RODICA CULCER despre... Obsesia Kövesi
Există două obiective ale demersului iniţiat de psd-iştii Florin Iordache, cel de tristă amintire, şi Eugen Nicolicea: unul imediat, legat de comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, şi unul de fond, privind instituirea controlului politic al actualei majorităţi, PSD-ALDE, asupra instituţiilor şi asupra societăţii.
Citeste tot articolul
Săptămâna 11-18 mai
Acum, că Luna este în descreştere, putem să ne ocupăm în linişte de tratarea problemelor de sănătate pe care le-a scos la suprafaţă când a culminat în Scorpion. Ne putem pune la punct şi chestiuni financiare, legate de bănci, investiţii sau afaceri. Soarele şi Pluton se pun de acord asupra felului în care ne putem exprima puterea personală. Cei creativi pot câştiga mai mult în urma talentului lor, cei pricepuţi la afaceri pot scoate bani mai uşor.
Citeste tot articolul
Siguranţa alimentară a românilor, în pericol!
Doar ce ne-am întors cu colegii din deplasarea din judeţul Galaţi. Din tot ce am văzut acolo, cel mai mult ne-a impresionat încăpăţânarea frumoasă a fermierilor de a răzbi nu doar pe plan local, ci şi la export, în ciuda tuturor piedicilor pe care ştim bine că statul român le pune oricui are un dram de spirit de iniţiativă.
Citeste tot articolul
El Salvador interzice mineritul aurului şi argintului!
Potrivit agenţiei AFP, El Salvador a devenit, oficial, prima ţară din lume care a interzis, prin lege, minele de exploatare a aurului, cuprului şi argintului pe teritoriul său! Parlamentul din San Salvador a considerat că mineritul este dăunător, atât pentru mediul înconjurător, cât şi pentru sănătatea publică.
Citeste tot articolul
TEODOR BACONSCHI - "Deriva spre dreapta naţionalistă, vizibilă în multe state, transmite spre Bruxelles un mesaj care n-ar trebui ignorat"
"Atât stânga socialistă, cât şi dreapta republicană vor completa zestrea adunată de Emmanuel Macron în primul tur, permiţându-i o victorie detaşată: sondajele indică un rezultat final de 60% în favoarea acestui tânăr "nou venit". Marine Le Pen a sporit şi ea scorul Frontului Naţional."
Citeste tot articolul
Slăbiţi cu ajutorul enzimelor!
În anul 1940, savantul american Edward Howell, cercetând enzimele în laborator, a descoperit că ele sunt purtătoare ale vieţii în orice organism viu (animale şi plante), fiind deci şi materia vie din alimentele consumate de om, atâta vreme cât nu sunt ucise prin fierbere. Spre deosebire de vitamine, ele nu pot fi sintetizate industrial, găsindu-se ca atare doar în alimentele crude şi proaspete.
Citeste tot articolul
SEXUALITATE - Remedii contra frigidităţii
A existat şi parţial mai există un adevărat mit în sexologie, care afirmă că: "Nu există femei frigide, ci doar bărbaţi nepricepuţi". Oare aşa să fie? Oare femeile care se confruntă cu această problemă sunt doar victime pasive, sortite să aştepte resemnate ca (eventual) partenerii lor să devină experţi în arta amorului? Studiile ştiinţifice ne spun că nu este chiar aşa.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - ALUNUL
Alunul (Corylus avellana) este un arbust foios din familia Betulaceae, răspândit pe trei continente: Europa (unde înaintează până în Norvegia), Asia şi America. La noi, poate fi întâlnit frecvent în pădurile de stejar sau fag, convieţuind cu alţi arbuşti sau crescând în luminişuri, ori răsărind din iarbă, la marginea pădurii.
Citeste tot articolul
Doar un pas până la fericire
Copleşiţi de problemele şi grijile cotidiene, uităm, adesea, că buna dispoziţie depinde de noi. Există nenumărate mijloace de a depăşi cenuşiul vieţii. Pe câteva dintre ele vi le propunem în textul de faţă, un mic program menit să vă asigure raţia de bucurie pentru o zi.
Citeste tot articolul
Prietenii siluetei: ceapa şi usturoiul
Aveţi nevoie de 8 căţei de usturoi tăiaţi mărunt, 250 g miere şi 1,2 litri de oţet de mere (de bună calitate). Amestecaţi bine ingredientele şi puneţi-le la macerat într-un recipient de sticlă, timp de 3 zile.
Citeste tot articolul
Reţete de frumuseţe cu cafea
Prezentă aproape în orice casă, pe lângă darul de a ne înviora trupul şi sufletul, banala cafea are şi însuşirea neaşteptată de a ne înfrumuseţa. Cafeaua şi zaţul de cafea sunt nelipsite în tratamentele de la saloanele de cosmetică, iar multe creme şi loţiuni au printre ingrediente cofeina, un stimulent excepţional al epidermei.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii MARTIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Viaţa neştiută a pietrei - Munţii Măcinului
- Cel mai vechi loc al pământului pe care-l numim România -
Citeste tot articolul
Domnişoara
Nimeni n-a mers la şcoală în ziua aceea. S-au golit străzile Gălbinaşiului. Au pornit şi din alte sate apropiate, spre cimitirul Buzăului. Oficialităţile comunei, dar şi de la Bucureşti, de la minister. Foarte mulţi, însă, au fost copii. Copii îmbrăcaţi frumos, cu cămaşă albă, pieptănaţi îngrijit, aşa cum vin de obicei şi la şcoală. S-au strâns fără să-i oblige nimeni. Sobri, uniţi într-un pelerinaj al tăcerii, în acel februarie friguros, cu ninsori ce nu conteneau să cadă din cer. Veneau toţi să-i fie alături "Domnişoarei".
Citeste tot articolul
Bătrânii mei
Obişnuiam să-mi petrec vacanţele la bunici, într-un sat de câmpie cu case frumos ordonate de-a lungul uliţelor, cu oameni gospodari şi cu poveşti de spus pe laviţă, în faţa casei, la ceas de seară. Când ajungeam acolo, fetiţa educată, sfioasă şi cuminte, de oraş, se transforma în copilul rebel de ţară, cu pozne şi trăsnăi.
Citeste tot articolul
Eveniment fotografic la Bucureşti - EDMUND HÖFER
Ray Charles în picioare, în faţa pianului, îmbrăţişându-se, în ritm de dans, cu un mare zâmbet pe faţă; Louis Armstrong privind fix în obiectiv, de la un metru distanţă, cu nelipsita-i batistă albă lipită de trompetă; Aura Urziceanu plutind, Dizzie Gillespie şi ciudata sa trompetă; Lionel Hampton transfigurat la vibrafon...
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... DAN COMAN - "Scriu, şi lucrul ăsta e extraordinar!"
"Sunt la masa din bucătărie, cu cafeaua în stânga şi scrumiera în dreapta, cu lumina care, după câteva încercări, reuşeşte să intre pe fereastră. E doar prima parte a ei, cea mai spectaculoasă dintre toate, spuma pe care o poţi vedea doar înainte de cântatul cocoşilor, înainte să se amestece cu restul luminii. Uite, nici n-am apucat să spun bine toate astea că s-a şi dus."
Citeste tot articolul
BEATRICE RANCEA - "Am şcoala operei, încă din copilărie"
"La momentul numirii mele aici, opera bucureşteană avea un repertoriu mai sărac decât multe opere mici din ţară. Instituţia aceasta îşi rătăcise cumva menirea ei fundamentală, aceea de a oferi publicului bucureştean evenimente culturale de înaltă ţinută. De aceea, m-am concentrat pe lărgirea repertoriului, reluând spectacole care nu se mai jucaseră de mult şi încercând să facem altele, absolut noi..."
Citeste tot articolul
Sfântul care aduce ploaia - Moaştele făcătoare de minuni ale Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava
Moaştele Sfântului Ioan Cel Nou de la Suceava sunt adăpostite de sute de ani între zidurile de piatră ale bisericii "Sfântul Gheorghe", aflată în incinta frumoasei mânăstiri care astăzi poartă numele sfântului. Din racla de argint în care sunt aşezate, rămăşiţele trupeşti ale sfântului ocrotesc Bucovina, aduc ploi peste câmpiile secetoase, îi scapă de necazuri şi boli pe cei care se roagă cu credinţă adevărată şi pioşenie.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Mă numesc Georgiana Miruţă, sunt din Târgu Jiu, Gorj, am 37 de ani, şi sunt de profesie farmacist. Ce vreau să relatez este ceva ce mie încă îmi umple sufletul de speranţă, putere, siguranţă, bucurie şi uimire. Cred că încep direct...
Citeste tot articolul
Pe urmele "Formulei AS" - Românii şi occitanii
În anul 2014, în călătoria revistei noastre din sudul Franţei, ajungând în regiunea Provence, am fost uimiţi de similitudinile de limbă, de cultură şi de tradiţie cu occitanii, vechea populaţie a zonei. Înţelegeam ce vorbesc fără traducător, muzeele erau pline de obiecte populare, identice cu cele folosite în satele româneşti, şi practicau oieritul şi transhumanţa.
Citeste tot articolul
Prof. Jean-Claude Forêt - "Fa la professor a Chamonix. A ia publicat un roman en francies"
Occitana s-a vorbit curent în sudul Franţei, astăzi ea fiind instrument de comunicare doar în mici colectivităţi rurale. În Franţa se vorbeau mai multe limbi: bretona, alsaciana, corsa. Dintre toate, occitana este singura continuare naturală a latinei. Ea s-a vorbit curent până la revoluţia din 1789, când s-a impus ideea unei singure forme de guvernare şi a unei singure limbi: franceza.
Citeste tot articolul
Călătorie într-o oglindă
Tehnica viziunilor şi a prezicerilor făcute pe suprafeţele lucioase de ape, metale şi oglinzi străbate istoria omenirii încă din vremurile patriarhilor biblici. Vizualizarea lumii de dincolo e unul dintre cele mai fascinante capitole ale iscoditorului spirit uman.
Citeste tot articolul
JOAN OSBORNE şi muzica lui Bob Dylan
În prima săptămână din Mai, bucureştenii nostalgici au prilejul să o asculte pe solista americană Joan Osborne, într-un concert cu totul şi cu totul deosebit, dedicat unui gigant muzical: Bob Dylan. Devenită celebră pe la jumătatea anilor '90 (cu melodia "One of us") cântăreaţa îi aduce omagiu câştigătorului premiului Nobel pentru Literatură, pe anul 2016.
Citeste tot articolul