Vremuri tulburi
Legea Bugetului pe 2017 obligă PSD-ul să dea piept cu realitatea. Programul de creşteri salariale, scutiri şi reduceri de taxe, scăderi de preţuri şi alte "facilităţi pentru popor", care i-a asigurat victoria în alegerile parlamentare, se dovedeşte aproape imposibil de pus în operă, respectându-se ţintele inconturnabile ale unui deficit de maximum 3% şi ale unei alocări obligatorii de 2% pentru apărare.
Citeste tot articolul
Cum a devenit Cioloş noul Băsescu
Campania electorală care tocmai a trecut a polarizat şi mai mult decât eram obişnuiţi societatea românească. Incapacitatea PSD de a-şi pune premier liderul, pe Liviu Dragnea, care a venit la pachet cu un prim refuz de nominalizare din partea preşedintelui Klaus Iohannis, a întărâtat peste poate principalul partid de guvernământ.
Citeste tot articolul
România, în primele 50 de economii ale lumii
Potrivit agenţiei Bloomberg Innovation Index, ţara noastră se află pe locul 38 din 50, între cele mai inovatoare economii ale lumii. În sfera ideilor, cum s-ar spune, Coreea de Sud este regina! Deţine Medalia de Aur. Germania, Suedia, Japonia şi Elveţia ocupă următoarele locuri, potrivit statisticilor din 2016.
Citeste tot articolul
Generalul CONSTANTIN DEGERATU - "În România nu există sentimentul public al pericolului de război"
O astfel de apreciere constantă, care are atât rădăcini istorice impresionante, cât şi determinări generate de contribuţia oştirii noastre la Revoluţia din decembrie 1989, onorează şi obligă Armata Română. Dintr-o astfel de perspectivă se poate spune că da, absolut da, Armata Română merită această apreciere.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LIVIA, F. AS nr. 1247 - "Caut tratament naturist pentru mastodinie"
În primul rând, trebuie înţeles că mastodinia este o condiţie frecvent întâlnită la femeile de vârstă reproductivă, dar şi în cazul celor aflate în pre şi post menopauză. În mod tipic, mastodinia reprezintă orice durere, sensibilitate sau disconfort la nivelul sânului sau în zona axilară.
Citeste tot articolul
Leacuri de la cititori
Picioare umflate, osteoporoză. Sfaturile care urmează sunt rezultatele propriei mele experienţe, în lupta cu aceste boli. Mă gândesc că dacă mă ajută pe mine, le vor fi de folos şi altora. Mărar, pentru dezumflarea picioarelor...
Citeste tot articolul
Adevărul despre lactate
Unii le consideră pilonul alimentaţiei sănătoase, alţii sunt gata să jure că eliminarea lor completă din farfurie ar trebui să fie literă de lege. Adevărul, ca întotdeauna, e undeva la mijloc. În timp ce foarte mulţi suferinzi de boli grave au reuşit să întoarcă 100% diagnosticul în favoarea lor, renunţând definitiv la lactate, alte persoane, cu moştenire genetică complet diferită, le-au putut consuma fără probleme până la adânci bătrâneţi.
Citeste tot articolul
"Vrei să slăbeşti? Ascultă-ţi intuiţia!"
Trăim într-o lume reglementată riguros şi guvernată de tehnică, în care nu se dă prea mare importanţă intuiţiei. Acest lucru devine evident îndeosebi în felul cum mâncăm: din cauza dietelor şi a regulilor alimentare severe, mulţi oameni nici nu mai ştiu ce le place şi ce le prieşte. Idealul de supleţe extremă îi supune unei presiuni permanente.
Citeste tot articolul
Alimente care slăbesc
Este un subiect extrem de dificil, dar şi o afacere uriaşă, pentru că numărul celor ce cheltuiesc bani grei pe pilule şi tincturi care n-au niciun efect este foarte mare. Însă secretul scăderii în greutate poate fi lesne de descoperit: ar trebui ca prin alimentaţie şi băuturi să acumulăm mai puţine calorii decât reuşim să consumăm prin activitatea fizică.
Citeste tot articolul
Sânii şi vârsta
Un decolteu apetisant, rotunjimi seducător bănuite după cortina unei bluze: cel mai adesea, femeile ştiu exact cum să-şi pună sânii în valoare. Asta, atâta vreme cât ei sunt puternici şi plini: cel mai adesea, la femeile între 20 şi 30 de ani. Mai târziu, între 30 şi 40 de ani, sânii încep să-şi piardă "puterea".
Citeste tot articolul
Lapte degresat şi cartofi
Vă trimit o reţetă de slăbit foarte adaptată la viaţa noastră de zi cu zi, din ce în ce mai săracă pentru unii dintre noi. Se bazează pe cartofi şi lapte degresat, alimente la îndemâna tuturor, mai ieftine şi foarte sănătoase. Puteţi slăbi circa 500 de g pe zi.
Citeste tot articolul
Căsoaia părintească nu se vinde!
"Oare dumneata înţalăgi treaba asta?! Nu cred că-nţalăgi. Când eşti legat di pamânt, nimica nu ţi se poate-ntâmpla. De neatins eşti, domnu' Lupescu. Poţi să sâmţi treaba asta?N-ai cum să sâmţi la fel ca mine. Aicea în sat, casa parintească nu se vinde! Punct, s-o-nchis subiectu'! Gata."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
La comemorarea unui secol de la moartea Reginei Elisabeta a României, Editura Vremea a publicat acest volum foarte bine alcătuit, tradus, adnotat şi ilustrat, care echivalează cu o excursie în La Belle Époque, în viaţa cotidiană a Casei Regale. E o carte cu atât mai preţioasă ca document şi mai delectabilă, cu cât parfumul de epocă e impregnat în texte compuse la cald de cei doi protagonişti-scriitori, în stilul lor cu patină retro.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Gheo e unul dintre acei (puţini) autori români contemporani ale căror nume, pe cărţi sau în revistele culturale, îmi dau garanţia că voi avea ceva substanţial de citit. În ce-l priveşte, o garanţie niciodată dezminţită în ultimul deceniu, fie că e vorba de eseu, roman sau publicistică.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
De vreo 20 de ani, britanicul Julian Barnes e una din iubirile mele scriitoriceşti. Cu fiecare nouă carte a lui (16 până acum - romane, eseuri, povestiri, majoritatea traduse în seria de autor de la Nemira) îmi regăsesc bucuria de a-l citi. Deşi e în pas cu módele literare, rămâne el însuşi prin imaginaţie, erudiţie, umor şi un stil flexibil ce poate acoperi o gamă largă de teme şi dileme ale comediei (şi tragediei) umane.
Citeste tot articolul
Călătorie într-o fotografie - NORA IUGA
Cum ar fi dacă, măcar pentru câteva clipe, o fotografie ar prinde viaţă? Dacă am putea tăia o fereastră în trecut şi am redeveni cei care-am fost? Vă invităm, începând cu acest număr, să scormonim împreună cu invitaţii noştri, în lada personală cu fotografii. Să alegem una şi să-i redăm culoarea...
Citeste tot articolul
Vis de iarnă
Dacă aş fi putut pune mâna pe mâna ei, dacă aş fi avut puterea să-i iau mâna în mâna mea, să mă fi uitat în ochii ei şi să-i fi spus nişte vorbe frumoase, poate că s-ar mai fi putut salva ceva din ceea ce se întâmpla între noi. Poate că am fi reuşit să ieşim din coşmarul fără sfârşit care a devenit viaţa noastră împreună.
Citeste tot articolul
Cu un mare arheolog, despre călătoriile revistei "Formula AS" în nordul Europei: HORIA CIUGUDEAN
"Obiectele descoperite de dvs. sunt foarte interesante, unele necunoscute publicului românesc. Să sperăm că cercetătorii noştri vor prelua aceste subiecte şi ne vor spune mai multe despre strămoşii noştri, ajunşi în nordul Europei"
Citeste tot articolul
MIHAI CONSTANTIN (TVR 1) - "Dacă aş dispărea de pe micul ecran, mi-ar plăcea ca lumea să-mi regrete absenţa"
E bine când alţii îţi dau importanţă, dar nu e bine să-ţi dai tu însuţi importanţă. Mă feresc de asta şi nu glumesc cu slujba mea. Întotdeauna am fost un elev silitor, ajutat, ce-i drept, de o echipă de excepţie, care munceşte alături de mine, zi de zi. Din păcate, ei nu au gratificarea imediată de care mă bucur eu.
Citeste tot articolul
Pe urmele Părintelui Arsenie Boca: Pictor la Drăgănescu
S-a întâmplat cum spunea Nichifor Crainic: "Iubite părinte Arsenie, a fost o vreme când te-am ştiut pictor de suflete după modelul Domnului nostru Iisus Hristos. Ce vreme înălţătoare, când toată ţara lui Avram Iancu se mişca în pelerinaj, cântând cu zăpada până la piept, spre Sâmbăta de Sus, ctitoria voievodului martir!". Şi ţara lui Avram Iancu nu s-a oprit.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a VĂRSĂTORULUI
Pentru că Vărsătorul figurează pe locul întâi, cu coroniţă, printre zodiile independente din punct de vedere psihologic, şi pentru că se lasă extrem de greu convins să facă o vizită la oficiul stării civile, s-ar putea crede că nu prea este interesat de relaţii. Dimpotrivă! Această zodie este mult mai preocupată de relaţii decât celelalte unsprezece semne din zodiac, dar dintr-un alt punct de vedere.
Citeste tot articolul
"Vocile României" în concert
Ce se potriveşte oare mai bine cu zăpezile de afară, decât o muzică bună, ascultată cu o cană de vin aromat în mână? Ei bine, celor care au curaj să iasă din casă, ademeniţi de muzică şi de mireasma de scorţişoară, finaliştii de anul acesta ai concursului "Vocea României" le promit o seară de neuitat, pe malul lacului Herăstrău.
Citeste tot articolul