RODICA CULCER - Cazul Udrea şi cazul Vosganian
Prezentarea cazului Udrea doar ca pe o "demolare a lui Băsescu" este o simplificare incorectă a realităţii. Anchetele DNA nu o vizează doar pe Elena Udrea, ci un întreg sistem. După cum am văzut zilele acestea, nu este menajat nici premierul Victor Ponta, al cărui cumnat a fost reţinut pentru evaziune fiscală şi deturnare de fonduri europene.
Citeste tot articolul
A pierdut DNA dosarul Roşia Montană?
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) ocupă şi astăzi prima pagină a ştirilor la televiziuni şi în ziare. Sunt convins că este o entitate a dreptăţii cum n-a mai fost alta pe plaiurile mioritice. Cu această credinţă în suflet, mă uimeşte faptul că subordonaţii doamnei Kovesi ocolesc, sistematic, dosarul Roşia Montană.
Citeste tot articolul
Justiţie la patru ace
Scena publică românească pare, în ultimele săptămâni, decorul unei răfuieli din filmele cu gangsteri. Nu se trag gloanţe, dar miroase înţepător a pulbere. Zeci de nume grele din afaceri şi politică iau drumul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), denunţurile sunt la ordinea zilei, fiecare nou intrat după gratii mai trage după el câte doi-trei foşti prieteni sau parteneri de afaceri, dacă nu chiar pe propriii copii.
Citeste tot articolul
ÎPS IOAN SELEJAN - "În fiecare sat, în fiecare localitate din Harghita şi Covasna, am lăsat un tricolor românesc"
În tumultul de ştiri de la televiziuni, o veste a trecut aproape neobservată, deşi ar fi fost de aşteptat să cadă ca un trăsnet: arhiepiscopul de Harghita - Covasna, ÎPS Ioan Selejan, omul providenţial pentru românii din zonă, a părăsit scaunul din Miercurea Ciuc, fiind desemnat să poarte Crucea Mitropoliei Banatului, aşezându-se în jilţul legendarului mitropolit Nicolae Corneanu.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA N., F. AS nr. 1151 - "M-am umplut de aluniţe şi nu le mai suport!"
Stimată doamnă, aluniţele (nevii) pot apărea din multiple cauze, dintre care menţionez câteva: componenta genetică, expunere prelungită la lumina naturală (soare), artificială (solar), cauze hormonale etc. Primul pas în a determina dacă o aluniţă are tendinţa de transformare este să consultaţi medicul dermatolog. Elementele care fac obligatorie această decizie sunt: asimetria, modificarea marginilor, schimbarea culorii şi a dimensiunii aluniţei.
Citeste tot articolul
"Am pierdut 15 kilograme din greutate şi mă simt mult mai bine"
Citesc cu mult interes publicaţia dvs. de mulţi ani, cu întreaga familie, atât pentru diversitatea temelor, dar mai ales, cu atenţie deosebită, articolele care dezbat probleme de sănătate. Astfel am aflat despre d-l ing. Bogdan Victor, despre tratamentele sale şi despre produsul de excepţie "Apisan Forte".
Citeste tot articolul
Când tensiunea o ia razna
Marea majoritate a oamenilor îşi ţin în frâu tensiunea sanguină cu ajutorul medicamentelor. Ele, însă, fac mai mult rău decât vindecă. Un studiu amplu, finanţat de guvernul american, şi care a costat peste 150 milioane de dolari, a dovedit că mortalitatea a fost cu 70% mai mare la un grup de pacienţi hipertensivi care primiseră tratament medicamentos intens, în comparaţie cu un grup de pacienţi care nu primiseră niciun tratament.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: SALCIA (Salix alba)
Înainte să se transforme în celebra aspirină, cel mai cunoscut şi mai folosit medicament de pe Terra, strămoşii noştri divinizau salcia, pentru că le alina durerile de tot felul, le potolea reumatismul, infecţiile şi febra. Preparată sintetic, pe scară industrială, aspirina a împins în uitare coaja de salcie, un medicament biologic cu acelaşi efect.
Citeste tot articolul
9 porunci împotriva kilogramelor în plus
Conform evaluărilor OMS, un bărbat cu muncă de birou are un necesar mediu de energie de 2400 kcal pe zi, iar o femeie de doar 1900 kcal. "Important este să reducem caloriile şi să evităm extremele", recomandă nutriţioniştii. Cine vrea să slăbească sănătos ar trebui să consume zilnic cu 500 de calorii mai puţin. În felul acesta, pe săptămână se pierde 1/2 kg de grăsime. Regimurile rapide sunt urmate în mod frecvent de efectul yo-yo, pentru că nu sunt gândite pe durată lungă.
Citeste tot articolul
Dr. GEORGE ŞTEFAN VASILESCU - "Sovata este singurul centru de tratament natural al infertilităţii cuplului din Europa Centrală şi de Est"
În momentul de faţă, Sovata este singurul centru de tratament natural al infertilităţii cuplului nu numai din România, ci şi din Europa Centrală şi de Est. Puterea locului se explică prin apele sărate şi nămolul sapropelic peloidogen din Lacul Ursu, recunoscute pentru proprietăţile lor tămăduitoare, atât în sfera afecţiunilor ginecologice, cât şi în tratarea altor boli.
Citeste tot articolul
Culorile care ne fac bine
Îndreptaţi-vă atenţia asupra unui punct situat pe mijlocul frunţii dvs. Este "al treilea ochi" al indienilor, chakra meditaţiei, a clarviziunii. Vizualizaţi nuanţa violet, fixaţi-o pe mijlocul frunţii, lăsaţi-o să se împrăştie. Lăsaţi-vă imaginaţia să se desfăşoare câteva clipe. Treptat-treptat, gândurile dvs. se potolesc, fruntea vi se destinde. Sunteţi cât se poate de liniştite.
Citeste tot articolul
VITAMINA C
Aşa cum sarea nu poate lipsi din bucate, nici vitamina C nu poate lipsi din cosmetică. Consumată sub formă de fructe şi legume crude sau aplicată pe piele, ca ingredient în produse de îngrijire, ea stimulează producerea de colagen, previne îmbătrânirea şi formarea ridurilor, repară daunele produse de expunerea la soare sau la agresiunile mediului, "şterge" petele şi uniformizează.
Citeste tot articolul
Dieta cu sfeclă roşie
Aveţi nevoie de 500-600 grame sfeclă coaptă sau fiartă în apă cu sare, până se înmoaie, tăiată cubuleţe sau felii groase. Peste ea adăugaţi 3-4 linguri de miez de nucă mărunţit. Asezonaţi salata cu un "dressing" din puţin oţet de mere şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. La servire, adăugaţi pătrunjel proaspăt tocat şi puţin hrean dat pe răzătoare. Salata se păstrează la frigider şi se împarte în 3 porţii, care se mănâncă pe parcursul unei zile.
Citeste tot articolul
CETATEA URIAŞILOR
Acum douăzeci de ani, bătrâna Leana lu' Ene a fost văzută coborând spre casă, de pe Argedava, târând în urma ei, prin praful drumului, o sabie dacică, lungă de-un metru jumătate. Toţi oamenii din satul Nucet cred că cetatea din marginea lui a fost cândva locuită de uriaşi. Deşi arheologii sunt sceptici sau tăinuiesc cercetări mai vechi, oamenii continuă să creadă. Unii jură că au dezgropat osemintele cu mâinile lor. O credinţă pe care o întâlnim pretutindeni în România, acolo unde au existat cetăţi ale dacilor. Ea face parte, deja, din zestrea spiritualităţii româneşti.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Milan Kundera e cu siguranţă un nume de vârf al literaturii contemporane. Are 86 de ani, e citit cu aceeaşi încântare de toate generaţiile şi tocmai a publicat un nou roman, cel pe care vi-l recomand azi. Vocea lui venită din Europa de Est a avut ecou pe tot globul, a vorbit tuturor sensibilităţilor despre fragilitatea fiinţei într-o societate oprimantă de care şi-a luat libertatea să râdă.
Citeste tot articolul
Din reţetele Bunei
Chiar dacă soarele s-a jucat de-a primăvara în ultimele zile, iarna nu se dă dusă aşa de uşor cum am vrea. Vor mai trece câteva săptămâni până când primele fire de leurdă şi de urzici să apară în marginea cărărilor din păduri, şi alte câteva, până când le vom pune în farfurii. Răstimpul acesta e numai bun ca să recapitulăm reţete străvechi, din caietele moştenite de la mame şi bunici, să învăţăm să facem mâncăruri simple, curate şi hrănitoare, bune de învins cenuşiul sfârşitului de iarnă.
Citeste tot articolul
O dimineaţă cu... IULIA VERDEŞ: - "La teatru eşti mai adevărat şi mai real decât în viaţă"
Rolul din filmul "Elevator", interpretat la doar 18 ani, a nominalizat-o la premiul pentru cea mai bună actriţă la Best Film Fest şi a adus filmului Premiul publicului, pe trei continente. De atunci, Iulia Verdeş a absolvit UNATF-ul, a câştigat o bursă de studiu la Hollywood, a luat, doi ani consecutiv, premiul pentru cea mai bună actriţă la festivalul CineMAiubit şi a apărut în câteva filme străine. Are 27 de ani şi o pisică, iar dimineţile ei încep cu gândul la teatru.
Citeste tot articolul
ANDREEA RAICU - "Am înţeles că singurătatea poate fi o binecuvântare"
Nu am plecat din televiziune cu totul, în sensul de "am încheiat definitiv acest capitol", ci am plecat dintr-o televiziune, Prima TV, a cărei politică de programe nu mai coincide cu ceea ce-mi doresc eu. A fost, totuşi, o despărţire foarte emoţionantă, pentru că am petrecut acolo paisprezece ani de viaţă. Ceea ce nu e puţin! Emisiunile pe care le-am făcut acolo m-au ajutat să cresc profesional.
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste
Era în aprilie, când parfumul de iarbă crudă m-a învăţat ce-i iubirea. Aveam 20 de ani şi nu mă îndrăgostisem cu adevărat până atunci, nu trăisem pasiuni arzătoare şi nici nu suferisem din iubiri neîmpărtăşite. Băieţilor din liceu, cu care mă plimbam de mână şi mă sărutam pe furiş, duminica după amiaza, pe aleile parcului cu tei din orăşelul meu de provincie, le păstram, alături de scrisorile pe care mi le trimiseseră din armată, o amintire oarecum duioasă.
Citeste tot articolul
Reţete de fericire: Pădurea cu minuni
Sunteţi atinşi de melancolie? Suferiţi de lingoare? Vă lipsesc vitaminele dragostei? Duceţi-vă în pădure! Acum, primăvara, copacii au incredibile puteri tămăduitoare, pentru neîmplinirile sufleteşti. Energia lor alungă suspinele şi înviorează simţirea. Drumul cel mai scurt către bucurie şi dragoste. Fagul creează o stare de spirit pozitivă, vă izgoneşte tristeţea din suflet şi gândurile confuze. El vă armonizează sentimentele, vă sporeşte puterea de concentrare, vitalitatea.
Citeste tot articolul
ANDREI DOROBANŢU: Marea fizică e de o frumuseţe copleşitoare
Nu mi-am descoperit vocaţia pentru fizică în copilărie. În şcoală, marea mea pasiune au fost literatura şi muzica, mai ales. Dar şi matematica. Apoi, pe măsură ce se apropia admiterea la facultate, înclinam tot mai tare spre filozofie. Atunci, tata a fost cel care mi-a luminat viitorul: "Dacă alegi filozofia, nu poţi să faci matematică. Dacă faci matematică, poţi să faci filozofie şi literatură, dar nu poţi să faci fizică. Dar dacă alegi fizica, atunci le poţi face pe toate!".
Citeste tot articolul
Comorile neştiute ale ortodocşilor lipoveni - Icoanele de la mânăstirile Vovidenia şi Uspenia
În satul Slava Rusă din Dobrogea, mânăstirile ortodoxe de rit vechi, Vovidenia şi Uspenia, păstrează tezaure nepreţuite de frumuseţe şi credinţă: icoane împărăteşti, icoane făcătoare de minuni ferecate în argint, cărţi sfinte îmbrăcate în aur şi moaşte ale sfinţilor mucenici. Toate au fost aduse din Rusia, în urmă cu sute de ani, de credincioşi prigoniţi pentru că n-au renunţat la tradiţia lor.
Citeste tot articolul
Un mister nedezlegat: PISICILE
Pripăşită pe lângă om în urmă cu cinci mii de ani, pisica are o istorie zbuciumată. În antichitate a fost venerată, considerată animal sacru, cu puteri magice, un mesager al zeilor. În perioada tulbure a Evului Mediu, oamenii au început să se teamă de pisici, cu precădere de cele negre, socotindu-le întruchipări diavoleşti, nelipsite din instrumentarul vrăjitoresc.
Citeste tot articolul
JOSÉ FELICIANO - "O să renunţ la concerte atunci când o să fiu cu adevărat bătrân"
Pentru Bucureşti, martie se anunţă a fi luna... "latino". Fie că vin din vechea Spanie sau de pe malurile Americii de Sud, descendenţii ibericilor iau cu asalt scena concertistică din Capitală. Şi dacă v-au plăcut ritmurile lui Jencarlos Canela şi Joaquin Cortes, nu rataţi nici întâlnirea cu legenda anilor '60, JOSÉ FELICIANO, care concertează la Sala Palatului, pe 16 martie.
Citeste tot articolul