Reţeta
Aveţi nevoie de 500-600 grame sfeclă coaptă sau fiartă în apă cu sare, până se înmoaie, tăiată cubuleţe sau felii groase. Peste ea adăugaţi 3-4 linguri de miez de nucă mărunţit. Asezonaţi salata cu un "dressing" din puţin oţet de mere şi jumătate de linguriţă de ulei de măsline. La servire, adăugaţi pătrunjel proaspăt tocat şi puţin hrean dat pe răzătoare. Salata se păstrează la frigider şi se împarte în 3 porţii, care se mănâncă pe parcursul unei zile. Ca lichide, aveţi voie ceai, cafea fără zahăr, şi e bine să beţi apă plată, cel puţin 2 litri pe zi.
Iată cum arată o zi de dietă:
Micul dejun: o porţie de salată de sfeclă.
Prânz: o porţie de salată de sfeclă şi 100 g de carne la grătar (piept de pui sau carne de vită)
Seara: o porţie de salată de sfeclă.
După 3 zile de dietă, slăbiţi până la 2 kg. În continuare, pentru a menţine efectele regimului, înlocuiţi o masă pe zi cu salată de sfeclă. Regimul se poate relua după două săptămâni.