Viitorul lider PSD
Toate mediile româneşti au remarcat "independenţa" - tot mai evidentă - a premierului Mihai Tudose, în raport cu liderul partidului ce l-a impus la guvernare, Liviu Dragnea. Tudose a renunţat, practic, la cea mai mare parte a "programului" care a asigurat victoria PSD-ului la ultimele "parlamentare". Predecesorul său, Sorin Grindeanu, a fost demis - cel puţin aparent - pentru mult mai puţin.
Citeste tot articolul
Săptămâna 11-17 august
Prietenii ne pot surprinde, duminică, pentru că Luna trece peste Uranus şi, timp de câteva ore, ne predispune la acţiuni impulsive, impetuoase. S-ar putea să avem intuiţii sau premoniţii, care să se confirme numaidecât. E bine să ne înconjurăm de persoane optimiste. Luni, planeta comunicării şi a drumurilor scurte intră în mişcare retrogradă. Dacă ştim că avem o maşină mai obosită, n-ar strica să-i facem o revizie.
Citeste tot articolul
Cum ne văd alţii
De-a lungul vremii, valoarea europeană a familiei regale a României a determinat câteva state vecine să propună ţării noastre o unire sub aceeaşi coroană. Mai întâi a fost Bulgaria: în iunie 1886, bulgarii i-au cerut oficial Regelui Carol I constituirea unei Confederaţii româno-bulgare şi crearea unei armate comune.
Citeste tot articolul
Un vis pierdut
"Domnule Prim Ministru, în ultima perioadă au apărut în spaţiul public mai multe semnale alarmante privind intenţia Guvernului de a lua o serie de măsuri îngrijorătoare, cum ar fi plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului sau majorarea taxelor pentru cei cu activităţi independente, prin schimbarea radicală a Codului Fiscal..."
Citeste tot articolul
TIA ŞERBĂNESCU - "Încet dar sigur, PSD castrează Justiţia. Efectele se văd deja"
"În mod normal, o lună e prea puţin pentru evaluarea unui nou guvern. Totuşi, Cabinetul Tudose a dat deja suficiente semne care să producă îngrijorare. De bine ce guvernul Grindeanu a fost executat de Liviu Dragnea, şeful PSD, sub motiv că s-ar fi îndepărtat de sfântul program de guvernare al partidului, Cabinetul Tudose şi-a început mandatul prin a modifica programul de guvernare, inventând tot felul de măsuri."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru MARIA ŞTEFAN - Bucureşti, F. AS nr. 1274 - "Caut tratament pentru tălpi fierbinţi"
Cu siguranţă, în cazul soţului dvs., sintagma "tălpi fierbinţi" nu reprezintă altceva decât exprimarea simptomatică a complicaţiilor diabetului, patologie cu care se confruntă de mai mult timp. Spun asta, pentru că, în timp, complicaţiile diabetului (afecţiuni cardio-vasculare, retinopatie diabetică, nefropatie, creşterea riscului de infecţii etc.) implică şi instalarea neuropatiei periferice, cauzată de nivelurile crescute ale glicemiei.
Citeste tot articolul
"Cu preparatele ROMVAC, m-am vindecat de o infecţie cu E.coli"
Am avut infecţii urinare fără întrerupere timp de 6 ani pe care le-am tratat cu antibiotice de tot felul, dar niciunul nu m-a ajutat. Viaţa mea a fost lipsită complet de normalitate şi m-am simţit din ce în ce mai slăbită.
Citeste tot articolul
Despre FICAT, doar de bine
Reţetă din patru rădăcini. Mod de preparare şi administrare: În 3 l de apă se pun la fiert 3 linguriţe de rădăcină de dud mărunţită (Morus alba) şi câte 1 linguriţă din rădăcinile următoarelor plante: măceş (Rosa canina) ...
Citeste tot articolul
Ce alimente, la ce boală?
Multe afecţiuni ar putea fi evitate sau, cel puţin, ameliorate, dacă ne-am alimenta mai sănătos, spun experţii. Sună cam simplist, dar e o şansă care chiar există. Faceţi o încercare, mizând pe cel mai delicios medicament posibil: mâncare bună şi sănătoasă.
Citeste tot articolul
Boala privitorilor de vitrine (Arterita periferică)
Cei ce simt la mers crampe musculare şi furnicături în fese, coapse şi/sau gambe suferă de aşa-numita "boală a privitorilor de vitrine", denumită medical claudicaţie intermitentă. Este vorba de arterită periferică, manifestată prin îngustarea vaselor de sânge de la nivelul picioarelor, ceea ce diminuează irigarea cu sânge a muşchilor din zona respectivă.
Citeste tot articolul
Neplăcerile sarcinii
Pe toată perioada sarcinii, mici neplăceri pot perturba viaţa cotidiană în starea de bine a viitoarei mame. Sarcina poate fi însoţită de tulburări diferite, în funcţie de fiecare femeie: dureri de cap din cauza modificărilor hormonale, dureri de spate şi oboseală permanentă din cauza greutăţii suplimentare, arsuri la stomac şi reflux esofagian ca urmare a presiunii uterului asupra stomacului, constipaţie şi hemoroizi.
Citeste tot articolul
Un organism de top
Inima. Solicitaţi-o, fără să o bruscaţi. La fel ca şi o maşină care trebuie condusă din când în când în afara oraşului, inima trebuie solicitată în mod regulat. Cei care au făcut mult sport au inima înceată şi solidă, dar trebuie îşi păstreze forma fizică pentru a fi în continuare sănătoşi. Ceilalţi ar face bine să înceapă şi ei să facă mişcare.
Citeste tot articolul
Măşti anti-caniculă
Vipiile aprinse ale verii nu ne seacă doar energia şi pofta de viaţă, ci şi pielea de pe obraz. Că vă aflaţi la mare, la munte sau pe "plajele" de asfalt din oraşe, urgenţa este aceeaşi: pielea are nevoie de umezeală şi vitamine.
Citeste tot articolul
Dieta cu mere
Kilogramele în plus au fost o problemă pentru mine, mai ales după cele două naşteri. Aşa că am citit foarte mult şi am încercat fel de fel de reţete de slăbit. Dintre toate, cea mai eficientă a fost dieta cu mere, pe care v-o prezint în continuare. Această dietă este recomandată pentru dezintoxicarea organismului. Poţi slăbi între 4 şi 5 kg pe săptămână.
Citeste tot articolul
Iubirea ca o cămaşă
Poate pentru că bucuria copilăriei mi-a fost umbrită în mare parte de anii trăiţi prin spitale, drept răsplată, bunul Dumnezeu mi-a deschis poarta Adolescenţei, făcându-mi un dar minunat: dragostea. Poate că Dumnezeu mi-a dat dinadins să trăiesc suferinţa, pentru ca să preţuiesc fericirea ca pe un dar ceresc.
Citeste tot articolul
Raiul Pădurenilor
Preotul a ţinut liturghia de dimineaţă, apoi a luat crucea, icoana şi prapurul şi a ieşit cu ele din biserică. Lumea l-a urmat. Tot satul. Tineri, bătrâni, în costumele lor nemaivăzute, în care, fir cu fir, a fost ţesută viaţa de pe acest pământ. Viaţa pădurenilor, de pe pământul lor de sus, cu munţi domoli şi păduri nesfârşite.
Citeste tot articolul
NICOLETA NUCĂ - "Cultural şi artistic, unirea Basarabiei cu România se întâmplă în fiecare zi"
"Noi suntem o familie de pro-români. Cunoaştem rusa, pentru că în Republica Moldova e o necesitate, dar în casa noastră nu s-a vorbit decât în română. Asta e limba sufletului nostru! În plus, tata fiind politician, a întreţinut mereu focul românismului în familie. Şi toţi trei am tot sperat că unirea dintre România şi Republica Moldova se va înfăptui."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Ca editor care coordonează colecţia de literatură străină "Biblioteca Polirom", în care apar mii de cărţi, cronicar în presa culturală al altor câteva sute, traducător al unor prozatori şi poeţi americani, e de presupus că Bogdan-Alexandru Stănescu a învăţat multe despre modul cum poate da literatura corp şi sens sentimentelor şi ideilor, chiar şi celor mai confuze.
Citeste tot articolul
Focul Sfântului Ilie
În anul acela, după noaptea de Sântilie, până hăt, către toamnă, oamenii n-au mai vorbit decât despre focul ce-a mistuit casa, moara şi oloiniţa lui Marcu Văsâi. O întâmplare ca aceea, în care toată agoniseala unei familii se face fum şi cenuşă în câteva ceasuri, n-a mai fost pe valea lor până atunci. Nimeni nu înţelegea ce s-a întâmplat.
Citeste tot articolul
STEJARII
În satul copilăriei mele, casele abia se zăreau printre mulţimea de pomi sădiţi prin toate curţile, şi printre grădinile înconjurate de garduri vii, de merişor sălbatic, amestecat cu rugi de mure. Mai departe, unde începea să urce dealul, era o pădure plină cu fel de fel de copaci. În luna mai, te îmbăta mirosul florilor de salcâm, apoi al celor de tei. Pe măsură ce urcai, întâlneai fagii, frasinii, stejarii, arţarii.
Citeste tot articolul
Clopotele fără limbă
De dincolo de moarte, ochii bunicii Anica mă privesc cu aceeaşi seninătate şi blândeţe ca în ziua când am văzut-o revenită acasă din exilul siberian. Luminoasă la chip, ne-a luat în braţe pe mine şi pe sora mea şi nu se mai sătura să ne mângâie. Mă simţeam mare în braţele ei, habar nu aveam că sunt sămânţă de "culac" şi mă las mângâiat de un "duşman" al puterii sovietice.
Citeste tot articolul
ADRIAN PAPAHAGI - "Simt că în ţara asta am un rost"
"Politica e arta acţiunii, iar acţiunea implică decizie. Intelectualii sunt dilematici, nu gestionează mereu imediatul, sunt adesea în contemplarea veşnicului. Sunt hamletieni, au dileme morale, despre ce se cuvine, ce nu se cuvine. ...
Citeste tot articolul
MARI DUHOVNICI ORTODOCŞI - Ieromonahul Seraphim Rose
Istoria Părintelui Seraphim Rose a devenit aproape legendară, după ce cărţile sale s-au tipărit în întreaga lume, în milioane de exemplare. Pentru Răsăritul Ortodox, misterul călugărului din California exercita o adevărată magie încă dinaintea căderii comunismului, fiindcă unele dintre volumele sale circulau în ceea ce se numea, pe atunci, "samizdat", adică traduse, dactilografiate şi difuzate în mod clandestin.
Citeste tot articolul
Despre treptele rugăciunii - "Scara" părintelui Cleopa
Cum să ne rugăm mai bine? Cum să ne facem auziţi de Dumnezeu? Cum să înduplecăm iertarea şi ajutorul Său? De două mii de ani, creştinii îşi pun aceste întrebări fără încetare. Printre cele mai convingătoare răspunsuri, la loc de frunte se află îndemnurile părintelui Ilie Cleopa, unul dintre marii duhovnici ai românilor. "Rugăciunea este maică şi împărăteasă peste toate faptele bune", spunea călugărul de la Sihăstria.
Citeste tot articolul
VAMA VECHE vă invită la dans
Era imposibil ca în plină vacanţă să nu se cânte pe malul mării! Nimic nu se potriveşte mai bine cu muzica, decât foşnetul valurilor şi zările albastre. Aşa se face că în Vama Veche, ultima localitate a litoralului românesc, se vor desfăşura, nu unul, ci două concerte în paralel: Romania Salsa Week şi Sunset Festival.
Citeste tot articolul