RODICA CULCER despre... "El lider maximo" se teme de critici
"Măsurile extreme de cenzură aplicate la congres de Liviu Dragnea demonstrează însă că şi el, ca orice dictator, se teme de dizidenţă, chiar dacă s-a asigurat de o echipă de conducere submediocră şi fidelă, în frunte cu agramata Dăncilă. Să sperăm că nu ajunge la paranoia"
Citeste tot articolul
Săptămâna 23-29 martie
Ar trebui să fim atenţi ce şi cum spunem, în weekend, când planeta comunicării, Mercur, intră în mişcare retrogradă. În mod special sâmbătă putem face alegeri greşite. Până pe 16 aprilie ne-ar fi de folos să luăm lucrurile din urmă, să vedem unde am lăsat situaţii nedescurcate. Unele pot data încă din luna decembrie. Cui nu i-aţi răspuns la un e-mail, cine aşteaptă încă o clarificare din partea dvs.? Marte şi Saturn, cei doi malefici ai astrologiei tradiţionale, se apropie tot mai mult în semnul Capricornului, ceea ce le e de folos celor care au multă muncă de făcut.
Citeste tot articolul
Circul PSD şi statisticile
"Multă lume nu a înţeles la ce bun un congres al Partidului Social Democrat, la foarte scurt timp după numirea celui de-al treilea premier la Palatul Victoria. Sunt chiar şi unii PSD-işti care declară că nu au înţeles rostul congresului. Cam puţini, desigur, în contextul unui eveniment la care, "dintr-o scăpare", nu a fost invitat niciunul dintre foştii preşedinţi ai partidului (oare ei chiar nu au nimic de spus despre ce se întâmplă azi în PSD?)."
Citeste tot articolul
Un Dodon de... Bucureşti: Teodor Meleşcanu!
"Recent, s-au întâlnit la Iaşi peste o sută de Aleşi Unionişti din Basarabia cu primarul Mihai Chirică şi cu alţi moldoveni patrioţi din zonă. Cu această ocazie, primarul a rostit vorbe dureroase: "Nu de Dodon ne facem griji, ci de faptul că sunt mulţi Dodoni printre noi". Între ei, străluceşte dureros ministrul de Externe Theodor Meleşcanu. Zilele trecute, ministrul a afirmat că declaraţiile de unire adoptate de mai multe localităţi basarabene sunt "expresia unei dorinţe, dar nu au valoare juridică"."
Citeste tot articolul
Pr. Prof. CONSTANTIN NECULA: "Diferenţa dintre generaţiile vechi, care au făcut România independentă şi Marea Unire, şi generaţia noastră, este că aceia şi-au dat sângele..."
"Principala problemă a tinerilor de azi este că nu sunt în căutarea lui Dumnezeu, ci în căutarea lor înşile. Până nu-i vom învăţa pe tineri să se găsească pe sine, nu-i putem împinge să-l găsească pe Dumnezeu. Este nevoie de dialog cu ei, nu de monologul Bisericii. De deschidere şi afecţiune, nu de discursuri ex cathedra. Tinerii au nevoie să fie ascultaţi, nu să asculte. Pentru că nu-i mai ascultă nimeni."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru CLEMENTINA - Vălenii de Munte, F. AS nr. 1303 - "Îmi tremură mâinile şi nu mai pot să scriu"
În primul rând, trebuie spus că tremorul esenţial este o condiţie întâlnită destul de frecvent la mijlocul sau spre partea mai avansată a vieţii, cu evoluţie lent-progresivă şi simptome care pot afecta, de la caz la caz, mâinile, capul sau vocea. Spre deosebire de boala Parkinson, în care tremorul este de repaus şi se ameliorează odată cu mişcările voluntare, tremorul esenţial se produce atunci când are loc iniţierea unei mişcări voluntare, de genul mâncatului sau scrisului.
Citeste tot articolul
"Mulţumiri d-nei terapeut MONICA URSU din Suceava"
Vă mulţumesc din inimă pentru ajutorul găsit în paginile acestei reviste. Mă numesc Maria Nicu şi ador să citesc şi să descopăr noi leacuri sau tratamente naturiste. Datorită vouă, citind mereu, am descoperit un remediu şi pentru mine. Aveam tot timpul o senzaţie greoaie de balonare şi disconfort abdominal, eram mereu constipată.
Citeste tot articolul
Sănătate şi post: SOIA
Acum, în plin post al Paştelui, este cel mai potrivit moment pentru a apela la produsele din soia. Meniul vegetarian se poate îmbogăţi foarte mult cu aceste preparate care, atunci când sunt corect prelucrate şi condimentate, sunt pe cât de delicioase, pe atât de bune pentru sănătate. Iată o listă aproximativă cu alimentele din soia pe care le putem găsi în magazinele româneşti.
Citeste tot articolul
Din reţetele domnului farmacist Bobaru: Tratamente naturiste pentru hipotiroidie
Hipotiroidia se manifestă atunci când, din diverse cauze, secreţia de hormoni tiroidieni este deficitară. Există o hipotiroidie primară, care apare de cele mai multe ori ca rezultat al tiroiditei Hashimoto (o boală autoimună în care sistemul imunitar atacă glanda tiroidă) şi o hipotiroidie secundară, provocată de o insuficienţă hipofizară sau hipotalamică.
Citeste tot articolul
Alte remedii pentru tratarea hipotiroidiei
Kelpul (Fucus vesiculosus) este o algă marină capabilă să metabolizeze cantităţi uriaşe de iod, fiind campioană absolută la acest element. În această algă, iodul se găseşte alături de polizaharide, vitamine din complexul B, magneziu şi zinc natural, precum şi mulţi alţi nutrienţi care fac acest oligoelement asimilabil şi îi dau maximum de eficienţă terapeutică. Este un remediu util pentru cei care suferă de hipotiroidie cauzată de deficienţa de iod.
Citeste tot articolul
Cancerul de colon
Începând din 2002, organizaţiile internaţionale lansează în luna martie a fiecărui an o campanie împotriva cancerului de colon. În 2018, ea se desfăşoară sub deviza: "Nu permite cancerului de colon să-ţi hotărască soarta". Prin diverse acţiuni se urmăreşte o informare cât mai detaliată a populaţiei, astfel încât oamenii să conştientizeze pe deplin pericolul reprezentat de această afecţiune, cea de-a doua ca frecvenţă, dintre toate bolile maligne.
Citeste tot articolul
Zvelte ca trestia
Visul siluetei de primăvară bântuie nopţile multor femei. Dorinţa aceea secretă, ca odată despachetate din pulovere şi paltoane, să ieşim la iveală subţirele şi zvelte ca trestia, adorate şi admirate, topite în mii de priviri. Bine ar fi! Din păcate, visul siluetei de primăvară nu se prea potriveşte cu frigul şi atmosfera de iarnă, care ne mână din spate spre frigider.
Citeste tot articolul
Cel mai fidel cititor - Extragerea lunii FEBRUARIE
20 de premii a 150 RON fiecare
Citeste tot articolul
Haiducii de pe Aleea Haiducului
Aflaţi, azi, la anii de pensie, nişte foşti "copii cu cheia de gât" l-au salvat de la moarte pe unul "de-al lor". O poveste minunată despre solidaritate şi prietenie.
Citeste tot articolul
Nebuni după România: HENRY BODNIK - "Când am ajuns prima oară în Bucovina, am început să plâng"
"În România sunt rădăcinile mele, aici mă simt acasă. Bunicii mei au emigrat din Bucovina în Germania, la începutul anilor 40. În urmă cu şapte ani, nu cunoşteam România deloc şi mi-am zis într-o zi: ce-ar fi să vizitez locurile de unde au plecat bunicii mei? Aşa am ajuns în Bucovina, la Vicovul de sus , un sat de lângă Rădăuţi. M-am plimbat câteva zile pe acolo şi nu ştiam ce se întâmplă cu mine: trăiam într-o exaltare perpetuă."
Citeste tot articolul
SCRISORI DE LA CITITORI: De ce m-a înşelat Paula?
"Nu ştiu de ce vă adresez această scrisoare. Povestea pe care v-o spun s-a sfârşit. Nici sfaturi nu mai aştept. Vă scriu pentru că revista dvs. oferă condiţii igienice pentru mărturisiri şi pentru că spovedania pe care o fac sper să-mi liniştească puţin suferinţa. Sau orgoliul rănit?"
Citeste tot articolul
Dr. psiholog MARCU POPA - "Când plânge un bărbat, izbucneşte un vulcan"
"În principiu, după o experienţă de viaţă negativă, toţi oamenii cad într-o stare de şoc. Apoi urmează faza negării. Nu vrei să crezi că ce ţi se întâmplă este adevărat. În comparaţie cu femeile, bărbaţii îşi prelungesc starea aceasta, pentru că soluţiile pe care le aleg pentru a depăşi experienţele neplăcute sunt diferite. Profesional, asta se numeşte "apărare sentimentală". Când neg ceva, încerc să elimin cu forţa ceea ce mă doare."
Citeste tot articolul
IOANA MOLDOVAN - "Nu-i nimic care să mă împlinească mai tare ca fotografia"
"În 2003 mi-am luat primul meu aparat semiprofesionist, cu film, şi de acolo pot spune că a început joaca mea cu fotografia. Mai întâi, mă atrăgea fotografia de stradă, încercam să surprind momente, gesturi, trăiri, priviri. În afara câtorva poze cu copaci sau flori, am fost mereu interesată de oameni, ca subiect al fotografiei."
Citeste tot articolul
CRISTINA MIHĂILESCU - "Ce poate fi mai frumos decât să te trezeşti într-o casă mirosind a cafea?"
"Îmi amintesc că în prima zi în care am venit aici, la teatru, era o vreme oribilă, ploaie şi frig de final de februarie. Aşa de deprimant! Am ajuns la repetiţii şi mi-am zis: "Doamne, ăsta e locul în care voi lucra o vreme, de acum înainte, de ce nu e soarele deasupra?" (râde)"
Citeste tot articolul
TEODOR CABA - "Ţelul maxim este să îţi transformi munca în plăcerea supremă"
"Drumul meu a început într-o după-amiază de vară, în satul natal, Poiana, din Vrancea. O vecină a venit şi a strigat peste Valea Văsuiului către mama mea: "Lele Stancăăă! Spune-i lui Toader că a intrat la facultate! ...
Citeste tot articolul
Preoţii satelor româneşti: Părintele IOAN MORARI - "Dumnezeu a rânduit să apuc pe drumul acesta al preoţiei"
"În cei 12 ani de când sunt aici, am oficiat, în medie, cam o căsătorie pe an, deşi au fost şi ani în care nu am avut nici măcar o cununie. Botezuri au fost puţin peste 30, iar înmormântări, mult mai multe. E o realitate tristă, nu doar la nivelul comunei, ci al întregii ţări, se pare: credincioşii ortodocşi nu mai fac copii. Se gândesc că, în vremurile astea aşa de nesigure şi de strâmbe, nu vor avea ce să le ofere, şi cum să-i crească, în condiţii cât de cât decente."
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
În anul 1996, am trecut prin cel mai greu moment al vieţii mele - divorţul, după 23 de ani de căsnicie. M-am trezit singură, cu doi copii la şcoală, rudele s-au retras, nimeni nu a binevoit să mă ajute ca să trec mai uşor peste acest moment nefericit. Singură, dezorientată, mereu tristă, nu mai aveam forţă, se dărâma o lume, eram la pământ... nici tranchilizantele nu-şi mai făceau efectul.
Citeste tot articolul
Campionii fidelităţii
Unul dintre sloganurile la modă în ultima vreme spune că "Dragostea durează trei ani". Iar când e vorba despre cuplurile din lumea filmului, trei ani par să fie de-a dreptul o eternitate. Excepţie de la regulă par să facă sportivii. Nu se ştie cum, dar aşii sportului ştiu să întemeieze căsnicii rezistente şi, mai ales, fericite. Cupluri de sportivi şi artişti, pe care nici cantonamentele, nici ispitele aflate la tot pasul nu le-au despărţit.i -
Citeste tot articolul
BERBECUL şi sănătatea
Niciuna dintre cele 12 zodii nu dispune de vitalitatea Berbecului. De ce este înzestrat cu atâta forţă? Păi, este fruntea zodiacului, un fel de locomotivă care trage după sine toate celelalte unsprezece zodii. Îi trebuie putere...
Citeste tot articolul
Regal basarabean de Centenar - "Şi-aşa-mi vine câte-un gând/ Să trec peste Prut cântând"
Când e vorba de muzică, Basarabia bate tot. Aproape fără excepţie, cântăreţii şi trupele de acolo au cucerit România şi o mare parte din Europa. Talentaţi, formaţi în şcoli serioase, odată cu farmecul, le simţi şi "clasa". Nu e deci de mirare că au cucerit pieţele muzicale şi adună popoare întregi de fani. Aşa cum se va întâmpla şi la acest Concert #dinBasarabia (aflat la a patra aniversare), care aduce pe scenă câteva dintre cele mai bune formaţii de muzică rock de peste Prut.
Citeste tot articolul