Efectele Brexit-ului
Brexit-ul, rezultat al votului britanicilor la referendumul din 27 iunie a.c., a cutremurat lumea. Dintr-odată, UE, una dintre cele mai mari puteri mondiale, a părut a fi în pragul falimentului. Mulţi analişti i-au şi cântat prohodul, prognozând o reîntoarcere la "Europa naţiunilor", existentă înaintea încercării de realizare a unităţii continentale, o sursă a nenumărate conflicte istorice, inclusiv a celor două războaie mondiale, fiecare comunitate naţională încercând, în concurenţă cu celelalte, să-şi impună - în planuri diferite - superioritatea.
Citeste tot articolul
Săptămâna 8-14 iulie
Soarele, Mercur şi Venus s-au strâns în zodia Racului, trezindu-ne, pe lângă nevoia de-a petrece mai mult timp cu cei din familie, şi pe cea de-a ne ocupa mai mult de casă. Alţii pot face amenajări, altora petrecerile organizate acasă le reuşesc de minune, în special dacă le programează între 8 şi 11. Dreptunghiul mistic ne cere să ne valorificăm cunoştinţele, să găsim un mod de-a le pune în practică.
Citeste tot articolul
Guvernul Cioloş atacă birocraţia
Intenţia Senatului de a bloca total Guvernul Cioloş în a emite ordonanţe pe timpul vacanţei parlamentare - o premieră după Revoluţie - a stârnit vii controverse acum câteva zile. Adică, tocmai cei din partidele politice parlamentare, cei care încercau şi încearcă să ne convingă că Dacian Cioloş şi miniştrii lui nu sunt buni de nimic şi că nu vor lăsa nimic în urmă într-un an de mandat, tocmai ei sunt primii care se tem de agenda guvernului tehnocrat!
Citeste tot articolul
Spania vede roşu!
Probabil că nu aţi auzit niciodată despre Arhiepiscopul de Valencia, Antonio Ca?izares Llovera, deşi, în viitor, acest nume ar putea intra în istorie, pentru că este primul cardinal al bisericii catolice acuzat într-un tribunal european pentru credinţa sa. Un fapt fără precedent, după ştiinţa mea, de la căderea regimului comunist. Toate acestea se întâmplă în Spania, fostă creştină, patria lui Ignacio de Loyola şi a lui Juan de la Cruz.
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Brexit-ul prinde România în stare de confuzie"
Brexit-ul dovedeşte că sunt şi pe alte meleaguri politicieni la fel de dezamăgitori ca ai noştri. Premierul englez David Cameron şi-a forţat şi ne-a forţat norocul. A jucat la două capete şi s-a trezit cu o decizie care ne va costa scump pe toţi. A făcut referendumul crezând că va închide gura tuturor cârtitorilor - şi a celor din propriul partid, şi a celor din partidele naţionaliste - şi că va da, totodată, şah Uniunii Europene, forţând-o să-i acorde alte avantaje Marii Britanii.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru ARIANA BEJAN - Timişoara, F. AS nr. 1221 - "Caut tratament alternativ pentru nevralgie de trigemen"
Durerea asociată nevralgiei trigeminale este, practic, determinată de o disfuncţie a nervului trigemen, cel care trimite percepţiile senzoriale de la nivelul feţei la creier. Deşi nu se cunoaşte cu exactitate cauza acestei tulburări, în multe cazuri, comprimarea sau răsucirea unei părţi a nervului de către un vas de sânge este frecvent asociată cu nevralgia trigeminală.
Citeste tot articolul
"Prin tratamentul d-lui dr. SIMU, m-am vindecat de hepatită cronică virus B"
Numele meu este Ioan Nicolae, am 62 de ani, şi sunt din Bacău. Prin intermediul revistei dvs. am reuşit să-mi refac sănătatea, pentru care vă mulţumesc în mod deosebit. În urmă cu 5 ani, am fost găsit cu hepatită cronică virus B. Mă simţeam rău, aveam probleme cu balonarea, oboseala, şi mă dureau toate oasele. În urma analizelor, s-a constatat că ficatul era afectat de acest virus.
Citeste tot articolul
Remedii nord-americane
De mii de ani, locuitorii nativi ai Americii de Nord au folosit darurile naturii bogate din jurul lor, nu doar ca hrană, ci şi ca leacuri de vindecare a bolilor sufleteşti şi trupeşti, pe care le îmbinau cu magia, pentru a le creşte puterea. Odată cu venirea coloniştilor europeni, practicile şi, mai ales, plantele pe care le foloseau, au fost cunoscute şi răspândite în lumea întreagă.
Citeste tot articolul
Soluţii pentru accidentele verii
Sezonul vacanţelor şi al ieşirilor în natură are, inevitabil, şi micile sale accidente. Fie că vorbim de o zgârietură, de înţepătura unei albine sau de o muşcătură de căpuşă, aceste impedimente apar frecvent şi, de regulă, sunt mai degrabă neplăcute, decât periculoase. Totuşi, remediile naturiste rămân un excelent "scut" pentru a împiedica agravarea unora dintre ele, care, la început, pot părea banale, dar care pot conduce la probleme de sănătate serioase.
Citeste tot articolul
Comori de sănătate: Staţiunea Moneasa
Situată geografic la graniţa Aradului cu Bihorul şi Hunedoara, aşezată la poalele unor munţi cu nume misterios, Codru Moma, Moneasa îşi datorează celebritatea apelor sale termale, descoperite în urmă cu mii de ani, de romani. Forţa tămăduitoare a locului a fost însă mai tare ca timpul. Chiar dacă gloria lui s-a mai stins în ultima vreme, "minunile" de sănătate care se întâmplă şi azi la Moneasa fac din staţiunea arădeană o "perlă a Transilvaniei".
Citeste tot articolul
Machiajul în zilele calde
Soarele puternic şi lumina de vară necesită o modificare substanţială a modului în care ne machiem. Atât cantitatea de cosmetice folosite (fond de ten, pudră, rimel), cât şi intensitatea culorilor trebuie să fie reduse, pentru a evita impresia de vulgaritate şi de stridenţă a obrazului prea "boit". Sfaturile pe care vi le oferim în continuare vă vor ajuta să aveţi o înfăţişare adecvată, în ciuda zilelor fierbinţi pe care ni le promite luna lui Cuptor.
Citeste tot articolul
Exfoliant cu plante
Pentru prepararea exfoliantului, luaţi o linguriţă cu vârf de plante şi amestecaţi-o cu-atâta apă cât să obţineţi o pastă groasă. Aplicaţi-o pe faţa curată, masaţi pasta cu degetele, în mişcări circulare, lăsaţi-o să se usuce şi să acţioneze 20 de minute, apoi clătiţi-vă bine cu apă călduţă.
Citeste tot articolul
Secretul de slăbit al anticilor: SÂNZIENELE
Trebuie să slăbiţi câteva kilograme? Treceţi mereu de la un regim de austeritate la perioade de dezmăţ alimentar? În loc să vă fie necaz pe dvs. că nu sunteţi în stare să scăpaţi din acest cerc vicios, încercaţi mai bine să apelaţi la plante. Ele ar putea să vă ajute să eliminaţi acest excedent de greutate.
Citeste tot articolul
Poveştile unui sat: SUBCETATE
A fost odată ca niciodată un mic sat în Ţara Haţegului, la poalele munţilor, numit Subcetate. El există şi astăzi, însă e atât de mic şi de necunoscut, încât doar căutătorii de comori îl mai vizitează din când în când, sau cei ce au neapărată nevoie să ia trenul din mica şi pustia gară a satului.
Citeste tot articolul
Litanie la o casă veche
La răscrucea mileniilor, satul românesc, leagănul veşniciei, locul în care cerul priveşte direct acoperişul fiecărei case, însemnat cu o cruce mică la răsărit şi cu alta la apus, este în declin, ameninţat cu dispariţia, atât din cauza depopulării, cât şi din cauza caselor vechi, care se duc, rând pe rând, precum rândunelele, toamna. Iar în locul lor nu mai rămâne nimic. Nimic din lumea ce-a fost şi nimic din lumea ce va să vină.
Citeste tot articolul
Între cer şi ape
În 1973 eram tânăr biolog la Institutul de cercetări marine din Constanţa. Lucram la o temă de cercetare privind aclimatizarea în apă dulce a celor trei specii de chefali care trăiesc în Marea Neagră. Experimentele se desfăşurau în bazine mari, cu apă dulce, aflate la sediul Institutului, dar şi la baza de cercetări pe care Institutul o construise pe malul lacului Sinoe.
Citeste tot articolul
Să le spun copiilor că tatăl lor o să moară?
Între mine şi soţul meu este o diferenţă de vârstă de 42 de ani. Ceea ce nu ne împiedică să fim fericiţi, alături de cei trei copii. Un singur gând îmi tulbură liniştea. Deşi sunt mici şi nu ştiu dacă vor putea să înţeleagă, soţul meu insistă să le spunem că nu mai are foarte mult de trăit. Că e mai corect să îi pregătim. Să nu le fie suferinţa prea mare. Greşeşte oare?
Citeste tot articolul
FLORENTINA TĂNASE - "Sunt uluită de surprizele pe care continuă să mi le aducă meseria de păpuşar"
Arde de nerăbdare să readucă în scenă, vara asta, "Tigrişorul Petre", spectacolul pe care l-a văzut pentru prima oară în copilărie, la grădiniţă, şi în care mai apoi a jucat de sute de ori, ca actriţă-păpuşăreasă, imediat după ce şi-a început aventura în Teatrul Ţăndărică. Au trecut de atunci patruzeci de ani. "E un cerc frumos. Viaţa asta... viaţa asta e ceva minunat, uluitor. Când lucrez cu păpuşile şi cu marionetele, parcă nici nu realizez pe ce lume sunt."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Maestrul Dan Grigore e admirat nu doar de melomanii care i-au urmărit cariera de solist. Datorită recitalurilor de muzică şi poezie care căpătau, prin chiar înălţimea lor spirituală, o tentă subversivă în anii ceauşismului, faima lui s-a extins în categorii mai largi. Iar după 1989, s-a implicat ca reprezentant al societăţii civile în lupta opoziţiei democratice pentru schimbare, într-o vreme când structurile remanente îşi ţeseau pânza de păianjen în care ne zbatem şi azi.
Citeste tot articolul
CLOTILDE ARMAND - "Port cu mare mândrie cetăţenia română"
Nu a fost mereu "dolce far niente" în viaţa noastră, am trecut şi prin perioade mai grele, dar am un soţ foarte bun. Sergiu e un bărbat minunat! Se ocupă de copii cu mare devotament şi e un om foarte corect. Un om de onoare. Îl admir pe soţul meu!
Citeste tot articolul
Bisericuţa din Alun
Alun. Locul pare picat de pe un alt tărâm. Un sat părăsit, care mă întâmpină mai întâi cu o tăcere asurzitoare. O tăcere care şerpuieşte biruitoare pe uliţele curate şi printre casele care arată ca noi. Întreruptă, ici-colo, de zborul fluturilor albaştri, de parfumul buruienilor date în floare şi de iarba care a crescut uriaşă, ca o aripă a destinului, peste tot. Pajişti sălbăticite, cu o vegetaţie delirantă...
Citeste tot articolul
Un "monstru sacru" la Bucureşti - TIM ROBBINS
Săptămâna trecută a fost agitaţie mare în lumea artistică din Bucureşti. După şapte zile petrecute în Sibiu, în calitate de invitat principal al Festivalului Internaţional de Teatru, Tim Robbins, actor ilustru de la Hollywood, a poposit în capitală.
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII IULIE
Începutul lunii este caracterizat de o configuraţie interesantă, care se numeşte "dreptunghi mistic" şi care culminează pe data de 7 iulie. Dreptunghiul mistic ne ajută să ne poziţionăm mai bine faţă de diferitele tensiuni din viaţa noastră. Acesta, de exemplu, ne permite să ne împărţim mai corect energia între efortul pe care-l presupune o carieră şi atenţia pe care ar trebui s-o acordăm familiilor noastre. Ne mai poate ajuta să găsim motivaţia pentru a face ceea ce trebuie să facem oricum, mai bine şi mai atent.
Citeste tot articolul
SCORPIONS - "Nu vrem să vorbim despre un nou turneu de adio. Nu mai vrem să facem nicio previziune"
?n timp ce Aerosmith se pregăteşte pentru turneul de adio şi pentru muzici mai potrivite cu vârsta lor, cea mai îndrăgită şi cunoscută trupă de rock germană, Scorpions, este în plin turneu de promovare a noului ei album, "Return to Forever", (2015), lansat cu ocazia celei de-a 50-a aniversări a formaţiei. Cu această ocazie, iubita trupă din Hanovra ajunge şi la Bucureşti, pe 16 iulie, pentru încă un concert incendiar la Romexpo.
Citeste tot articolul