Punctul critic al guvernării
Alternanţa la putere, caracteristică democraţiilor reale, presupune ca de-a lungul unei legislaturi, opoziţia să speculeze oricare moment de slăbiciune al guvernanţilor, pregătindu-şi - prin alternativele propuse la deciziile acestora - terenul pentru câştigarea viitoarelor alegeri.
Citeste tot articolul
Nea Ionică
Magazinele săteşti din vremea copilăriei noastre au dispărut. Ca să fiu mai precis, multe din spaţiile în care funcţionau mai există, dar fie că au ajuns depozite, fie sunt închise şi ruinate. Ce-i drept, în puţinele care mai funcţionează şi azi, vânzătorii îşi fac meseria, vând mărfurile luate de la oraş, dar nu prea ştiu ce să spună, cum să le recomande.
Citeste tot articolul
Apărarea pădurilor: un pas înapoi, doi paşi înainte
După ce, acum câteva zile, România a făcut un pas înapoi în lupta pentru apărarea pădurii, căci parlamentarii au votat îmblânzirea sancţiunilor impuse de Guvernul Cioloş în cazul tăierilor ilegale, două iniţiative recente vin să redea optimismul mişcării ecologiste din ţara noastră.
Citeste tot articolul
SORIN NICOLAE MEGHEŞAN - Primarul oraşului Târnăveni, jud.Mureş - "Bucuria nu vine de la marile înfăptuiri, ci de la micile împliniri fericite ale vieţii"
"Până în 1989, când s-a pus accent puternic pe industrializarea întregii ţări, Târnăveniul a beneficiat de foarte multe investiţii, resimţite şi în condiţiile de viaţă ale locuitorilor. După 1989, când ne-am dorit cu toţii o revoluţie în adevăratul sens al cuvântului, o revoluţionare a clasei politice, a industriei, a tot ce înseamnă dezvoltarea ţării, am avut parte doar de un eşec total. Exact la fel s-a întâmplat şi la Târnăveni."
Citeste tot articolul
PAGINA PENTRU DOMNI - Lecţia de ras barba
În cele ce urmează vă oferim câteva recomandări pentru a calma iritaţia cauzată de bărbierit şi pentru a le veni de hac cu blândeţe perilor încarnaţi şi fără a face uz, în mod excesiv, de creme de faţă sau de loţiuni after shave.
Citeste tot articolul
Soarele, pielea şi oxidanţii
În urmă cu un secol, modelul de frumuseţe era femeia cu tenul alb, imaculat. Treptat, standardele s-au schimbat, iar femeile cu pielea bronzată au început să fie considerate mai naturale şi mai atrăgătoare. Dar expunerea la soare are o serie de riscuri, dacă nu ne protejăm: îmbătrânire precoce a pielii, riduri, pete pigmentare, piele deshidratată şi lipsită de fermitate şi, cel mai grav, risc de cancer de piele. Ne este soarele prieten sau duşman?
Citeste tot articolul
Florile magice ale verii: Sânzienele (Galium verum)
Sunt un simbol al verii. Perioada lor de maximă înflorire este identică cu perioada de maximă strălucire a soarelui. Răspândite în toată ţara, sunt cunoscute şi sub numele de Drăgaică, Floarea lui Sântion, Închegătoare, Sânjuane etc.
Citeste tot articolul
AGRESIUNILE VERII - Când sângele dă în clocot
Fără adoptarea unei diete sănătoase, celelalte tratamente (alopate sau naturiste) contra hipertensiunii au sorţi reduşi de izbândă. Iată, în continuare, câteva sfaturi orientative în acest domeniu...
Citeste tot articolul
AGRESIUNILE VERII - Stop durerilor de cap!
Doi din trei europeni se plâng de dureri de cap. Nimeni nu scapă de ele: pocnete, junghiuri, înţepături. Durerile de cap au urcat în topul suferinţelor care îi chinuie pe oamenii vremurilor moderne. Se apreciază că, în ţările dezvoltate, peste 50% din populaţie suferă de povara lor.
Citeste tot articolul
Programul de vară - Îngrijirea picioarelor
Ne aflăm permanent în mişcare. Cu toate astea, uităm aproape constant să îngrijim cea mai trudită parte a trupului nostru: picioarele! Mai ales vara, când ele vin în contact direct cu strada şi murdăria, trebuie ajutate să fie sănătoase şi să arate frumos.
Citeste tot articolul
Două diete
Cura cu pâine cu unt. Regimul durează 10 zile şi slăbiţi 3 kg. El preconizează: 300 g pâine cu unt pe zi, repartizate în 5 porţii, după cum urmează: * micul dejun: 1/2 ceaşcă cu lapte şi pâine cu unt...
Citeste tot articolul
Feluri uşoare cu legume
Omletă de roşii cu Mozzarella sau caşcaval. Se bat bine ouăle într-un castron. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul. Se spală roşiile, li se taie codiţa şi căpăcelul de sus, apoi se taie în patru. Se pun bulgării de Mozzarella să se scurgă, apoi se taie felii de un deget. (Dacă folosiţi caşcaval, tăiaţi-l în sferturi).
Citeste tot articolul
Îndemn la speranţă
Prietenul meu drag, Formula AS, Mă număr printre fericiţii care te-au descoperit şi, mărturisesc, mi-ai dat dependenţă. Iartă-mă că îţi scriu atât de rar, deşi dorinţa de a o face survine după fiecare număr care îmi oferă articole în care mă regăsesc sau de unde aflu remedii pentru unele probleme de sănătate.
Citeste tot articolul
PRINŢUL CHARLES "DE ROMÂNIA", pe urmele strămoşilor săi români din Ardeal
Moştenitorul tronului Marii Britanii a venit în Ardeal, să-şi caute strămoşii români. Vă propunem o călătorie pe urmele lui.
Citeste tot articolul
TIFF 2017, cea mai bună ediţie de până acum
Nici nu s-a încheiat bine ediţia de anul acesta, a 16-a, că organizatorii au şi anunţat cu mândrie că a fost, de departe, cea mai bună ediţie de până acum, cu 90.000 de bilete vândute. Însă recordul absolut în toată istoria festivalului e deţinut de filmul proiectat în Piaţa Unirii, în prezenţa actorului francez Alain Delon, la care s-au vândut 3300 de bilete...
Citeste tot articolul
RADU MIHĂILEANU - "Pentru mine, emoţia nu-i o ruşine"
"Pe de o parte, sufeream din cauza acestei rupturi, pe de alta simţeam că Franţa nu mă acceptă. Mi-a fost greu să mă integrez unui fel de a gândi şi trăi, care nu era al meu. Şi mă blestemam zilnic că nu vorbesc franceza ca un francez, visam să nu mai am nicio urmă de accent. Vrând nevrând, societatea cealaltă te face să înţelegi că nu-i aparţii. Eşti un intrus acolo. Tu le ceri în genunchi să te accepte. E umilitor şi greu de suportat."
Citeste tot articolul
Mari lăutari - ŢAGOI: "Aşa drag mi-era de acordeon, că-l pupam noaptea prin somn"
"Tata ţinea în mână un acoi, un ac d-ăla mare de cusut şi-mi zicea «Dacă nu-nveţi bine, uite-aşa ţi-l înfig după ureche!». Şi, de frică, am învăţat să cânt la vioară ca el. Da' să mă bată sau altceva n-a fost cazu', nu s-a amărât cu mine, şi ştiţi de ce? Că am avut de mic ureche muzicală, prindeam tot. Şi uite, am ajuns să cânt până la etatea asta, de 67 de ani".
Citeste tot articolul
BOGDAN NICOLAI - "Un jurnalist poate schimba lumea"
"Am avut marele noroc să fiu din Sinaia, unde, deşi e un orăşel mic, aveam posturi de radio locale, două televiziuni şi chiar un ziar. Pornind de la o asemenea bază, a început aventura mea în jurnalism. Toţi ne cunoşteam între noi în Sinaia, dar eu am stat mai ales pe lângă oamenii de la radio, care mă atrăgeau într-un mod inexplicabil."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Cu o experienţă de peste 15 ani în mass-media, jurnalistul cultural Cristian Pătrăşconiu întruneşte calităţi rare azi printre confraţi. Pasionat de politologie, literatură, filosofie, istorie, el are ca marcă definitorie expresia clară şi substanţială. Fie că publică analize politice, cronici literare sau convorbiri cu personalităţi, textele lui nu sunt niciodată plicticoase, fiindcă îţi dau de gândit.
Citeste tot articolul
Un lăcaş zidit pe minuni - Biserica Sfântul Pantelimon din Bucureşti
Sfântul Pantelimon s-a născut în jurul anului 290, în Asia Mică, în Nicomidia, pe atunci parte din Imperiul Roman de Răsărit, dintr-un tată păgân, un bogat şi influent senator roman, şi o mamă creştină. ...
Citeste tot articolul
Puterea rugăciunii
Am citit în paginile acestei reviste, nu o dată, despre ajutorul pe care credincioşii l-au primit în urma rugăciunilor adresate Sfântului Nectarie, pentru rezolvarea diverselor probleme cu care s-au confruntat. Am observat că cei care au primit ajutor au simţit nevoia de a împărtăşi şi altora din fericirea sprijinului acordat de acest sfânt, puţin cunoscut pe meleagurile noastre, dar receptiv faţă de rugăciunile ce-i fuseseră adresate.
Citeste tot articolul
O istorie fără sfârşit: YALE
De 313 ori a avut loc această ceremonie la Yale, iar cifra poate umple sufletul oricărui american cu fiori de respect, căci ea trimite departe, în urmă, în vremurile de început ale coloniilor. Universitatea a fost înfiinţată în 1701, în orăşelul New Haven, aparţinând astăzi statului Connecticut. Un Mecena, numit Elihu Yale, a donat suma ce a făcut posibilă construirea celui dintâi colegiu.
Citeste tot articolul
Viaţa sentimentală a RACULUI
Se spune - şi pe drept cuvânt - că bărbaţii şi femeile se împart în două categorii: cei cărora li se potriveşte mai bine rolul de iubiţi şi cei care se simt mai împliniţi în rolul soţului, respectiv soţiei. Sigur că da, există nenumărate tipuri intermediare, dar dacă aruncăm o privire la cercul zodiacal, vom găsi imediat semnul căruia îi corespunde prototipul de familist prin excelenţă: Racul.
Citeste tot articolul
America ne trimite ce are mai bun: EVANESCENCE şi AMY LEE
Evanescence este una dintre cele mai iubite şi apreciate trupe de rock americane de la începutul anilor 2000. Albumul lor de debut, "Fallen", lansat în 2003, a făcut furori şi i-a propulsat pe orbita internaţională, aducându-le o mulţime de premii, printre care două "Grammy" şi un "World Music Award". La gloria trupei a pus umărul şi o femeie, solista formaţiei, Amy Lee, care nu s-a dezis niciodată de Evanescence, în timp ce chitariştii, toboşarii şi clăparii s-au tot schimbat.
Citeste tot articolul