O făceam dintr-o disperare de cauză şi din dorinţa puternică de a afla calea vindecării de temutul flagel al secolului, al cărui nume mulţi nici nu-l pronunţă, din superstiţie, ori de teamă "să nu se ia". Dacă, pentru mine, anul 2014 a fost unul medical şi 2015 a fost unul spiritual, anul 2016 a fost unul al revelaţiilor, al aflării răspunsurilor în care s-au legat informaţiile, drumurile şi experienţele mele. Abia acum m-am detaşat. M-am vindecat! O spun cu recunoştinţă şi pot să privesc în urmă ca la un film. Pot să extrag învăţămintele şi să ofer celorlalţi daruri de învăţătură din experienţa trăită de mine. Fără vanitate, doar cu bucuria de a trăi.
M-am apropiat de naturopatie (am avut norocul să lucrez la "Formula AS" şi să am acces la atâtea surse verificate de terapii naturale), m-am hrănit vegetarian, chiar vegan, am învăţat să mă rog fără să fiu un cerşetor neputincios în faţa divinităţii. Nu m-am temut nicio clipă. Şi nu m-am îndoit. Pierdusem doar contactul cu mine şi cu Dumnezeu, dar am intuit drumul de întoarcere. Am deschis o nouă cale de "stil de viaţă sănătos", am probat Biofeedback, osteopatie, terapie CranioSacrală, am lucrat tehnici EFT de eliberare emoţională, am făcut acupunctură, Qi Gong, curăţire, armonizare, echilibrare şi vindecare energetică. Am studiat psiho-oncologie şi cristaloterapie şi aşa, încrucişat, am ajuns la terapia florală Bach, de care m-am îndrăgostit instantaneu. Parcă am revenit acasă. Această terapie îmi dă voie să mă folosesc de toate abilităţile mele îndelung şlefuite, îmi permite să ajut şi să învăţ în continuare, din fiecare întâlnire cu oamenii. De aceea, am decis să o studiez mai amănunţit şi să o practic constant pe mine, pe familia mea şi pe prietenii mei.
N-am să vă spun că terapia florală Bach vindecă cancerul, dar cu siguranţă vindecă frica şi îndoiala, vindecă tristeţea şi deznădejdea, înlătură cu blândeţe nesiguranţa şi incertitudinea şi, odată cu ele, alungă pe vecie panica aceea alarmantă, anxietatea continuă şi frica de moarte, care-ţi dă fiori reci pe spate şi-ţi pune, când nici nu te aştepţi, un nod în gât. Nu vă spun poveşti, nu glumesc şi nici nu vă păcălesc! Terapia florală este cunoscută deja de mai mult de 80 de ani în toată lumea, pentru efectele ei benefice în echilibrarea tulburărilor emoţionale. Ceea ce iubesc la această terapie este simplitatea ei, uşurinţa de administrare a picăturilor prescrise şi rezultatele remarcabile pe care oamenii le obţin.
Remediile florale Bach sunt inofensive, lipsite de toxicitate, nu dau efecte secundare sau efecte adverse, nu interferează cu medicamentele, nu dau dependenţă şi, cu siguranţă, nu dau greş în tratarea dezechilibrelor emoţionale. Chiar şi animalele de companie ori plantele de apartament pot fi ajutate cu remedii florale. O plantă care e invadată de dăunători, tratată cu două picături de Crab Apple, redevine sănătoasă, la fel cum un câine prea agitat, tratat cu două picături de Impatiens, se va putea relaxa şi va învăţa să aibă răbdare.
Până şi sugarii sau copiii mici pot primi remedii florale. Dar ce nevoie ar avea sugarii de echilibru emoţional, s-ar putea să vă întrebaţi. Răspunsul vine din studiile şi din experienţa pediatrilor şi psihologilor, care ştiu că naşterea este o schimbare majoră şi ireversibilă pe care nou-născuţii o percep drept traumă emoţională. Şi nu numai bebeluşii sunt nevoiţi să se adapteze la situaţii noi, copiii de grădiniţă, care abia se obişnuiesc să stea fără mama, în mijlocul unui grup de copii necunoscuţi, plânşi şi speriaţi, au cu adevărat nevoie de remedii pentru timiditate, nesiguranţă de sine sau lipsă de curaj. Nu mai spun de copiii de şcoală, care trebuie să facă faţă diverselor situaţii stresante, momente de descurajare ori când se simt copleşiţi de responsabilităţi, probleme cărora le pot face faţă cu bine datorită remediilor florale Bach.
Şi noi, cei maturi, cei puternici, căliţi şi echilibraţi, avem momente când ne-ar prinde bine un strop de susţinere emoţională. Zilnic pot apărea situaţii care să ne tulbure, să ne supere, să ne îngrijoreze, să ne testeze răbdarea sau atenţia. Vestea bună e că în terapia florală Bach există remedii pentru aproape fiecare dintre aceste situaţii şi încă multe altele.
Remediile florale Bach, care au păstrat generic numele "inventatorului" lor - dr. Edward Bach - se constituie într-un sistem de 38 de esenţe, care corespund tot atâtor stări emoţionale pe care noi le putem resimţi în diverse momente din viaţă. Obţinute din plante din flora spontană europeană şi grupate în 7 categorii generice (1. Frică, 2. Singurătate, 3. Incertitudine, 4. Descurajare şi deznădejde, 5. Angajament excesiv pentru alţii, 6. Neatenţie la mediul tău, 7. Uşor influenţabil) - aceste esenţe funcţionează ca terapie energetică. Mai exact, informaţia vindecătoare specifică fiecărei plante e captată şi impregnată în apă, cu ajutorul puterii electromagnetice a razelor soarelui. Apa este vehiculul purtător şi conductor de informaţie, iar modul de acţiune al remediilor florale constă în capacitatea esenţelor de a corecta, la nivel energetic, simetria şi armonia mediului pe care îl "ating". Cu puterea şi perfecţiunea plantelor sunt corectate tipare mentale imperfecte. Este ca şi cum am da un exemplu bun inteligenţei noastre interioare, şi ea îl urmează.
Medicul britanic Eduard Bach, care a fost un renumit patolog, epidemiolog şi homeopat la Universitatea din Londra, spunea că "boala este în întregime rezultatul conflictului dintre sinele spiritual şi cel muritor. Boala este o stare temporară de «re-acţiune» la influenţe perturbatoare. Este o stare temporară de eşec şi nefericire şi asta se întâmplă ori de câte ori permitem altora să ne perturbe de la scopul nostru în viaţă şi să ne strecoare în inimă îndoiala, teama, indiferenţa sau deznădejdea." Să nu le permitem, aşadar, să ne strecoare în inimă îndoiala, teama, indiferenţa ori deznădejdea, ca să ne abată de la drumul nostru. Echilibrul gândurilor şi al emoţiilor ne ţine sănătoşi!
Indicaţiile remediilor florale:
* Gânduri recurente.
* Eliminarea stresului şi oboselii.
* Eliberarea de frici, anxietate, atacuri de panică.
* Fobii, temeri de eşec, de singurătate, de abandon, de lipsă de iubire.
* Dezamăgire, lipsa chefului de viaţă, depresie, disperare, letargie.
* Insomnie, epuizare, stare de a fi copleşit de griji şi responsabilităţi.
* Tendinţa de a fi lacom, de a fi critic, de a fi inflexibil, tăios, fanatic, posesiv ori compulsiv.
* Tendinţa de a fi gelos, suspicios, răzbunător, neîncrezător.
* Lipsa încrederii în sine, lipsa iniţiativei, timiditatea, problemele de comunicare şi relaţionare cu ceilalţi, tendinţa de autocompătimire sau din contră, de autoînvinovăţire.
* Şoc, accident, traumă emoţională, abuz sexual, decesul unei persoane dragi, recuperare emoţională după divorţ, separarea părinţilor etc.
Pentru întrebări şi consiliere în prescrierea de remedii florale cu un practician certificat în terapie florală Bach, sunaţi la telefon 021/324.92.12 şi 0722/31.96.03 sau scrieţi la e-mail: EsenteFlorale Bach@yahoo.com şi pe Facebook.com/Esente FloraleBach.