Unde mai găseşti astăzi aşa ceva? De atâta vopsit şi călcat cu placa fierbinte, bietele femei din ziua de astăzi aproape că au chelit. Astăzi, la ordinea zilei, e părul ars, rupt, despicat. Iată de ce acum, când primăvara se apropie fără posibilitate de amânare, urgenţa maximă nu este părul de zână, ci salvarea a ceea ce-a mai rămas din el. Iată câteva sfaturi şi remedii de mare folos.
* Nu utilizaţi prea mult şampon. Spălarea cu prea mult şampon poate strica şi mai mult părul, deoarece îndepărtează excesiv grăsimea sa naturală. Pe de altă parte, nu ar trebui să treacă prea mult timp între două spălări. Ideal: trei zile.
* Manipulaţi părul cu delicateţe. Un păr deteriorat este supus ruperii şi, prin urmare, trebuie tratat cu grijă. Şamponaţi-vă părul cu blândeţe, fără să trageţi de el. Când faceţi spumă, evitaţi frecarea cu unghiile, care nu doar că poate rupe părul, ci irită şi scalpul.
* Nu vă pieptănaţi prea des şi nu folosiţi perii cu dinţi de metal. Părul deteriorat este fragil şi firele se rup uşor. Nu vă pieptănaţi când părul este umed.
* Masajul scalpului. O modalitate de a stimula sănătatea rădăcinii firului de păr şi glandele producătoare de sebum este masarea uşoară în timpul şamponării. Utilizaţi vârfurile degetelor pentru a face un masaj delicat, pe tot scalpul. Stimulează nu numai sănătatea şi frumuseţea părului, ci vă şi relaxează.
* Nu utilizaţi foenul fierbinte. Părul se usucă şi se rupe. Fixaţi-l pe poziţia moderat.
* Lăsaţi o perioadă de timp între "agresiuni", cum ar fi permanentul, decolorarea, vopsirea. Dacă vă faceţi marţi un permanent şi vă vopsiţi joi, părul dvs. este ca şi distrus. Lăsaţi timp între proceduri.
Măşti pentru refacerea părului
* Maioneză - Întindeţi pe păr 2-3 linguri cu maioneză. Acoperiţi-vă capul cu o scufie de plastic, timp de 20-30 de minute, apoi spălaţi-vă cu şampon şi clătiţi bine.
* Avocado şi miere - Pasaţi cu furculiţa jumătate de avocado decojit şi bine copt şi adăugaţi două linguri cu miere. Amestecaţi bine şi întindeţi crema pe păr. Acoperiţi-vă cu o bonetă de plastic şi lăsaţi să acţioneze un sfert de oră. Spălaţi-vă cu şamponul obişnuit şi clătiţi-vă cu multă apă.
* Ou şi miere - Oul împreună cu mierea formează un remediu care lasă părul voluminos, lucios şi suplu. Tot ce trebuie să faceţi este să bateţi două ouă, să le amestecaţi cu două linguri cu miere şi să le aplicaţi pe păr. Lăsaţi să acţioneze jumătate de oră. Spălaţi-vă cu un şampon delicat. Repetaţi acest tratament de două ori sau trei ori pe săptămână şi veţi vedea diferenţa.
* Zerul - Este o sursă naturală de proteine şi vitamine, unul dintre cele mai bune tratamente pentru păr. Umeziţi părul curat cu zer, pe toată lungimea lui şi lăsaţi zerul să acţioneze 15 minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă. Hrăneşte, întăreşte şi dă strălucire părului.