Ingrediente (pentru 4 persoane): 8 ouă, 40 g caşcaval ras, sare, piper, 400 g roşii coapte şi cât mai mici, 250 g Mozzarella sau 250 g caşcaval foarte moale, 20 g unt, câteva fire de pătrunjel.
Mod de preparare: * Se bat bine ouăle într-un castron. Se adaugă caşcavalul ras, sarea, piperul. * Se spală roşiile, li se taie codiţa şi căpăcelul de sus, apoi se taie în patru. Se pun bulgării de Mozzarella să se scurgă, apoi se taie felii de un deget. (Dacă folosiţi caşcaval, tăiaţi-l în sferturi). * Se pune untul la încins într-o tigaie mare de teflon, se toarnă ouăle bătute, apoi se pun în masa lor sferturile de roşii cu miezul în sus. Printre ele se presară cuburile de caşcaval sau feliile de Mozzarella. * Se lasă pe foc potrivit, cu capac, cam 5 minute, până ce ouăle se prind şi brânza se topeşte. * Se spală pătrunjelul, se toacă şi se presară deasupra.
Timp de preparare: 15 minute.
Fileuri de cod (şalău) pe gulii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 400 g fileuri de peşte (fără piele), 4 linguri de untdelemn, 1 linguriţă de miere, 4 gulii (1,200 kg), 4 linguri de sos Curry (sau alt sos picant, gata preparat, din comerţ), sare, piper, 300 ml apă fiartă cu Vegeta sau Knorr, 2 linguriţe de pătrunjel tocat, 2 linguriţe de coajă rasă de lămâie, 2 linguriţe de seminţe de susan.
Mod de preparare: * Se spală fileurile de peşte şi se zvântă într-un şervet. Cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, se taie în felii subţiri. * Se amestecă sosul de Curry cu mierea. Se aliniază pe un platou fileurile de peşte, se acoperă cu sosul şi se bagă acoperite în frigider, vreme de 15 minute. * Între timp, se curăţă guliile de coajă şi se taie în două, apoi în felii cam de 1 cm. * Se pune untdelemnul să se încingă într-o tigaie. Se călesc guliile câteva minute, se sărează, apoi se acoperă cu apă cu Vegeta, şi se lasă să fiarbă 5 minute, cu capac, la foc mic. * Se adaugă pătrunjelul tocat şi coaja rasă de lămâie. * Se scoate peştele de la frigider şi se aşează peste guliile călite. * Se mai lasă pe foc mai mare, încă 5 minute, sub capac. * Se încing seminţele de susan într-o tigăiţă, fără grăsime. Când sunt aurii, se presară peste peşte.
Timp de preparare: 25 de minute.
Gulaş cu carne de pui şi fasole verde
Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri de unt topit, 800 g carne tăiată bucăţi, 250 g ceapă tăiată în inele, 500 g fasole verde proaspătă sau de la conservă, 400 g roşii cojite de pieliţă, sare, piper, 3 linguri de miez de roşii (bulion), 1/4 l apă fiartă cu Vegeta sau Knorr, un pahar de iaurt (de preferinţă pasteurizat), pătrunjel tocat.
Mod de preparare: Se încinge bine grăsimea şi se pune carnea la prăjit 15 minute. * Se adaugă ceapa, fasolea (curăţată de aţe şi tăiată în două sau scursă bine, dacă e din conservă) şi roşiile. Se sărează, se piperează, se adaugă bulionul şi apa fiartă cu Vegeta. Se lasă să mijotească 30 de minute. * Când e gata, se amestecă în gulaş iaurtul şi pătrunjelul.