Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g macaroane, sare, 2 dovlecei, 2 ardei graşi, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, 2 linguriţe ulei, piper, 10 linguri concentrat de legume (Delikat+apă), 1 lingură cimbru mărunţit, 4 fileuri de sardele (din conservă), 2 linguriţe capere.
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Dovleceii şi ardeii graşi se spală şi se taie bucăţele, iar ceapa şi usturoiul - curăţate şi spălate - se toacă mărunt. Se unge cu ulei o tigaie de teflon şi se călesc legumele pregătite. Se sărează, se piperează, se adaugă zeama de zarzavat şi se lasă 5 minute să se dunstuiască. Se încorporează cimbrul, sardelele, caperele şi macaroanele scurse, se amestecă şi se mai gustă o dată de sare şi piper.
Macaroane cu roşii şi piept de pui
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g macaroane, sare, 300 g piept de pui, piper, 8 bulbi de praz, 600 g roşii, 25 linguri concentrat de legume (Delikat+apă).
Mod de preparare: Se fierb macaroanele al dente în apă cu sare şi se lasă să se scurgă. Se taie pieptul de pui bucăţele şi se prăjeşte circa 5 minute - fără grăsime - într-o tigaie antiadezivă. Se adaugă roşiile tăiate cubuleţe şi prazul tăiat rondele, se dunstuiesc şi ele puţin, iar pe urmă se toarnă deasupra zeama de zarzavat şi se lasă să fiarbă 3 minute. Se gustă de sare şi piper şi se amestecă cu macaroanele scurse.
Spaghete cu broccoli (conopidă)
Ingrediente (pentru 4 persoane): 150 g spaghete, sare, 600 g broccoli (conopidă) desfăcută în bucheţele, 4 linguriţe ulei, 2 ardei iuţi mici, 400 ml concentrat de legume (Delikat+apă), piper, 4 linguriţe seminţe de susan (circa 20 g).
Mod de preparare: Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se prăjeşte puţin broccoli (conopida) în uleiul încins şi se adaugă ardeii iuţi, curăţaţi de seminţe şi nervuri, şi tocaţi mărunt. Se prăjesc şi ei câteva secunde, se sting cu zeama de zarzavat şi se lasă să se dunstuiască, în continuare, circa 10 minute. Se amestecă cu spaghetele scurse de apă, se gustă de sare şi piper şi se presară cu seminţele de susan rumenite într-o tigaie fără grăsime.
Dulciuri
Prăjitură englezească cu gem (Devonshire Scones)
Ingrediente (pentru 15 bucăţi): 3 căni de făină amestecată cu un pacheţel de praf de copt, 2 linguri de zahăr, 60 g unt tăiat bucăţele, 1 cană de lapte, 1 ou bătut pentru uns, gem de căpşuni, caise şi frişcă pentru servit.
Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 210°C. Se unge o formă cu untdelemn. Se cerne făină într-un vas. Se adaugă untul tăiat bucăţele şi se sfărâmă ambele ingrediente cu vârful degetelor. Se face o adâncitură la mijloc, se toarnă laptele şi se amestecă totul repede, pentru a se obţine un aluat uşor lipicios. Se întinde aluatul pe o tablă de lemn dată cu făină, manevrând sucitorul uşor, pentru a obţine o foaie groasă de 2 cm. Se taie din ea cercuri cu diametrul de 6 cm (cu gura unui pahar de şampanie), care se pun unul lângă altul pe tava de prăjituri. Se ung cu ou şi se coc 15-20 de minute. Se servesc fierbinţi, unse cu marmeladă şi frişcă.