Mască energizantă cu castraveţi
(Împrospătează pielea ofilită)
Castraveţii împrospătează şi vitalizează obrazul, prin conţinutul lor ridicat în umiditate şi în vitaminele A şi C. În plus, conţin şi enzime care hrănesc pielea în profunzime. Aşa se explică celebritatea lor, încă de pe vremea împărăteselor egiptene şi romane. Brânza de vaci are, în schimb, proteine. Nu există o altă tovărăşie mai demnă de încredere, când e vorba de frumuseţea obrazului.
Reţetă: Daţi pe răzătoarea cea mică un castravete proaspăt (de dimensiune mijlocie şi cu coaja brobonată). Amestecaţi 2 linguri de răzătură cu o lingură de brânză proaspătă de vaci. Întindeţi compoziţia pe obraz şi lăsaţi-o să acţioneze 15 minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă.
Mască cu smântână şi zmeură
(Înmoaie pielea uscată de soare şi vânt)
Iată un mijloc ideal de îngrijire a tenului pe timp de vară: zmeura conţine din belşug vitamina A, zaharuri naturale şi enzime care înmoaie suprafaţa tenului. În combinaţie cu smântâna, alimentează pielea uscată fără să producă iritaţii sau înroşiri.
Reţetă: Amestecaţi un pumn plin de zmeură proaspătă cu o linguriţă de miere şi 2 linguri de smântână. Întindeţi compoziţia pe obraz şi lăsaţi-o să acţioneze 15 minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă (la temperatura camerei).
Mască de faţă cu albuş de ou
(Proteinele regenerează pielea)
Masca pe bază de albuş acţionează ca un mini-lifting, dar ea irită pielea puţin, aşa că nu trebuie folosită mai mult de două ori pe săptămână. Albuşul bătut întăreşte şi netezeşte pielea, strânge porii dilataţi şi atenuează ridurile subţiri.
Reţetă: Bateţi spumă albuşul de la un ou. Introduceţi apoi în el o linguriţă din crema dvs. de obraz, punând-o câte puţin şi amestecând. Întindeţi compoziţia pe obraz şi lăsaţi-o să acţioneze 10 minute. Clătiţi-vă cu apă călduţă.