Când doi "se bat”...
Încercarea eşuată de preluare a controlului total asupra statului de drept, iniţiată de "tinerii lupi” din USL, nu a dus la relaxarea încordării politice. În ţările cu tradiţii democratice stabile, un eveniment precum coabitarea se produce aproape normal, după cum este firesc ca, în momente istorice dificile, forţele politice opuse să se asocieze în coaliţii naţionale.
Citeste tot articolul
Edi şi Sally: povestea unei clipe de glorie
N-au apucat să se stingă emoţiile superbelor reuşite de la Londra ale sportivilor olimpici, că imnul României s-a auzit din nou în capitala britanică, la începutul lui septembrie. Ciclistul din Miercurea Ciuc, Eduard Novak, a obţinut primul aur românesc în istoria Jocurilor Paralimpice, performanţă pe care a dublat-o, la câteva zile, cu o medalie de argint.
Citeste tot articolul
Narcis şi fiul lui, Gură de Aur, au plecat
Ocupaţi cu scandalurile politice, cu Oltchim şi DD, am uitat să privim pe fereastră, să vedem sosirea toamnei. Iar când vine toamna, suntem mai bogaţi în roade şi peisaje ruginii, dar mai săraci în... ţipăt de păsări.
Citeste tot articolul
Arh. SILVIA OOSTVEEN - "În Europa, protecţia patrimoniului creează circa 8,5 milioane de locuri de muncă, contribuind cu 4,5% la PIB-ul UE! În România, patrimoniul este subminat
Recent, la Centrul Spiritual şi Cultural Român din Bruxelles, a fost sărbătorită "Ziua Moştenirii Româneşti” (Romanian Heritage Day), iniţiată de Asociaţia "Heritage” - Partener UNESCO, împreună cu Platforma Europeană de Dezvoltare (www.edp-org.com)
Citeste tot articolul
Răspuns pentru T. LUCREŢIA, F. AS nr. 957 - "Caut tratament pentru carcinom mamar”
Afecţiunile neoplazice sunt manifestări complexe, de cauze multiple, în care apare o transformare a celulelor ţesuturilor proprii în celule nediferenţiate, ce se multiplică anarhic, fără limită, şi invadează ţesuturile din jur şi apoi întregul organism.
Citeste tot articolul
"D-l dr. Peia mi-a vindecat fetiţa, operată de tumoră cerebrală”
În urmă cu un an (mai exact în iunie 2011), fetiţa mea, în vârstă de doar 4 ani şi 7 luni, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale pe creier, în urma depistării unei tumori. Din nefericire, a fost o tumoră malignă şi în consecinţă a fost nevoie de tratament citostatic. La îndemnul unei mătuşi (fidelă cititoare a revistei d-voastră), am apelat la d-l Peia, în vederea prescrierii unui tratament naturist, care să poată fi administrat în paralel cu tratamentul citostatic.
Citeste tot articolul
EVA LÜBKE - Cum să îmbătrânim sănătos (I)
Ascultaţi şi priviţi cu multă atenţie şi veţi constata că organele senzoriale pot fi bine antrenate chiar şi la o vârstă înaintată, obţinând, astfel, ameliorări evidente. Îmbătrânind, un număr mare de persoane se plâng că le-au slăbit vederea şi auzul.
Citeste tot articolul
Când durerile de spate umblă pe tocuri şi poartă sutiene prea strânse
Dacă simţiţi împunsături în şale, nu trebuie să presupuneţi neapărat că aţi avea ceva grav, cum ar fi o hernie de disc. De cele mai multe ori, senzaţiile neplăcute se datorează inamicilor mai degrabă inofensivi ai spatelui, care agresează coloana vertebrală şi musculatura ei de susţinere, provocând dureri. Poate fi vorba de un sutien care vă incomodează, de o alimentaţie greşită sau o gimnastică abdominală prea ambiţioasă.
Citeste tot articolul
SILVOTERAPIE - STEJARUL
Silvoterapia este o metodă de tratare a diverselor afecţiuni prin intermediul copacilor. Aproape toţi arborii au efecte terapeutice directe asupra omului. Este suficient să îmbrăţişezi preţ de câteva minute un copac sau să te relaxezi la umbra acestuia, ca să ţi se limpezească mintea, stresul şi durerile de cap să se diminueze semnificativ, iar sufletul să ţi se aline. În antichitate, multe triburi se stabileau doar în zonele unde creşteau mulţi stejari.
Citeste tot articolul
Legumele fierte înăbuşit - "leacuri” alimentare preţioase
Legumele uşor fierte sunt mai sănătoase şi mai simplu de digerat decât crudităţile. Fierberea înăbuşită uşurează
Citeste tot articolul
Ginsengul săracului
Este cunoscut efectul benefic al tratamentului cu ginseng (Panax ginseng, Panax quinquefolium, Acanthopanacis senticosus), dar şi faptul că preparatele pe bază de ginseng sunt destul de scumpe. Preţul ridicat al acestor produse este cauzat de dificultatea cultivării ginsengului. Cele trei specii cresc în zone cu păduri, de aceea cultivarea lor în câmp deschis necesită construirea unor umbrare.
Citeste tot articolul
Moartea leacurilor
Orice remediu natural obţinut din plante sau din produse de origine animală este redus la nimic, prin simpla încălzire la 60-70 de grade Celsius (în multe cazuri, chiar mai puţin). Voi dezvălui câteva alte "secrete” (pe lângă încălzirea de mai sus) despre remediile naturale pe care (afirm fără nici o exagerare şi asigurându-vă de autenticitatea modestiei mele) foarte puţini oameni le ştiu, motiv pentru care trebuie să îi ajutăm să le afle!
Citeste tot articolul
Un om pentru eternitate
Bătrânul din faţa mea a împlinit în primăvara trecută 100 de ani. Un secol de viaţă, doldora de amintiri şi istorie! Îl cheamă Traian Ghinescu şi a fost cândva cel mai cunoscut învăţător din judeţul Prahova. A format şi educat mii de copii, mulţi dintre ei ajunşi mai târziu oameni importanţi, a ridicat din temelii două şcoli, a primit zeci de distincţii, premii, medalii, a fost elogiat ani la rând.
Citeste tot articolul
NICOLAE RĂDULESCU DOBROGEA - "Bucureştenii inspiră cel mai îmbâcsit gaz municipal din Europa”
Nicolae Rădulescu Dobrogea, un luptător redutabil al societăţii civile din România, preşedinte al "Eco Civica”
Citeste tot articolul
ALEXANDRA VASILIU - "Încetineşte ritmul în care trăieşti! Treci din viteza a cincea în viteza a doua”
Satul românesc devine o destinaţie turistică din ce în ce mai căutată. Dar cine şi cum îl caută e o discuţie complicată. Când prestigiosul ghid turistic
Citeste tot articolul
Suferinţă sau bucurie?
Singurătatea este durerea profundă de a nu-ţi putea împărţi viaţa cu altcineva. Dar ea te întăreşte şi te învaţă să fii tu însuţi. Te ajută să te cunoşti. Cât adevăr există în aceste afirmaţii contradictorii vom încerca să aflăm cu ajutorul unor specialişti psihologi, dar şi cu participarea cititorilor noştri, care ne solicită prin scrisori să vorbim despre singurătate.
Citeste tot articolul
Sărbătoarea picturii - Interviu cu criticul de artă RUXANDRA GAROFEANU
Astăzi, pe 27 septembrie, la parterul Bibliotecii Naţionale a României din Bucureşti, va fi deschisă o uriaşă expoziţie de artă
Citeste tot articolul
FLORIN PIERSIC - "Sportul meu preferat este viaţa. Şi mă antrenez în fiecare zi pentru ea”
Recunosc că atunci când maestrul Beligan mi-a propus să joc în "Străini în noapte”, n-am bănuit că va avea un asemenea impact la public. Stagiunea trecută, dincolo de succesul avut în ţară, mi-a adus şi satisfacţia unor turnee la Paris, Toronto, Montreal, Quebec, Bruxelles, Londra şi Chişinău.
Citeste tot articolul
SELECŢIA "FORMULA AS”
Nu sunt o admiratoare a lui Coelho. Am citit conştiincios trei dintre romanele traduse şi înşelătoarea lor "profunzime” filosofică mi-a sunat a tinichea poleită. Scriitorul mi se pare în cel mai bun caz un soi de Borges pe înţelesul copiilor (el declară că Borges îi e idol). Dar fiindcă multe milioane de oameni se dau în vânt după poveştile lui, pretind că le-au schimbat viaţa şi văd în el mai mult decât un scriitor, un guru, nu pot să-l ignor ca fenomen social şi cultural. Ştiind că şi la noi are numeroşi fani încântaţi de "căile spirituale” ce li s-au revelat în parabolele lui, cartea de convorbiri m-a făcut curioasă. Juan Arias e gazetar la ziarul spaniol "El Pais” şi are în bibliografie mai multe volume de interviuri cu personalităţi de marcă, de la Papa Ioan Paul al II-lea şi laureatul Nobel José Saramago, la filosoful Fernando Savater.
Citeste tot articolul
Mari duhovnici români: Părintele SOFIAN BOGHIU
Anul acesta, pe 7 octombrie, se împlinesc 100 de ani de la naşterea Părintelui Sofian Boghiu, cel supranumit "Apostolul Bucureştiului”. Când l-am cunoscut, viaţa sa se apropia de amurg. Cu părul alb ca neaua şi suflet de copil, spovedea ceasuri întregi, în bătrâna biserică a Mânăstirii Antim.
Citeste tot articolul
RONA HARTNER - "Spre 40 de ani simt înclinaţia spre mister”
Înainte să vină să cânte în România, am prins-o, într-un scurt răgaz, la Paris. Şi deşi vara era pe sfârşite, n-am întrebat-o cu ce proiecte aşteaptă toamna, ci cum e septembrie la Paris
Citeste tot articolul
GIANNI MORANDI - O legendă italiană la Bucureşti
Dacă sunteţi nostalgici şi vă e dor de lumea muzicală plină de farmec a anilor '60 - '80, pe 27 octombrie, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti, vă aşteaptă un adevărat regal muzical, oferit de o mare legendă italiană - Gianni Morandi.
Citeste tot articolul