Consecinţele unui puci nereuşit
"Aşa-zisul puci din PSD, încercat vineri, 21 septembrie 2018, în Comitetul Executiv Naţional al partidului, s-a sfârşit cu o înfrângere categorică pentru tabăra anti-Dragnea, liderul suprem al formaţiunii. Rezultatul era previzibil, "Scrisoarea" prin care protestatarii cereau retragerea lui Liviu Dragnea de la conducerea PSD-ului şi a Camerei Deputaţilor ataca mai multe decizii ale "şefului", de la conducerea discreţionară..."
Citeste tot articolul
Săptămâna 5-11 octombrie
"Venus intră în mişcare retrogradă sâmbătă, în zodia Scorpionului, şi va merge de-a-ndărătelea, până pe 17 noiembrie. Pe perioada acestor patruzeci de zile ar fi util să ne ducem cu gândul în urmă cu opt ani, să vedem care au fost în acea perioadă principalele noastre preocupări privitoare la investiţii şi în ce măsură am reuşit să le concretizăm."
Citeste tot articolul
O umilinţă pe care n-o merităm
"Discuţia despre aderarea României la zona Schengen a dispărut cu totul de pe scena publică, imediat ce Guvernul Cioloş a părăsit Palatul Victoria, după alegerile din iarna lui 2016. Dacian Cioloş a fost ultimul care s-a mai zbătut pe la Bruxelles şi prin întâlnirile din cancelariile occidentale, pentru ca România să intre de-a binelea în comunitatea europeană."
Citeste tot articolul
Teleormania...
"După cum era de aşteptat (deşi o ţară întreagă a crezut în "minunea" schimbării) baronul Liviu Dragnea nu a ascultat-o pe Gabriela Firea, adică nu s-a retras din conducerea PSD şi a Camerei Deputaţilor. După şedinţa de 9 ore, în care şi-a convins susţinătorii că fără el, partidul va fi eliminat de la guvernare, pesediştii de vârf şi-au lins semnăturile şi au votat cu liderul teleormănean, care şi-a adus la putere conjudeţenii!"
Citeste tot articolul
Cu scriitorul DAN LUNGU, despre politică şi literatură - "Am intrat în politică pentru a sprijini cultura"
"Pentru mine, literatura nu ţine de întâmplările reale din Parlament sau din altă parte. În acest sens, nu cred că voi scrie un roman "cu cheie", în care să se recunoască personaje sau situaţii. Pe de altă parte, multe din experienţele semnificative pe care le-am avut apar în cărţile mele, iar sub acest aspect, ceea ce trăiesc în Parlament se va regăsi, sunt convins, în ceea ce voi scrie."
Citeste tot articolul
"Cum se tratează osteoporoza, cu seminţe de susan negru?"
"Bună ziua. Vreau să ştiu dacă seminţele de susan negru sunt eficiente în tratarea osteoporozei. Mama are scorul T de -3,5 DS. E bine să ia seminţe de susan? În ce doză? Vă mulţumesc."
Citeste tot articolul
"Fac infecţii urinare repetate cu Klebsiella"
"Şi fiul meu a suferit de infecţie urinară cu bacteria Klebsiella, timp de 24 de ani, în urma unei intervenţii chirurgicale la rinichi. A făcut multe tratamente, atât alopate cât şi naturiste, fără niciun efect. Apoi, în "Formula AS" am citit despre realizările cercetătorilor de la ROMVAC privind combaterea bacteriilor rezistente la antibiotice (F. AS nr. 1328)."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru LUCA V., F. AS nr. 1330 - "Sufăr de neuropatie periferică"
"Diabetul nu este o condiţie obligatorie pentru instalarea neuropatiei periferice, deşi boala diabetică reprezintă una dintre cele mai obişnuite cauze ale ei, alături de alcoolism, malnutriţie şi carenţă de vitamine. Leziunile traumatice, presiunile constante asupra unor nervi, bolile autoimune (lupus, poliartrită reumatoidă), bolile hepatice, renale sau tiroidiene pot constitui tot atâtea cauze determinante pentru deteriorarea nervilor periferici..."
Citeste tot articolul
GEOGRAFIE MEDICALĂ - Remedii din lumea largă
Cu rezultate verificate în timp, remediile naturale rămân fără egal. Ele vindecă, ameliorează, calmează, înlătură durerile, disconfortul, întăresc sistemul imunitar, energizează, liniştesc, luminează trupul şi sufletul, în cel mai natural şi mai eficient mod posibil. Iată în cele ce urmează câteva leacuri adunate de prin toate colţurile lumii, cu specificul, tradiţiile lor. Ingredientele le găsiţi la plafaruri, magazine naturiste sau pieţe.
Citeste tot articolul
Armata secretă din intestin
"Întrebare de concurs: ce organ cântăreşte aproape două kilograme şi are puterea să ne influenţeze hotărâtor dispoziţia - cu alte cuvinte, să decidă dacă înclinăm să fim optimişti sau mai degrabă pesimişti? ..."
Citeste tot articolul
Strugurii ca medicament
"A venit toamna şi, înainte ca "frunza să ruginească în vii", strugurii au fost culeşi şi domină cu autoritate pieţele. Buni la gust, ei sunt "aur" şi pentru sănătate, un leac cu putere vindecătoare în multe boli. Sunt folosiţi cu succes în următoarele afecţiuni..."
Citeste tot articolul
Intestinele noastre au amintiri - COLITELE
"Colita este un termen asimilat de către populaţie, diagnosticul medical corect fiind "sindrom de intestin iritabil" sau "sindrom de colon iritabil". Oricine a suferit măcar o dată în viaţă din cauza unei probleme alimentare se va confrunta cu ea toată viaţa. Intestinul este un organ extrem de sensibil, astfel încât la orice "amintire" a acelui moment neplăcut, se produce o reacţie exagerată, necontrolată, asemănătoare cu evenimentul iniţial."
Citeste tot articolul
Remedii de toamnă cu alimente
Vă încearcă, deja, neplăcerile sezonului rece? Înainte să daţi iama în dulăpiorul cu medicamente, căutaţi-vă leacul printre legumele care invadează pieţele. Abia adunate de prin grădini, au în ele energia soarelui verii, care vindecă tot.
Citeste tot articolul
Măşti cu efect rapid
"După arşiţa, vântul şi radiaţiile puternice ale verii, pielea are nevoie de îngrijire atentă. Apelaţi la măşti. Eficienţa lor este maximă. Alcătuite cu produse naturale, ele hidratează pielea, o regenerează şi o întineresc. Măştile sunt absorbite rapid de piele. Se recomandă să fie preparate chiar înainte de aplicarea lor."
Citeste tot articolul
Cura cu struguri
"S-au cules viile, şi rodul lor (mai bogat anul ăsta) se revarsă din nou în pieţe: struguri roşii, negri şi albi. E momentul ideal pentru cura anuală de sănătate şi de slăbit cu struguri. Reţeta e simplă: două zile pe săptămână se mănâncă în exclusivitate 1,5 kg de struguri pe zi. Rezultatul: 1 kg mai puţin la capătul săptămânii."
Citeste tot articolul
Doica mea
"Lângă mine, mereu atent şi de pază, era un câine alb, frumos, dar mai ales înţelept, pe nume Ciopy. Prin lătratul lui insistent, el o anunţa la timp pe bunica dacă deveneam agitată, dacă trebuia să mă schimbe sau plângeam după biberon. Nu lăsa pe nimeni să se apropie, nici măcar o muscă sau vreun ţânţar, vânându-le cu mare îndemânare."
Citeste tot articolul
Cazuri de extremă urgenţă
"Stimată doamnă directoare Sânziana Pop, Mă numesc Pârlogea Andreea Bianca şi am 16 ani. Sunt elevă în clasa a X-a, la profil filologie, Liceul Teoretic Zimnicea. M-am hotărât să vă cer ajutorul în numele părinţilor mei, după ce am stat de vorbă cu d-na dirigintă, o fidelă cititoare a revistei "Formula AS", care cunoaşte situaţia grea a familiei mele."
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii AUGUST
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Muntele eroilor - Tabla Buţii
"Pare doar o vale domoală şi largă, aşa cum sunt multe pe la noi: ruptă din Rai şi picată pe pământ. Aşa arată Tabla Buţii, una dintre cele mai vechi trecători dintre Muntenia şi Ardeal."
Citeste tot articolul
Târgu-Jiu: Case, Oameni, Destine
"Faima planetară a lui Constantin Brâncuşi, precum şi amplasarea la Târgu Jiu a complexului sculptural format din Coloana Infinitului, Poarta Sărutului şi Masa Tăcerii, s-au răsfrânt asupra orăşelului de pe malul Jiului, făcându-l cunoscut în toată lumea. La un aşa imens câştig de imagine, există şi anumite pierderi în planul cunoaşterii istoriei locale, care a cam dispărut din atenţia opiniei publice."
Citeste tot articolul
Săptămâna cimbrului sălbatic
"Dragă Ilie, Azi e duminică, după soare se vede că vine primăvara şi eu sunt fericită. Am primit scumpul tău răspuns, pe care l-am aşteptat cu mare nerăbdare. M-am şi gândit să-ţi scriu chiar imediat, ca să nu slăbesc firul dintre noi, ba din contră, să-ţi dovedesc şi prin asta cât de mult mă gândesc la tine. Mai departe vei şti despre mine că fac bine cu şcoala, îmi place ce fac, dar aş vrea să se termine mai repede."
Citeste tot articolul
Cele trei învăţături ale toamnei
"O vorbă din bătrâni ne învaţă că toamna se numără bobocii. Abia toamna aflăm cu exactitate ce am obţinut în cursul verii şi tot toamna este perioada în care putem privi lucrurile în perspectivă, putem face strategii, legate de lunile de iarnă ce stau să vină. Toamna este anotimpul revelaţiei, anotimpul clarităţii şi al bilanţurilor realiste."
Citeste tot articolul
RĂSPUNSURI DE LA CITITORI: "Să nu vă ruşinaţi deloc de această îndrăgostire"
"Fiecare fiinţă omenească are dreptul să se bucure de ceea ce Creatorul a rânduit când a făcut bărbat şi femeie şi le-a zis: "Fiţi roditori, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l". Sunt mai în vârstă decât dumneavoastră şi am fost binecuvântat cu o viaţă normală de familie, timp de şase decenii. Am cunoscut fericirea în doi, când un suflet sălăşluieşte în două trupuri."
Citeste tot articolul
CRISTINA CEPRAGA - "Am plecat în Italia, ca să mă lămuresc cine sunt cu adevărat ca om"
"Am plecat din România când eram foarte tânără şi mă bucuram de o anume glorie artistică, dar a fost o plecare asumată, cu o miză profesională mare şi cu una interioară încă şi mai mare: am plecat în Italia ca să mă lămuresc cine sunt, cu-adevărat, ca om. Or, căutarea asta de sine nu ar fi putut să funcţioneze, dacă nu acceptam deplin experienţa vieţii luate de la capăt, într-o ţară străină. Şi uite că stau în Italia deja de 14 ani!"
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
"Romanele lui Yukio Mishima (1925-1970), traduse toate din japoneză în seria de autor de la Humanitas, ne-au convins de singularitatea imaginarului său, de abnegaţia lui morală faţă de tradiţie, de nostalgia pentru codul de onoare al samurailor din a căror stirpe se trăgea. Prozator, poet şi dramaturg cu o cultură clasică, atât europeană cât şi niponă, dispreţuia societatea postbelică din ţara lui înfrântă..."
Citeste tot articolul
IONUŢ FULEA - "Lasa-ţi sufletul să aleagă drumul"
"Când aveam şase ani, părinţii mei au divorţat. Tata, pe când era îndrăgostit de mama şi când erau încă împreună, îi cânta romanţa "De ce oare eu te-am cunoscut?", pe care, tot auzind-o, am învăţat-o şi eu. Apoi, după divorţ, mama mă ruga să i-o cânt în momentele ei de tristeţe. Am prins drag de cântec, chiar dacă momentul nu era unul fericit pentru mine şi pentru familia mea."
Citeste tot articolul
Neştiutele căi ale Domnului... Pr. RADU IOAN TRIFON: "E foarte important ca un copil să crească cu Hristos"
"Înclinaţia către teologie s-a produs când încă mai cântam. Primeam foarte multe scrisori, căci pe vremea aceea nu era internet, nu era facebook, nu era nimic, erau doar fan-box-uri în reviste. Aveam un fan-box al trupei Bethleem, în revista "Pop, rock'n'show" a lui Andrei Partoş şi încă într-o revistă. Primeam mesaje, scrisori, chiar cu sacii."
Citeste tot articolul
Cum vom circula în viitor? Maşini zburătoare sau bătrânele biciclete?
"De când e lumea, oamenii au încercat să călătorească mai repede şi mai comod. Dar dacă pe distanţe cosmice se pare că progresăm continuu, pentru transportul urban, de la apariţia metroului încoace, întâmplată în anul 1863 la Londra, nimic nu s-a schimbat radical. Nu e de mirare că mulţi europeni se întorc acum cu faţa spre trecut, în găsirea unor soluţii care să descongestioneze traficul şi să ne facă viaţa mai plăcută şi, de ce nu, mai sănătoasă."
Citeste tot articolul
ZODIACUL LUNII OCTOMBRIE
"Pe parcusul întregii luni, cei doi benefici Venus şi Jupiter se găsesc în semnul Scorpionului. Şi tot aici se întâmplă, din 6, retrogradaţia planetei Venus. Aceasta iniţiază un proces de clarificare a unor probleme intime, dar şi băneşti..."
Citeste tot articolul
Un gigant la Bucureşti - ROD STEWART: "Sinceritatea te ajută enorm în viaţă"
"La 73 de ani, dinamic, încă, şi cu o energie fantastică, expansiv şi seducător, Rod Stewart i-a magnetizat pe cei peste 75 de mii de bucureşteni care s-au adunat în Piaţa Constituţiei din Capitală, cu mult înainte de începerea show-ului. Şi chiar dacă au stat câteva ore aşteptându-l lângă scena din faţa Parlamentului, n-au existat cârcoteli, mai ales că în deschidere a urcat pe scenă trupa Vunk, una dintre cele mai îndrăgite formaţii de pop-rock de la noi."
Citeste tot articolul