LIVIU AVRAM - "Guvernul trebuie să-şi ia un angajament scris că asemenea lucruri nu se vor mai întâmpla"
Am câştigat un lucru extrem de important: faptul că, măcar pentru o perioadă, politicienii vor fi extrem de reţinuţi în a manipula procesul legislativ, spre a implementa legi destinate unor interese înguste. Un alt câştig, pe care eu îl socotesc mult mai important, este faptul că oamenii au înţeles exact ceea ce li se pregăteşte şi au reacţionat în consecinţă.
Citeste tot articolul
"Ţara mea frumoasă, ţara mea de dor"
A fost nevoie să iasă sute de mii de oameni în stradă, ca să înţelegem cu toţii cât de mult s-a schimbat România, în ultimul sfert de veac. Lumii cenuşii a iernii lui '89, apăsată de frici, de griji şi de lipsuri, în ochii căreia puteai citi hăituiala obsedantelor decenii de comunism, i-a luat locul lumea dezinhibată şi civilizată a iernii lui 2017.
Citeste tot articolul
Inimă lângă inimă
Exodul s-a încheiat. Între sclavia comunistă şi curajul libertăţii stau 27 de ani. Atât a durat rătăcirea noastră în tranziţie. N-am traversat un deşert geografic, ci unul moral. La capătul lui: şaizeci de oraşe străluminate de entuziasm, creativitate, umor şi cerbicie, într-o noapte haină a lui Februarie 2017. Un arhipelag al normalităţii, într-o lume tot mai bolnavă.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MIHAI PREDA - Focşani, F. AS 1201 - "Mă pot vindeca de sindrom hiperalgic post Zona Zoster?"
Stimate domn, drept răspuns la întrebarea dvs., vă pot spune DA, se poate vindeca hiperalgia postzosteriană. De asemenea, răspund şi la întrebarea despre mecanismul de declanşare al zonei zoster (herpes zoster). Zonă zoster este considerată o infecţie cutanată, dată de virusul Varicela Zoster.
Citeste tot articolul
Trucuri pentru ademenit somnul
Uneori, pentru a putea dormi bine, trebuie să vă schimbaţi cu orice preţ stilul de viaţă. Or, este un fapt dovedit că greutatea în plus vă expune mai tare la bufeurile care creează insomnii. A vă consola de înaintarea în vârstă mâncând nu este o idee prea bună.
Citeste tot articolul
Putem amâna bătrâneţea?
Aş putea spune că bătrâneţea nu ţine de vârstă, ci de starea de spirit a omului. Există persoane în vârstă, dar tinere prin modul lor de a fi, după cum există şi tineri îmbătrâniţi înainte de vreme. Depinde cum alegi să trăieşti, dacă ai bucurie în suflet sau nu! Starea de spirit contează foarte mult.
Citeste tot articolul
Alte sfaturi, alte "minuni"
Cei care vor să încerce tratamente antiîmbătrânire trebuie să ştie că remediile naturale au avantajul de a nu afecta pielea în niciun fel, ba chiar îi oferă beneficii multiple. Chiar dacă în farmacii şi în magazinele cu cosmetice găsim numeroase creme, soluţii şi alte remedii "miraculoase", care promit succes garantat, ar fi bine să înţelegem că avem la îndemână şi remedii naturale, uneori chiar în propria bucătărie!
Citeste tot articolul
Două hibe care ne fac de ocară: MĂTREAŢA şi NEGII
Deşi nu sunt considerate boli, jena pe care ne-o provoacă e egală cu suferinţa. Măcinişul scârbos de piele care ne-ncarcă părul şi hainele şi ciorchinii de piele care ne cresc pe degete reprezintă o umilinţă şi creează complexe, oricât te-ai da de viteaz. Sfaturile care urmează, luate de pe raftul cămării, combinate cu tratamentele uzuale pe care le folosiţi, vă vor ajuta să scăpaţi de ocară.
Citeste tot articolul
Sporiţi eficienţa produselor dvs. de frumuseţe!
Înainte de a o aplica pe faţă, puneţi doza de cremă pe care o folosiţi în căuşul palmei, apoi amestecaţi încetişor cu vârfurile degetelor. Emulsia va deveni mai moale şi va dobândi aceeaşi temperatură cu cea a pielii.În felul acesta, ingredienţii activi vor putea să pătrundă imediat şi în cantitate mai mare în piele.
Citeste tot articolul
Sfaturi pentru combaterea coşurilor, a pistruilor şi a altor pete apărute pe piele
Frecarea cu o jumătate de căţel proaspăt de usturoi combate coşurile. Cremele pe bază de arnică (se găsesc în comerţ) vindecă acneea. Administrarea sistematică de drojdie de bere proaspătă vindecă pielea încărcată şi coşurile.
Citeste tot articolul
Macaroane în fel şi chip
Penne (macaroane scurte) cu fileuri de sardele. Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Dovleceii şi ardeii graşi se spală şi se taie bucăţele, iar ceapa şi usturoiul - curăţate şi spălate - se toacă mărunt. Se unge cu ulei o tigaie de teflon şi se călesc legumele pregătite.
Citeste tot articolul
Poiana Soarelui
Ţipţerii sunt un neam de germani veniţi prin secolul 18 să muncească în România, ca buni pietrari şi lemnari. S-au stabilit pe Valea Vaserului, în Maramureş, unde au trăit până în 1989, când "libertatea" i-a mânat înapoi, spre obârşie.
Citeste tot articolul
Caii biblici din Vama
Mihai Sasu susţine că a văzut cu ochii lui cum se opreşte timpul. S-a uitat la ceas şi limba nu mai mişca. Pe data de 27 mai, 2001, la amiază, atunci când au apărut caii. Cai puternici, imenşi, pe strada largă a satului. S-au oprit toţi, "ca împiedicaţi", patruzeci şi patru de cai, în mijlocul străzii. Nimic nu mişca. Tăcere. Toată aşezarea ieşise în faţa porţilor.
Citeste tot articolul
TUDOR ISTODOR - "Nu fug nicăieri de mama şi de tata. Toată viaţa o să fiu băiatul lor"
"Pe platoul de filmare nu caut neapărat să fiu veriga lipsă, cât caut să-mi fac treaba cu bucurie. Sunt foarte multe căi de a ajunge să faci un rol bun, dar eu am tins mereu să aleg drumul care e şi plăcut. Îmi place să merg la petrecerea de final a unui film cu dragul de a fi cu oamenii ăia, nu din obligaţie."
Citeste tot articolul
LEONARD COHEN: Balada fără de sfârşit
Pe 7 noiembrie 2016, legendarul muzician Leonard Cohen, "trubadurul angoaselor", cum a fost numit, s-a refugiat definitiv printre cântecele şi poemele lui. La fel ca întreaga lui viaţă, împănată cu întâmplări fabuloase ori stranii, şi moartea lui Cohen a avut partea ei de mister.
Citeste tot articolul
DORINA FLOREA (TVR 1) - "Mi-a plăcut totdeauna să croiesc poveşti"
"Lumea s-a transformat într-un carusel. Nici o zi nu seamănă cu alta. Iar schimbările se simt puternic şi în jurnalism, şi nu întotdeauna în mod pozitiv. De pildă, la capitolul schimbări pozitive trec faptul că aici, în TVR, am devenit mai conectaţi la ceea ce se întâmplă în lume şi în ţară."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
În deceniile de comunism, rolul boierimii în istoria şi cultura românească era un subiect prohibit. Despre marile familii cu genealogie îndelungată se vorbea doar în termenii "urii de clasă" ("exploatatori care au supt sângele poporului"). În perioada stalinist-dejistă, diplomele de la mari universităţi occidentale, legăturile de rudenie şi prietenie cu oameni din lumea liberă îi transformau automat pe cei rămaşi în ţară în "duşmani" şi spioni...
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
În perioada relativ mai destinsă din a doua parte a anilor '60 au debutat editorial şi câteva tinere care mai apoi, volum după volum, şi-au individualizat vocile în opere ce merită cu adevărat acest nume. Constanţa Buzea, Ana Blandiana, Ileana Mălăncioiu, Gabriela Melinescu, Angela Marinescu sunt scriitoare de raftul I pe care secolul XXI le-a aşezat la locul cuvenit în istoria literaturii române contemporane.
Citeste tot articolul
Lacrimile lui Daniel
Soarele sfârşitului de toamnă luminează pieziş faţa brăzdată de riduri a lui Petre Rădoane, apoi se scurge pe mâinile aspre, bătătorite de muncă. În sclipirile roşietice, chipul bătrânului pare cuprins de o flacără lăuntrică. Are ochii albaştri, de o limpezime pe care ţi-o dă doar o inimă împăcată cu Dumnezeu.
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Dragă "Formula AS", Îţi mulţumesc pentru tot ce faceţi pentru noi, cititorii fideli. În paginile tale l-am descoperit pe Sfântul Ierarh Nectarie, am citit despre minunile sale şi mi-am dorit din tot sufletul să ajung la Mânăstirea "Radu Vodă" din Bucureşti, ca să mă rog la moaştele lui.
Citeste tot articolul
Corbii
Viaţa lor se întinde pe întregi generaţii omeneşti. Poate din acest motiv, corbii au fost mereu învăluiţi de mister, iar semnul corbului a devenit semn al puterii şi al nobleţei. Legaţi prin fire ancestrale de oameni, pare că sunt dintotdeauna aici.
Citeste tot articolul
FARFARELLO - Mani Neumann în turneu prin România
Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară) sunt membrii fondatori ai trupei Farfarello, înfiinţată în 1982, imediat după destrămarea formaţiei Phoenix. Cei doi nemţi au reuşit ca în 35 de ani de activitate să obţină recunoaşterea europeană şi internaţională...
Citeste tot articolul
Săptămâna 17-23 februarie
Ne găsim în perioada dintre eclipse, deci este firesc să trecem prin frământări, căci traversăm un proces de reaşezare emoţională. Dincolo de asta, relaţiile dintre planete se înăspresc. Marte e tot mai aproape de Uranus, iar acestea sunt cele două planete asociate cu accidentele, în special într-un semn atât de temperamental ca Berbecul. Dar ele pot fi evitate, dacă ne controlăm impulsivitatea, dacă ne protejăm capul şi gambele la sport, dacă ne ferim să mânuim obiecte metalice ascuţite şi evităm sursele de foc deschis şi pe cele de electricitate.
Citeste tot articolul