Împotriva marii corupţii
"Într-un interviu recent, dat agenţiei "Associated Press", Liviu Dragnea, liderul PSD şi preşedintele Camerei Deputaţilor, anunţa ritos că "Lupta anticorupţie (în România - n.n.) a mers prea departe"! O prezentare mai bună a "politicii" şefului majorităţii parlamentare şi - în fapt - a deţinătorului puterii de pe malurile Dâmboviţei nici că se putea."
Citeste tot articolul
INFORMARE PRELUCRARE DATE PERSONALE
Într-un limbaj mai simplu: cititorii revistei noastre care solicită ajutor la rubrica de S.O.S., sau ne scriu pentru rubricile Cititorii întreabă, Cititorii răspund, Bursa medicamentelor, Pagina Specialiştilor, Cititorii mulţumesc pentru vindecări, Din lumea necuvântătoarelor, Cititorii mulţumesc pentru ajutor, Cel mai fidel cititor vor trebui în viitor, ca pe lângă scrisoarea personală adresată revistei, să asocieze obligatoriu şi textul consimţământului, publicat mai sus.
Citeste tot articolul
Săptămâna 25-31 mai
Aşa cum Marte se ceartă cu Uranus pe cer, ne putem certa noi cu prietenii, mai ales dacă subiectul îl constituie banii. Poate fi vorba de faptul că prietenii insistă să faceţi afaceri riscante cu ei şi dvs. nu doriţi, fie aveţi probleme cu o iniţiativă lansată în grupul dvs. de prieteni cu care nu sunteţi de acord. Pe de altă parte, mintea ne funcţionează brici şi ne ajută să luăm decizii corecte în situaţii complexe.
Citeste tot articolul
Artă cu pickhamerul
"Primăria Capitalei, cu ajutorul Apa Nova, tocmai s-a apucat să spargă ansamblul de fântâni monumentale din Piaţa Unirii. "Lucrări de reabilitare", scrie pe devizul de 7 milioane de euro (!)."
Citeste tot articolul
Despre România, nu prea de bine
"Societatea Academică Română (SAR) şi Radio France International (RFI) România, reprezentate de Alina Mungiu-Pippidi şi Ovidiu Nahoi, alături de alţi membri ai guvernului şi ai opoziţiei parlamentare, precum şi de oameni de afaceri şi sindicate, au dezbătut, zilele trecute, stadiul în care se află ţara noastră, după zece ani de când face parte din Uniunea Europeană."
Citeste tot articolul
BARBU MATEESCU - "Populaţia este atrasă de oraşele cu universităţi serioase, cu locuri de muncă şi o administraţie inteligentă"
"Bucureştiul este într-o situaţie atipică: o placă turnantă a emigraţiei şi imigraţiei. În fiecare an, cel puţin 170 de mii de oameni se află într-una din următoarele situaţii: ori îşi stabilesc domiciliul în Bucureşti, ori pleacă din Bucureşti, pentru a-şi stabili domiciliul în alt oraş din România sau pleacă definitiv sau pe termen lung din ţară. Acest flux (sau, mai colocvial spus, "du-te vino") este imens ca dimensiuni, fără echivalent în ţara noastră, precum şi probabil fără echivalent în istoria capitalei."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru THEODOR - Iaşi, F. AS 1256 - "Am pe faţă un edem inestetic"
"Stimate domn, după descrierea făcută de dumneavoastră s-ar părea că este vorba de un epiteliom bazocelular, cea mai frecventă formă de cancer cutanat, dar care, din fericire, contribuie doar la 0,1% din decesele provocate de această boală. De altfel, dă foarte rar metastaze. Nu se ştie cauza exactă a afecţiunii, una dintre cauze fiind expunerea excesivă la raze ultraviolete."
Citeste tot articolul
A venit frumosul Mai!
"Energie cu apă rece: plimbaţi duşul peste faţă cu mişcări circulare, apoi îndreptaţi-l câteva secunde asupra orbitelor. Când sunteţi deprimaţi, lăsaţi apa rece de la robinet să curgă 30 de secunde peste pulsul mâinii drepte, apoi peste cel al mâinii stângi, după care acoperiţi-vă tâmplele, fruntea şi ochii cu un prosop înmuiat în apă rece, 30 de secunde, timp în care respiraţi adânc."
Citeste tot articolul
Dr. biolog ANDREI ŞOGOR - "Noi, oamenii, am uitat cât de minunat este să exişti, pur şi simplu"
"Când vedem o fiinţă, animal sau plantă, care există independent de voinţa noastră, ni se pare extraordinar. Cum pot trăi aşa, de la sine, fără grija zilei de mâine? Specia noastră umană emite neîncetat judecăţi, se evaluează pe sine şi pe alţii, îşi numără "prietenii" de pe Facebook, necunoscuţii care i-au dat un like, exclud ce nu face parte din turmă. Esenţa unei existenţe viabile constă însă în a-ţi trăi viaţa cu intensitate."
Citeste tot articolul
Lumina verde
Efectul vindecător al culorilor nu este o simplă supoziţie, ci un adevăr ştiinţific demonstrat pe mii de cazuri. Verdele viu, verdele primăverii, se pare că deţine supremaţia terapeutică.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Preparate farmaceutice din scoarţă de arbuşti şi copaci
De stejar, de cruşin, de salcie sau de liliac - scoarţa este un remediu care poate rivaliza cu medicamentele. Se recoltează acum, în Mai, când fluxul sevei este abundent, iar coaja se desprinde cu uşurinţă de pe trunchi
Citeste tot articolul
O floare miraculoasă: Muşeţelul
"Cu petalele albe prinse în jurul bănuţului auriu, muşeţelul înveseleşte şi luminează locurile prin care creşte. Dacă mai ţinem seama şi de mireasma dulce cu care îmbălsămează zilele calde, de vară, e lesne de înţeles de ce este aşa de mult preţuit."
Citeste tot articolul
Locul unde începe lumea - Fundătura Ponorului
"Cu fotografia asta, Diana Buzoianu a câştigat concursul Big Picture al cotidianului britanic "The Telegraph": căpiţe de fân, o casă de lemn, un om. Fumul se ridică din hornul casei şi se răsfiră apoi, ca un duh alb, pe deal, înspre pădure."
Citeste tot articolul
Zâna din Ţarina Apusenilor
"Trebuie doar să-ţi cobori privirea, plantele comestibile sunt la tot pasul! Hai să ne plimbăm puţin pe deal, şi ţi le arăt pe toate! Plăntuţele astea parcă strigă la noi: "Suntem aici, culege-ne!".
Citeste tot articolul
Iubire târzie
"A fost dragoste la prima vedere, cu... bătaie lungă. Ne-am întâlnit când aveam douăzeci de ani, dar ne-am trăit iubirea abia patru decenii mai târziu, după ce eu trecusem printr-o încercare grea, care m-a făcut să cred că bucuriile mele ca femeie s-au sfârşit. M-am hotărât să vă împărtăşesc taina acestei iubiri, cea mai preţioasă lecţie pe care mi-a dat-o viaţa: pentru dragoste, nu e niciodată prea târziu, atâta timp cât îţi laşi inima deschisă şi te încrezi în voinţa lui Dumnezeu."
Citeste tot articolul
Dialog între surzi
Întrebări fără răspuns, gingăşii reprimate, declaraţii neluate în seamă, indiferenţă... Uneori, avem senzaţia că nu vorbim cu partenerul nostru de viaţă, ci cu pereţii. Cum poate fi reînnodat contactul, cum putem să ne înţelegem mai bine, în toate sensurile cuvântului ?
Citeste tot articolul
DAN BITTMAN - Solistul vocal al trupei Holograf şi întreprinzător de succes - "Sunt un spirit liber şi nu-mi pare rău: aş plăti oricât ca să fiu lăsat în pace!"
"Pe când alţii şi-au luat case la mare sau la munte, eu recunosc că am fost norocos şi inspirat să caut un loc ca acesta, în afara Bucureştiului. Şi da, mă simt ca un paşă, dar ca unul cu responsabilităţi! Fac totul ca să conserv ecosistemul natural de acolo şi încerc să-i învăţ lucrul acesta şi pe locuitorii din apropiere (Săruleşti), deoarece protejarea naturii e necesară pentru chiar supravieţuirea noastră."
Citeste tot articolul
Povestea unui om care a învins urâtul - MIHAI VASILE - Regizor: "Cine-i Nichita ăsta, să-i faci tu festival?"
"De-a lungul anilor, îmi zice, au venit la festival tineri care nu ştiau nimic despre Nichita. Chiar şi anul ăsta, le-am dat să facă un chestionar, şi 80 la sută din ei au recunoscut că, dacă n-ar fi venit la festival, n-ar fi auzit niciodată de Nichita Stănescu. E o catastrofă în şcolile din România de azi. Copiii ăştia nu au nicio vină, în manuale nu există decât o poezie de-a lui, iar odată ce l-au descoperit aici, în spectacolele noastre, mulţi dintre ei i-au citit aproape toată opera."
Citeste tot articolul
Părintele plugar din Glod: COSMIN VOINEA - "E minunat să stai în faţa sfântului altar"
"Un miracol a fost însăşi construirea bisericii în anul 1841. În vremea aceea, după cum ştim, românii din Transilvania nu aveau voie să zidească biserici, decât din lemn. Ţăranii din Glod şi părintele lor duhovnicesc, Iosif Rob Becar, şi-au luat îndrăzneala să ridice, totuşi, un lăcaş de cult din piatră, fapt care a stârnit furia grofului de la Geoagiu, care stăpânea aceste pământuri. Drept urmare, groful a trimis o armată ca să zădărnicească lucrările de construcţie a bisericii."
Citeste tot articolul
BERNADETTE SZOCS - campioană la tenis de masă - "Rezultatele pe care le obţinem pentru România îmi aduc cea mai mare împlinire"
"Să o vezi jucând pe "Berni" Szocs e un spectacol în sine. E o bombă de energie, ţipă de bucurie, ca un copil, la fiecare punct câştigat, se întristează la fiecare ratare, de parcă ar fi un capăt de lume. Apoi, într-o clipă, revine perfect concentrată, pentru următorul schimb. Loveşte mingea uimitor de rapid şi de curat. Când joacă împotriva unei sportive din Asia, nu poţi deosebi care e europeanca dintre cele două - spun specialiştii!"
Citeste tot articolul
Muzici cu aventuri - MICHAEL MALARKEY: "Am început să cânt cu mult înainte de-a deveni actor"
"Vampirii nu şi-au pierdut farmecul la Hollywood, mai ales în varianta lor modernă, atrăgătoare, exotică, iar dacă poartă şi un accent britanic, reţeta sună a succes garantat! Toate aceste calităţi le întruneşte actorul Michael Malarkey, care a devenit cunoscut în lumea întreagă graţie rolului Enzo St. John, din îndrăgitul serial TV pentru adolescenţi - "The Vampire Diaries" (Jurnalele vampirilor)."
Citeste tot articolul