RODICA CULCER despre... Strălucitori prin pasivitate
După bâlbâielile şi răzgândelile preşedintelui Iohannis în privinţa refugiaţilor, doar premierul Cioloş s-a pronunţat, prudent dar consecvent, asupra acestei probleme, afirmând opoziţia României faţă de impunerea unor cote obligatorii de migranţi, cu argumentul că nu avem o tradiţie a acceptării unui număr mare de străini pe teritoriul nostru.
Citeste tot articolul
Gata cu joaca de-a transparenţa!
Multe lucruri li se imputau guvernelor din ultimii ani, ulteriori aderării României la Uniunea Europeană, dar cel mai strigător la cer dintre ele, în raport cu orice pretenţie de bună guvernare în secolul XXI, era lipsa de transparenţă. Cu cleştele trebuia să scoţi confirmarea vreunei informaţii pe care o aveai deja, din alte surse, rareori de la cei care trebuiau să facă publică informaţia respectivă.
Citeste tot articolul
Copii şi computere - marea deconectare
Când în anul 2010 Nick Bilton, jurnalist la "New York Times", a fost sunat de Steve Jobs, marele şef de la Apple, să fie muştruluit pentru că scrisese despre scăderea vânzărilor de iPad imediat după lansare, nu se gândea că va avea conversaţia vieţii lui. La un moment dat, în timpul dialogului cu "monstrul sacru" al calculatoarelor, Nick a avut inspiraţia să-l întrebe pe Jobs - "Deci, probabil copiii dumneavoastră iubesc iPad-ul?" Răspunsul a venit prompt şi l-a năucit - "Nici nu l-au folosit.
Citeste tot articolul
THEODOR BACONSCHI - "Suntem europeni. Punct!"
Să ştiţi că Uniunea Europeană a fost mereu o construcţie cu geometrie variabilă. E un sistem concentric, dar şi un puzzle în continuă redefinire. Faliile pe care le-aţi descris au o bază regional-istorică şi culturală. Dar tocmai aici rezidă valoarea proiectului european: în ambiţia de a armoniza o diversitate. E adevărat că noii membri sunt "uniţi" doar de frica expansionismului rusesc.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru GHEORGHE NEAGU - Piteşti, F. AS 1205 - "Caut orice fel de tratament pentru leucemia limfoidă cronică"
Evoluţia leucemiei limfatice cronice variază mult şi, de aceea, efectuarea de teste ulterioare pentru stabilirea subtipurilor limfocitare afectate este uneori necesară. Rezultatele acestor teste pot ajuta la precizarea duratei de evoluţie a bolii şi la determinarea modului de instituire a tratamentului. Datorită faptului că limfocitele sunt mature şi funcţionale, cei care au această afecţiune pot supravieţui timp îndelungat fără tratament.
Citeste tot articolul
"Am fost salvată de miraculosul «Apisan Forte»"
Ca urmare a unei călătorii peste Ocean, am suferit de o boală grea, trombocitopenie Yung indusă. În primăvara anului 2015, am avut o puternică anemie, care m-a făcut să mă ţin de pereţi, cum se spune. Am fost salvată de miraculosul medicament APISAN FORTE, drept care ţin să îi mulţumesc din toată inima domnului VICTOR BOGDAN.
Citeste tot articolul
Frumusete cu ARGILĂ
Diluaţi în apă călduţă (circa 37,5°) sarea grunjoasă, argila şi pudra de alge, intraţi în apă şi staţi aproximativ 15 minute. Ieşiţi din cadă fără să vă clătiţi şi staţi întinse câteva minute. Baia se face la sfârşitul zilei, mai ales dacă a fost epuizantă sau dacă aţi avut activităţi sportive. Oricum, vă va destinde şi vă va elibera de tensiunile acumulate.
Citeste tot articolul
Eficienţă terapeutică maximă, în remediile româneşti din plante - ALEVIA
Credem în armonie, echilibru şi empatie, şi ne dorim ca tot ce facem să se bazeze pe aceste valori. Să le putem cultiva în noi înşine. Aceste valori sunt impregnate în munca noastră, în lucrurile bune pe care încercăm să le construim. De altfel, chiar şi imaginea de pe produsele noastre, cu mica piramidă din pietre aşezate una peste alta, înseamnă echilibru.
Citeste tot articolul
Programul minimal de fitness - Sănătate în 7 minute!
Nimeni n-ar angaja un bodyguard leneş, care să-şi irosească întreaga zi trândăvind pe canapea. Cineva care şi-a ales o asemenea meserie trebuie să aibă o constituţie atletică, reacţii rapide şi o rezistenţă considerabilă la efort. Iar ca să-şi păstreze aceste calităţi, el e obligat să se antreneze cu regularitate. Exact acelaşi lucru se poate spune despre musculatură, care este bodyguard-ul corpului nostru.
Citeste tot articolul
Oboseala de primăvară - Trântiţi-i uşa în nas!
Deşi tratatele de medicină nu o abordează ca atare, oboseala de primăvară, cunoscută şi sub numele de "astenie de primăvară", este o realitate clinică. Există câteva cauze pentru care sindromul se manifestă în cursul primăverii...
Citeste tot articolul
Prejudecăţi asupra oboselii
Frigul şi lipsa de lumină ne diminuează vitalitatea şi este normal să avem nevoie de mai mult somn şi de odihnă. Iarna, sistemul nostru imunitar are tendinţa să slăbească şi, în paralel, se înmulţesc şi viruşii.
Citeste tot articolul
Fineţuri africane: Untul de shea
Extras din nucile arborelui de shea (Karité), untul cu-acelaşi nume este numit şi "aurul Africii", pentru efectele sale excepţionale asupra pielii şi sănătăţii. Nelipsit în tradiţia de frumuseţe a femeilor din Egipt, care îşi protejau cu el pielea şi părul, contra soarelui puternic şi a vântului din deşert, untul de shea a fost adus şi în Europa, unde se bucură de o largă apreciere în industria cosmeticelor.
Citeste tot articolul
Salată de ridichi pentru talie subţire
Cine vrea să slăbească n-ar trebui să lase primăvara să treacă fără să consume, alături de alte verdeţuri, şi ridichi "de lună" (ridichi roşii). Sunt ideale pentru slăbit, prin conţinutul lor ridicat de minerale, vitamine şi fibre, care odată ajunse în tubul digestiv, se comportă ca o veritabilă sugativă de grăsimi, toxine şi apă în exces. Sunt asimilate mai puţine calorii decât consumăm, digestia este stimulată, iar metabolismul activat.
Citeste tot articolul
Trei masaje anti-stres
Pentru a ne simţi mai bine şi a ne destinde, nu există nimic mai bun decât mici masaje, pe care ni le putem face singuri. Iată trei gesturi foarte simple, care pot fi practicate în orice moment al zilei.
Citeste tot articolul
Poveşti de iubire pierdute în ceţurile istoriei: Matei Basarab şi Tudor Vladimirescu
Imaginaţi-vi-l pe Matei Basarab! Lungii şi târziii săi ani de domnie - aproape un sfert de veac - şi marea operă ctitoricească şi culturală pe care a lăsat-o în urmă ni l-au portretizat, încă din timpul vieţii, ca pe un personaj blajin, un om mai degrabă al spiritului decât al acţiunii, un om care târnosea mai degrabă biblii, decât să dea cu sabia.
Citeste tot articolul
IOAN ALEXANDRU s-a întors acasă!
Topa Mică e un sat în care s-a născut un mare poet: IOAN ALEXANDRU. Cu toate astea, niciun indiciu nu-ţi spune că i-ai putea găsi urma naşterii şi a copilăriei în aşezarea aceea, aflată pe şoseaua ce leagă Clujul de Zalău. Aşa cum Hordoul a devenit "George Coşbuc", ori Prislopul "Liviu Rebreanu", Topa Mică ar putea purta, şi ea, cu mândrie, numele unuia din marii poeţi ai românilor!
Citeste tot articolul
Cămaşa lui Hristos va fi expusă în Franţa, la Argenteuil
"După ce au răstignit pe Iisus, ostaşii au luat hainele Lui şi le-au făcut patru părţi, fiecărui ostaş câte o parte, şi cămaşa. Dar cămaşa era fără cusătură, de sus ţesută în întregime. Deci au zis unii către alţii: Să n-o sfâşiem, ci să aruncăm sorţii pentru ea, a cui să fie; ca să se împlinească Scriptura care zice: Împărţit-au hainele Mele loruşi, şi pentru cămaşa Mea au aruncat sorţii». Aşadar ostaşii acestea au făcut. (Ioan 19, 23-24)"
Citeste tot articolul
Tinereţea este un mare dar, bătrâneţea este cea mai frumoasă răsplată
Nu avem cum să le "vedem în sine", dar amândouă sunt cât se poate de reale. Amândouă sunt NOI, "noi" fiind suma tuturor "eu"-urilor noastre. Fiecare cu perspectiva lui, cu... realitatea lui, pe care, evident, o "deformează", pentru că poziţia din care şi-a creat-o şi din care o trăieşte este A LUI, şi acesta este un lucru de la care nu poate, EL, adică fiecare eu, să facă abstracţie.
Citeste tot articolul
NICU ALIFANTIS - Bucurie "în luna Marte"
E o zi de primăvară biruitoare. Temperatura a urcat surprinzător de mult, aşa că maleta de caşmir cu care sunt îmbrăcată a devenit complet nepotrivită. Ajunsă în vechiul cartier armenesc, abia am izbutit să parchez maşina pe o stradă adiacentă Spătarului, strada Franzelarilor (ador aceste denumiri de străzi, rămase dintr-un Bucureşti de odinioară, în care apartenenţa la diversele bresle nu era doar aşa, o vorbă în vânt, ci un mare motiv de mândrie)
Citeste tot articolul
ALEXANDRINA HRISTOV - "N-am nevoie de pene de păun în cap, ca să fiu văzută"
Îmi place să stau în umbră, de când mă ţin minte, de foarte mică. Nu-mi plăcea nici atunci să atrag atenţia. Aveam locul meu sub soare şi îmi vedeam de treabă. Ţin minte că odată, când aveam vreo cinci ani...
Citeste tot articolul
Viaţa în rochie de organdă
Mamina, adică Maria Mateescu, va împlini în curând 105 ani. Nu-i arată şi e fericită dacă-i spui asta. I se rotunjeşte faţa într-un zâmbet şugubăţ. S-a născut în Râmnicu Sărat, în vara anului 1911. Războiul a risipit întreaga gospodărie a părinţilor ei. "Am fost nouă copii acasă şi am rămas fără nimic. A fost greu pentru părinţii mei să ne ţină, sărăcia a fost mare. Aveam o pereche de papuci pe care-i purtam pe rând, toţi.
Citeste tot articolul
Sihastra din vârful muntelui
Era încă noapte, dar departe, la linia orizontului, o dâră de zare aurie vestea, deja, că lupta luminii cu întunericul era pe sfârşite. Văzuse răsăritul de mii de ori de pe vârful muntelui, dar de data aceasta, un iureş de bucurie i-a năpădit inima. A început să toace ca pentru slujbă şi nu s-a oprit până când discul soarelui nu a ieşit cu totul din spatele munţilor. Şi când primele raze i-au mângâiat faţa, maica a simţit că soarele îi vorbeşte: "Bună dimineaţa, Vartolomeea, o sută de ani să trăieşti!".
Citeste tot articolul
Fabrica de amintiri - Povestea automobilului românesc ARO
Emil Hagi este singurul aromân din Câmpulung Muscel. Un bărbat demn şi frumos clădit, cu care ţi-e mai mare dragul să începi vreun taifas plin de miezuri. Iar el chiar are ce povesti, fiind stăpânit de două pasiuni puternice şi frumoase: cultura aromână, cea din zona Muscelului şi istoria unui automobil românesc care a făcut glorie, celebrul ARO fabricat, înainte de '89, la Câmpulung Muscel...
Citeste tot articolul
Tehnologie "la vârf": Turnul Eiffel, sub pecete românească
Puţini sunt cei care ştiu că simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a fost realizat după o tehnologie inventată în România, de inginerul Gheorghe Pănculescu.
Citeste tot articolul
CALENDAR ZODIACAL - BERBECUL (21 martie - 20 aprilie)
Putem compara semnul Berbecului cu o locomotivă puternică, ce intră cu viteză în gară, trăgând după sine celelalte unsprezece semne zodiacale, pe post de vagoane. Asta face Berbecul: croieşte drumul, dă direcţia. Este o necesitate a lui să fie erou, să se avânte cu capul înainte. Nu degeaba e capul guvernat de Berbec! E vorba de făcut ceva ce n-a mai făcut nimeni înainte? Berbecul răspunde primul la provocare. Alege să-şi pună la încercare forţa, resursele.
Citeste tot articolul
Desant basarabean, cu rezonanţă istorică: Alternosfera, Gândul Mâţei şi Alexandrina
Pe 26 martie, la Arenele Romane din Capitală, vă dau întâlnire trei dintre cele mai apreciate trupe de peste Prut: Alternosfera, Alexandrina & band şi Gândul Mâţei. Cunoscute, îndrăgite şi apreciate la noi în ţară, unde sunt prezente pe scenele muzicale destul de des, de data aceasta vin în România la ceas de aniversare, căci pe 27 martie se împlinesc 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu Ţara (1918).
Citeste tot articolul