RODICA CULCER despre... Lecţia magistraţilor!
"Mişcarea de protest a magistraţilor este rezultatul firesc al agresiunii puterii politice, în frunte cu Liviu Dragnea, asupra judecătorilor şi mai ales asupra procurorilor. După toate abuzurile şi derapajele criticate de toate instituţiile europene, sesizate încă de la modificarea legilor justiţiei şi a codurilor penale încoace, această agresiune a culminat cu OUG 7/2019, care, în esenţă, îi pune pe magistraţi la cheremul politicienilor."
Citeste tot articolul
Actorii pe scena străzii
"Mulţi ani după eşecul Convenţiei Democratice pe care au girat-o cu propria lor respectabilitate, oamenii de cultură au făcut un pas înapoi din viaţa publică. Cei care au rămas pe baricadele luptei împotriva urmaşilor vechiului sistem comunist au fost imediat luaţi drept "băsişti". Au ieşit şi ei din scenă, scârbiţi sau doar obosiţi, unul câte unul, odată cu schimbarea de "direcţie" a ziarelor pe la care mai contribuiau cu câte un articol."
Citeste tot articolul
Balul Ziariştilor
"În ziua de 28 februarie, la restaurantul Cercului Militar Naţional (Casa Centrală a Armatei) din Bucureşti, a avut loc Balul Ziariştilor, sărbătoare înscrisă în rândul acţiunilor dedicate împlinirii unui secol de la înfiinţarea Uniunii Jurnaliştilor Profesionişti din România. În urmă cu un secol, imediat după sfârşitul Războiului de Întregire, 50 de ziarişti foarte tineri din Bucureşti au constituit Uniunea Ziariştilor Profesionişti - organizaţie cuprinzând gazetari din toate regiunile istorice ale României Mari."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Liderii PSD-ALDE ofensează România"
"Groaza pe care a băgat-o Codruţa Kovesi în corupţii de aici, că îi urmăreşte şi de la Bruxelles. În al doilea rând, pentru coaliţia PSD-ALDE tot ce este valoare reprezintă un pericol, cu atât mai mult atunci când are succes în străinătate. Interesele ţării, ca şi cele al UE, pot să mai aştepte. Kovesi candidează, alături de un francez şi un german, pentru funcţia de procuror-şef european, care taman se înfiinţează."
Citeste tot articolul
"Cum să scap de durerile permanente la stomac?"
"Stimată redacţie, am dureri permanente la stomac şi, în urma analizelor, s-a stabilit că am "stomac orizontalizat, cu hipersecreţie în cantitate moderată; pliurile mucoasei gastrice sunt îngroşate; bulb iritabil cu evacuare rapidă şi duoden cu tranzit accelerat". Mă adresez acestei minunate reviste pe care o citesc săptămânal de peste 10 ani şi rog să fiu ajutat..."
Citeste tot articolul
"Caut tratament pentru ozenă nazală"
"Luaţi medicamentul Septilin - tablete naturiste din India. Se găseşte la toate farmaciile. Mama mea s-a vindecat de ozenă nazală, după doar trei flacoane."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MAGDALENA F. - Galaţi, F. AS nr. 1354 - "Caut un leac pentru fibromialgie"
"Deşi durerea asociată fibromialgiei poate afecta personalitatea şi calitatea vieţii bolnavului (depresie, tulburări de somn etc.), această afecţiune cronică nu are un caracter progresiv şi mutilant, nu duce la incapacitate şi, în general, nu determină apariţia altor afecţiuni mai grave. Cercetările efectuate până în prezent nu consideră că există o singură cauză pentru fibromialgie, maladia putându-se datora unui număr mai mare de factori favorizanţi, incluzând şi modificările chimice din creier..."
Citeste tot articolul
"Vă mulţumesc din suflet că aţi făcut cunoscut acest remediu, care mi-a salvat tatăl de la chinuri!"
"Stimată redacţie, vă scriu despre un produs pentru bărbaţi, pe care l-am găsit în paginile revistei dvs.: Prostaveg. Tatăl meu ia aceste capsule de 7 luni, el suferind de adenom de prostată, şi e încântat de rezultate. Înainte, se trezea noaptea din oră în oră pentru a urina, ceea ce i-a provocat insomnii, l-a făcut irascibil şi deprimat."
Citeste tot articolul
Misterele frumuseţii orientale
"Tot mai multă lume se interesează astăzi de Ayurveda. Se organizează periodic cursuri, iar pe internet pot fi urmărite tutoriale video, workshop-uri sau bloguri ce-i sunt dedicate. E adevărat că ele se ocupă în primul rând de principiile ayurvedice referitoare la alimentaţie, însă din ce în ce mai frecvent se întâlnesc şi subiecte legate de frumuseţe: strălucirea ochilor, luminozitatea pielii, supleţea şi luciul părului - cu alte cuvinte, de ceea ce se înţelege în Ayurveda prin seducţia feminităţii."
Citeste tot articolul
Cum ne putem îmbunătăţi vederea?
"Lumina ochilor" este unul din marile daruri cu care am fost înzestraţi. Atât de mare, încât a ajuns să fie folosit ca expresie a iubirii. Din păcate, ea nu durează toată viaţa. Mulţi dintre noi ajung, mai devreme sau mai târziu, să aibă probleme de ochi. Putem face ceva să le prevenim? Există metode pentru a ne putea îmbunătăţi vederea?
Citeste tot articolul
A apărut ASUL VERDE pe luna Martie
Vă oferim o selecţie cu cele mai importante subiecte: Farmacia, naturii, Medicină la domiciliu, Terapii alternative, Reţete de slăbit, Frumuseţe.
Citeste tot articolul
Staţiunea cu aer şi izvoare vindecătoare: BĂILE GOVORA
"Pădurea de foioase încă e desfrunzită. Printre arborii înalţi, ici şi colo, strălucesc în soarele timid, pâlcuri de ghiocei. Şoseaua mă aduce în Govora - o localitate curată şi îngrijită ..."
Citeste tot articolul
Soluţii naturale pentru părul deteriorat
"Toate zânele din poveste au părul lung, care le înveleşte trupul subţirel ca un fir. Unde mai găseşti astăzi aşa ceva? De atâta vopsit şi călcat cu placa fierbinte, bietele femei din ziua de astăzi aproape că au chelit. Astăzi, la ordinea zilei, e părul ars, rupt, despicat. Iată de ce acum, când primăvara se apropie fără posibilitate de amânare, urgenţa maximă nu este părul de zână, ci salvarea a ceea ce-a mai rămas din el."
Citeste tot articolul
Preţioasa urzică
"Din bătrâni se ştie că o cură de urzici, primăvara, curăţă organismul şi "schimbă" sângele. În plus, dacă pe timpul iernii aţi adăugat ceva kilograme, urzicile au şi darul de a topi rapid depozitele de grăsime. Se recomandă ca o cură de urzici să dureze trei săptămâni, cu pauză de o săptămână, cât ele sunt tinere şi fragede."
Citeste tot articolul
Chico
"Îndrăznesc să spun că prima mea întâlnire cu Chico s-a petrecut întrucâtva "la înălţime". Cocoţată pe un scaun, ridicându-mă în vârful picioarelor ca să ajung mai bine la întâiul raft de sus, căutam, circumspectă, pasărea doamnei Emilia. Mi se precizase că e verde şi are un cioc foarte coroiat şi că se pitise tocmai în debara. La un moment anumit, din spatele unor cutii de carton, în dreptul golului dintre ele, observasem un ochi pândindu-mă."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"Cezar este un motan superb în vârstă de 2 ani, tigrat pe roşcat, care a trecut prin grele încercări, ca în final să se aleagă cu o luxaţie de mandibulă, astfel încât nu mai are buza inferioară. Duce o viaţă absolut normală şi sănătoasă, fiind un pisoi foarte blând, iubitor, iar dacă este luat în braţe se aşează în jurul gâtului ca un fular."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Bună! Sunt Vasi, m-am născut pe 8.05.2018 şi am fost diagnosticat cu atâtea boli că nici nu ştiu să vi le spun pe toate. Încerc să enumăr câteva mai jos, uitându-mă pe biletele de externare ce le am până acum, diagnosticul principal fiind sepsis cu germene neprecizat. Iată fişa sănătăţii mele la 1 an: 1. Trisomie parţială 11p, 2. Sindrom Prune Belly, 3. Ureterohidronefroză bilaterală grad 4 - ureterostomie bilaterală, 4. Gastrostoma..."
Citeste tot articolul
CITITORII MULŢUMESC PENTRU AJUTOR
"Fapta bună este o întâlnire cu Dumnezeu, deoarece ea nu ne aparţine, ci este manifestarea lui Dumnezeu prin noi". Sunt cuvintele Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, şi pornesc scrisoarea mea de mulţumire cu acest citat, ca să ilustrez cum Dumnezeu a lucrat prin voi întru ajutorul meu. Am toată credinţa că Bunul Dumnezeu va face posibil, împreună cu sprijinul vostru, să îmi cumpăr acel elevator, atât de necesar situaţiei mele."
Citeste tot articolul
Oraşul din desagă
Povestea lui Vasile Deac, bucovineanul analfabet care l-a convins pe împăratul Franz Joseph să construiască un oraş.
Citeste tot articolul
Vă simţiţi preţuite de cei printre care trăiţi?
"Sărbătorile primăverii le sunt dedicate femeilor. Plouă peste ele cu flori. Ritualul e cunoscut şi frumos. Necunoscute sunt sentimentele ascunse sub zâmbetele de mulţumire ale sărbătoritelor. Se simt cu adevărat preţuite sau participă la o simplă convenţie? Ne-am gândit că o discuţie pe tema preţuirii femeii ar putea fi interesantă şi o începem cu câteva colege din redacţia revistei Formula AS."
Citeste tot articolul
SIMONA MIHĂESCU - "Nu am încercat să o joc pe Regina Maria ca pe o suverană cu diademă, ci ca pe un om viu"
"Să vorbeşti despre întreaga viaţă a Reginei Maria într-un spectacol de teatru este, practic, imposibil. De-asta eu m-am axat doar pe perioada războiului, în care cred că sunt cuprinse majoritatea trăsăturilor de caracter care au făcut din Regina Maria o figură atât de iubită. Am încercat s-o portretizez pe Regina care empatiza cu oamenii, care ştia să se apropie de ei într-un mod atât de firesc şi care, prin puterea exemplului personal, îi învăţa pe fiecare din ei despre curaj, despre hotărâre, despre simplitate, despre normalitate..."
Citeste tot articolul
LAURENT SCHUH - "Cred că mi s-a transmis filonul mistic al bunicii din Banat"
""În această vară, Parisul, New York-ul, Bucureştiul, vor deveni nişte sătuce: Tălmaciul va fi adevăratul centru mondial al culturii!" glumeşte Laurent Schuh povestind despre noul său proiect cultural de anvergură. Actor francez de film şi televiziune în prima tinereţe, apoi actor remarcabil de teatru, realizator de spectacole neconvenţionale de muzică şi poezie, Laurent îşi va canaliza energiile anul acesta spre scena românească."
Citeste tot articolul
ADA CONDEESCU - "Ceea ce e intim şi preţios trebuie păstrat în sufletul tău"
"Sunt chiar în mijlocul procesului de schimbare. Nu am tras încă linie. Dar abia acum, după un an, pot să spun că încep să mă dezmeticesc. Trebuie să fii mereu prezent şi pe fază la tot ce se întâmplă cu copilul. Eu m-am cam rupt de realitatea din jur. Se amestecă noaptea cu ziua, mai ceva ca la o filmare de noapte. Nu mai înţelegi nimic. Da, simt că m-am transformat un pic. Mă simt aşa, tot pe mine, dar cu nişte plusuri. Simt că am făcut bine ce am făcut până acum. E bine şi pentru mine ca mamă, dar şi ca om."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Câteva edituri româneşti îşi onorează blazonul cu serii de autor care ne dau posibilitatea să cunoaştem nu doar titlurile celebre ale unor autori consacraţi din literatura lumii, ci ansamblul operei lor care capătă, prin adiţionare, alte valenţe. E şi cazul lui F. Scott Fitzgerald (1896-1940). Deşi în timpul vieţii n-a figurat pe listele de bestsellers, a avut şi are parte de o uriaşă glorie postumă: din 1941 şi până azi s-au vândut în lume vreo 20 de milioane de exemplare din cărţile lui."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Merită citită pe îndelete cartea postumă a lui Nicolae Balotă (1925-2014), un mare cărturar "absent nemotivat" din hărţile literare ale specialiştilor contemporani. Volumele anterioare exilului său din 1981, dar şi publicistica din presa culturală a anilor 1965-80 îl consacraseră ca un profund şi erudit comentator al literaturii române şi străine, însoţit de aura puşcăriei politice pe care o îndurase o dată între 1948-49 şi a doua oară între 1956-64."
Citeste tot articolul
Formula AS în judeţul Vâlcea: La Schitul Bradu - visul cu stele al Maicii Arsenia
"Au cărat ei înşişi pe cărările codrilor dimprejur pietrele şi cărămizile din care au durat lăcaşul, urcând anevoie povârnişurile repezi, pe ploaie, zloată sau arşiţă, fără să îşi cate de odihnă. Aşa s-au plămădit biserica şi clopotniţa - jumătate făpturi de piatră, jumătate de duh, făcute nu numai cu braţele, ci şi cu ochii minţii înălţaţi în rugăciune. Pentru ei, monahii nu şi-au ridicat nicio chilie, rămânând sălăşluiţi în codri, ca nişte sălbăticiuni, prin bordeie săpate în pământ sau peşteri."
Citeste tot articolul
Veşti bune despre România
"Asociaţia de Ecoturism din România (AER) a prezentat recent, cu mare succes, la târgul de turism "Destinations" din Londra, oferta de ecoturism a ţării noastre, sub un brand unic, "Descoperă Eco-România". AER a reuşit să devină partenerul principal al evenimentului în 2019, având o expunere specială în cadrul expoziţiei. Astfel, peste 80.000 de vizitatori au putut vedea, discuta şi citi despre România ecoturistică."
Citeste tot articolul
Omenirea trece printr-un moment de bilanţ!
"În limba germană există un cântecel pentru copii, care începe aşa: "Totul are un capăt, doar cârnatul are două...". Scopul educativ al acestui cântecel este ca cei mici să se acomodeze cu ideea... că totul are un capăt..."
Citeste tot articolul
Săptămâna 15-21 martie
"În acest interval se întâmplă Anul nou, aşa cum îl consemnează astronomia şi astrologia, adică echinocţiul de primăvară. Interesant este că pentru România, această trecere a Soarelui din Peşti în Berbec are loc, practic, la miezul nopţii, efectuând o separare netă între cele două zile, cele două zodii şi cei doi ani. Numărul doi este emblematic pentru noul an, care cade sub guvernarea planetei dualităţii - Mercur. "
Citeste tot articolul
INNA, în concerte la Bucureşti şi la Cluj
"Este unul dintre artiştii de mare succes de pe scena muzicii electro-dance de la noi şi un veritabil ambasador muzical al României pe plan mondial. Ea a găsit reţeta succesului, dar şi a modului de a o promova ideal: internetul, pe care l-a exploatat la maximum de intensitate. Astăzi, Inna este o stea!"
Citeste tot articolul