Apatie? Căutaţi Fagul!
Fagul are o răsfrângere de energie deosebit de întinsă: forţa lui binefăcătoare acţionează asupra omului până la o distanţă de 10-15 m de trunchi. Tocmai de aceea o plimbare printr-o pădure de fag este o baie de energie vitală pură. Fagul creează o stare de spirit pozitivă, vă izgoneşte tristeţea din suflet şi gândurile confuze. El vă armonizează sentimentele, vă sporeşte puterea de concentrare, vitalitatea. Apropiaţi-vă, măcar o dată pe săptămână de un fag şi încercaţi să-i ascultaţi sevele - 10 minute ajung.
Castanul vindecă rănile sufleteşti
Dacă inima vă este îndurerată, dacă vă simţiţi cuprinşi de îndoieli sau spaime, căutaţi refugiu la castan. Nu seamănă acest copac primăvara, când înfloreşte, cu o catedrală grandioasă, în care ard sute de lumânări? Exact ca într-o biserică, lângă un castan vă regăsiţi liniştea, recâştigaţi forţa pierdută. Energia castanului vindecă rănile sufletului, vă redă încrederea în dvs. Îngăduiţi-vă o jumătate de oră pentru a contempla superbia de primăvară a unui castan. Iradierea lui vă va alunga toate zgurile sufleteşti.
Frasinul întăreşte voinţa
O călugăriţă celebră din secolul XII, mistica Hildegard, spunea referindu-se la frasin: "Este simbolul judecăţii cuminţi".
Întăriţi-vă voinţa prin frasin. Astfel vă veţi realiza proiectele cu mai multă consecvenţă, nu veţi mai putea fi induşi în eroare atât de uşor. Câmpul său energetic face mai permeabilă legătura dintre conştient şi subconştient. Veţi putea recunoaşte mai uşor scopul vieţii, veţi şti mai clar pentru ce trebuie sau nu să vă decideţi. Veţi fi mai puţin sensibil la greutăţi, veţi reacţiona calm la atacurile îndreptate împotriva dvs.
Cei care intră în "relaţie" cu frasinul învaţă să fie independenţi.
Stejarul redă energia
Stejarul întruchipează natura spiritual-înflăcărată, vă pune în mişcare energia, vă activează circulaţia sângelui, dar şi sentimentele. Sunteţi sleiţi sufleteşte? Sprijiniţi-vă în fiecare zi timp de 4-7 minute de trunchiul unui stejar. În mai puţin de o săptămână vă veţi simţi refăcuţi, învioraţi, pregătiţi pentru noi iubiri.
Pinul - linişte sufletească
Dacă sunteţi agitaţi, plimbaţi-vă prin pădurea de pini! Aroma coniferelor vă ajută să respiraţi mai uşor. Ea eliberează căile respiratorii şi le calmează. O linişte care coboară şi în dvs., dându-vă o stare minunată, de pace şi senin sufletesc. Iar când atingeţi un pin, firea dvs. înfierbântată se linişteşte, gândurile şi sentimentele dvs. se armonizează. Când stresul sau necazurile vă apasă, apropiaţi-vă de un pin! În câmpul lui magnetic (până la o distanţă de 5 metri de trunchi) vă veţi regăsi echilibrul interior şi liniştea.
Salcia aduce noroc!
Salcia vă iradiază cu energia ei direct în suflet. Ea ne accentuează dispoziţia în care ne aflăm şi din cauza aceasta, mulţi o consideră drept un copac periculos. Dacă, de pildă, vă aflaţi într-o stare depresivă, ea se va accentua în prezenţa salciei. Mai nou însă, terapeuţii apreciază tocmai această radicalizare produsă de salcie, care îl ajută pe om să conştientizeze răul de care suferă, dobândind energia necesară pentru a se elibera de el. De asemenea, salcia îmbogăţeşte zestrea sufletească a copiilor şi îmblânzeşte animalele agresive.
Bradul - forţă interioară
Bradul a fost întotdeauna un simbol al forţei şi rezistenţei. Din lemnul, acele şi răşina lui s-au obţinut mijloace de vindecare încă din antichitate: ele acţionează energic împotriva neliniştilor de orice fel. Dacă aveţi în grădină un brad, apucaţi-i cât mai des ramurile în mâini, lăsându-le să vă alunece printre palme; mângâiaţi-le cu multă dragoste şi ocrotiţi-le, ca pe un copil. În preajma unui brad, deprimarea, pesimismul şi egoismul dispar. Îmbrăţişaţi-i trunchiul constant - şi întreaga dvs. viaţă se va aşeza sub semnul binelui: grijile şi temerile vor fi din ce în ce mai neînsemnate, reprezentările despre viaţă, din ce în ce mai pozitive.
Cireşul - elixir erotic
Încă din vremuri demult apuse se spune că cireşul este casa în care trăiesc spiritele grădinii şi ale pădurii, locul în care se împerechează şi în care răspândesc o aură afrodiziacă. Nici o mirare, deci, că cireşul accentuează iradierea erotică a unui om, trezindu-i dorinţa de dragoste. Perioada optimă pentru a vă lăsa pradă forţei lui este momentul înfloririi: în cazul unor inhibiţii sexuale, sprijiniţi-vă în fiecare zi, câte trei minute, cu spatele de trunchiul cireşului, ţinând picioarele apropiate. Apoi, aplecaţi-vă trunchiul în faţă şi respiraţi cât puteţi mai profund. Mireasma florilor e un adevărat elixir.
Suferiţi din dragoste? Căutaţi Teiul!
Când întâlniţi în cale un tei, întâlniţi dragostea curată. Teiul alină durerile sufleteşti, îmblânzeşte inimile, limpezeşte sentimentele. Conectaţi-vă cât mai des la curentul său de energie (dacă se poate înaintea meselor) şi veţi vedea că puterea minţii şi puterea sufletului vor fi în deplină armonie: mintea şi sufletul nu-şi vor mai sta în cale, ci vor vibra împreună.
Încredinţaţi-i teiului suferinţa dvs. şi respectaţi-l sincer, iar el vă va alina durerea şi vă va stimula intuiţia, încât în mod spontan vă veţi comporta corect. El rupe închistarea provocată de durerea din sufletul dvs. şi vă veţi recâştiga forţa şi strălucirea.
METODE
Fiecare om se poate lega strâns de uriaşul curent de energie al unui copac, îi poate folosi puterile şi poate găsi alinare pentru suferinţele sale.
Cum ne tragem forţa dintr-un copac?
Atingeţi-i trunchiul. Prin palme, energia se transmite foarte eficient. Vă puteţi sprijini cu spatele de copac, sau îl puteţi lua în braţe ca pe un prieten.
Vă puteţi culca pe spate în faţa copacului şi vă puteţi propti picioarele goale de trunchiul lui.