În plus, dacă pe timpul iernii aţi adăugat ceva kilograme, urzicile au şi darul de a topi rapid depozitele de grăsime.
Se recomandă ca o cură de urzici să dureze trei săptămâni, cu pauză de o săptămână, cât ele sunt tinere şi fragede. Iată câteva procedee ca să aveţi ca rezultat talia subţiată:
Ceai de urzici
Peste două linguri cu urzici proaspete sau uscate se toarnă o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 15-20 de minute, apoi se strecoară. Se beau 3-4 căni cu ceai pe zi, între mese.
Salată de urzici
Câteva urzici fragede (vârfuri) se freacă cu puţină sare (ca să nu pişte) şi se amestecă cu frunze de salată verde. Se adaugă suc proaspăt de lămăie şi puţin ulei de măsline. Se mănâncă câte o porţie de salată, înaintea meselor principale.
Urzici fierte
Urzicile se fierb în apă cu sare, apoi se scurg şi se toacă. Se adaugă puţin din zeama în care au fiert, sare, usturoi sau alte condimente, după preferinţă. Nu se adaugă ulei. Se consumă câte o porţie de urzici înaintea meselor principale.
Tinctură de urzici
Se iau câte 30 de picături de tinctură de urzici, de 3 ori pe zi, diluate în jumătate de pahar cu apă, între mese.