D-l Dragnea şi UDMR
"Sabotat din interiorul propriului partid, de către cei pe care i-a sancţionat pentru că i-au ameninţat atotputernicia, Liviu Dragnea va avea tot mai stringent nevoie de sprijinul UDMR, mai ales după ce scaunul de preşedinte al Camerei Deputaţilor i s-a clătinat serios săptămâna trecută. Lipsit de scrupule, el ar fi dispus să cedeze oricăror solicitări ale UDMR, chiar şi celor pe care majoritatea etnicilor români le-ar considera abuzive."
Citeste tot articolul
Cine se teme de Alianţa Vestului?
"Anunţată de mai multă vreme, iniţial ca "Patrulaterul Vestului", Alianţa Vestului a fost lansată la sfârşitul săptămânii trecute, la Timişoara. Primarii din Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Arad au bătut palma pentru o iniţiativă comună, care să îi ajute în susţinerea investiţiilor, a locurilor de muncă, a infrastructurii şi pentru o mai bună absorbţie a fondurilor europene în zona de vest a României."
Citeste tot articolul
"Spitalul 700"
"Construit în 1975, Spitalul de urgenţă din Târgu Jiu a primit numele abstract de... "Spitalul 700". Ce semnificaţie are cifra care ţine loc de nume? Răspuns: 700 era numărul de paturi! Aşa cum au demolat o mare parte din centrul vechi al oraşului, cu splendidele case de epocă, activiştii comunişti s-au dovedit la fel de neinspiraţi şi la botezarea unui mare centru medical."
Citeste tot articolul
GHEORGHE DAMIAN - "Nu e lider adevărat cel ce crede că le rezolvă singur pe toate. Ai nevoie de o echipă alături"
"Am venit în Ciugud în 1992. Am tot aşteptat schimbări, şi pentru că nu au venit, în 2000, într-un grup de prieteni, am decis că noi suntem cei care trebuie să înceapă lupta cu inerţia. Aşa m-am hotărât să candidez, deşi aveam cele mai puţine şanse, pentru că nu eram de-al locului. Mă cunoşteau doar vecinii, lucram la Serviciul de Ambulanţă Sebeş şi aveam doar 32 de ani. În ciuda acestor dezavantaje, la alegerile din 2000 am ajuns în turul doi, pe care l-am câştigat destul de uşor."
Citeste tot articolul
"La doar 29 de ani, sufăr de sindrom cerebelos"
"Mă numesc Raluca, am 29 de ani şi vă scriu această scrisoare pentru că nu mai ştiu ce pot să fac pentru a-mi recăpăta sănătatea. La 18 ani, am fost suspectată de meningită şi mi s-a făcut o puncţie. Din fericire, era doar o răceală puternică, dar de atunci am mari probleme: mă dezechilibrez când merg (trebuie să fiu mereu sprijinită), îmi este greu să-mi coordonez mişcările, ameţesc şi uneori chiar văd dublu."
Citeste tot articolul
"Fetiţei mele i se descuamează pielea de pe degete"
"Boala fetiţei dvs. se tratează cu coajă de ulm. Aceasta se fierbe, şi în soluţia care rezultă se înmoaie mâinile de mai multe ori pe zi. La fel de bine se tratează şi cu planta mărul-lupului, despre care s-a mai scris în revistă. Şi în cazul acesta, se prepară un decoct care se dă pe mâini (călduţ)."
Citeste tot articolul
Silueta şi sărbătorile - Cum se păcălesc kilogramele în plus
La sfârşit de an, talia subţire e la mare preţ. Doamnele şi domnişoarele depun eforturi înverşunate ca la vremea sărbătorilor iernii, să afişeze o siluetă trasă ca prin inel, pe care să o păstreze, în ciuda meselor îmbelşugate la care participă. În ajutorul lor sar nutriţioniştii care le sfătuiesc să păstreze moderaţia în toate, să apeleze la câteva alimente campioane în topirea grăsimii şi care le vor ajuta să câştige meciul cu kilogramele.
Citeste tot articolul
Bradul, între jertfă şi vindecare
La noi sunt codri verzi de brad...", scria cu mândrie poetul Octavian Goga, fără să anticipeze declinul pădurilor de brad din zilele noastre. Toţi dăm vina pe guvernanţii care s-au aliat cu prădătorii de păduri şi au decimat una dintre cele mai de preţ ...
Citeste tot articolul
Stresul la vreme de iarnă - Remedii de prim-ajutor
"Când ne lăsăm cu totul furaţi de mişcare, psihicul îşi regăseşte echilibrul. Tangoul îi poate ajuta chiar şi pe pacienţii diagnosticaţi cu depresie, după cum a demonstrat psiholoaga australiană Rosa Pinninger, într-un studiu realizat pe această temă la Universitatea din New England. Explicaţia? În primul rând, paşii de tango impun dansatorului o concentrare absolută, care nu mai lasă loc pentru tristeţe. Apoi, faptul că se dansează în compania unui partener face să dispară sentimentul de singurătate. Şi nu în ultimul rând, dansul creează în general bună dispoziţie."
Citeste tot articolul
Demachiante naturale din frigider
Pentru a menţine pielea curată şi proaspătă, e necesar să o curăţăm, dimineaţa şi seara, înainte de culcare, pentru a îndepărta machiajul şi/sau impurităţile - transpiraţie, sebum, praf. Chiar dacă nu vă machiaţi, curăţarea cu lapte sau emulsie nu trebuie să lipsească din îngrijirea zilnică. Pentru aceasta, laptele demachiant este de neînlocuit.
Citeste tot articolul
Supa de topit grăsimea
"Dacă vă veţi pricopsi cu ceva kilograme suplimentare de Sărbători, de care vreţi să scăpaţi cât mai repede, dieta salvatoare este o supă din ţelină, praz şi ceapă, care se prepară uşor şi are efect rapid. Reţeta: în 2 litri de apă clocotită se pun un kilogram de rădăcină de ţelină, curăţată şi tăiată bucăţi mici, două fire de praz şi două cepe, de asemenea curăţate şi tăiate."
Citeste tot articolul
Mugurel
"Era o primăvară de vis. Fluturi albi valsau în văzduh, petale multicolore se legănau pe aripi de zefir, o ploaie măruntă de polen se scutura pe aripile diafane ale gâzelor. Zâna florilor sosise cu alai de funigei. Un imn de slavă intonat de o claviatură nevăzută preaslăvea natura. riluri de privighetori, secondate de ciripitul păsărelelor, se auzeau din crâng. De lângă o mlădiţă de alun, doi ochi mari, migdalaţi, blânzi, umbriţi de gene lungi, mă priveau."
Citeste tot articolul
Au nevoie de ajutor
"O dăruiesc pe Motoraşa, o pisicuţă care toarce ca un motoraş, în vârstă de 6 luni, deosebit de frumoasă. Este sterilizată, deparazitată şi educată la litieră."
Citeste tot articolul
Fundaţia "Formula AS" - Încasări luna NOIEMBRIE 2018
Încasări luna NOIEMBRIE 2018
Citeste tot articolul
CITITORII MULŢUMESC PENTRU AJUTOR
"Stimată doamnă Sânziana Pop, Sunt Baciu Maria din Râmnicu Vâlcea, cea care v-am scris în numele nepoatei mele, Lingurici Elena, din localitatea Simnicul de Jos, judeţul Dolj, căreia i-a ars casa. Dacă vă scriu din nou, se datorează faptului că mi-aţi publicat scrisoarea în revista pe care cu onoare o conduceţi, în nr. 1302, din luna februarie, pentru care vă mulţumesc enorm."
Citeste tot articolul
ANINA - jarul încă mai arde!
"În toamna lui 1991, Guvernul Petre Roman pune cruce celei mai nebuneşti investiţii din anii de pe urmă ai comunismului, faimoasa Exploatare de Şisturi bituminoase din Anina, judeţul Caraş Severin, în care Nicolae Ceauşescu băgase peste 1 miliard de dolari."
Citeste tot articolul
"Aşa văzut-a Zaharia"
"Într-o bună zi, un student la regie din Chişinău, căutând locuri de filmare prin sate, a intrat de curiozitate într-o casă abandonată. Pe podea se aflau câteva zeci de vechi negative fotografice. Când s-a întors peste un timp, pe jos se găseau şi mai multe. A ridicat privirea şi a înţeles că ele cad din pod. S-a urcat, s-a uitat şi a găsit o fabuloasă comoară."
Citeste tot articolul
Poveşti de dragoste - Bărbatul din vis
"De 19 ani, îşi visează bărbatul în fiecare noapte. Nu-i pasă dacă o cred sau nu. Doar îmi explică: "Îl visez pentru că îl şi invoc în rugăciuni. Înainte de culcare, stau aici, în faţa patului şi-i zic: «Tu eşti fericirea mea în continuare. Te iubesc şi acolo unde eşti. Ajută-mă, Doamne, să nu-mi pot uita bărbatul, să pot să mă ajut singură până mor, să nu depind de nimeni. Să am un sfârşit uşor. Vreau să mor cu fericire în suflet, ca să mă pot întâlni dincolo cu omul meu...»."
Citeste tot articolul
Mai aveţi chef de Moş Crăciun?
"Când eram mică, n-aveam nici o grijă. Era, cum să zic?, era magic, era bucuria aia mare a Crăciunului. Mă bucuram şi atât. Nu-mi dădeam seama că toate minunăţiile pe care le găseam sub pom însemnau atâtea sacrificii, atâtea cheltuieli din partea părinţilor. Acum, ce să zic, mă îngrijorez, mă zbat şi eu, aşa cum s-au zbătut şi ei, dar, cumva, tot copil mă simt pe dinăuntru, tot aştept încrezătoare bucuria sărbătorii."
Citeste tot articolul
SMILEY - "Nu te abate de la ce-ţi spune inima. Cele mai bune răspunsuri se află în ea"
"Nu mi-am planificat nimic din ce se întâmplă în viaţa mea. Iar caruselul despre care vorbeşti m-a ajutat să fiu mai pregătit pentru provocările care vin către mine şi, cumva, m-a învăţat să preţuiesc timpul şi viaţa, cu tot ce îmi oferă ea. Sunt recunoscător pentru tot ce am trăit, pentru toate experienţele, nimic nu mi s-a părut a fi un chin. Pe de altă parte, cu tot caruselul ăsta, cred că încă reuşesc să le fac pe toate şi să le fac cum trebuie, probabil şi pentru că am ajuns să-mi organizez mult mai bine priorităţile unei zile de lucru."
Citeste tot articolul
DRAGOŞ BUHAGIAR - "Teatrul mi-a dat un soi de imunitate"
"Undeva prin Malta, de unde, la sfârşitul secolului 19 începutul secolului 20, au plecat, cu afaceri, străbunicii mei din partea tatălui. Aveau utilaje de decolmatat şi de regularizat malurile Dunării. Au ajuns prima oară la Sulina, au stat o vreme pe la Galaţi, apoi s-au stabilit la Brăila, într-o casă foarte frumoasă pe malul Dunării, unde a copilărit tatăl meu. Bineînţeles, venirea regimului comunist a adus schimbări majore în viaţa familiei. Au cam rămas aici, de bună voie. Eu sunt, cred, a patra generaţie de la primii veniţi."
Citeste tot articolul
Pr. VIOREL ROJA - "Tovarăşi, cheile seminarului teologic sunt la tovarăşul Ceauşescu. Vă rog să-i spuneţi lui să-l închidă, că eu nu-l pot opri pe pruncul meu să meargă pe calea asta!"
"Într-o fotografie aeriană, pe care am văzut-o înainte de a ajunge în Arad, biserica "Intrarea Domnului în Ierusalim", din cartierul Grădişte, îşi înalţă semeaţă turlele spre cer. Cea mai înaltă clădire, într-un cartier exclusiv de case. Şi, totuşi, căutând-o, mai apoi, la faţa locului, n-a fost atât de simplu s-o găsesc. Părea să se ascundă, să nu se lase aflată prea uşor, deşi ghidul meu arădean mai fusese de nenumărate ori aici."
Citeste tot articolul
Veşti bune despre România
"Puşi faţă în faţă, de Centenar, cu faptele măreţe ale generaţiilor trecute, avem tentaţia de a uita sau de a minimaliza, uneori, lucrurile bune, succesele reale pe care le obţinem pe plan internaţional. Avem, desigur, nevoie de viziune critică şi de luciditate, dar un pic de entuziasm nu strică, mai ales dacă e certificat afară, în lumea occidentală. Paradoxal, în ciuda "războiului" dintre guvernul României şi Comunitatea Europeană, multe dintre ştirile pozitive au venit din străinătate. De la industrie la cultură şi de la sport la turism, avem, în continuare, temeiuri serioase de optimism!"
Citeste tot articolul
CAPRICORNUL - Ce fel de relaţii avem cu lumea?
Unul dintre simbolurile acestui semn cardinal de pământ este capra neagră, care-şi croieşte drumul în susul muntelui, pe cărări greu accesibile. Nu se simte bine cu mulţi prin preajmă, ci mai degrabă o încurcă ...
Citeste tot articolul