Corectitudinea serviciilor secrete şi incorectitudinea premierului faţă de pretenţiile UDMR
Problema pe care o ridicaţi este spinoasă, delicată şi relevantă pentru relativitatea şi reversibilitatea tuturor aranjamentelor politice şi echilibrelor instituţionale din ţara noastră. Nefiind infailibili, nu putem aspira decât la un nivel de corectitudine pe măsura capacităţii actorilor scenei publice de a îndeplini porunca "să nu minţi!".
Citeste tot articolul
Săptămâna 22-28 august
Sfârşitul de săptămână e numai bun pentru distracţii. Petrecerile în familie pot fi deosebit de reuşite, după cum ne sugerează Luna în Leu, unde se găsesc şi cei doi benefici, Venus şi Jupiter. Soarele îşi face duminică intrarea în Fecioară, iar Luna nouă de luni cade în aceeaşi zodie.
Citeste tot articolul
Dezastrul de la mina de aur din Mount Polley, Canada
În data de 4 august, la ora 3:00 dimineaţa, la mina de exploatare a aurului şi cuprului Mount Polley, din vecinătatea oraşelor Quesnel şi Likely, provincia British Columbia, s-a petrecut unul dintre cele mai grave accidente miniere din istoria Canadei.
Citeste tot articolul
Brâncoveanu sau despre un alt fel de a face istorie
Nu ştiu de când, probabil din perioada comunistă, noi, românii, ne urâm cu patimă. E bun, frumos şi de dorit tot ceea ce au străinii. Ce avem noi e de aruncat, dispreţuit, sau, în cel mai bun caz, de îmbunătăţit. E aici un soi de boală lăuntrică, în măsură să ne paralizeze orice elan.
Citeste tot articolul
Dr. IONUŢ LUNGU - "Legea eutanasierii câinilor este contestată şi suspendată de justiţie şi este contrară legislaţiei europene"
În căutarea unui căţel dispărut, am ajuns să vizitez de câteva ori adăposturile de câini din Bucureşti. Îţi trebuie inimă tare ca să rezişti în vacarmul de lătrături chinuite ale sutelor de animale. Fiecare ar vrea să scape din crâncenele boxe de metal, în care disperarea şi durerea vestesc o moarte sigură, administrată barbar, de oameni fără Dumnezeu.
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LIVIU - Deva, F. AS 1128 - "Cine îmi dă un sfat pentru hemangiomatoză hepatică?"
Temerile dvs. referitoare la riscul unei evoluţii cu potenţial neoplazic în cazul hemangiomatozei hepatice sunt neîntemeiate, deoarece nu există cazuri de raportare a vreunei transformări maligne în contextul acestei patologii
Citeste tot articolul
"Nu m-am aşteptat ca untura de bursuc să-şi facă efectul atât de rapid!"
Stimată redacţie, am citit în "Formula AS" nr. 1108 articolul despre untura de bursuc şi, văzând că vindecă o mulţime de boli, printre care bronşita cronică şi steatoza hepatică (de care sufăr şi eu), mi-am zis să fac şi eu o cură de două luni. Bronşita cronică o aveam de circa un an de zile - respiram greu, la cea mai mică răceală, sau când făceam efort.
Citeste tot articolul
Sănătate în întrebări şi răspunsuri
Din cauza căldurii, vasele se dilată. Aceasta provoacă o scădere a tensiunii şi vă simţiţi obosiţi. În acelaşi timp, însă, inima trebuie să pompeze mai mult pentru a menţine sângele în circulaţie. Acest lucru o solicită în plus.
Citeste tot articolul
Sindromul MOPS
Vi s-a spus vreodată, când eraţi prost dispuse sau prost dispuşi, că indispoziţia dvs. se numeşte "sindromul Mops"? El nominalizează stările psihice mizerabile din zilele în care ne simţim urâţi, umflaţi şi "bătuţi în cap". Din fericire, există căi şi mijloace care ne ajută să remediem situaţia.
Citeste tot articolul
12 ADEVĂRURI DESPRE SOMN
În general, specialiştii ne recomandă să ne asigurăm că avem destul aer proaspăt în camera unde dormim - fie printr-o fereastră deschisă, fie printr-o ventilare energică în dormitor, înainte de culcare. Ambele procedee au avantajele şi dezavantajele lor.
Citeste tot articolul
INSOMNIA
Peste 51% dintre europeni recunosc că şi-ar dori să doarmă mai mult. Într-adevăr, un plus de odihnă le-ar fi de folos: potrivit statisticilor, cei care nu dorm suficient sunt bolnavi, în medie, 18,3 zile pe an. Persoanele odihnite lipsesc de la serviciu doar 11,3 zile.
Citeste tot articolul
Alimentaţie corectă - alimentaţie greşită
În ultima vreme, toată lumea se pricepe la alimentaţia sănătoasă. Ce e bine să mâncăm şi ce nu? Furnizate, adesea, la întâmplare, de specialişti improvizaţi, sfaturile tind să devină o modă periculoasă, cu principii de multe ori depăşite sau false .
Citeste tot articolul
Tonifierea naturală a feţei
Sfaturile care urmează li se adresează doamnelor ce vor să rămână tinere şi frumoase, dar fără a apela la chirurgia estetică. Dacă pe lângă un tratament corect şi constant, cu demachiante şi creme, vor recurge şi la tehnici bine ţintite de gimnastică facială şi de masaje, visul le va fi împlinit.
Citeste tot articolul
HIBISCUS
Plantă orientală, numită "trandafirul sirian" sau "floarea jamaicană", hibiscus este cunoscut şi apreciat în întreaga lume. Parfumat, acrişor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir de tinereţe, care înviorează corpul şi mintea. Poate fi preparat într-o varietate mare, servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe.
Citeste tot articolul
Dublul standard al Jandarmeriei Române
Eram de mult avizaţi de cinismul Jandarmeriei Române. De-abia reabilitată după ruşinea istorică de la ultima mineriadă condusă de Miron Cozma, când a fost bătută de nişte ciomăgari ieşiţi din şut, şi pusă pe drumul unei necesare modernizări şi profesionalizări, ce părea ireversibil, una dintre cele mai importante instituţii ale statului român...
Citeste tot articolul
La Istanbul, pe urmele Martirilor Brâncoveni - DRUMUL CRUCII
"Nu voi da somn ochilor mei şi repaus tâmplelor mele, până nu voi afla loc Domnului şi sălaş Dumnezeului lui Iacob". Sunt cuvintele domnitorului Constantin Brâncoveanu, sculptate în pisania de deasupra intrării în biserica mare a Mânăstirii Hurezi, mânăstirea sa de suflet. În numai trei ani, a ridicat biserica, iar pictura, devenită marcă a stilului brâncovenesc de mai târziu, avea să fie terminată după încă un an.
Citeste tot articolul
O bijuterie în inima Transilvaniei - Muzeul Brukenthal din Sibiu
Muzeul Naţional Brukenthal are o poveste aparte. O poveste cu baroni şi baronese, cu gesturi nobile făcute pentru generaţiile viitoare şi, nu în ultimul rând, cu o colecţie de pictori români de prim rang. Aflat în Piaţa Mare din Sibiu, este cel mai vechi muzeu public din România şi unul dintre cele mai vechi muzee din Europa.
Citeste tot articolul
HOREA CRIŞOVAN - "Am fost şi fericit, am avut şi de suferit, iar toate experienţele se regăsesc în ceea ce cânt"
De pe o listă a celor mai buni chitarişti români, cât ar fi ea de scurtă, nu poate lipsi numele lui Horea Crişovan. Şi-a pus amprenta, chiar de la înfiinţare, în muzica trupelor Neurotica, Bio, Blazzaj, este nelipsit din toate proiectele lui Ilie Stepan sau din seria de concerte "Mozart Rocks", şi-a făcut debutul pe o scenă de teatru alături de Răzvan Mazilu şi este căutat de numeroşi artişti de marcă, pentru colaborări.
Citeste tot articolul
Vara bunicilor
Din câte sărbători există în calendare, niciuna nu le este dedicată bunicilor. Sunt prea umili, sărmanii, ca să fie sărbătoriţi. Prea modeşti. Devotamentul lor ni se pare firesc. Duioşia lor - depăşită. Stângăcia lor - comică. Lacrimile - exasperante. Numai atunci când dispar, amintirea şi remuşcările noastre îi înconjoară cu aureole şi îi transformă în "sfinţi".
Citeste tot articolul
Casa bunicii
Într-un vârf de deal, acolo unde parcă cerul se întâlneşte cu pământul, unde soarele străluceşte aproape toată ziua, a fost căsuţa de bârne a bunicilor mei. Cu maghiran la ferestrele mici, cu prispa plină de muşcate şi micşunele, cu un stup de albine la colţul casei - părea ca din basm. Aici nu se auzeau decât cântatul păsărelelor, mugetul vacilor, behăitul oilor, nechezatul cailor.
Citeste tot articolul
MIHAI DUMITRU - "Bucuria de a vedea cum se nasc sfinţii sub mâna mea nu m-a părăsit niciodată"
De cincizeci de ani, şcoala de artă murală românească este cea mai prestigioasă din Europa. Maeştrii români sunt vestiţi şi căutaţi în întreaga lume, ca restauratori şi pictori neîntrecuţi de biserici. Mihai Dumitru este şi el produsul acestei şcoli româneşti strălucite, la care a ucenicit ani buni. Sfinţii pictaţi de el îmbracă pereţii multor biserici din ţară şi din străinătate.
Citeste tot articolul
Alexie, preotul lui Dumnezeu
Pe părintele Alexie Bârcă de la Bucur Ciobanu l-am cunoscut în tinda bisericii, pregătit să-şi întâmpine enoriaşii, cu înfăţişarea lui de pustnic athonit şi cu o vorbă blândă, de mângâiere. Nici acum nu ştiu de ce nu am rămas lângă el; de ce nu mi l-am ales drept duhovnic; de ce am continuat să caut ceea ce găsisem deja. M-am dovedit risipitor.
Citeste tot articolul
Adormirea Maicii Domnului
Urc de ceva vreme prin ceaţă. Dealul pe care e aşezată Mânăstirea Nicula e pieptiş, cât să scoată inima din mine. Alături, pe aceeaşi cale, se scurg pelerinii. Tăcuţi, frământând în minte o rugă, un păs, un necaz. Merg aplecaţi, apăsaţi de aşteptare. Dar ei ştiu că această aşteptare e parte din drum. Că e o pregătire înainte de întâlnirea cu "Măicuţa".
Citeste tot articolul
O "meserie" pe cale de dispariţie: Şamanismul
În vreme ce lumea creştină populează tărâmul de dincolo cu îngeri şi sfinţi, la triburile primitive din Asia, Africa, Australia şi Canada, legătura între pământ şi cer, între universul naturii, al animalelor şi al omului, e ţinută, din timpuri străvechi, de către şamani.
Citeste tot articolul
Din ceţurile Scoţiei, în vipiile româneşti - NAZARETH
Cu mai bine de 40 de ani de experienţă, 22 de albume de studio şi numeroase discuri de platină, scoţienii de la Nazareth şi-au pus amprenta în istoria rock-ului mondial. Melodiile lor "Dream On", "Hair of the Dog" şi, nu în ultimul rând, "Love Hurts", au luat cu asalt topurile mondiale, păstrându-şi farmecul până azi.
Citeste tot articolul