată şi l-am prins pe fratele Ioan chiar când citea la Psaltire, lângă ea era o lumânare aprinsă. Şi ce credeţi? Intră o pasăre în chilie şi el începe şi vorbeşte cu ea. Eu stăteam înlemnit lângă uşă. Îi zice: «Ai grijă, să nu îţi arzi aripile!» Pasărea se ridică, stânge lumânarea cu aripa, mai dă o tură şi iasă afară. El o văzut că eu am rămas şocat şi zâce: «Mă, să nu te miri de ce-ai văzut acuma, că nu-s vrăjitor»."
Citeste tot articolul
Ilustrate din Roşia Montană
"Roşia Montană ar putea destabiliza complet bugetul ţării noastre, în următorii ani. Principala cauză sunt despăgubirile imorale, cerute de diverse corporaţii României, prin tratatele de investiţii. Numai RMGC a anunţat că va cere, în procesul de la Washington, nu mai puţin de 4,4 miliarde de dolari, o treime din bugetul educaţiei! De ce? Pentru că nu şi-a dezvoltat proiectul Roşia Montană, de minerit cu cianuri."
Citeste tot articolul
FRĂŢIA LUPILOR - Dacii s-au întors la Costeşti
"Sarmizegetusa este punctul zero al istoriei acestui popor. Nu vreau să folosesc vorbe mari, dar aici se află un nod important pentru destinul românilor, dincolo de faptul că cetăţile Sarmizegetusa, Blidaru, Costeşti, Feţele Albe sau Piatra Roşie sunt declarate monumente UNESCO. Eu aici m-am născut, aici am crescut, cu poveşti despre daci şi romani, cu tradiţii care s-au păstrat de peste două mii de ani."
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a LEULUI
Este puţin ciudat că tocmai semnul zodiacal asociat cu iubirea are, de cele mai multe ori, un drum dificil de parcurs, până când îşi găseşte liniştea. Se ştie doar, Leul este unul dintre marii cuceritori ai zodiacului, cel care intuieşte cu exactitate momentul potrivit, pentru a comite gestul romantic. Ştie cum să facă persoana de care este îndrăgostit să se simtă ca un star de cinema, dar nu uită nici o secundă că şi el e un star şi, probabil, chiar eroul principal.
Citeste tot articolul
ARTmania 2017
Vă place rockul simfonic, progresiv, heavy, sau îl preferaţi pe cel clasic? Dacă ajungeţi în cetatea Cibinului, la cea de-a 12-a ediţie a Festivalului ARTmania, veţi putea asculta timp de două zile (28-29 iulie) toate stilurile de rock, în concerte susţinute de artişti cunoscuţi, favoriţi ai marilor festivaluri internaţionale, vi-i spunem pe toţi, ca să aveţi de unde alege: Tarja (Finlanda), Lacuna Coil (Italia), Riverside (Polonia), Beyond the Black (Germania), You And Me At Six (Anglia), Devin Townsend Project (Canada), Walkways (Israel) şi COMA (România).
Citeste tot articolul