O partidă în trei
"Bătălia prezidenţialelor a intrat în linie dreaptă. Toate partidele şi-au desemnat candidaţii. În luptă au intrat, ca la fiecare alegere pentru şefia statului, şi personajele exotice. De la Liviu Pleşoianu - "independentul" PSD-ist, la Gheorghe Funar sau Miron Cozma, ştiuţi deja de toată lumea pentru excentricităţile lor."
Citeste tot articolul
Firea şi taxele ei nefireşti
"Pentru oricine trăieşte în Bucureşti sau a trecut prin Capitală de mai multe ori în ultimii 10 ani, e cât se poate de vizibilă degradarea oraşului, în timpul ultimului mandat administrativ. Întreaga istorie post-decembristă a Bucureştiului e un şir de mandate marcate, ba de incompetenţă, ba de corupţie, ba de ambele, combinate."
Citeste tot articolul
Ruşii, în oglinda istoriei
"Vineri, 23 august, fostă zi istorică pentru România comunistă, Moscova a făcut public, în cadrul unei expoziţii, protocolul secret al Pactului Ribbentrop-Molotov, după 80 de ani de la semnare. La fel ca în trecut, ruşii de azi sunt divizaţi în privinţa acestui pact, oferind o controversă la care ia parte şi Putin."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU: "Când vine nota de plată, Tăriceanu o şterge şi-o lasă pe Dăncilă să achite"
"La noi, surprize pot apărea tot timpul. Partidele mari, parlamentare, deja şi-au făcut cunoscuţi candidaţii. Aceştia au şi fost măsuraţi în sondaje de opinie publică, iar clasamentul arată că Iohannis domină net lista de candidaţi, fiind cotat cu 44,6% din intenţiile de vot (în ultimul sondaj IMAS)."
Citeste tot articolul
"Caut un leac pentru fibrilaţie atrială"
"Am 49 de ani şi în 2015 am fost diagnosticat cu hipertensiune arterială, aritmie şi tahicardie. Anul acesta, alt necaz: fibrilaţie atrială persistentă recurentă. Mi s-a recomandat tratament cu Metoprolol, Sintrom şi Cordarone. Am un loc de muncă foarte stresant, dar acum bolile acestea mă sperie atât de mult, încât am hotărât să-mi schimb total viaţa, dacă vreau să-mi văd copiii la casele lor, să ţin şi eu un nepoţel în braţe..."
Citeste tot articolul
"Nu reuşesc să mă vindec de onicomicoză"
"În anul 1997 am găsit în "Formula AS" mai multe reţete privind tratarea micozelor de la unghii. Cum şi eu mă luptam de vreo şapte ani cu aceeaşi boală, am reţinut reţeta cea mai uşoară pentru mine, cea cu oţet. De trei ori pe zi, am ţinut degetul bolnav în oţet alimentar diluat cu puţină apă (uneori chiar nediluat), câte o jumătate de oră, iar noaptea îl înfăşuram cu vată îmbibată în acelaşi produs alimentar."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru DANIEL - jud. Brăila, F. AS nr. 1378 - "Sufăr de spondilită anchilozantă"
"Făcând parte din grupul spondilartropatiilor seronegative, alături de artrita reactivă, artrita psoriazică, şi al artropatiilor asociate bolilor inflamatorii intestinale, spondilita anchilopoietică este o boală cronică inflamatorie, de cauză necunoscută, care afectează în primul rând coloana vertebrală."
Citeste tot articolul
"Îi mulţumesc d-lui dr. LI LUOXI că m-a vindecat de sinuzită"
"Sunt o cititoare fidelă a revistei "Formula AS" şi vă adresez în primul rând felicitări şi toată stima mea, pentru o asemenea publicaţie de suflet. Citind paginile revistei, am aflat de cabinetul de acupunctură şi tratamente chinezeşti al d-lui dr. Li Luoxi."
Citeste tot articolul
Grăbiţi-vă încet!
"Primul lucru pe care îl facem cu toţii dimineaţa, după ce ne trezim, este să ne uităm la ceas. Şi începând din clipa aceea, toată ziua se desfăşoară legată de trecerea timpului, mult mai obositor şi mult mai repede decât ne-am dori (unii savanţi sunt de părere că timpul s-a micşorat datorită abaterii pământului de pe axa obişnuită)."
Citeste tot articolul
Ierbar internaţional
"Medicina naturistă se află în continuă expansiune. Volumul vânzărilor de medicamente pe bază de plante a crescut cu 3,2% în anul 2017, atingând valoarea de 1,7 miliarde de euro. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că aproximativ 80% din populaţia globului apelează în prezent la remediile din plante, pentru a-şi vindeca sau ameliora bolile."
Citeste tot articolul
Băuturi naturale şi energizante
"Smoothie-ul verde are în prezent reputaţia de a fi elixirul miraculos care conservă tinereţea starurilor de la Hollywood. Se afirmă că el activează mecanismele de autoapărare şi regenerare ale organismului, asigură protecţie contra hipertensiunii, influenţează pozitiv flora intestinală, ajută la normalizarea greutăţii corporale şi, totodată, serveşte ca remediu împotriva îmbătrânirii. Cât adevăr să fie aici şi cât mit?"
Citeste tot articolul
Măşti-minune
"Măştile constituie un tratament activ, cu efecte imediate asupra stimulării circulaţiei în vasele sanguine, dând ţesuturilor prospeţime şi supleţe. Ca să ne atingem scopul, trebuie să ne hotărâm pentru o mască perfect adaptată tipului nostru de ten."
Citeste tot articolul
Sufleţel
"E un pic mai mare decât o floare de trandafir, are ochii ca două mărgele negre şi penele verzi, strălucitoare. Şi un căpşor galben, din care puful auriu coboară pe gât, unde sunt stropite câteva bobiţe ca de cerneală, unele albastre, altele negre. A intrat în viaţa mea şi a soţului meu acum 27 de zile. Mic şi sperios şi neajutorat."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Sunt prietenos, tânăr (sub 1 an) şi aş vrea să nu mai hălăduiesc singur pe lume. Dacă vă hotărâţi să-mi oferiţi o soartă mai bună, veţi fi ajutaţi să fiu prins şi transportat şi vă voi aduce multă bucurie."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Către revista "Formula AS", Numele meu este Mătea Mihaela Luminiţa, sunt din Bucureşti, am 39 ani, sunt căsătorită şi am doi îngeraşi gemeni, de 8 ani, fată şi băiat. Mă aflu acum într-o situaţie foarte grea şi sper din toate puterile mele să găsesc printre voi oameni săritori la nevoie."
Citeste tot articolul
Cititorii mulţumesc pentru ajutor
"Stimată doamnă director Sânziana Pop şi apreciată redacţie, În apropierea sărbătorilor de iarnă, am avut şi eu parte de o mare bucurie, care mi-a dovedit că încă mai există oameni adevăraţi care la nevoie sar în ajutorul semenilor lor mai puţin norocoşi şi loviţi de soartă. M-am bucurat enorm de ajutorul primit atât din partea Fundaţiei "Formula AS", cât şi a minunaţilor cititori ai revistei, ce par rânduiţi să aducă, la fel ca şi îngerii, binele pe pământ."
Citeste tot articolul
Duşmanul poporului dintr-a zecea
"Vă spun o poveste care s-ar putea să nu intereseze prea mult. Povestea unui adolescent care a izbutit să fugă din ţară, după ce a trecut prin camerele de tortură ale securităţii lui Ceauşescu. Mai interesează o asemenea întâmplare pe cineva?"
Citeste tot articolul
Soţul meu mă înşeală. Merită să lupt pentru el?
"Cred că poveştile de felul ăsta ies la iveală printr-un simplu joc al întâmplării. La noi a fost din pricina varicelei. În după-amiaza aceea de mai - îmi aduc aminte exact, era într-o marţi - băieţelul nostru de cinci ani, Marius, şi sora lui mai mică, Elvira, se umpluseră de puncte roşii şi aveau temperatură. Panicată, am pus mâna pe telefon, ca să-l sun pe Matei, prietenul cel mai bun al soţului meu, care e medic."
Citeste tot articolul
Toamna Bobocilor
"Omul se naşte cu vocaţia Fericirii, aceasta face parte din însăşi fiinţa lui. O caută fără încetare toată viaţa. De multe ori, foarte de multe ori, trece însă pe lângă ea fără să o observe, i se pare prea banală, prea neînsemnată, dar Fericirea este acolo, undeva, pentru fiecare."
Citeste tot articolul
DUMITRU GEORGESCU - "De fiecare dată când mă îndrept spre teatru, zâmbesc fără motiv"
"Mama şi tata au fost întotdeauna modelul nostru. Doi oameni simpli, muncitori şi cu multă credinţă în Dumnezeu. Aşa am fost crescuţi şi noi. Suntem cinci fraţi. Au făcut mari sacrificii să ne crească pe toţi, au luptat din greu să facem o facultate şi să învăţăm o meserie. Ţin minte că de mic stăteam în fiecare seară cu mama pe cuptor şi citeam rugăciuni. Tot ce sunt astăzi sunt datorită lor."
Citeste tot articolul
NEAGU DJUVARA - "Pe front trăisem iadul, iar Enescu m-a transportat în rai"
"Nu ştiu dacă de vină a fost interpretarea lui sau durerea mea, cert este că am început, eu, bărbat în toată firea, să plâng. Ţin minte şi acum, eram în rândul întâi şi nu îndrăzneam să mă uit nici în stânga, nici în dreapta, de ruşine, pentru că lacrimile mi se înnodau în barbă. Nu mă mai puteam stăpâni. Diferenţa dintre măcelul de pe front, dintre moartea, mirosul de sânge, păduchii, praful, mizeria, groaza care pusese stăpânire pe noi toţi, şi frumuseţea Ateneului, cu sunetul minunat al concertului, era mult prea mare."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Pe Cătălin Pavel l-am descoperit cu încântare ca romancier şi îi citesc săptămânal rubrica "O, ce vestigii minunate" din "Dilema veche", în care combină într-un mod foarte personal cele două profesii care-l pasionează, de arheolog şi scriitor. Publicistica lui pe teme de arheologie e un demers de popularizare atrăgător, o cale medie între istoriografia clasică şi povestire, între cercetare ştiinţifică şi vânătoare literară, în care face să vorbească pe limba noastră pietre şi oase, artefacte şi înscrisuri dezgropate."
Citeste tot articolul
TEODORA ENACHE - "Cântul adevărat implică o atitudine pioasă, curăţenie interioară şi devoţiune"
"Nu m-am gândit niciodată că aş putea să cânt muzica lui George Enescu. Îi priveam creaţia cu pioşenie, ba chiar şi cu teamă, consideram că muzica lui este atât de grea, încât n-ar putea să fie abordată vocal! Dar a venit o invitaţie din partea Muzeului "George Enescu" de la Tescani: am fost rugată să susţin acolo un recital, în vara lui 2018. Şi invitaţia asta mi-a schimbat cumva ecuaţia interioară!"
Citeste tot articolul
Părintele IULIAN SELAJE - Biserica Sfânta Treime din Petroşani - "Nu am nicio amintire în care să-mi fi dorit să fiu altceva decât preot"
"Nu am nicio amintire în care să îmi fi dorit să fiu altceva decât preot. Asta am simţit mereu că vreau să fiu şi niciodată nu mi-am imaginat viaţa altfel, deşi nu m-a împins nimeni de la spate spre slujirea altarului. Tata a fost crâsnic la noi în sat, în Cimpa, şi ne-a luat la biserică pe toţi fraţii, de mici, dar nu mi-a spus niciodată să mă fac preot."
Citeste tot articolul
Genetica dezleagă enigme arheologice
"Tehnicile de secvenţiere şi manipulare ale ADN-ului sunt adesea privite cu reticenţă, din cauza rezultatelor catastrofale, "contra naturii", la care pot duce. Totuşi, ca în aproape orice domeniu ştiinţific, şi în acest caz, vorbim despre "o monedă cu două feţe": aceleaşi tehnologii pot să aibă un caracter pozitiv, ajutându-i pe cercetători să desluşească mistere vechi de milenii. Iată, în continuare, trei descoperiri arheologice de ultimă oră, extrem de importante, care validează studiile genetice responsabile."
Citeste tot articolul
Protecţia psihică în tradiţia românească - Postul negru şi cuvântul trăit
"Cu ani în urmă, l-am cunoscut pe ultimul descendent al unei vechi familii de solomonari din Munţii Apuseni. În această familie, învăţătura se transmitea numai pe linie bărbătească, aşa că bunicul Avram i-a transmis nepotului său doar o parte din informaţiile pe care le deţinea. Când l-am cunoscut eu, acest nepot avea în jur de 40 de ani, dar chipul său smead şi ars de soare era neted ca la 20 de ani, emanând o tinereţe neobişnuită."
Citeste tot articolul
Maria din Dovînga
"În Masivul Racovăţ, de pe teritoriul localităţii Iloviţa, din judeţul Mehedinţi, cu multă vreme înainte de anul 1900, se afla un mic grup de case ascunse în pădurile seculare, din cauza turcilor, care aveau o garnizoană în insula Adakaleh, de unde făceau incursiuni de jaf prin împrejurimi."
Citeste tot articolul
WishFest - Festivalul lampioanelor plutitoare
"Jumătatea lunii septembrie aduce la Bucureşti o nouă serbare, care doreşte să prindă rădăcini - nu în pământ, ci în apă: WishFest. Povestea lui începe demult, cu o tradiţie veche de peste şapte sute de ani, din Thailanda, unde în fiecare toamnă, oamenii dau drumul pe apă unor lampioane însoţite de bileţele pe care sunt scrise dorinţe şi mulţumiri adresate divinităţii."
Citeste tot articolul