Parfumat, acrişor, revitalizant, ceaiul de hibiscus este un elixir de tinereţe, care înviorează corpul şi mintea. Poate fi preparat într-o varietate mare, servit cald sau rece, amestecat cu alte ceaiuri sau cu suc de fructe. Deşi este o băutură energizantă, nu conţine cafeină.
Dacă doriţi să slăbiţi, frumoasele flori purpurii vă pot sprijini eforturile. Bogat în substanţe nutritive, flavonoide şi minerale, vitamina C, hibiscus reduce absorbţia de grăsimi şi de carbohidraţi din alimente şi prin aceasta ajută celor care vor să slăbească sau să îşi menţină greutatea optimă. De asemenea, are proprietăţi diuretice, ceea ce înseamnă că ne poate scăpa de apa în exces din ţesuturi.
Ceai de hibiscus
Mod de preparare: peste 4-5 flori de hibiscus uscate turnaţi o ceaşcă de apă clocotită. Acoperiţi şi lăsaţi 10 minute, apoi strecuraţi. Apa se va colora întâi în violet, apoi în roşu. 4-5 ceşti pe zi vă ajută organismul să accelereze metabolismul, să elimine excesul de apă şi să îmbunătăţească digestia. Ceaiul de hibiscus se găseşte la Plafar şi la magazinele cu produse din plante.