Ţelul e clar: politizarea Justiţiei
A devenit clar, pentru toată lumea, după numai patru luni de la preluarea administraţiei, că pentru PSD, principala ţintă a guvernării este supunerea (politizarea) Justiţiei. Creşterile excesive de salarii şi pensii, scutirile de impozite şi taxe (toate făcute pe hârtie) au scopul precis de a masca, pentru un public astfel narcotizat, adevăratul obiectiv.
Citeste tot articolul
Săptămâna 21-27 aprilie
Se întâmplă multe, pe cer, în intervalul acesta. Soarele de-abia intrat în Taur obţine favoruri de la Nodul Nord în Fecioară. Mai toţi ne vom bucura de schimbări în bine la serviciu, poate fi vorba despre o creştere a remuneraţiei sau îmbunătăţirea relaţiilor de serviciu.
Citeste tot articolul
Pe teren, la Galaţi
Am luat la pas, zilele trecute, alături de colegii de la "Formula AS", satele din jurul Galaţiului. Primele semne ale primăverii şi zarva pregătirilor de Paşti au dat, peste tot, un aer proaspăt călătoriilor noastre. Dar, dincolo de nebunia primăverii, bucuria cea mai mare a fost aceea de a descoperi pe teren o realitate mult diferită de cea a veşnicelor noastre stereotipii regionale: sate curate, curţi aranjate şi pământuri lucrate la centimetru.
Citeste tot articolul
"Vine judecata bunului Dumnezeu şi veţi da socoteală!"
Doamnă Sânziana Pop, stimaţi redactori, Nu v-aş fi scris, dar am urmărit la un post de TV, pe invitatul d-l filozof Gabriel Liiceanu şi mă solidarizez cu dumnealui în tot ce-a zis, deşi eu sunt o ţărancă cu opt clase, dar care citeşte mult. Sunt nemulţumită şi tristă, că în atâţia ani de guvernare PSD-ul n-a făcut mai nimic pentru români.
Citeste tot articolul
SORIN PÂSLARU - "Avem nevoie de un val al investiţiilor care să se mute spre estul ţării"
"Eu aş vedea guvernarea în felul următor: la începutul anului, facem un proiect pentru România şi luăm trei indicatori: numărul de locuri de muncă nou create, numărul de copii nou-născuţi şi numărul de absolvenţi la Bacalaureat. Toate astea se răsfrâng apoi în rezultatele economice."
Citeste tot articolul
Răspuns pentru S.V. - Galaţi, F. AS nr.1260 - "Caut orice tratament pentru scleroză laterală amiotrofică"
Din nefericire, în prezent nu există un tratament curativ pentru scleroză laterală amiotrofică (SLA). Pe lângă faptul că este descoperită (diagnosticată) de cele mai multe ori în stadii avansate, SLA poate să aibă drept cauză o componentă genetică, o genă "defectă", răspunzătoare de declanşarea anumitor cazuri de boală moştenită.
Citeste tot articolul
Verzituri de primăvară - RIDICHILE şi CEAPA VERDE
Simpaticele ridichi, cu culoarea lor roşie, vie, au fost aduse din inima Asiei, în urmă cu mii de ani. Cariera lor de medicament începe din Egiptul Antic, ele fiind administrate sclavilor ce lucrau la piramide, pentru a le menţine sănătatea nealterată şi a le da putere de muncă. Medicii greci şi romani au folosit-o pentru potolirea tusei, curăţarea organismului şi stimularea apetitului.
Citeste tot articolul
Intoleranţele alimentare - Realitate sau ifose?
Mărul are efectul unui laxativ. Laptele bătut provoacă zgomote intestinale, iar plăcerea de a bea un pahar de vin roşu e pedepsită cu dureri de cap. Tot mai mulţi oameni par să nu mai suporte alimentele normale. De aceea, în ultima vreme, produsele cu inscripţia "fără ..." au ajuns să umple sectoare întregi în marile magazine.
Citeste tot articolul
Puterea vindecătoare a copacilor - FAGUL
Fagul (Fagus sylvatica) este un arbore răspândit pe tot continentul european. Deosebit de longeviv, el trăieşte în jur de 300 de ani (uneori chiar şi până la 500). Pădurile de fag sunt adevărate fabrici de oxigen. Un singur copac evaporă, într-o zi frumoasă şi caldă de vară, până la 200 litri de apă, iar frunzele lui trimit în aer circa 7.000 litri de oxigen.
Citeste tot articolul
Ce nu ştiaţi despre terapia florală Bach?
Căutările mele în materie de terapii alternative au început în urmă cu trei ani, cam pe vremea asta. O făceam dintr-o disperare de cauză şi din dorinţa puternică de a afla calea vindecării de temutul flagel al secolului, al cărui nume mulţi nici nu-l pronunţă, din superstiţie, ori de teamă "să nu se ia".
Citeste tot articolul
Programul de primăvară
Primăvara este anotimpul regenerării. Pielea, cel mai mare organ al corpului nostru, simte şi ea dorinţa să se primenească şi să-nflorească, împrumutând câte ceva de la prospeţimea şi frumuseţea cireşilor şi caişilor care au înflorit. Ajutaţi-o! Dublaţi preocuparea pentru o alimentaţie bazată pe primele legume de primăvară cu câteva principii şi metode simple de înfrumuseţare a tenului.
Citeste tot articolul
Dieta cu spanac
Considerat de arabi "regele" legumelor, spanacul este sărac în calorii, dar plin de minerale şi vitamine, şi are darul de a activa eliminarea toxinelor, un efect foarte important pentru o cură de primăvară. Dieta se ţine 5 zile şi vă ajută să daţi jos până la 3 kilograme, o puteţi relua după două săptămâni.
Citeste tot articolul
Un izvor de lumină în Bucureşti - Părintele CIPRIAN de la Sihăstria
A fost învăţăcelul lui Ilie Cleopa, şi de când patriarhul Daniel l-a chemat să slujească la bisericuţa de lemn din curtea Catedralei Neamului, râuri nesfârşite de credincioşi şi-au aflat curăţirea sufletului la el.
Citeste tot articolul
ANCHETĂ - Simţiţi Lumina Învierii?
Se spune că în noaptea de Paşti, odată cu Învierea Mântuitorului, când cerurile se deschid, se lasă peste lume o lumină biruitoare. E un mit creştin, o metaforă, sau chiar se schimbă ceva şi în sufletul nostru? Coboară cu adevărat Lumina Învierii în lume ca o promisiune de iertare şi de iubire? La întrebările noastre au acceptat să răspundă patru scriitori, prieteni apropiaţi ai revistei.
Citeste tot articolul
COSMIN PRELIPCEANU - redactor-şef Digi 24 - "Blazaţii nu au ce căuta în meseria asta"
"Ca în orice meserie, şi în aceasta, de jurnalist, trebuie să vrei, să-ţi placă ce faci, să o iubeşti şi să vrei să realizezi ceva prin ea, să transmiţi un mesaj clar şi corect. Mai simplu: dacă te laşi dus de val, dacă faci "ce face lumea", doar ca să fii în rândul lumii, e grav. Suntem în plină epocă a ororilor jurnalistice. Meseria aceasta, fără adevăr, nu există."
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Scriitorul algerian care a primit pentru acest roman Marele Premiu al Academiei Franceze e născut în 1949, anul în care George Orwell publica celebra lui distopie "1984". Cu studii de inginerie şi doctorat în economie, Sansal a ajuns înalt funcţionar în Ministerul Industriilor din Alger, dar începând din jurul lui 2000, odată cu procesul de islamizare a ţării sale, a devenit indezirabil în funcţii publice şi s-a apucat de scris.
Citeste tot articolul
Selecţia "Formula AS"
Citit după 135 de ani de la prima publicare, acest roman al lui Thomas Hardy, mai puţin cunoscut decât "Departe de lumea dezlănţuită", "Jude neştiutul" şi "Tess d'Urberville", capătă un delicios parfum retro. Lectura lui ne produce aceeaşi plăcere ca serialele TV englezeşti ce reînvie epoca victoriană.
Citeste tot articolul
Călătorie într-o fotografie: ŞTEFAN AGOPIAN - "Mamei nu i-a prea păsat niciodată de mine"
"A fost unul din jurămintele adolescenţei mele. Mi-am zis atunci: "Dacă vrei să ajungi cineva pe lumea asta, tre' să termini o facultate (n-am terminat-o), trebuie să ai toţi dinţii în gură (şi pe-ăştia i-am pierdut) şi trebuie să ai o familie". Ei, asta cu familia mi-a reuşit. A fost o promisiune pe care mi-am făcut-o, că nu voi lua niciodată lucrul ăsta în joacă."
Citeste tot articolul
Preasfinţitul MACARIE DRĂGOI - "Numai lumina care izvorăşte din mormântul Învierii poate să topească gheaţa Nordului"
Aveau, în fiecare noapte de Paşte, un ritual numai al lor. Opreau pe drum, în mijlocul codrilor Ţibleşului, întotdeauna în acelaşi loc. Nu spuneau nimic, doar ascultau într-o tăcere limpede, preot şi credincioşi. Şi în tăcerea aceea se revărsa asupra lor marele imn pe care făptura toată îl aduce ridicării din morţi a Domnului nostru, Iisus Hristos.
Citeste tot articolul
MIHAIL FUSEA - inginer, portar la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" din Galaţi - "Aş vrea să luptaţi şi mai mult cu nedreptăţile care se întâmplă în ţara asta"
Cu domnul Mihail m-am întâlnit într-o zi însorită de primăvară, în curtea plină de verdeaţă a Teatrului "Fani Tardini" din Galaţi. Intrarea principală în instituţie era închisă şi am fost îndrumat spre portarul teatrului, care avea să mă călăuzească în documentarea mea pe urmele celebrei actriţe care dă numele scenei dramatice gălăţene.
Citeste tot articolul
Pentru iubitorii de arome rare: Cafea de Paşti, de la Florescu
Ca să ai cea mai bună cafea de Paşti, caută-l pe Gheorghe Florescu, în Piaţa Rosetti (tel. 0728.22.80.25), în mall-ul Joli Ville Pipera sau la librăria "Mihai Eminescu", din Bucureşti. Dorind să-şi răsfeţe clienţii de sărbători, caută să-şi menţină standardul care l-a consacrat, importând, direct de la producători, cel puţin zece soiuri de cafea rară, de cea mai înaltă calitate.
Citeste tot articolul
Biserica animalelor
În Franţa trăieşte un preot catolic, adept al Sfântului Francisc de Assisi - marele prieten al animalelor. În biserica sa din Paris, arhiepiscopul DOMINIQUE PHILIPPE oficiază o dată pe an, în luna noiembrie, slujbe pentru toate necuvântătoarele lăsate de Dumnezeu pe Pământ. Pisici şi câini suferinzi, şerpi şi broaşte ţestoase, dar şi cămile, participă în linişte absolută la liturghie, alături de stăpânii lor.
Citeste tot articolul
O fostă stea încearcă să se aprindă din nou: NATALIE IMBRUGLIA
Artista australiană Natalie Imbruglia vine la sfârşitul lunii aprilie la Bucureşti, pentru a susţine un concert inedit, într-un cadru intim, la Berăria H. Este cea de-a treia vizită a ei în România, unde a cântat în 2005, pe scena "Cerbului de aur", şi în 2008, în cadrul unui eveniment de lansare a unui nou model de autoturism.
Citeste tot articolul